Toplamda kaç kilo verdiniz ne kadar sürdü.hem çok hevesliyim hemde sürecin uzamasından ve sürdürememekten çok korkuyorumtopiğiniz hayırlı olsun. ideal kilosuna sadece 1 kg kalmış biri olarak bu yolda başarılar dilerim. sadece gerçekten isteyenler başarır. bunu unutmayın
Ben çok kilo vermedim sadece 3.5 kilo ve 2 ayda. Kilom fazla olmadığı için ve kas kaybetmemek için ağır ağır verdim. ama inanın çok zorlandım. çünkü son 3 kilodan bahsediyoruz. ilk 2 ay hiç veremedim son iki ay çorap söküğü gibi gitti kilolar.Toplamda kaç kilo verdiniz ne kadar sürdü.hem çok hevesliyim hemde sürecin uzamasından ve sürdürememekten çok korkuyorum
inanın olursunuz. kalori sayın ama sağlıklı beslenin. bu işin kilit noktası kalori açığı oluşturmak biliyorsunuz. en doğru kalori ihtiyacı hesaplama fityemek.com'da var. oraya bi bakın. bazal metabolizma için gereken kalorinin altına sakın inmeyin. kas kaybedersiniz yoksa.Hedefim 57 , kilom 77
Çok azmettim güzel olmak istiyorum eskisi gibi
şimdi okudum:) aynen doğru yoldasınızBugün işyerindeki diyetisyene uğradım.
Ara öğün konusunda takıntılı olmamamı sürdürülebilir olmam gerektiğini söyledi.
Bazal metabolizmam 1550 kcal imiş.hedef kilom 58-60 imiş.
1600-1700 le başlarız sonra azaltarak gideriz böyle daha kolay kilo verirsin hemde bunalıp aç kalmazsın dedi.Bana da mantıklı geldi.
6 ay sürer sürecin dedi bende kendime 9 ay vermiştim zaten.
Verdiği listeyi yapacağım inşallah.Yarından itibaren
Bakalım neler olucak
Ben de yeni okudum çok iyi bir başlangıç yapmışsınızBugün işyerindeki diyetisyene uğradım.
Ara öğün konusunda takıntılı olmamamı sürdürülebilir olmam gerektiğini söyledi.
Bazal metabolizmam 1550 kcal imiş.hedef kilom 58-60 imiş.
1600-1700 le başlarız sonra azaltarak gideriz böyle daha kolay kilo verirsin hemde bunalıp aç kalmazsın dedi.Bana da mantıklı geldi.
6 ay sürer sürecin dedi bende kendime 9 ay vermiştim zaten.
Verdiği listeyi yapacağım inşallah.Yarından itibaren
Bakalım neler olucak
Ay çok teşekkür ederim imkan çok da iradem yoktu.Kaç diyetisyen gezdim sürdüremedim. Ama bi azim geldi üç gündür Allah bozmasınİmkanınız varsa diyetisyenle çalışın derim ama işinin ehli, öyle 1000 kalorilik diyet yazmayacak bilgili bir diyetisyen bulmalısınız. Sizde insülin direnci olabilir mi, böyle açlıktan gözün dönmesi falan sanki şekeriniz çok dalgalanıyor gibi geldi bana. Farketmediğimiz şeylerde inanılmaz kalori var yemek yaparken yağı çok az koyun, kuruyemişi sakın avuçla yemeyin tane tane kalorisine bakın, şu an ne yiyorsanız yarısını yeseniz bile kilo verirsiniz öyle köklü bir diyet değişikliğine gitmeniz gerekmiyor ketojenik vs çok zor diyetler zaten hiç gerek yok şu an için.
Ay sağolun yorum almak iyi geldiBen de yeni okudum çok iyi bir başlangıç yapmışsınız