2008 anneler nerdesiniz

cevaplar icin tesekkurler,bencede en uygunu gunde iki defa sabah ve gece veriyorum birde 1 gibi yatiyor oglen yemeginden sonra bir 100 ml veriyorum,gunde en fazla 400 ml iciyor ama azar azar o yuzden sanki hep tok zayif da o yuzden endiseleniyor aslinda sadece annelere biraksalar etrafdan karisan olunca hele ilk bebeginse karman corman oluyor beynimiz.ben o yuzden ilk uc ay emzirdim etrafdakilerin soylemleri yuzunden cok taktigimdan da degil etrafdakileri,ben bu ara sabahlari bardakda veriyorum az iciyor ama alisir insallah bardaga.opucuk:)

haklısın ronyam karışanlar olmasa bebişleri isteediğimiz gibi büyütsek herşey daha güzel olurdu ama ama işde bu amalar
benim kzıım yatınca içiyor bide sabah uyanınca içiyor sütü bide gün içerinse istese babanesi yarım biberon veriyor
ya benim kız halan biboren sevdalısı pipetlede seviyor meyvesuyu içiyor ama biboranada hayır demiyor

Merhabalar . 2008 MART doğumlu oğlum.

Yarın doğum günü, Vay be ne çabuk 2 sene geçiverdi.

Vallahi zaman böyle çabuk geçerken yaşlandığımı hissetmeye başladım.

Oğlum hala 2 kelimeyi yan yana getiremiyor. Ama derdini bir şekilde anlatıyor ( O nu da bir tek ben anlıyorum )

İştahı hiç yok. Önceden çok güzel yiyordu şimdi malesef yok. Bende fazla üstüne düşmüyorum.

Bebe büskivisi de olmasa ne yapardık bilmiyorum.

Ne çiş ne kaka söylemeye hiiiççç niyeti yok.

Bezini değiştirirken kovalıyorum O nu. Kaka yapıyor rahatsız da olmuyor hiç. Öyle rahat geziyor.

Vara yoğa ağlıyor sürekli eliyle bişeyler gösteriyor ( ııııı - uuuuu şeklinde )

İnşallah hayırlısıyla büyüyüp kocaman annelerine yardım eden yumurcaklar olurlar hepsi ...

bugün canım çok sıkkın. bizim oğlanın 2 yaş sendromu iyice doruğa ulaştı
devamlı herşeye ağlıyor giyinmeyecekmiş soyunmayacakmış, yemeyecekmiş vs vs...çok yorucu ve tehlikeli istekleri var.
Sabrediyorum anlatmaya çalışıyorum ama sonunda kızıyorum işte o zaman da parmağını bana doğrultup kızdı kızdı diyip vuruyor. yapma etme annecim diyorum daha da kuduruyor. yanlız bırakıyorum sakinleşsin diye onu da kabul etmiyor koşa koşa gelip beni itiyor daha çok ağlıyor evde kovalambaç oynuyoruz resmen.

son 3 gündür iyice gergin bana karşı resmen dokunmamı bile istemiyor. Küstü bana gülmüyor benimle konuşmuyor hep aksi.

Bugün kreş günüydü evden çığlık çığlığa çıktık yine. okula gittik öğretmenini görür görmez gülmeye başladı. öğretmeni hadi anneye güle güle diyelim öpelim der onu sınıfa götürmeden önce kafasını çevirdi sarıldı ona ya nasıl üzüldüm. sanki gitmeden önce eziyet etmişim. okulun müdürü ç.gelişimi öğretmeni emekli bir hanım. onunla konuştum normal ve geçici bir durum olduğunu sabırlı olmam gerektiği anlattı uzun uzun. bahçeye çıktıklarında izledim çok mutluydu bizimki.

neyse akşam aldım eve geldim daha sakindi. bende hep huyuna gitmeye çalıştım. ama gene gereksiz şeyler istemeye yapmaya başladı. sonunda olmaz annecim dememle kıyametler koptu. 10 dk öncesine kadar yapmadığını bırakmadı bana. her gece uyku zamanı babasına sen git anne gelsin diyen çocuk bu gece bana git git diye bağırıp babasını çağırdı o uyutacakmış.

biraz uzun yazdım ama nasıl moralim bozuk anlatamam ağlamak üzereyim. gelişim hızına seviniyorum çok güzel anlatıyor ,sünger gibi herşeyi emiyor ama anlattığım olaylar karşısında ne yapacağımı nasıl mutlu edeceğimi şaşırdım. tamammül eşiğim de gittikçe düşüyor o böyle yapınca dayanamıyorum. Bu yaza 2.ye hamile kalamaya niyetliydim 3 günde vazgeçirdi beni sağolsun.

bizim bu yaşadıklarımıza benzer durumlar yaşanlar varmı? allah aşkına fikir beni bana ne yapayım ben buna.

Son düzenleme:
bugün canım çok sıkkın. bizim oğlanın 2 yaş sendromu iyice doruğa ulaştı
devamlı herşeye ağlıyor giyinmeyecekmiş soyunmayacakmış, yemeyecekmiş vs vs...çok yorucu ve tehlikeli istekleri var.
Sabrediyorum anlatmaya çalışıyorum ama sonunda kızıyorum işte o zaman da parmağını bana doğrultup kızdı kızdı diyip vuruyor. yapma etme annecim diyorum daha da kuduruyor. yanlız bırakıyorum sakinleşsin diye onu da kabul etmiyor koşa koşa gelip beni itiyor daha çok ağlıyor evde kovalambaç oynuyoruz resmen.

son 3 gündür iyice gergin bana karşı resmen dokunmamı bile istemiyor. Küstü bana gülmüyor benimle konuşmuyor hep aksi.

Bugün kreş günüydü evden çığlık çığlığa çıktık yine. okula gittik öğretmenini görür görmez gülmeye başladı. öğretmeni hadi anneye güle güle diyelim öpelim der onu sınıfa götürmeden önce kafasını çevirdi sarıldı ona ya nasıl üzüldüm. sanki gitmeden önce eziyet etmişim. okulun müdürü ç.gelişimi öğretmeni emekli bir hanım. onunla konuştum normal ve geçici bir durum olduğunu sabırlı olmam gerektiği anlattı uzun uzun. bahçeye çıktıklarında izledim çok mutluydu bizimki.

neyse akşam aldım eve geldim daha sakindi. bende hep huyuna gitmeye çalıştım. ama gene gereksiz şeyler istemeye yapmaya başladı. sonunda olmaz annecim dememle kıyametler koptu. 10 dk öncesine kadar yapmadığını bırakmadı bana. her gece uyku zamanı babasına sen git anne gelsin diyen çocuk bu gece bana git git diye bağırıp babasını çağırdı o uyutacakmış.

biraz uzun yazdım ama nasıl moralim bozuk anlatamam ağlamak üzereyim. gelişim hızına seviniyorum çok güzel anlatıyor ,sünger gibi herşeyi emiyor ama anlattığım olaylar karşısında ne yapacağımı nasıl mutlu edeceğimi şaşırdım. tamammül eşiğim de gittikçe düşüyor o böyle yapınca dayanamıyorum. Bu yaza 2.ye hamile kalamaya niyetliydim 3 günde vazgeçirdi beni sağolsun.

bizim bu yaşadıklarımıza benzer durumlar yaşanlar varmı? allah aşkına fikir beni bana ne yapayım ben buna.

SABIR SABIR SABIR tek çaresi sabırlı olmak.bşka ne yapabiliriz ki.benim kızımda senin anlattığının aynısı.dün beni var ya resmen çıldırttı resmen kafayı yedim.kızmamak bağırmamak için o kadar çok çaba sarf ettim ki anlatamam.kan ter içimde kaldım.ama resmen bugün (dilimi ısırıyım)dünden eser yoktu.dünkü çocuk gitmiş yerine bi başkası gelmişti.hatta misafirim geldi onların çocuklarıyla çok güzel oynadı felan hayter ettim.ama bakalım yarın neler olcak.
tv konusunada gelince arkadaşın dediği gibi bıraksam bütün gün izleyecek ama bi şekilde elimden geldiği kadar fazla baktırmamaya çalışıyorum.hatta gene dr.muza sordum bir saati fazla geçmesin dedi.anne ve babanında fazla bakmaması gerektiğini söledi.bizden görüyorlarmış.yanında bakmamak lazımmış.yoksa yakında oturur birlikte yaprak dökümüne bakarsınız dedi.dr.haklı bizde eşimle akşamları tv ye bakıyoruz.:kedi:

2 yas merak donemi evde sikildiklari donem,dolayisiyla hep degisiklik istiyorlar haklilarda, benim kizim krese gitmiyor evde ama hergun mutlaka bir aktivite yapiyoruz dun babasiyla kutuphaneye gitti cocuklar icin bolum var oyuncaklarla kitaplarla iyice eglendi sabah bugun 7 de kalktik 9 da parka gittik yeni geldik parka tamamen islakdi yinede eglendi cocuklar iste kirlenerek islanarak buyucek,camurlu geldik eve.sabahda muzlu balli sut yaptim cok sevdi kizim denemeyenler denesin bence ozellikle muz sevmeyenler fakli bir tat,daha once cok denedim ama bugun cok sevdi...kolay gelsin anneler:)

elıne sut verıyorum azcık ıcıyor sonra kamyonlarıda dokuyor benden ıcmıyor kendı ıcecek kendı alıncada hemen kamyonlara gıdıyor

merhaba arkadaşlar
benim kızım 2 yaşında hala çişini söylemiyo LÜTFEN YARDIM EDİN.

canim benim kizimda 2 yasinda ama bezini birakmak istemiyor kakasini dahi zorla degistiriyorum bende biraz daha beklemeye karar verdim

merhabaalr ecemin artık gündüzleri bez bağlamak istemiyor kendi alışdı hiç zorlanmadım ama geceleri bez bağlıyoruz aslında gecede bağlamamak gerekiyor ama onu pek yapabilirizmiyiz bilemiyorum

Bence sevgili Gulsum en kisa zamanda gece bezinide biraktirmaya bak.ben bir ay araya koymustum gece ile gunduz arasina.tek bir bezi kalmisti oturup anlattim oda anladi sanirim Allah dan onuda birakti cok kolay oldu ilk zamanlar 2 ,3 gibi kalktim tuvalete goturdum simdi butun gece deliksiz uyur,binde bir kacirdigi oldu bazen geceleri cagiriyor ben kalkip gidinceye kadar bir iki damla yapmis oluyordu.zamanla hersey duzene oturuyor isin aslinda cocuklarin bezi birakmasi anne icin daha kotu bir eziyet simdi salonla tuvalet arasinda mekik dokuyoruz valla olsun yinede :)))))kolay gelsin butun annelere

ronyamn tşk ederim canım
en kısa zamanda bırakmak lazım haklısın
uyku düenin bozulmayacağını bilsem bu gece başlarım ama korkuyorum bi daha uyumassa diye

kizlar benim kizim 15 gundur o kadar degistiki anlatamam.cok inatci herseye agliyor ozellikle disari cikardigimda istedigini yapmadigimda kendini yerlere atip avazi ciktigi kadar bagiriyor saclarini cekiyor ben yanina yaklasincada bana vurmaya basliyor.dun disari cikardim hava guzel diye ama resmen delirdi.evdede sinirlenince elindekileri yere carpiyor.inanin sasiriyorum bazen nasil davranicamiii.

arkadaslar bir sorum var 2 yasinda olan cocuklariniz sabaha kadar deliksiz uyuyor mu,merak ediyorum benim kizim 9 gibi uyuyor 4,5 gibi aglayarak uyaniyor mecburen o saatte yatagimiza aliyoruz...sabaha kadar uyudugu gunlerde oluyor, sizde durumlar nasil?

arkadaslar bir sorum var 2 yasinda olan cocuklariniz sabaha kadar deliksiz uyuyor mu,merak ediyorum benim kizim 9 gibi uyuyor 4,5 gibi aglayarak uyaniyor mecburen o saatte yatagimiza aliyoruz...sabaha kadar uyudugu gunlerde oluyor, sizde durumlar nasil?

oglumun aglaması yok ama gece cok susuyor. 1-2- defa su için uyanıyoruz ama ıcıncede hemen yatıp uyuyor. gunduzde 1 kez uyuyor 2 saat kadar

Back