• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin bir kocan bir evin bir evliliğin belli bir maddiyatin var
Konu sahibi bunlarin hic birine sahip degil...hoş sahip olsada cocuk istememe ve aldirma hakkina ve talebine sahip (gerci konu sahibi fazlasiyla gec kaldi o ayri)
Yani siz cocuk icin kendinizi yırtıyorsunuz diye butun kadinlar oyle degil ve bu da sizi enterese etmiyor
Yaptığınız karşılaştırma çocukca!
Dedigim gibi yasadigimiz psikolojik surecten belkide bukadr hassasiz neyse konu ben degilim arkadas onada allah yardim etsin dicek biseyim yok

Tabiki hayatına son verme isteği yanlış onu kurtarmak vazgeçirmek adına yorum yapmalıyız . Araştırmalar bu tarz durumlarda sosyal medya acımasızlığı yüzünden kötü sonuçlar çıktığını söylüyor .
Bu arada senin için de dua edeceğim rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin kucağımız boş kalmasın
Haklisiniz kimine gore guzellik bi bebek onunda zamanlama hatasindan zorluk teskkurler bn binanlik doldum herhalde konu sahibi arkadasimizada allah yardim etsin

O bebek uzerinde babanin da sorumluluklari var. Tek basina bu sorumlulugu alma. Hukuki olarak haklarini almalisin ama once ailene durumu anlatmalisin. Anne baba evladina kizsa da gerekeni yapacaktir. Ailenizle konusup durumu anlatmalisiniz.

Allah aşkına konu sahibinin derdiyle mi ilgileniyorsunuz ? insanların açıklarını mı kolluyorsunuz? Makara yapmaya mı girdiniz konuya anlamadım ki?

İlla algılamanız için uzun uzun yazmak tek tek açıklamak mı gerekiyor??

İlk mesajımdada belirttim yine söylüyorum. Hani bu kızcağız hamile kalmış ya , hamile olduğunu da öğrenmiş ya , öğrendiği anda gidip o şerefsizin yakasına yapışıp kürtajın parası ne ise ondan alacaktı.

Gidip Çocuğu aldıracaktı, Benim savunduğum bu. Böyle birşey benim başıma gelse para biriktirmek aklımın ucundan bile geçmez o çocuğu bu kız tek başına mı yaptı?

O şerefsiz 2 dakika zevk alacak diye sonuçlarına neden hamile kalan kadın tek başına katlanıyor?

Ama doğru Sizler “rahime düşen bebek aldırılmaz , günah allah sorar adama ,doğan bebek rızkıyla gelir , bereket getirir” kafasında olduğunuz için kürtaj yaptırın diyenleri seçip böyle uğraşıyorsunuz işte.

Kızın düşeceği durumu veya ailesiyle yaşayacağı problemleri göz önünde bulunduramıyorsunuz.
“Bekara karı boşamak kolay” diye bir laf vardır. Sizin için herşey çok kolay. Doğur büyüt işte çocuk demek bereket demekle olmuyor bu işler.
kusura bakmayın herkesin bir yaşama hakkı vardır , kimse de bunu elinden alamaz...
günahıyla sevabıyla alakası yok...
kadın zaten dayanmış kapısına kabul etmemiş

Konu sahibine yüklenenleri gerçekten anlamıyorum. Sana hiç acımadım diyenler, o haltı yemeyi biliyorsun diyenler, çöpe atılan bebeklerden bahsedenler... Bu olayın sorumlusu bu hastalıklı zihniyet olabilir mi acaba hiç bunu düşünüyor musunuz?

Sevişmek bir ihtiyaçtır. 23 yaşındaki sağlıklı bir birey için yaşanması olağan bir durum. Bu kız 23 yaşında korunma yöntemlerini kendi çabasıyla öğrenmediği için kendisi de hatalı ama bu insana 23 yaşına kadar cinsel eğitim vermeyen okul, devlet, aile kat kat suçlu.

Sağlıklı bir toplumda bu kişi çocukluktan itibaren yaşının gerektirdiği şekillerde hem okulda hem aile içinde cinsel eğitim almalıydı. Aynı zamanda sevgilisi de. Sevgilisi erkek olduğu için "aç göster oğlum amcalara, bak bu kızlardan hangisini beğendin hangisini alayım sana, bu oğlan çok canlar yakacak vs" gibi hastalıklı cümleleri duymadan büyümeliydi. Pipisi olduğu için kendisine her şey hak ama kadın cinsini kendisinin alıp bırakacağı bir cins sanmamalıydı. Bilmeliydi ki böyle bir durumda sevgilisini yüz üstü bıraktığında toplumdan tepki görecek. Ama adamın umurunda değil. Çünkü tepki görecek olan kişi kadın.

Bu kızcağız da sevişmenin kötü bir şey olmadığını öğrenmeliydi ailesinden. Günü geldiğinde sevişeceği zaman cinsellik için yeterli olgunluğa ulaşmış ve cinsellik hakkında bilgi sahibi olmalıydı. Korunduğu halde hamile kalırsa da çekinmeden ailesine böyle bir durum oldu diye söylemeli, ailesiyle konuşarak işin oluru neyse onu yapmalıydı. Belki doğururdu belki de yasal süre geçmeden kürtaj olurdu.

Şu an bu kız bu haldeyse en son suçlu kendisi. Sevişirken iyiydi, pis zevkleriniz için bebek öldürüyorsunuz vs deyince elinize ne geçiyor bu hastalıklı durumu devam ettirmekten başka? Sorunun son halkası kızın korunmadan sevişmiş olması. İnsanlar sevişmeyi bırakınca bu sorunlar çözülecek mi? Bu hastalıklı zihniyet başka başka şekillerde insanların hayatını mahvetmeye devam edecek.
Olayın "pis zevk" olarak tanımlanmasından bile toplumdaki seks algısının ne derece sorunlu olduğu anlaşılıyor zaten.
+

Konu sahibi ortada yok, umarım bir şey yapmamıştır kendisine. Konu fake ise de çok sevinirim.
ağzına sağlık bu kadar iyi açıklanabilinirdi
kınayanlar,ahkam kesenler hangi hakla bu şekilde konuşabiliyorlar acaba :kahve:

ağzına sağlık bu kadar iyi açıklanabilinirdi
kınayanlar,ahkam kesenler hangi hakla bu şekilde konuşabiliyorlar acaba :kahve:

Sonunda aklı selim çıkıp bişeyler diyebildi. Herşeyden önce ben kendimi de çocuğuda öldüreceğim diye gözünü karartmış çaresiz bi kız varken daha da üzerine gidip haltları yerken iyiydi diyerek fitili ateşleyenler. Allah korusun kız kendine bişey yaptıysa vicdanınıza ne diyeceksiniz

23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Sen hic en basindan beri dusundun mu? Sen evlilik disi dunyaya gelmis cocuk olmak ister miydin? Anneni ailen redetmis baban ortada yok... Neden kendi basina gelmesini istemedigin seyleri yasatiyorsun hemde kendi evladina? Kurtaj cok mu guzel sey sanki?! Neden korunmasini istemedin partnerinin ? Ayrica su intihar durumundan vazgec psikologa danis belki ailene soylersen partnerinin ailesiyle diyologa gecip cozum yolu uretebilirler, belki partnerinin ailesi sicak karsilayabilir cozum yollari cok

Bu yazdığınız iyilik değil inanin buna nasıl açıklanıyor bilemiyorum ama oldu her hamile kalan yazsın buraya evlat hasreti çeken çekmeyen buradan mesaj yoluyla çocuk sahibi olsun oh ne iyi niyetlilik peki herkes o çocuğa iyi bakabileceğine güveniyor mu devlet evlatlık verirken boşuna bu kadar araştırıyor madem lütfen adminlerden bu tarz mesajlara müsaade etmemelerini rica ediyorum Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.
Iyilik?kim iyilik yapmak istedigimi soyledi.Ben bu mesaji ozelden yazmadim regal olarak buraya yazdim.Yasal olarak hukuken yazdim okuyabildiniz mi?Sanki merdiven alti isler yapiyormusum gibi davranmayin.Baska bir mesajimda genc kizlarimiza korunma yontemleri konusunda sitemde dahi bulundum."Lutfen hamile kalin dogrun ve bebeklerinizi ozellikle cocugu olmayanlara verin sevaptir"Bunu mu yazmisim.Ben dogma hakki elinden alinmaya calisilan bir nevi cinayete engel olmaya calistim.Hukuken bilen varsa yasal olarak soyledigim suc ise duzeltilsin dedim siz o kismi yanlis anlamissiniz akil vericek olan yazsin demedim.

Ablacım maalesef benim bir bilgim yok:KK43:
hay Allah yaa, üzüldüm çünkü intihar kelimesini kullandı, günlerdir meydanda yok, şayet konu uydurmaysa bile böyle düşünmeyiz haberimiz olsa...

Valla istediği kadar istemesin.. Bebek onun neticede.. Polise gidip tecavüz ettiğini söylerim deyin, telefon konuşmasında..
Ne sanıyor bu erkekler kendilerini??? Şöyle öküzleri nereden buluyorsunuz ?

Konu sahibine yüklenenleri gerçekten anlamıyorum. Sana hiç acımadım diyenler, o haltı yemeyi biliyorsun diyenler, çöpe atılan bebeklerden bahsedenler... Bu olayın sorumlusu bu hastalıklı zihniyet olabilir mi acaba hiç bunu düşünüyor musunuz?

Sevişmek bir ihtiyaçtır. 23 yaşındaki sağlıklı bir birey için yaşanması olağan bir durum. Bu kız 23 yaşında korunma yöntemlerini kendi çabasıyla öğrenmediği için kendisi de hatalı ama bu insana 23 yaşına kadar cinsel eğitim vermeyen okul, devlet, aile kat kat suçlu.

Sağlıklı bir toplumda bu kişi çocukluktan itibaren yaşının gerektirdiği şekillerde hem okulda hem aile içinde cinsel eğitim almalıydı. Aynı zamanda sevgilisi de. Sevgilisi erkek olduğu için "aç göster oğlum amcalara, bak bu kızlardan hangisini beğendin hangisini alayım sana, bu oğlan çok canlar yakacak vs" gibi hastalıklı cümleleri duymadan büyümeliydi. Pipisi olduğu için kendisine her şey hak ama kadın cinsini kendisinin alıp bırakacağı bir cins sanmamalıydı. Bilmeliydi ki böyle bir durumda sevgilisini yüz üstü bıraktığında toplumdan tepki görecek. Ama adamın umurunda değil. Çünkü tepki görecek olan kişi kadın.

Bu kızcağız da sevişmenin kötü bir şey olmadığını öğrenmeliydi ailesinden. Günü geldiğinde sevişeceği zaman cinsellik için yeterli olgunluğa ulaşmış ve cinsellik hakkında bilgi sahibi olmalıydı. Korunduğu halde hamile kalırsa da çekinmeden ailesine böyle bir durum oldu diye söylemeli, ailesiyle konuşarak işin oluru neyse onu yapmalıydı. Belki doğururdu belki de yasal süre geçmeden kürtaj olurdu.

Şu an bu kız bu haldeyse en son suçlu kendisi. Sevişirken iyiydi, pis zevkleriniz için bebek öldürüyorsunuz vs deyince elinize ne geçiyor bu hastalıklı durumu devam ettirmekten başka? Sorunun son halkası kızın korunmadan sevişmiş olması. İnsanlar sevişmeyi bırakınca bu sorunlar çözülecek mi? Bu hastalıklı zihniyet başka başka şekillerde insanların hayatını mahvetmeye devam edecek.
Olayın "pis zevk" olarak tanımlanmasından bile toplumdaki seks algısının ne derece sorunlu olduğu anlaşılıyor zaten.
+

Konu sahibi ortada yok, umarım bir şey yapmamıştır kendisine. Konu fake ise de çok sevinirim.
Agziniza saglik.
Bir evlat su sikintim var deyip ailesine gidemiyorsa, ölümü tercih ediyorsa o ailenin ebeveynligi, toplumun ahlaki, namusu serefi yere batabilir, hatta batmali, hatta batsin.

Canina kiymak ta nedir zaten okuyormussun memleketten uzaksin bebegini ber sekilde dunyaya getir..onun bir sucu yok...ve devletimize teslim et.
Kuzenim de senin gibi bir hata yapti kiz nasil olduysa saklamayi basardi dogum yapti ertesi gunu cocuk esirgemeye birakti..

Gidip görüyor mu çocuğunu :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back