• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kürtaj olmak için sana lazım olan para 1200 tl gibi bir rakam hatta daha uyguna yapan hastaneler de var.

O şerefsizle konuş keyfi için korunmadıysa ve bu çocuğu da istemiyorsa sana bu nakdi sağlamak zorunda.

Şu an kaç haftalıksın bilmiyorum ama 14 haftaya kadar kürtaj olunabiliyor.
Konuyu okumadiniz o anlasiliyor ama basligi da mı okumadiniz? Haftasi sizinle ayni.

Konuyu okumadiniz o anlasiliyor ama basligi da mı okumadiniz? Haftasi sizinle ayni.

Ters mantık.
Konuyu okudum fark ettiysenz cevabım da ona göre fakat başlığa dikkat etmemişim.

Konu sahibi: 20 haftalık bebek demek 5 aylık bebek demek malesef aldırmak için çok geç.

Doğuramam diyorsun, Madem kürtaj düşünüyordun bu kadar beklemenin anlamı neydi? Şimdi herşey senin için çok daha zor olacak.

Emin ol biz kadinlar herkesin dusundugunden daha dayanikliyiz. Ailene soyle bununla yuzles arkanda durmazlarsa veya sana zarar vereceklerini dusunursen baska bir sehire yerles kendine bebeginle yeni bir hayat kur O artik senin ailen inaniyorum basarabilirsin. Kendine fazla yuklenme bu bebegi sana veren Allah sabrini da verir bir yolunuda gosterir. Sen hic merak etme. Senden ricam sakin ondan vazgecme onun sana cok ihtiyaci olucak emin ol senin de ona.

Ters mantık.
Konuyu okudum fark ettiysenz cevabım da ona göre fakat başlığa dikkat etmemişim.

Konu sahibi: 20 haftalık bebek demek 5 aylık bebek demek malesef aldırmak için çok geç.

Doğuramam diyorsun, Madem kürtaj düşünüyordun bu kadar beklemenin anlamı neydi? Şimdi herşey senin için çok daha zor olacak.
SÜRESİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM DİYOR, PARA BİRİKTİRENE KADAR SÜRESİ DOLDUĞUNU FARK ETMİŞ
CİDDEN OKUMUŞSUNUZ :duduk::halay:

SÜRESİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM DİYOR, PARA BİRİKTİRENE KADAR SÜRESİ DOLDUĞUNU FARK ETMİŞ
CİDDEN OKUMUŞSUNUZ :duduk::halay:

Allah aşkına konu sahibinin derdiyle mi ilgileniyorsunuz ? insanların açıklarını mı kolluyorsunuz? Makara yapmaya mı girdiniz konuya anlamadım ki?

İlla algılamanız için uzun uzun yazmak tek tek açıklamak mı gerekiyor??

İlk mesajımdada belirttim yine söylüyorum. Hani bu kızcağız hamile kalmış ya , hamile olduğunu da öğrenmiş ya , öğrendiği anda gidip o şerefsizin yakasına yapışıp kürtajın parası ne ise ondan alacaktı.

Gidip Çocuğu aldıracaktı, Benim savunduğum bu. Böyle birşey benim başıma gelse para biriktirmek aklımın ucundan bile geçmez o çocuğu bu kız tek başına mı yaptı?

O şerefsiz 2 dakika zevk alacak diye sonuçlarına neden hamile kalan kadın tek başına katlanıyor?

Ama doğru Sizler “rahime düşen bebek aldırılmaz , günah allah sorar adama ,doğan bebek rızkıyla gelir , bereket getirir” kafasında olduğunuz için kürtaj yaptırın diyenleri seçip böyle uğraşıyorsunuz işte.

Kızın düşeceği durumu veya ailesiyle yaşayacağı problemleri göz önünde bulunduramıyorsunuz.
“Bekara karı boşamak kolay” diye bir laf vardır. Sizin için herşey çok kolay. Doğur büyüt işte çocuk demek bereket demekle olmuyor bu işler.

Sizin gibilere hiç üzülmüyorum müstehak .sorgulamıyorum neyine güvendin bu halde bu noktaya geldin diye.
Çekim derdinizi
Beş dakikalık sevginize kurban ettiğiniz masum bebeklere üzülüyorum..
Böyleleri anne olmamalı işte ..
Böyle bir durum sizin çocuğunuzun ya da yakınınız da başına gelebilir. Bence bu kadar büyük konuşmayın. Bence çocuklarına her koşulda destek olamayacak insanlar anne-baba olmamalı.

Her kelimesine katılıyorum
O tuvalete atılan bebekler ailem beni öldürecek korkusuyla ortaya çıkıyor
Erkek olup karısını 10 kadınla aldatsa onbirinciyi gözleriyle arayanlar oğlum hangisini alayim sana bütün kizlar oğluma hasta düşüncesiyle ortaya çıkıyor

Sorunu ellerimizle yaratıp suçu pis zevke atıyoruz

Geçen gün biri çok güzel yazmıştı internette bizim halkımızın aklına namus deyince o evin kızının evlenmeden kimseyle birlikte olmamasi geliyor sadece
Onun dışında hırsız da olsan oğlun tecavüz de etse ailecek iftirada atsanız siz namuslu bir ailesiniz diye

Çok doğru söylemiş. Hırsız da olsalar, iftiracı da olsalar, başka suçlar da işleseler kızları bakireyse onlardan namuslusu yok. Oğlunuz başka bir kızın hayatını şiddetle ya da tecavüzle ya da başka bir şekilde kaydırsa bile kızınız bakire olduğu sürece namussuz damgası yemiyorsunuz.

Ailesinden korktuğu için sevgilisinin şantajıyla uğraşan bir sürü genç kız var. Sevgilisi yaşadıkları şeyleri ailesine anlatır korkusuyla susup erkeğin isteklerine boyun eğen ya da evlenilmeyecek bir adam olduğunu anladığı halde "bekaretim gitti" kafasıyla yanlış evlilikler yapan... Erkekler gizlice kameraya kaydetmekten, o görüntüleri yaymaktan şantaja kadar bir sürü suç işliyorlar rahat rahat. Kadın nasılsa korkusundan hukuki yollara bile başvuramaz diye düşünüyorlar. Yazık oluyor gencecik kadınlara.
Burada bile intiharın eşiğine gelmiş bir insana acımasızca laflar ediliyor. Kadınlar birbirlerine karşı bu kadar acımasızken kocalarının kendilerine yaptıkları acımasızlıkları eleştirmeye hiç hakları yok. Hepsi aynı zihniyetin sonucu.

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Aileniz sevgilinizin ailesini bulup konuşsun guvenebilcegnz bi aile büyüğüne dostunuza söyleyip yardım isteyin başka çare yok

Ben sevdim , inandım güvendim önce aldırmama müsade etmedi sonra sorumluluk almaktan korktu ve gitti . Hatalıyım kabul hem ona hemde kendi canıma kıyıcam sonunda çözüm bu

umarım gerçek değildir bu konu. ben bir türlü mantık kuramadım. erkek kürtaja müsaade etmediğine göre bu seçeneği ona konu sahibi söylemiş, yani sevgilisine bir fikri söylemeden önce bi kendi kafasında düşünmesi gerekir normal şartlarda. ee kürtaj da basit bir şey mi? bir operasyon yaptıracaksın kendine, neyin altına girdiğini bilmen gerekir, göze almadan seçenek olarak sunamazsın zaten.

ne biliyim, çevremdeki insanlar en ufak bir operasyon için en az 10 kişiye soruyolar, internetten araştırıyolar, hemen hemen her tedaviyle, ilaçla ilgili bilgi var, operasyonların videoları var. ya bunun 10 hafta süresi olduğunu tamam ben de bilmiyordum mesela ama bir süresi olduğunu biliyordum, herkes bilir ve böyle bir durumda ilk bakılacak şeylerden biri süre sınırı değil midir?

ve sevgilisine güvenmiş tamam ama nasıl bir zaman sınırı koymaz? bak 10 hafta süremiz var (atıyorum) 8. haftaya kadar nikah başvurumuzu yapmamışsak ben gitmek zorundayım hastaneye. ya parayı ayarlarsın ya da senin ailenden alırım gibi bişey NEDEN söyleyemez?

gerçekse de herşeyin çözümü var, ama bir an önce ortaya çıksın ona göre çözüm üretelim

Böyle bir durum sizin çocuğunuzun ya da yakınınız da başına gelebilir. Bence bu kadar büyük konuşmayın. Bence çocuklarına her koşulda destek olamayacak insanlar anne-baba olmamalı.
Büyük konuşmak bunun neresinde? Bu tercih akıl mantık zevk meselesi ben bunun bilincindeyim ki çocuğumu da bu yönde yetiştirme niyetindeyim hata yapmak farklı bişey ve bile bile lades demek farklı .

5 aylık bir bebeğin alınması zaten mümkün değil, böyle bir seçeceğiniz Yok.
Zor zamanlar sizi bekliyor bu bir gerçek ama herşeye rağmen hayat devam ediyor, doğurmak zorundasınız, zamanın ne getireceğini bilemezsiniz, çocuğunuzla sizi hakeden biriyle bir yuva kurabilirsiniz.

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Keşke yaşanmasa ama olmuş şimdi öncelikle içinde bulunduğun durum zor ama sakin olmaya çalış. 1. Bebeğinde kendinin de hayatı sana emanet katil olamazsın öyle ya da böyle oldu bu hata lütfen bebeğin için yaşa . Yani ailene durumu anlatmak zorundasın en azından yasal yollara başvurman gerek 2.Asla okulu bırakma ne olursa olsun ilerde seni bu kurtaracak

3 yildir cocugum olsun diye yapmadigimiz kalmadi sen kalkmis neyi soruyorsun ne diyim ki sana cok aci gercekten
O sizin sınavınız o da onun sınavı çok katı bir yorum olmuş . Allah onun da alnına onu yazmış evet kendisi seçti o yolu ama artık kaderinin bir parçası tıpkı sizin bebeğinizin olması için tedavi görmeniz gibi.
Sizi de 5 senedir bebek sahibi olmaya çalışan biri olarak anlıyorum ama ben bunu bir sınav olarak görüyorum

O sizin sınavınız o da onun sınavı çok katı bir yorum olmuş . Allah onun da alnına onu yazmış evet kendisi seçti o yolu ama artık kaderinin bir parçası tıpkı sizin bebeğinizin olması için tedavi görmeniz gibi.
Sizi de 5 senedir bebek sahibi olmaya çalışan biri olarak anlıyorum ama ben bunu bir sınav olarak görüyorum
Evet ama hicbirturlu yasama tutunmus bi bebegin hayatina son verilmesini kabullenemiorum haklisin belkide bilmiorum hassas noktam benimde iste.

Evet ama hicbirturlu yasama tutunmus bi bebegin hayatina son verilmesini kabullenemiorum haklisin belkide bilmiorum hassas noktam benimde iste.
Tabiki hayatına son verme isteği yanlış onu kurtarmak vazgeçirmek adına yorum yapmalıyız . Araştırmalar bu tarz durumlarda sosyal medya acımasızlığı yüzünden kötü sonuçlar çıktığını söylüyor .
Bu arada senin için de dua edeceğim rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin kucağımız boş kalmasın

3 yildir cocugum olsun diye yapmadigimiz kalmadi sen kalkmis neyi soruyorsun ne diyim ki sana cok aci gercekten
Senin bir kocan bir evin bir evliliğin belli bir maddiyatin var
Konu sahibi bunlarin hic birine sahip degil...hoş sahip olsada cocuk istememe ve aldirma hakkina ve talebine sahip (gerci konu sahibi fazlasiyla gec kaldi o ayri)
Yani siz cocuk icin kendinizi yırtıyorsunuz diye butun kadinlar oyle degil ve bu da sizi enterese etmiyor
Yaptığınız karşılaştırma çocukca!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back