• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Toprak olup ne yapacaksın yahu? Sorun hata yapmış olman değil, hatayı hatayla telafi etmeye çalışman. Şua hesap vermek zorunda olduğun sadece bebeğin. Ailen yanında olursa çok şanslısın. Etmezlerse bir süre daha çalışıp az çok para biriktir. Bi sosyal hizmetlere danış, devlet sana barınma ve yiyecek olarak nasıl yardımlarda bulunur öğren.

2 kişide mükemmel bir hayat yaşayabilirsniz. Bir kaç sene zorlanır, sonra tek başına yaşayan her anne gibi hayatına devam edersin.

Canına kıymak çözüm değil, sonsuz ahiret hayatını mahvetmek demektir...kabirdeki azapda cabası
Aldırman dinimiz açısından doğru değil bir hata olmuş tövbe et Allah onada vicdan versin ne diyeyim Allah hayırlı bi çıkış yolu göstersin

başvuru aşamasındayız canım sağol. tabi ki burdan çocuk almayacağım yasal yollarla diye özellikle belirttim okumadınız mı.

çok yüce gönüllüsünüz inşallah bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.:KK200:
okudum da işte bu bebeği almak için anne ile arada bir iletişim kurmak gerekiyor. bu şekilde evlat edinmelerin yasaya uygun olmadığını biliyorum. hiç riske atmayın zaten süreciniz devam ediyormuş. yasal prosedüre tam hakim değilim ama böyle şeyler sıkıntı yaratabilir. siz sadece kurumun dediklerini yapın derim.

Zorlamayla babalik yapılıyor mu ya da yapılan maddi yardim ivir zivir babaliktan sayiliyor mu ?
Ben bebek adına üzüldüm en cok :KK43:

tabiki babalık sayılmaz baba da denmez ama yapması gerekenleri yapacak sorumluk almak zorunda... zaman dolmuş aldıramayacak sonuçta tek başına da sorumluluk alabilecek gibi gelmedi bana

çok yüce gönüllüsünüz inşallah bir an önce kavuşursunuz bebeğinize.:KK200:
okudum da işte bu bebeği almak için anne ile arada bir iletişim kurmak gerekiyor. bu şekilde evlat edinmelerin yasaya uygun olmadığını biliyorum. hiç riske atmayın zaten süreciniz devam ediyormuş. yasal prosedüre tam hakim değilim ama böyle şeyler sıkıntı yaratabilir. siz sadece kurumun dediklerini yapın derim.
evet bu ara evrak vs derken hassas bi dönemdeyim bu başlığı açan bayana da inanılmaz üzüldüm kesinlikle bebeğinden kopmak istediğini düşünmüyorum ve ben ona bebeğinden kopmadan ama sorumlulukları altında ezilmediği bi hayatı sağlayabilirim diye düşündüm ki sanırım fazla iyimserim. yasalar böyle bişeye asla izin vermez.

çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun
ama bir çok kişinin başına gelen bir durum yalnız değilsiniz
illa ki bir çaresi bulunur.
anneniz de mi anlayış göstermez? yada yardımcı olabilecek bir akrabanız dalan da mı yok?

evet bu ara evrak vs derken hassas bi dönemdeyim bu başlığı açan bayana da inanılmaz üzüldüm kesinlikle bebeğinden kopmak istediğini düşünmüyorum ve ben ona bebeğinden kopmadan ama sorumlulukları altında ezilmediği bi hayatı sağlayabilirim diye düşündüm ki sanırım fazla iyimserim. yasalar böyle bişeye asla izin vermez.

böyle durumlarda sonradan sorunlar çıkıp bebek paylaşılamayabiliyor.
haberlerde örneklerini görmüşsünüzdür. şimdi siz yardımcı olmak, destek olmak istersiniz. (bu olaydaki hanımdan bağımsız konuşuyorum, yanlış anlaşılmasın) ama sonra o kişi durumunu toparladığında pişman olup gelip çocuğunu geri almak isteyebilir. bu defa büyüten aile için de çocuk için de yıkım olur :(
bu yüzden kurumun aracılık yapması iyi bir şey bence.

konu sahibinin de çok iyi planlayıp hareket etmesi lazım.
tek başına iş, güç, para ve destek olmadan bebek doğurup bakmak günümüz şartlarında çok çok zor.
en iyisi bence de kadın sığınma evi ve devlet himayesi.

Sizin şu yazdığınıza istinaden cevap vermek istedim benim eltimle kaynımın çocuğu olmuyor çocuk esirgemeye başvurdular olumsuz sonuçlandı eltimin ilk esinden olan oğlunun söylemleri dolayısıyla.onlarda etrafa haber saldilar bakamayan vercek olan varsa diye.3-5 ay sonra bi kadın eşinin amcaoglundan doğurduğu çocuğu sokağa atacakken bizim komşular duyup bize getirdiler kadinla bebegi kayinvalidem sosyal hizmetleri aradı sonra gittiler esirgemeye doktor hemşire muayene edip anneyle beraber tutanak tutulup kendi rızasıyla verdiğini beyan etti.sosyal hizmetler kabul etti bir sene annenin kimliği üstünde kaldı 1 sene sonra mahkeme açıldı ve taraflar mahkemede karşı karsiya geldi tek celsede çocuk eltimlere verildi resmi olarak. Çünkü kadının babası bilmiyormuş diye söylendi. Eltimler devletin vermediği bebeğe gene devlet kontrolünde sahip oldular hatta şimdi 7 yaşında ufakligimiz ama gerçek anne babayı söylemediler hiçbirşey bilmiyor henüz. Doğru mu dersen bana göre değil ama kaynimin tıbbi yönden çocuk olma şansı sifirdi.

Olan kızlara,bebeklere oluyor.
Öyle, kendisi de hatalı tabi, doğuma yakın söyledi ailesine. Zaten çok kiloluydu, daha da kilo aldı gibi düşünüldü hep meğer hamileymiş. Belki baştan söylese insanlar da sindirecek vakit bulurdu bilemiyorum ki

Sizin şu yazdığınıza istinaden cevap vermek istedim benim eltimle kaynımın çocuğu olmuyor çocuk esirgemeye başvurdular olumsuz sonuçlandı eltimin ilk esinden olan oğlunun söylemleri dolayısıyla.onlarda etrafa haber saldilar bakamayan vercek olan varsa diye.3-5 ay sonra bi kadın eşinin amcaoglundan doğurduğu çocuğu sokağa atacakken bizim komşular duyup bize getirdiler kadinla bebegi kayinvalidem sosyal hizmetleri aradı sonra gittiler esirgemeye doktor hemşire muayene edip anneyle beraber tutanak tutulup kendi rızasıyla verdiğini beyan etti.sosyal hizmetler kabul etti bir sene annenin kimliği üstünde kaldı 1 sene sonra mahkeme açıldı ve taraflar mahkemede karşı karsiya geldi tek celsede çocuk eltimlere verildi resmi olarak. Çünkü kadının babası bilmiyormuş diye söylendi. Eltimler devletin vermediği bebeğe gene devlet kontrolünde sahip oldular hatta şimdi 7 yaşında ufakligimiz ama gerçek anne babayı söylemediler hiçbirşey bilmiyor henüz. Doğru mu dersen bana göre değil ama kaynimin tıbbi yönden çocuk olma şansı sifirdi.
bizde tıbbi açıdan neredeyse hiçbir sorun yok ve çocuk esirgemenin aradığı aileyiz o açıdan sorunumuz yok sadece bekleme süresi vs ürkütücü geliyor. bütün sartları sağlıyoruz. 7 yıllık evliyiz karı koca öğretmeniz , hiç cocuğumuz yok yaşlarımız genç vs.
konu başlığındaki anne kayboldu ne yapacak inanın merak ediyorum insallah sağlıklı kararlar verir

Ailen kabullenmeyecek insanlarsa, iş bulmak ve ailenle irtibat kurmadan kendine ve çocuğuna bakmak dışında bir çare gelmedi aklıma. Ailede seni anlayacağını düşündüğün bir aile büyüğü, teyze, hala gibi birileri varsa, belki ona anlatıp, destek isteyebilirsin. Baba müsveddesinin ailesi hakkında bilgin var mı? Nasıl insanlar, nerede yaşıyorlar? Oğullarının böyle bir şey yaptığını öğrenseler nasıl davranırlar biliyor musun? Hani zorla evlendirmelerini tabi ki isteme de, belki torunlarını kabul edip, oğullarına resti çekip, sana destek olabilirler. Bilmiyorum çok mu ütopik düşündüm, belki iyi insanlardır. Ekonomik gücün olsa, gururlu davran, kendine ve çocuğuna bak, kimseye de minnet etme denir ama senin durumunda kendi ayakların üstünde durana kadar desteğe ihtiyacın var.
Aynen bnde oyle dusundum mutlaka birileri vardir destek isticek

Eğer girerse diye kendisine mesaj attım,bende yardımcı olmak isterim. Çocuğu belki alamam ama doğuma kadar yardımcı olup yol gösterebilirim

bizde tıbbi açıdan neredeyse hiçbir sorun yok ve çocuk esirgemenin aradığı aileyiz o açıdan sorunumuz yok sadece bekleme süresi vs ürkütücü geliyor. bütün sartları sağlıyoruz. 7 yıllık evliyiz karı koca öğretmeniz , hiç cocuğumuz yok yaşlarımız genç vs.
konu başlığındaki anne kayboldu ne yapacak inanın merak ediyorum insallah sağlıklı kararlar verir
O zaman çocuk esirgemeye başvursanız daha iyi olmaz mı? Sonuçta bu hanımefendi de çocuk esirgeme kurumuna vermek zorunda,sizde ordan almak zorundasınız. Yasal bi süreç var psikolohlar incelemeler vs. Siz bu zamana kadar neden almadınız ki?

Aynı yollardan "kısmen" geçtiğim için bu bayanın yanına gidip yardımcı olabilirim gerekirse sevgilisinin ailesine vs durumu anlatmasında yardımcı olabilirim,bilemiyorum bu iş için ben gönüllüyorum,yapabileceğim herhangi birşry var mı numarasına e posta adresine nasıl ulaşabilirim? Bunu okuyorsan lütfen bana dön sana yardım etmek istiyorum,edebilirim de. C caresizbirkizim lütfen sen çaresiz değilsin bunu o bebeğe yapma bende üniversite öğrencisiyim 20 yaşındayım bende bu yollardan geçtim ama sonrasında çok pişman oldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back