Konu sahibine yüklenenleri gerçekten anlamıyorum. Sana hiç acımadım diyenler, o haltı yemeyi biliyorsun diyenler, çöpe atılan bebeklerden bahsedenler... Bu olayın sorumlusu bu hastalıklı zihniyet olabilir mi acaba hiç bunu düşünüyor musunuz?
Sevişmek bir ihtiyaçtır. 23 yaşındaki sağlıklı bir birey için yaşanması olağan bir durum. Bu kız 23 yaşında korunma yöntemlerini kendi çabasıyla öğrenmediği için kendisi de hatalı ama bu insana 23 yaşına kadar cinsel eğitim vermeyen okul, devlet, aile kat kat suçlu.
Sağlıklı bir toplumda bu kişi çocukluktan itibaren yaşının gerektirdiği şekillerde hem okulda hem aile içinde cinsel eğitim almalıydı. Aynı zamanda sevgilisi de. Sevgilisi erkek olduğu için "aç göster oğlum amcalara, bak bu kızlardan hangisini beğendin hangisini alayım sana, bu oğlan çok canlar yakacak vs" gibi hastalıklı cümleleri duymadan büyümeliydi. Pipisi olduğu için kendisine her şey hak ama kadın cinsini kendisinin alıp bırakacağı bir cins sanmamalıydı. Bilmeliydi ki böyle bir durumda sevgilisini yüz üstü bıraktığında toplumdan tepki görecek. Ama adamın umurunda değil. Çünkü tepki görecek olan kişi kadın.
Bu kızcağız da sevişmenin kötü bir şey olmadığını öğrenmeliydi ailesinden. Günü geldiğinde sevişeceği zaman cinsellik için yeterli olgunluğa ulaşmış ve cinsellik hakkında bilgi sahibi olmalıydı. Korunduğu halde hamile kalırsa da çekinmeden ailesine böyle bir durum oldu diye söylemeli, ailesiyle konuşarak işin oluru neyse onu yapmalıydı. Belki doğururdu belki de yasal süre geçmeden kürtaj olurdu.
Şu an bu kız bu haldeyse en son suçlu kendisi. Sevişirken iyiydi, pis zevkleriniz için bebek öldürüyorsunuz vs deyince elinize ne geçiyor bu hastalıklı durumu devam ettirmekten başka? Sorunun son halkası kızın korunmadan sevişmiş olması. İnsanlar sevişmeyi bırakınca bu sorunlar çözülecek mi? Bu hastalıklı zihniyet başka başka şekillerde insanların hayatını mahvetmeye devam edecek.
Olayın "pis zevk" olarak tanımlanmasından bile toplumdaki seks algısının ne derece sorunlu olduğu anlaşılıyor zaten.
+
Konu sahibi ortada yok, umarım bir şey yapmamıştır kendisine. Konu fake ise de çok sevinirim.