• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canina kiymak ta nedir zaten okuyormussun memleketten uzaksin bebegini ber sekilde dunyaya getir..onun bir sucu yok...ve devletimize teslim et.
Kuzenim de senin gibi bir hata yapti kiz nasil olduysa saklamayi basardi dogum yapti ertesi gunu cocuk esirgemeye birakti..
Üzüldü mü peki hiç

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Neden korunmadın peki daha okuyosun bide evli değilsin niye korunmadan hamile kaldın artı sen annesi olcaksın bari sen sahip çık o yavrucağa

Evlatlık topikleri var kadınlar kulübünde. Orayı takip ediyorum millet iki yıla yakın bekliyor bebeğini. Seni kınamak için 'bak elalem istiyor olmuyor' demek için yazmıyorum. Ama belki de senin bebeğin o kadınlardan birinin duasidir.
Son aylarda bir sebeple evden uzaklaş, staj-okul-erasmus... Her neyse bir bahane bul ve kadın sığınma evine git. Doğan çocuğu da rıza ile ver derim ben. En mantıklı seçenek bu gibi görünüyor

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Toprak filan olamazsin o bebege bakacaksin bu yuzden erkek anne olamaz iste...
Artik yapacak birsey yok ailene dersen belki bi ihtimal kabul edip seni okula gondermezler...
Yapacagin tek sey o bebegi dogurup esirgeme kurumuna verip baglantiyi kesmemen anneligini yine yapman sonra meselegini eline alinca bebeğini de yanina alman..
Ben cok duydum annesi babasi oldugu halde çocuğa bakamiyoruz deyip esirgeme kurumuna baktiranlari hafta sonlari aileye gidiyordu cocuklar...

Elimizden birsey gelmez ama kiyafet yollayabiliriz eger bu bebegi gercekten dogurmak ona annelik yapmak istiyorsan

Arkadaşlar kızdan haber yok, bence olumlu olumsuz mesajları bırakalım bir an önce siteye girmesini ve yardım almasını sağlayalım. Bu kıza ulaşılması ve ailesinin haberdar edilmesi gerekiyor
bencede öyle yada böyle bir insan hatta 2 insan hayatı söz konusu. kınamayla olmaz bu işler. yardımcı olmak lazım. bu konuda çalışan toplum kuruluşları vardır. yönlendirip aile ile ara bulunsun. sağlıkla doğumunu yapsın. aile bir şekilde kabullenmeli. evlatlık vermek son çare olmalı çünkü o da bir ömür vicdan azabı olur insana sonra. çözülmeyecek sorun yoktur .destek şart

yorum yapmayacağım çünkü laflarıma hakim olamıyorum bu konularda
sonu kötü oluyor hakkında hayırlısı dilerim o masum bebeğe yazık olmaz.
ben evli olduğum halde 1 çocupum var 2.ye cesaret edemiyorum ve korunuyorum
siz neyinize güveniyorsunuz acaba.

Başım eğik zaten yeterince bunu söyleyemem aileme .
Hayatımı kararttım göz göre göre ateşe yürüdüm hak bana ..
Sen simdi anne olmadigin icin daha..bilmiyorsun.. evladin zorda olsa ve intihar etse cok cok cok uzulursun. Keske deseydi dersin olecegine soyleseydi dersin..
Annene soyle bence. En yakin kisi o sana su dunyada. Eger dogurursan anlarsin bunu ..annen seni dovse bile bir yapar iki yapar sonra bi cozum bulmaya bakar..

Valla okurken hepinize o kadar çok şaşırdım ki. Hanımlar doğur devlete ver ile olmuyor bu işler. O çocuk doğacak çocuk esirgeme kurumlarında annesiz babasız yaşayacak belki şiddete, cinsel istismara uğrayacak. Devlet 19 yaşından sonra büyük diye salıyor diye hatırlıyorum, peki dünya bu kadar acımasızken o çocuk ne yapacak? Nasıl tutunacak hayata? Hadi diyelim biri evlatlık aldı o ailenin iyi olma olasılığı yarı yarıya. Çocuğun hayatı gitmeyecek mi sizce? Lütfen kaldın bi kere doğur ver devlete demeyin. Canım sen de o erkek arkadaşına ulaş gerekirse tehdit et para mı gönderiyor ne yapıyorsa artık yaptıysa bir halt paşa paşa verecek parasını. Sonra da arkadaşlarının birinde kal toparlanana kadar sonra evine dönersin. LÜTFEN BU DURUMLARDA ALLAH VERMİŞ Bİ KERE BAKACAKSIN YA DA DEVLETE VERECEKSİN DEMEYİN. Kızın ailevi durumları, etrafın tutumlarının ona verdiği psikolojik baskıyı da aklınızda tutun.
Çocuk esirgeme kurumları ile ilgili ne kadar çok bilgiye sahipsiniz ya.... gerçekten hayret ediyorum. Ben 4 yıldır sosyal hizmetlerde görev yapıyorum ve dediğiniz durumlar çok nadir yaşanmakta. Burda çalışan herkes çocuklara gayet vicdanlı yaklaşmakta. Tabiki istisnalar vardır ama bu ihtimali düşünüp çocuğu aldır demek ne kadar vicdanlı bir yorum. Kaldiki evlatlık alan aile iyi mi diyorsunuz ya siz gerçekten devletin kurumlarını çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz. Bu işlerin takibi öyle bildiğiniz gibi olmuyor her türlü ihtimal düşünülüyor. Ve en önemlisi 18 yaşından sonra hiç bi çocuk sokağa salınmıyor. İş imkanı okula devamı değerlendiriliyor. Lütfen bilmediğiniz konularda bu kadar net konuşmayın. Bilgi almak istesenizde gerekli kanunda her türlü işleyiş ve açıklama mevcut

Allah aşkına her halti yiyorsunuz olan minicik bebeklere o masumlara oluyor. Yargılamak bana düşmez sana diyeceğim tek şey nolur birşey yapma o masuma. Uzaktasın ailenden zaten 20 hafta beklemişsin biraz daha bekle ve devlete teslim et saçma sapan seyler yapma yavruna. Bari Biri evlatlık alır inşallah güzel bir yuvası olur. Hak etmeyenler anne olmasin ya içim sızladı resmen

Konu sahibine yüklenenleri gerçekten anlamıyorum. Sana hiç acımadım diyenler, o haltı yemeyi biliyorsun diyenler, çöpe atılan bebeklerden bahsedenler... Bu olayın sorumlusu bu hastalıklı zihniyet olabilir mi acaba hiç bunu düşünüyor musunuz?

Sevişmek bir ihtiyaçtır. 23 yaşındaki sağlıklı bir birey için yaşanması olağan bir durum. Bu kız 23 yaşında korunma yöntemlerini kendi çabasıyla öğrenmediği için kendisi de hatalı ama bu insana 23 yaşına kadar cinsel eğitim vermeyen okul, devlet, aile kat kat suçlu.

Sağlıklı bir toplumda bu kişi çocukluktan itibaren yaşının gerektirdiği şekillerde hem okulda hem aile içinde cinsel eğitim almalıydı. Aynı zamanda sevgilisi de. Sevgilisi erkek olduğu için "aç göster oğlum amcalara, bak bu kızlardan hangisini beğendin hangisini alayım sana, bu oğlan çok canlar yakacak vs" gibi hastalıklı cümleleri duymadan büyümeliydi. Pipisi olduğu için kendisine her şey hak ama kadın cinsini kendisinin alıp bırakacağı bir cins sanmamalıydı. Bilmeliydi ki böyle bir durumda sevgilisini yüz üstü bıraktığında toplumdan tepki görecek. Ama adamın umurunda değil. Çünkü tepki görecek olan kişi kadın.

Bu kızcağız da sevişmenin kötü bir şey olmadığını öğrenmeliydi ailesinden. Günü geldiğinde sevişeceği zaman cinsellik için yeterli olgunluğa ulaşmış ve cinsellik hakkında bilgi sahibi olmalıydı. Korunduğu halde hamile kalırsa da çekinmeden ailesine böyle bir durum oldu diye söylemeli, ailesiyle konuşarak işin oluru neyse onu yapmalıydı. Belki doğururdu belki de yasal süre geçmeden kürtaj olurdu.

Şu an bu kız bu haldeyse en son suçlu kendisi. Sevişirken iyiydi, pis zevkleriniz için bebek öldürüyorsunuz vs deyince elinize ne geçiyor bu hastalıklı durumu devam ettirmekten başka? Sorunun son halkası kızın korunmadan sevişmiş olması. İnsanlar sevişmeyi bırakınca bu sorunlar çözülecek mi? Bu hastalıklı zihniyet başka başka şekillerde insanların hayatını mahvetmeye devam edecek.
Olayın "pis zevk" olarak tanımlanmasından bile toplumdaki seks algısının ne derece sorunlu olduğu anlaşılıyor zaten.
+

Konu sahibi ortada yok, umarım bir şey yapmamıştır kendisine. Konu fake ise de çok sevinirim.

Neden korunmadın peki daha okuyosun bide evli değilsin niye korunmadan hamile kaldın artı sen annesi olcaksın bari sen sahip çık o yavrucağa
Olan olmus artık.
Hak yiyenler, hırsızlık dolandırıcılık yapıp ocakları söndürenler , çocuğa hayvana zarar verenlerin yanında bunun günahı nedir ki. Asıl cocugu yasa dışı aldırırsa günahın büyüğü o zaman olur. Bu durumdaki kadinlara ve cocuklara sahip çıkmalıyız.

Konu sahibine yüklenenleri gerçekten anlamıyorum. Sana hiç acımadım diyenler, o haltı yemeyi biliyorsun diyenler, çöpe atılan bebeklerden bahsedenler... Bu olayın sorumlusu bu hastalıklı zihniyet olabilir mi acaba hiç bunu düşünüyor musunuz?

Sevişmek bir ihtiyaçtır. 23 yaşındaki sağlıklı bir birey için yaşanması olağan bir durum. Bu kız 23 yaşında korunma yöntemlerini kendi çabasıyla öğrenmediği için kendisi de hatalı ama bu insana 23 yaşına kadar cinsel eğitim vermeyen okul, devlet, aile kat kat suçlu.

Sağlıklı bir toplumda bu kişi çocukluktan itibaren yaşının gerektirdiği şekillerde hem okulda hem aile içinde cinsel eğitim almalıydı. Aynı zamanda sevgilisi de. Sevgilisi erkek olduğu için "aç göster oğlum amcalara, bak bu kızlardan hangisini beğendin hangisini alayım sana, bu oğlan çok canlar yakacak vs" gibi hastalıklı cümleleri duymadan büyümeliydi. Pipisi olduğu için kendisine her şey hak ama kadın cinsini kendisinin alıp bırakacağı bir cins sanmamalıydı. Bilmeliydi ki böyle bir durumda sevgilisini yüz üstü bıraktığında toplumdan tepki görecek. Ama adamın umurunda değil. Çünkü tepki görecek olan kişi kadın.

Bu kızcağız da sevişmenin kötü bir şey olmadığını öğrenmeliydi ailesinden. Günü geldiğinde sevişeceği zaman cinsellik için yeterli olgunluğa ulaşmış ve cinsellik hakkında bilgi sahibi olmalıydı. Korunduğu halde hamile kalırsa da çekinmeden ailesine böyle bir durum oldu diye söylemeli, ailesiyle konuşarak işin oluru neyse onu yapmalıydı. Belki doğururdu belki de yasal süre geçmeden kürtaj olurdu.

Şu an bu kız bu haldeyse en son suçlu kendisi. Sevişirken iyiydi, pis zevkleriniz için bebek öldürüyorsunuz vs deyince elinize ne geçiyor bu hastalıklı durumu devam ettirmekten başka? Sorunun son halkası kızın korunmadan sevişmiş olması. İnsanlar sevişmeyi bırakınca bu sorunlar çözülecek mi? Bu hastalıklı zihniyet başka başka şekillerde insanların hayatını mahvetmeye devam edecek.
Olayın "pis zevk" olarak tanımlanmasından bile toplumdaki seks algısının ne derece sorunlu olduğu anlaşılıyor zaten.
+

Konu sahibi ortada yok, umarım bir şey yapmamıştır kendisine. Konu fake ise de çok sevinirim.
Her kelimesine katılıyorum
O tuvalete atılan bebekler ailem beni öldürecek korkusuyla ortaya çıkıyor
Erkek olup karısını 10 kadınla aldatsa onbirinciyi gözleriyle arayanlar oğlum hangisini alayim sana bütün kizlar oğluma hasta düşüncesiyle ortaya çıkıyor

Sorunu ellerimizle yaratıp suçu pis zevke atıyoruz

Geçen gün biri çok güzel yazmıştı internette bizim halkımızın aklına namus deyince o evin kızının evlenmeden kimseyle birlikte olmamasi geliyor sadece
Onun dışında hırsız da olsan oğlun tecavüz de etse ailecek iftirada atsanız siz namuslu bir ailesiniz diye

+

helal olsun valla size :KK9::KK9: o kadar doğru şeylere değinmişsiniz ki.. kesinlikle aklımdan geçip dilimin ucuna gelmeyen şeyler. keşke herkesin annesi, babası, kardeşi sizin gibi yaklaşsa bu olaya. herşey başbaşka olurdu. maalesef insan yorumda bile bulunamıyor. hamile kaldı diye öldürülen, namus temizlendi diye yaklaşan çok insan var. anneye söyle demeye dil varmıyor, çocuk esirgeme olayı da vicdani yük. o anne nasıl yaşar bir ömür o duyguyla? Allah yardımcısı olsun

Iki evladim var cocuk hasreti cekmiyorum yani.Bu tarz prosedurleri bilmiyorum bilen varsa duzeltsin.Eger hukuken bir sakinca yoksa kendi rizanizla bir aileye vermenize Ben seve seve omrum yettikce bakarim o melege.Allah sahidim olsun ki bir an bile iki evladimdan ayirirsam.Cunku biyolojik olarak dogurmak annelik degildir bakmak emek vermek buyutmek anneliktir.Eger yasal olarak sakinca yoksa ben gayet ciddiyim.
Bu yazdığınız iyilik değil inanin buna nasıl açıklanıyor bilemiyorum ama oldu her hamile kalan yazsın buraya evlat hasreti çeken çekmeyen buradan mesaj yoluyla çocuk sahibi olsun oh ne iyi niyetlilik peki herkes o çocuğa iyi bakabileceğine güveniyor mu devlet evlatlık verirken boşuna bu kadar araştırıyor madem lütfen adminlerden bu tarz mesajlara müsaade etmemelerini rica ediyorum Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Eğer buraya ben hamile kaldim ve aldirmak istemiyorum cocugu dogurup cocuk esirgemeye vericem diye konu acsaydi “ ne demek aldirmamak ne demek dogurmak sen o cocugun vebaline nasil girersin istemedigi bi hayata nasil zorlarsin neler cekcegini biliyor musun” bla bla diye bir suru yorum gelirdi. Hey gidi iki yuzlu kadinlar klubum.

Umarim bu yorumlari okuduktan sonra intihar etmemissindir konu sahibi. Cunku o kadar vicdanli iyi kalpli uyelerimiz oyle guzel yorum yapmis ki masallah aklinda intihar dusuncesi olmayani bile intihara surukler, kaldi ki intihari dusunene ne yapmaz...

Valla okurken hepinize o kadar çok şaşırdım ki. Hanımlar doğur devlete ver ile olmuyor bu işler. O çocuk doğacak çocuk esirgeme kurumlarında annesiz babasız yaşayacak belki şiddete, cinsel istismara uğrayacak. Devlet 19 yaşından sonra büyük diye salıyor diye hatırlıyorum, peki dünya bu kadar acımasızken o çocuk ne yapacak? Nasıl tutunacak hayata? Hadi diyelim biri evlatlık aldı o ailenin iyi olma olasılığı yarı yarıya. Çocuğun hayatı gitmeyecek mi sizce? Lütfen kaldın bi kere doğur ver devlete demeyin. Canım sen de o erkek arkadaşına ulaş gerekirse tehdit et para mı gönderiyor ne yapıyorsa artık yaptıysa bir halt paşa paşa verecek parasını. Sonra da arkadaşlarının birinde kal toparlanana kadar sonra evine dönersin. LÜTFEN BU DURUMLARDA ALLAH VERMİŞ Bİ KERE BAKACAKSIN YA DA DEVLETE VERECEKSİN DEMEYİN. Kızın ailevi durumları, etrafın tutumlarının ona verdiği psikolojik baskıyı da aklınızda tutun.

pardon da 20 haftalık bir bebeği öldürsün mü göz göre göre. kocaman olmuştur. eli ayağı kolu her şeyi vardır. pıt pıt atıyordur kalbi!

kaldı ki bu kadar büyük bebeği merdiven altında velev ki alan vardır da gitti diyelim kendi de ölebilir.

Kürtaj olmak için sana lazım olan para 1200 tl gibi bir rakam hatta daha uyguna yapan hastaneler de var.

O şerefsizle konuş keyfi için korunmadıysa ve bu çocuğu da istemiyorsa sana bu nakdi sağlamak zorunda.

Şu an kaç haftalıksın bilmiyorum ama 14 haftaya kadar kürtaj olunabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back