• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailenden bi yengen dir halandir. Problemlerini anlattigin yada seni dinclcek kmse yok mu en azndn biriyle konus. Artik aldiramiyorsan sakin onu dogurup biryere verme cnku sen ona bi aile veremesen bile onun yeri senin yanin part is bul en azndn doguma kdr para biriktir yada kalici bi is bul okulinu dondurbunlari saymak cok kolay bilyorum . uzulme mutlaka ailenden biri sahip cikcaktir elbet zaten geri donulmez bi durumdasin bndn snra napacgni dusun caina kiymak falan sacmalama yasicagn varsa hr turlu yasarsin biraz kadercyim. Bn hala dunyada iyi insanlar oldugunainaniyorum. Amaherseyden onemlisi.sen ne ilhisedysn ne yapmak istiyosun once onu dusun bul snra tekrar konusmak gerekir tbiki. Seni yarglayanlara kulakasmaa . derdin var ki burda yazyosn kmse seni anlamaz herkes kirbaclamayo bilir basina gelmeyen anlmaz bunlari

Ben sevdim , inandım güvendim önce aldırmama müsade etmedi sonra sorumluluk almaktan korktu ve gitti . Hatalıyım kabul hem ona hemde kendi canıma kıyıcam sonunda çözüm bu
nereye gidiyor öyle, ailenle ne olursa olsun paylaş, karşı tarafın ailesiyle konuşulsun bir şekilde bu saatten sonra sana destek olmak zorunda her iki ailede

valla ben seve seve bayıla bayıla bu kızcağızın evladına anne olmaya talibim ancak herşeyi yasal yollarla yapmak isterim bu işin yolunu yordamını bilen var mı ?
Kadinin ne acisi var. Lutfen onun yasadigi seye saygi duyun boyle bisey talep etmedigi surece bunu soylemeniz cok yanlis biliyorum eminm sizde cok acilisinz ki bunu teklif ettniz lutfen bazi seyler konusmadan iki kere dusunun cocuk oyncagi mibu

Ne kadar da kolay ailene söyle, iş bul çalış diyorsunuz.
Doğum sonrası kaç kişi acaba tuvalete rahatça gidebildi, uyuyabildi de kadın tek başına ayakta duracak?
Her aile öyle kolay sahiplenir mi?
Bizim de bir akrabamız benzer bir şey yaşadı, yaşı da 30'a yakındı. Kim olduğunu asla söylemediği sevgilisinden hamile kalmış, annesi hariç herkes reddetti. Annesi ile başka şehire taşınıp türlü maddi sıkıntılar çekerek çocuğu büyüttüler. Hayatları alt üst oldu maalesef.
Cocugun Baba si hiç mi sorumluluk almadı?
Kızcağız tek başına yapmadı ya bu bebeği şu ülkedeki ererkeklerin zihniyetinden nefret ediyorum .

Cocugun Baba si hiç mi sorumluluk almadı?
Kızcağız tek başına yapmadı ya bu bebeği şu ülkedeki ererkeklerin zihniyetinden nefret ediyorum .
Almadı, kadın kim olduğunu söylemedi, kendisi de hiç bir şey talep etmedi. Evli bir adam olabilir diye düşündü ailesi veya patronu falan ama tabi düşünceydi sadece. Sonradan ne oldu bilmiyoruz, telefonları falan değişti ve pek haber alan yok.

Ailen kabullenmeyecek insanlarsa, iş bulmak ve ailenle irtibat kurmadan kendine ve çocuğuna bakmak dışında bir çare gelmedi aklıma. Ailede seni anlayacağını düşündüğün bir aile büyüğü, teyze, hala gibi birileri varsa, belki ona anlatıp, destek isteyebilirsin. Baba müsveddesinin ailesi hakkında bilgin var mı? Nasıl insanlar, nerede yaşıyorlar? Oğullarının böyle bir şey yaptığını öğrenseler nasıl davranırlar biliyor musun? Hani zorla evlendirmelerini tabi ki isteme de, belki torunlarını kabul edip, oğullarına resti çekip, sana destek olabilirler. Bilmiyorum çok mu ütopik düşündüm, belki iyi insanlardır. Ekonomik gücün olsa, gururlu davran, kendine ve çocuğuna bak, kimseye de minnet etme denir ama senin durumunda kendi ayakların üstünde durana kadar desteğe ihtiyacın var.

Ben kimseye hakaret etmedim. Ama sene 2018. Yasal disi kürtajlarda kac tane canimiz gitti,ve hala böyle akil verenler oluyor. 20 haftalik bebegi öyle hapla düşürse bile bunun kürtaji felan var. Canini riske atmasına girmiyorum bile
20 haftalık bebek sağlıklıysa düşük hapıyla bile düşüremez mümkünatı yok,ancak bebek karnında ölür ölü doğum yapabilir,20 haftalık bebek düşürmek annenin canına kast etmek demek diyebiliyorum. Bebeği karnında öldüreceğine gidip doğursun yetimhaneye versin bence. Belki bebişin hayatı kurtulur.

Kadinin ne acisi var. Lutfen onun yasadigi seye saygi duyun boyle bisey talep etmedigi surece bunu soylemeniz cok yanlis biliyorum eminm sizde cok acilisinz ki bunu teklif ettniz lutfen bazi seyler konusmadan iki kere dusunun cocuk oyncagi mibu
sizi anlıyorum ancak anne kendi canına kıymayı düşünüyor ve bu çok acı verici bişey. ne anne ne bebek zarar görsün istemem alternatifleri düşünüyorum yanlış ya da suç olabilecek bişeyi asla istemem.

Konu sahibi merak ettiğim için soruyorum.
Tek seferde mi hamile kaldın yoksa sürekli korunmadan ilişkiye mi girdin? Korunmadan ilişki yaşadığında korkmadın mı?

20 haftalık bebek sağlıklıysa düşük hapıyla bile düşüremez mümkünatı yok,ancak bebek karnında ölür ölü doğum yapabilir,20 haftalık bebek düşürmek annenin canına kast etmek demek diyebiliyorum. Bebeği karnında öldüreceğine gidip doğursun yetimhaneye versin bence. Belki bebişin hayatı kurtulur.

Aynen öyle. Tepkim ona. Bebek ölünce anne de zehirlenir. Tippi bilgisi olmayanlar ancak böyle birsey önerebilir. Ve darda olan bir hamileye bu nasil söylenir hic anlamiyorum. Belki konu sahibi bebegi istiyordur aslinda

valla ben seve seve bayıla bayıla bu kızcağızın evladına anne olmaya talibim ancak herşeyi yasal yollarla yapmak isterim bu işin yolunu yordamını bilen var mı ?

yok artık
buradan bebek mi alacaksınız?
gidip neden devlete başvurmuyorsunuz?
sırada bekleyen yüzlerce bebek vardır zaten.

Aynen öyle. Tepkim ona. Bebek ölünce anne de zehirlenir. Tippi bilgisi olmayanlar ancak böyle birsey önerebilir. Ve darda olan bir hamileye bu nasil söylenir hic anlamiyorum. Belki konu sahibi bebegi istiyordur aslinda
Hiçbirimiz bu kadar çaresiz olmadık belkide. O yüzden burda çaresiz olan biri bunları okusa kendi çapında yazılanları uygulamaya çalışıp kendi canına mal olabilir,o yüzden çaresiz olan insanlara böyle öneriler vermek çok saçma. Seni anlayabiliyorum benim gibi düşünüyorsun. Sanırım verebileceğim en güzel tavsiye,devlet hastanesi de olsa gidip bi şekilde bebeğine baktırması,doğuma yakın gidip sosyal kurumlarla konuşup kadın sığınma evine yerleşip doğumunu gerçekleştirmesi daha sonra da bebeğini eğer istiyorsa esirgeme kurumuna teslim etmesi. Bence yapılabilecek en mantıklı şey bu diye düşünüyorum. Böyle yapan genç kızlarımız vardır illaki devlet kimseyi yardımsız koymaz.

Niye ki spizella.o bebekte masum degilmi.
öyle, bebekle ilgisi yok olayın.
alma şekli bu olmamalı. o zaman insanlar bu işi ticarete bile dökerler.
kurumdan aldığınızda biyolojik anne baba ile iletişim olmuyor bildiğim kadarıyla.
böyle olursa işin içinden çıkılmaz.

oldu şey yaparken iyi güzel baba oluyorsun diyince kaç... aldıramazsın süre dolmuş mecbur doğuracaksın beyfendi de mecbur alacak sorumluluk ... babalık davası açarsın eşek gibi babalık yapar
Zorlamayla babalik yapılıyor mu ya da yapılan maddi yardim ivir zivir babaliktan sayiliyor mu ?
Ben bebek adına üzüldüm en cok :(

öyle, bebekle ilgisi yok olayın.
alma şekli bu olmamalı. o zaman insanlar bu işi ticarete bile dökerler.
kurumdan aldığınızda biyolojik anne baba ile iletişim olmuyor bildiğim kadarıyla.
böyle olursa işin içinden çıkılmaz.
Orasida doğru.ticaret boyutunu dusunmemistim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back