• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 lik diş çekiliirse

zevzekbayan

tuba&cemrenaz
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
2.599
469
163
selam arkadaslar 2 yerde de 20 li dişim cıktı ve konuşurken yemek yerken yanağımın kenarını ısırmama neden oluyor çektirmek istiyorum ama birazda korkuyorum diş çekilirken ve cekildikten sonra ne gibi sıkıntılar oluyor cok acıyor mu korkuyorum acıkcası birazz 7 aylıkda bi kızım var zorlanırmıyım ? şimdiden tşk ederim ... :)

Merhaba canım benim ilk dişim 4 yaşında çekildi önden çok güzel ama sürekli arka dişlerimde problem var ve dişçiyle hiç olmazsa sene 1 muhattap olan biriyim. 6 yıldır 20lik dişimin eziyetlerini çekiyorum daha önce yardırıp diş aldırmama ragmen bir kaç ay önce gittim aldırdım artık çürümeye başlamıştı inanırmısın keşke okadar eziyeti çekmeseydim dedim. nasıl bunca yıl beklemişim benim dişim komple açıktı üstünde et olmadığı için normal çekti dikti 5 dk iyileşmesi 1 hafta bitti. Hiç eziyetini çekmeye değmez aldır derim.

selam arkadaslar 2 yerde de 20 li dişim cıktı ve konuşurken yemek yerken yanağımın kenarını ısırmama neden oluyor çektirmek istiyorum ama birazda korkuyorum diş çekilirken ve cekildikten sonra ne gibi sıkıntılar oluyor cok acıyor mu korkuyorum acıkcası birazz 7 aylıkda bi kızım var zorlanırmıyım ? şimdiden tşk ederim ... :)

dişi iğne vurup çektiklerinden sıkıntı olmuyor diş çekilirken. ilk gün sıvı şeyler tüketiliyor. tükürülmüyor, tükrük kanla beraber yutuluyor, sebebini unuttum:1: 1 hafta en fazla 2 hafta içinde iyileşiyor damak. yanakta şişlik oluyor,bazılarında morluk olabiliyormuş. konuşmada biraz zorluk olabilir ilk zaman. diş gömük değilse dikiş atılmıyor daha kolay,ama diş gömükse dikiş atıyorlar,onu da bir hafta sonra 5 saniyede alıyorlar. korkacak günlük yaşantını etkileyecek pek bir şey yok.

Dört 20lik dişimide çektirdim ben..çekim esnasında normal diş çekiminden farklı değil bence..çekim sonrasında 4 5 gün sıvı şeylerle beslenirsiniz..biraz kanama ve şişlik olur..onun dışında ağrım sızım olmadı benim hiç..tabi ilaçlara ve ağız hijyeninede dikkat etmek gerekiyor :)

Merhaba canım benim ilk dişim 4 yaşında çekildi önden çok güzel ama sürekli arka dişlerimde problem var ve dişçiyle hiç olmazsa sene 1 muhattap olan biriyim. 6 yıldır 20lik dişimin eziyetlerini çekiyorum daha önce yardırıp diş aldırmama ragmen bir kaç ay önce gittim aldırdım artık çürümeye başlamıştı inanırmısın keşke okadar eziyeti çekmeseydim dedim. nasıl bunca yıl beklemişim benim dişim komple açıktı üstünde et olmadığı için normal çekti dikti 5 dk iyileşmesi 1 hafta bitti. Hiç eziyetini çekmeye değmez aldır derim.

dişi iğne vurup çektiklerinden sıkıntı olmuyor diş çekilirken. ilk gün sıvı şeyler tüketiliyor. tükürülmüyor, tükrük kanla beraber yutuluyor, sebebini unuttum:1: 1 hafta en fazla 2 hafta içinde iyileşiyor damak. yanakta şişlik oluyor,bazılarında morluk olabiliyormuş. konuşmada biraz zorluk olabilir ilk zaman. diş gömük değilse dikiş atılmıyor daha kolay,ama diş gömükse dikiş atıyorlar,onu da bir hafta sonra 5 saniyede alıyorlar. korkacak günlük yaşantını etkileyecek pek bir şey yok.

çok teşekkür ederim kızlar görümcem öyle bi anlattıki altıma edicektim korkudan :47: nyse cektiririm o zaman cok sağolun

çok teşekkür ederim kızlar görümcem öyle bi anlattıki altıma edicektim korkudan :47: nyse cektiririm o zaman cok sağolun

yok canım, ben özelde bile çektirmedim, bir tıp fakültesi hastanesinde çektirdim, hatta son sınıf öğrencileri çekti sanırım, ama sorun olmadı. milletin abarttıgı gibi hiç değil. geçmiş olsun şimdiden.

Arkadaşların dediği gibi, igne bölgesel olarak uyuşturduğu için agrı hissetmiyorsunuz.

radioloji film çekimine göre; Benim alt cenedeki 20likler her ikiside, içine gömük eğri büyümekteydi. Ayrıca diş siniri yakınındaydılar. Dolaysıyla önce diş eti kesildi gömük dişe ulaşıldı, sinir zedelenmesin diye de parçalanarak parca parca çıkarıldı. Benim dişler konum olarak problemli olduklarından, uygulanan prosedür de buydu.

Sizinkisi anladığım kadarıyla dıştaymış, sanırım daha kolay olur..

Benim durumum da bile büyütülecek birşey yoktu; Allahın izni ile hiç birşey hissetmiyorsunuz.Doktor işini yaparken siz de içinizden dua etmeyi eksik etmeyin.

-Ameliyat sonrası o bölgenin şişmesini en aza indirmek için o bölgeye soğuk torba koymuştum. Hem agrısını dindirmişti hemde daha çabuk iyileşmesini sağladı sanırım... buz olmasın ama soguk olsun. Alternatif cözümler üretebilirsiniz bunun için.

-İlk günler yastıksız yatmam tavsiye edildi

-dikişler arasına yemek artığı girip iltihaba sebebiyet vermemek için her yemek sonrası agız temizliğine mutaka dikkat edilmeli
( ilk günlerde çiğnemede zorluk çekiyorsanız ılık çorba, püre vb. gibi şeyler tüketmenizi tavsiye ederim)

Bunun dışında agrılar için belirli saatlerde değiştirerek kullanmam için damla ve agrı kesici vermişlerdi...

Korkmanıza gerek yok gerçekten de,
Şimdiden geçmiş olsun...

Son düzenleme:
bende yasadıklarımı yazayım.20lik alt çene dişimin yarısı cıkmıs yarısı cıkamamıstı.doktora gittim.ameliyat yapıcaz dedi dişimin o cıkmayan kısmını iğneyi yaptıktan bı yarım saat sonra kesti.hafif uyusmustu daha.sonra dişi tuttu çekti sonra 4 dikiş attı.bana dediki bir hafta boyunca ekmek yemıceksın corba iç kolay yutabılcegın seyler ye ben naptım :) eve geldm ekmekle corba içtim ama hiçbişey olmadı dikkat ederseniz hiçte korkulcak bişey değil ama burda önemli olan düzgün işinin ehli bi dişçi bulmak .tam 10 gün dikişler agzımda kaldı 10. gün gittim hiç iğne filan yapmadı ipi kesti çekti ve aldı.ben dikişleri dikerken cekerken hiç acımadı ama dişimi çekerken acıdı bayagı bi bide espirili bi doktordu bana ben adamın dişini çekerim cokmu konusuyon sen bak cok konusuyosan dikişi fazla yapim filan böyle espiriler yapıp durdu fıkralar anlattı.gülmemek için ugrastım resmen vakit nasıl geçti anlamamıstım :)

Back