20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İlk gebeliğimde 27 haftalık hamileliğimde bile hala çok anlaşılmıyordu...kilolu da değildim.
eğer konu sahibinin benzer durumu carsa çok şanslı. 1 ayını daha ailesi ile geçirip,gidebilir. 3 ay hiç gelmese ailesinin dikkatini de çekmez... çok uzun bir zaman degil...

Bebeğine sahip çık diyenler lütfen gerçekçi olun biraz...
Kız hala Canına kıymayı düşünüyorlarsa hala hayatını riske ata ata bebekten kurtulmayı planladığını yazıyor buraya.
Sorumluluk dediğiniz şey öyle kolay alınmıyor.
İpsiz sapsız adam sahip çıkmayacak belli, ailesi desen yüksek ihtimal oğlumuzun elinin kiri diyecek, ne bilelim başkasından olmadığını diyecek, kendi ailesinin olası tepkisi cabası... tüm bunlarla savaşacak güç bulmak kolay mı?
Kız daha öğrenci. Diyelim ki kendi ayakları üstünde Dursun. Okulu bitmemiş, mesleği yok, işi yok, olsa ne ile geçinecek? Bu psikoloji ile annelik yapabilecek mi?
Evet güzel bir son degil ama her hikaye mutlu bitmiyor. En azından çocuğuna olası bir şans sağlamış olur.

Bence yalan söylemek çok yanlış ailene söyle.aldırma imkanın yoksa tek yapabileceğin şey o bebeği doğurmak.kendini öldürmek bir seçenek değil.o bebeğe bakmak istemiyorsan çocuk esirgeme kurumuna ver ama önce elindeki bütün çareleri tüket.Allah korusun böyle birşey olsa aileme söyler kürtaj olurum.bebeğin babası neden para vermedi gerekirse ailesine söyle bu durumu belki onlar yardım eder.

Ne yapilir bilemedim.. olan olmus artik ahlamanin bi anlami yok : ( ama sakin cocugada kendinede kiyma.. ole bise yaparsan ortaya cikmayacak mi sanki?

Son düzenleme:
23 yaşında koca kadınsınız neden bakamıyorsunuz bebeğe anlamadım? Öğrenci olmak muhtaç olmak asla çalışmamak mı demek? 18 yaşındaki öğrenci gibi görmeyin kendinizi 23'ten bahsediyoruz. Mesela markete girin işe, çalışın. Okulu dondurun. Babalık davası açtığınızda o herif eşşşek gibi nafakasını ödeyecek. Şu an bebeğinizden daha ne önemli olabilir? Aileye gelince kızarlar hadi belki döverler ama elin oğlunun kollarından daha sağlam sararlar sizi.

Konu sahibi geçmiş gitti bitti. Olan olmuş değil mi. 1 kez bu hayata gelme ödülü bize veriliyor. Onune bakman gerekiyor. O böyleydi şöyleydi gececeksin ben ne yapabilirim ona bakacaksın. Uclarda olmayan bir ailenin olduğunu varsayarak diyorum ki bu durumu önce annen ile paylaş veya kardeşinle. Sana ah yavrum diyip sevecen yaklaşmalarını beklemekle ilk etapta. Hayal kırıklığına uğradiklari için kızacaklardır ama zamanla şoku attıkça senden sefkatlarini esirgemeyeceklerini düşünüyorum. Doğum yapana kadar ağır olmayan işlerde çalışabiliyorsanız çalışıp birazcık para biriktin. Bebeginiz ile kendini toparladıktan sonra ilk is univeristeyi bitirip is sahibi olmanız olacak. Sen artık 2 canlısın lütfen kendini stres altına sokup bebeğini de strese sokma. Bu günlerde geçecek evladın belki de senin bu hayattaki en iyi yoldasın olacak. Resmin içinden çıkıp dışından bakmayı dene. Allah yardımcın olsun inşallah

Her kelimesine katılıyorum..

Ne yapsin peki? Aldiramiyoki artik yasal surec gecmis galiba... sahip cikmaktan baska caresi var mi?

Bende 20. Haftada birden belirgin olan bi karın çıktı artık istesem de gizlenmiyor. Belki sizinki gibiyse saklanıp dediğiniz gibi yapılabilir.
Kızın çocuğa sahip çıkması ihtimal dışı bence de. En azından çocuksuz bi aileye evlat edindirilir. Yazık hiçbir testi tahlili yaptıramamış bile.

Allah yardımcınız olsun. Kız çocuğu annesi olarak bakarsam olaya ,aileniz kızar mızar ama sahip çıkar kanaatindeyim. Yani ben olsam asla kızımı ölümü düşünecek ladar çaresiz bırakmazdım. Bu saatten sonra yapacağınız en iyi şey ailenize anlatmak,kendinize iyi bakmak ve bakamayacaksanız çocuğu evlatlık vermek olur. Sakın sokağa falan terketmeyin. Devlet eline bırakın hiç olmazsa devlet korumasında olsun. Bundan sonrada böyle hataların önüne geçmek için önleminizi alın

Yerinde olsam sevgilim dediğin adi pisliğin ailesine anlatırım durumu. Torunları olduğunu öğrenirse işler değişir belki. Veya arkadaşların dediği gibi çocuk esirgemeye veririm. O adi herifin de asla yüzünü görmem. İnsandır beşer şaşar o yüzden kınamıyorum. Bu da sana acı bir ders olur kardesim. Bir daha kimseye gardını indirmezsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…