2008 Aralık Anneleri

günaydınlar herkesciklere
eh işte idare eder bir gecenin sabahına uyandık uyku açısından ama bizimde kalkıp uyanmalar olsada en azından sabaha karşı 5 gibi kalkıp 2 saat oturuyordu öyle birşey yaşamadık
gökdeniz baktınmı umutun diline ?

kazeem sana bişey söylicem çok şaşıracaksın umut hasta olduğundan bu yana o kadar değiştiki.hasta olduğunun ve üzerine daha çok düşüldüğünün farkında ve o ne isterse o oluyor.parmağında oynatıyor bizi.yalancıkdan ağlıyor gibi yapıyor numarayı bir gör ağzını açıp avazı çıktığı kadar bağırıyor.diline bakmayı bırak altını zor değiştiriyorum.istemiyorya.istamediği şeylerde olmayacakya.bakamadım o yüzden canım.uyurkende beceremedim.ama benimki dilinden falan değil.işine geleni yiyor canım.

kazeem sana bişey söylicem çok şaşıracaksın umut hasta olduğundan bu yana o kadar değiştiki.hasta olduğunun ve üzerine daha çok düşüldüğünün farkında ve o ne isterse o oluyor.parmağında oynatıyor bizi.yalancıkdan ağlıyor gibi yapıyor numarayı bir gör ağzını açıp avazı çıktığı kadar bağırıyor.diline bakmayı bırak altını zor değiştiriyorum.istemiyorya.istamediği şeylerde olmayacakya.bakamadım o yüzden canım.uyurkende beceremedim.ama benimki dilinden falan değil.işine geleni yiyor canım.

hmm numaracı kaydirigubbakcemile3
ama bence temkinli ol huy olarak kalmasın yasakkelime

günaydınnnnn hepinizeee
gökdeniz geçmiş olsun kuzuna
bizde de uykusuz geceler mevcut ama dişten değilll
melisin üzerinde de son iki gündür bi kırgınlık var dün doktora götürdüm boğazları kızarmış ateşide vardı biraz mecburen antibyotik kullanmaya başladık bugün düne göre çok daha iyi ama kırgınlık var hala üzerinde....

veeeeeee kızçem tam anlamı ile değil ama kendi başına denge kurup adımlar atmaya başladıııı:teytey:
dişimizden önce adımlarımızın geleceğini hiç düşünmemiştim doğrusuuuuusırnaşık şey

geçmiş olsun liliputcum hemen atlatır inşaallah.
biz yaklaşık bir ardır antibiyotik kullanıyoruz bir zararı olmaz inşaallah.ya çokda korkuyorum.

sağol gökdenizcim inşallah
son bir aydır aralıksız yada kısa aralıklarla antibyotik kullanmak zararlı tabiki tolare edebilmesi açısından vücudun ve dişler için...ama yapacak başka bişey yoksada kullanmak durumunda tabiki umutcummm
kıyamam yaa demek bir aydır atlatamadı ama sen doktora götürmeden ben iğne yazacaklarını tahmin etmiştim canım ki iğneler orta kulak iltihaplarında çok ama çok etkili oluyorr
dilerim sizede şifa olurr ve bu son olur

ayrıca dün doktorumuzdan da onay aldıktan sonra kızıma ilk adım ayakkabısı aldımmm
daha önce şu patikli kaymayan ayakkabı çorap karışımı çoraplardan giydiriyodum ama doktorumuz
yürürken ayaklarını tam yere basması için uygun olan yumuşak tabanlı bi ayakkabı almamı tavsiye etti.
ortapedik olmasına gerek yokmuş ki sert tabanlı ayakkıbılar sanılanın aksine yürümeyi hem zorlaştırır hemde düşmesine neden olur dedi
bende LCW den çok güzel yumuşacık ilk adım ayakkabısı aldımmm
oğlumunda ilkadım kokulu ayakkabısını saklamıştımki hala durur oğlum alır arasıra koklar:))) bunuda saklıycam yürüsünde hayırlısı ile inşallahhh

liliputcum nedense tüylerim diken diken oldu çok hoşuma gitti Allah güzel günlerinde giymeyi nasip etsin güzel kuzuna.benimde ilk ayakkabım duruyor şimdi oğlumun odasına koydum öyle süs diye.biz daha almadık ayakkabımızı.

antibiyotik konusu benimde çok canımı sıkıyor ilk iki gittiğimizde doğru teşhis koysa yada o zaman bizi kbb ye yönlendirse bu kadar ilaç almayacakdı kuzum.çok çektik birde onu düşünüyorum acılarını içim kıyılıyor.inşaallah tez zamanda atlatırız ve tekrarlamaz.

selamlar herkese
uzun zamandır yazamadım sizlere
hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun inş. bir an önce iyileşirler
liliput canım gözünüz aydın maaşallah yürümeye de başladı demek fıstığın...

herkese günaydınopuyorumnanaktan,
liliput melisimize geçmiş olsun, ilk yürüyen aralık bebeği melis oldu galiba değil mi?maşaallah:nazar::nazar::nazar:
gökdenizz,,belki de sadece ilgiye ihtiyaç duyuyordur,hasta olunca nazlanır ya insan.
ben de fenayım kızlar,ev işi,uykusuzluk..vs derken kaldıramadı vücudum,dün çıkardım yediklerimi.hava değişikliği lazım.7/24 iş,çalışırken yorulmuyodum bu kadar.kızıma ve eşime bakıp ayakta durabiliyorum ama patladı biyerde vücutmafoldumben

günaydınnnnn hepinizeee
melisin üzerinde de son iki gündür bi kırgınlık var dün doktora götürdüm boğazları kızarmış ateşide vardı biraz mecburen antibyotik kullanmaya başladık bugün düne göre çok daha iyi ama kırgınlık var hala üzerinde....

veeeeeee kızçem tam anlamı ile değil ama kendi başına denge kurup adımlar atmaya başladıııı:teytey:
dişimizden önce adımlarımızın geleceğini hiç düşünmemiştim doğrusuuuuusırnaşık şey

selamlar liliput
geçmiş olsun denge olayı bizddede var zaten uzuunca bir süredir sıralıyorduk ama biraz çekiniyor geçen günde düşünce :1no2:

ayrıca dün doktorumuzdan da onay aldıktan sonra kızıma ilk adım ayakkabısı aldımmm
daha önce şu patikli kaymayan ayakkabı çorap karışımı çoraplardan giydiriyodum ama doktorumuz
yürürken ayaklarını tam yere basması için uygun olan yumuşak tabanlı bi ayakkabı almamı tavsiye etti.
ortapedik olmasına gerek yokmuş ki sert tabanlı ayakkıbılar sanılanın aksine yürümeyi hem zorlaştırır hemde düşmesine neden olur dedi
bende LCW den çok güzel yumuşacık ilk adım ayakkabısı aldımmm
oğlumunda ilkadım kokulu ayakkabısını saklamıştımki hala durur oğlum alır arasıra koklar:))) bunuda saklıycam yürüsünde hayırlısı ile inşallahhh

Bende saklamayı düşünüyorum:)güle güle kullansın kızın ayakkabısını opuyorumnanaktan

antibiyotik konusu benimde çok canımı sıkıyor ilk iki gittiğimizde doğru teşhis koysa yada o zaman bizi kbb ye yönlendirse bu kadar ilaç almayacakdı kuzum.çok çektik birde onu düşünüyorum acılarını içim kıyılıyor.inşaallah tez zamanda atlatırız ve tekrarlamaz.

amin cnm inşallah :Saruboceq:

selamlar herkese
uzun zamandır yazamadım sizlere
hasta olan bebişlerimize geçmiş olsun inş. bir an önce iyileşirler
liliput canım gözünüz aydın maaşallah yürümeye de başladı demek fıstığın...

sanada selamlar a.s.

herkese günaydınopuyorumnanaktan,
liliput melisimize geçmiş olsun, ilk yürüyen aralık bebeği melis oldu galiba değil mi?maşaallah:nazar::nazar::nazar:
gökdenizz,,belki de sadece ilgiye ihtiyaç duyuyordur,hasta olunca nazlanır ya insan.
ben de fenayım kızlar,ev işi,uykusuzluk..vs derken kaldıramadı vücudum,dün çıkardım yediklerimi.hava değişikliği lazım.7/24 iş,çalışırken yorulmuyodum bu kadar.kızıma ve eşime bakıp ayakta durabiliyorum ama patladı biyerde vücutmafoldumben

aynı durum bendede var bedenim iflas etti beyinle işi götürüyorum oda yakında çökecek -tatlicadiarzu- acil format atılması lazım bana yada versiyonumun falan yenilenmesi akannehir

günaydınnnnn hepinizeee

geçmiş olsun liliput.bu arada bebişinin yürümesine çok sevindim.darısı bizimkilerin başına işallahhhh:)

günaydın arkadaşlar
bugün umut la beraber uyuduk yok uyumadık ikisinin arasındaydık işte en azından yatıp kalkıp durmadım yanımda olunca az da olsa dinlenmişim dinlenmemin diğer sebebide ateşlenmeden bir gece geçirdik şükürler olsun.iyileşsin tekrarlamasın inşaallah.Allah beterindende saklasın.
sizler naptınız bakalım bu geceeeeeeeee.uyuyan varmı.
uyku mu o neeee?çok özledim deliksiz uyumayı.ne zaman uyuruz dersin?

maalesef bebekler hasta olduğu vakit huyları tamamen değişiyor gökdenizcimmm
dolayısı ile huyu değişen bir bebeğin eski haline dönmesi hayli vakit alıyor bilirimmm
hep derler ya bebeğimin hasta olduğunamı yanayım huyunun değiştiğinemi!! diye ama bi süre sonra normale dönüyorlar merak etme canımm çok geçmiş olsun sizede

kızlar çok teşekkür ederiz hepinizeee
evet galiba ilk yürüyen aralık bebeği melis oldu
ama yürümek dediysem şimdilik üç dört adım atıyor ve tutup dengesini yeniden sağlamassak muhtemelen düşebilir
sanıyorum en fazla iki haftaya kadar onuda aşacaktır meleğimmm
bu arada ben manevi değerlere çok önem verdiğim için herşeyin ilkini saklamaya özen gösteriyorum hatta oğlumun ilkadım ayakkabısının rengi mavi olmasaydı kızım içinde onu kullanmaktan çok keyif alırdımmm
melise hastane çıkışı yeni almıştım- ki onuda sakladım- ama aralık bebeği olunca tulumda götürmek gerekliydi hastaneye...
oğlumda kış bebeği olarak dünyaya gelmişti ve onun hastanede giydiği ilk tulumu saklamıştım...kızımda ilk tulum olarak abisinin tulumunu giymişti hastanede...

kızlar bebeklerimiz ama şimdi ama bir kaç ay içinde en geç yürümeye başlayacak Allah izin verirse...
bu konuda sizlere tavsiyem yürümeye başladıkları vakitten itibaren ilk üç ay ne olursa olsun onlar yürüdükçe sizlerde MUTLAKA peşinde yürüyünnn!!!
yeni yürüme dönemi bebek için tehlikelerle dolu bir dönemdir etrafta sivri uçlu cam yada benzeri eşyaları bu dönemde mutlaka kaldırın ki düşüp hem kendine zarar vermesin hemde cesareti kırılmasınnn
ben oğlumun peşinde evde yada misafirlikte üç ay boyunca peşinde yürümüştümmm tam tökezlediği anda ensesinden yapışıp tutuyordummm
aman diyorum bu konuda çooook dikkat lütfennn

liliputcum nedense tüylerim diken diken oldu çok hoşuma gitti Allah güzel günlerinde giymeyi nasip etsin güzel kuzuna.benimde ilk ayakkabım duruyor şimdi oğlumun odasına koydum öyle süs diye.biz daha almadık ayakkabımızı.

bu tür hatıralar hakikaten insanı duygulandırıyor canımmm
teşekkür ederiz
demek seninde ilk ayakkabıların duruyor ne güzellll

tavsiyelerine birebir uyucam önce bakıcı teyzemizi uyarıcam yürümeye başladığında akşamda ben uyguluycam.teşekkür ederiz liliput teysemise a.s.

X