2008 anneler nerdesiniz

benim kızımda aralık 2008 doğumlu tuvaleti nasıl alıştırdını şu ara azı dişleri çıkıyor çok huysuz başka bir sorunumuz yok akşam olunca ağlamaya başlıyor sanırım diş ağrısı vuruyor bakalım bizde yavaş yavaş alıştıralım tuvalete

kibele canim gecen pazartesi ben tlde konusurken kendisi lazimligina oturmuus kakasini yapmis beni cagirdi gorunce cok sasirdim saka gibi geldi hatta birlikte oyun oynadik hlay cektik yani kutlama yaptik diyebilirimi o gunden beri gunduzleri tuvalete gidiyoruz ama bir kac kere kacirdi bugun oda normal sanrim.canim hic zorlama ben hep karsima alip konustum kizimla bak artik buydun benim arkadasimsin gibisinden sohbet ettim ve ben ne zaman wcye gitsem onuda yanimda goturdum.zaten belli bir zaman sonra kendileri birakiyor siz sakin zorlamayin

Merhaba kızlar bende ekim 2008 annesiyim.Tuvalete alışmak bi yana benim oğlum gün geçtikçe yaramazlaşıyo sanki.Ben daha hiç ciddi ciddi üstünde durmadım tuvalet olayının.Bu yaz başlamayı düşünüyorum.

bence tuvalet egitimine ne kadar erken baslanilirsa o kadar iyi oluyor,benim kizim 18 aylikken bezi birakti simdi 25 aylik,kabizlik problemimizde vardi hem bezden hem kabizlikdan da kurtuldu biricigim:)bir tasla iki kus yani:),tuvalete oturmasi iyi geldi kabizligina...once sabir gerekli,sonrasi cocugun fiziksel ve beyinsel gelisimine bagli,eger bunlar tamamsa yaz en iyi mevsim,bereber tuvalete gidin,rol model olun eline bir seyler verin kalem verin karalasin su verin oynasin,her cocuk suyla oynamaya bayilir bence plastik bardaklar verin birinden birine bosaltsin,o arada farkinda olmadan yapar yapincada odullendirin yuppi :)kolay gelsin herkese,

Eflin 31 ekim 2008 de doğdu :)
ne çabuk geçiyor zaman...

82 satim dün kendim ölçtüm :)
kilosu geçen ay 10 kilo 500 gr. dı ama hastaydı ve hiç bişi yemiyordu...

10 tane dişi var..

bebekleriyle ve resimli yapboz kitabıyla oynamayı çok seviyor...

hayvanları, özellikle kedileri çok seviyor...

ip atlamaya çalışıyor (ipi sallıyor bi eliyle ve zıplıyor )

bu ara zıplamaya heves sardı... müzik duyunca oynuyordu şimdi zıplıyor :)

karpuz muz çilek kiraz bu meyveleri çok seviyor... Hele karpuzu...
Bana kalmıcak diye tabağında ne varsa ağzına dolduruyor anne bitti diyor...

uyduruk isimler bulmayı çok seviyor...
mesela baba ya babido yada babi diyor
anne ye anninoni diyor
dede ye dedo yada dedi diyor :)

sokak hastası gezmeyi sever yani

baya bi kelime biliyor ve kullanıyor...

yemeği önceleri kaşıkla yada çatalla yerdi artık eliyle yiyor ve heryeri batırıyor..
bende yeterki yesin diye seslenmiyorum...

bugün yaptığını anlatayım:

ben oturma odasındayım o mutfağa gitti bende herhalde bebeğini alacak diye seslenmedim. Sonra tıkırtılar gelmeye başladı. yanına gittim...
ne yapsa beğenirsiniz?? çekmeceden sodayı almış bangonun üstünden açacağı bulmuş soda açmaya çalışıyor :))) çooooook güldüm yaa :)

yaramaz da olsa bitanem benim oooo

Günaydın kızlar.
Hafta sonunu annemlerin bahçeli evde geçirdik.Oğlum çok güzel oynadı.Bezine kadar çamur kum doluydu.Hatta dün yağmur çiselerken bile tutturdu atta diye çıktık.nerdeyse sokakta yatacak çocuk.Ama çok güzel oynadı eylendi.

ayy ayy aynnen bahceden eve getıremıyoruz kumlara salıncaga bayılıyorr

Merhaba arkadaşlar.Hepimizin çocuklarına MaşAllah Allah hayırlısı ile büyümelerini nasip etsin tabi bize de sabır versin.
Benim kızım tam 18 aylık oldu.Boyu ve kilosu yaşıtlarına göre biraz fazlaymış doktorumuz öyle dedi
Hareketleri ve konuşmaları gayet anlaşılır.Sağolasıca taklitçi valla ne yapsanız ne deseniz aynısını yapmaya çalışıyor.Dans etmeyi çoook seviyor.
Kızım meyveyi özellikle yoğurdu çok seviyor fakat ne gariptir ki karpuzu yemiyor.Sütlü tatlıları sevmiyor.
Tuvalet alışkanlığına gelince 1,5 yaşına kadar kaslar gevşek olurmuş diyor uzmanlar ama tam alışma yaşımız kışa denk geldiği için bende hiç değilse görerek alışsın,lazımlığı kullanmayı öğrensin istiyorum.O yüzde lazımlık alacağım bende tuvalete giderken götürmeye çalışıyorum hatta geçen gün klozete oturttum ağlamadı sağolsun.
Yalnız kızlar biz kayınvalidemler ile altlı üstlü oturduğumuz için kızım sürekli onlara ağlıyor,şımarttıkları için hep onların yanında yaramazlık yapmaya çalışıyor.Artık çoook bunaldım.Sadece bizim evde değil gittiğimiz heryerde yapıyor ve ben çıldırıyorum.Bazen şiddetli tepki verdiğim oluyor ve çok üzülüyorum.Ben ne yapmalıyım böyle şımarık büyümesini istemiyorum ama önüne de geçemiyorum yaaa

merhaba
oğlum 26 aylık oldu
2 aydır nasıl yaparım nerden başlarımda şu tuvalet eğitimini veririm diye kara kara düşünüyordum. sadece 2 günde bitirdik bez olayını hala inanamıyorum. 10 gündür bez hayatımızda yok artık.

nasıl yaptığımı arkadaşlara fikir olması açısından detaylı olarak yazmak istedim.

barış 8 aydır kreşe gidiyor orada bezsiz çocuklarda var. önceleri onları örnek vermeye başladım. işte "bezi bebekler giyer sen artık abi oldun" dedim her zaman. benim ve babasını sık sık külotla gördü. babasını ve dedesininkini görünce "bende baba külodü giyicem" demeye başladı.
ara sıra tuvalete oturtuyordum istemiyordu. daha sonra sabah ve öğlen uykudan uyanınca o mahmurlukla oturunca yapmaya başladı. uzun süre böyle gittik. bu arada her çişli ve kakalı bezini açıp ona gösterdim ve hatta koklattım hiç hoşlanmadı. birde birkaç bez gösterip "bunlar son bezler artık sen abi olduğun için bize bez satmazlar dedim". oda kabullendi devamlı son bunlar diye kucaklayıp gezdirdi onları.

2 hafta kadar önce çok kötü pişik oldu devamlı kremlememe rağmen bir türlü geçmedi. poposunun kremlenmesinden de nefret eder bu arada. bende "bak annecim bez yüzünden pişik oluyorsun canın acıyor ama külot giyersen popon acımaz bez yok krem yok" dedim. krem olmaması çok hoşuna gitti sanırım o günü külotla geçirdik devamlı altına yaptı tabi.ertesi gün her götürdüğümde yaptı çişini hiç kaçırmadı.
sonra tam 10 gün önce sabah bir baktım bizimki gece hiç çiş yapmamış. hemen tuvalete götürdüm hepsini yaptı bir de "ohhh rahatladım" dedi aynı babası :)

işte o gün bugün hem gündüz hem gece olarak hayatımızdan bezi çıkarttık.geceleri kalkmıyor bile sabaha kadar tutuyor inanamıyorm. bizde alıştırma külodu dahi kullanmadan direk pamuklulara geçtik.

2 sorunumuz var yanlız kakayı popodan çıktığı an haber veriyor yarısı küloda yarısı tuvalete gidiyor birde dışarı çıkınca tuvalet aramaktan helak oluyoruz. neyse buna da şükür.

2 paket de bez kaldı artık hatıra olarak saklarız onu:)

Nergis Maşallah diyelim oğluna.ne güzel uğraştırmamış seni.darısı bizimkilerin başına.Ben başlamaya korkuyorum ya.

Nergis Maşallah diyelim oğluna.ne güzel uğraştırmamış seni.darısı bizimkilerin başına.Ben başlamaya korkuyorum ya.

çok sağol darısı tüm annelerin başına
yanlız senin bebiş gördüğüm kadarıyla daha küçük
gerçi çocuğa göre değişiyor tabi 1,5 yaşında öğrenenler de var
ama bizimki seninkinin aylarında hiç ilgilenmiyordu anlamıyordu bile doğru düzgün ne olduğunu bende boşa sinirlerimi yıpratmaktansa en azından 2 yaşını doldurmasını bekledim. son 2 ay hazırladım onu hep konuştum.
çok zorlama bence o hazır olduğunda sana sinyalleri verecek emin ol

Evet canım çok haklısın.Daha hiç uğraşmadım .19 aylık benim oğlum.Baştan gözünü korkutmıyım çocuğun.Biraz daha zaman geçsin yavaş yavaş başlarım.

nergız tebrık ederım darısı benım başıma ben kolay ogrenen cocuklar banada umut verıyor

2008 annelerı nasılsınızz

merhaba herkese tatilden dondum memleketimi arkamda biraktim kizimla uzgunuz biraz,kizimada yaradi tatil ama hep turkiyeden bahsediyor biraz mizmizlaniyor , sikiliyor cani cok, sizler nasilsiniz?kimse yazmiyor artik tatilde herkes sanirim iyi aksamlar

hosgeldin ronyam ne guzel gezmis gelmissiniz. biz daha gidemedik. benim cadininda cani cok sikiliyor. artik cok duzgun konusur oldu herseyi anlatiyor arada espri yapiyor.bizimki bu yil okula gider diye umuyorduk ama almadilar seneye dediler bakalim napicaz butun kis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…