• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla senelerden beri çocuk ozlemim var doğurup bana verebilirsin seve seve alırım anlamıyorum Allah'ım ya ben bu canın tirnaginin pisliği için cirpinirken başka insanların bu kadar kolay bebek sahibi olanları anlamıyorum nasıl bı adalet !!!!

off hep aynı terane. böyle yaparak isyana düşüyorsunuz, herkesin her istediği olacak diye bir kaide yok

arkadaşlar konu sahibinden ses çıktı mı?
önce onu bir bulsaydık. ya da site yöneticileri bir şey yapabiliyor mu bunun için.hayır kışkırtıcı yorumlar gırla.. doğmamış çocuğa don biçmek, yok devlete ver yok kürtaj ol yok annesin sen ona sen bakacaksın..tansiyonlar yükseliyor
konu gerçek mi değil mi?sürekli hortluyor ayardan başka bir şey yok.
gerçekse klavyeden stres atmayı bırakıp gerçekten yardımcı olmak isteyenler olarak beklemedeyiz burada!

Canina kiymak ta nedir zaten okuyormussun memleketten uzaksin bebegini ber sekilde dunyaya getir..onun bir sucu yok...ve devletimize teslim et.
Kuzenim de senin gibi bir hata yapti kiz nasil olduysa saklamayi basardi dogum yapti ertesi gunu cocuk esirgemeye birakti..
Ne olursa olsun kendine ve bebeğe özellikle Doğum yaptıktan sonra zarar vermemeni dilerim. Bunun vicdan azabı bir ömür geçmez. Bence en azından doğurup sosyal hizmetlere teslim edin. Ne diyeyim keşke böyle şeyler olmasa ama olduktan sonra da aileler destek olsalar evlatlarına...

Bu nasıl bı düşünce ya 5 senedir doktor doktor tek bir çare bulabilmek için geziyorum pardon da insanların düşüncelerini terane olarak adlandırma yine !!!!!

evet terane doğru kelime.her zaman bir numune geliyor çünkü
gezme o zaman, demek ki Allah'ın var bir bildiği. sen doktor doktor geziyorsun diye insanlara ne hakla Allahım nasıl bir adaletin var senin bana vermiyorsun da onlara veriyorsun gibi saçma bir sorgulamaya hesap sormaya giriyorsun peki?
konu gerçekse kızcağız zor durumda, yardım etmeye çalışıyoruz. sen bebek özleminin nefretini burada kus diye açılmıyor bu tarz konular. hayret bir şey ya

evet terane doğru kelime.her zaman bir numune geliyor çünkü
gezme o zaman, demek ki Allah'ın var bir bildiği. sen doktor doktor geziyorsun diye insanlara ne hakla Allahım nasıl bir adaletin var senin bana vermiyorsun da onlara veriyorsun gibi saçma bir sorgulamaya hesap sormaya giriyorsun peki?
konu gerçekse kızcağız zor durumda, yardım etmeye çalışıyoruz. sen bebek özleminin nefretini burada kus diye açılmıyor bu tarz konular. hayret bir şey ya
Bak arsasını bende ben bakabilirim demişim arsada zaten senin durum analizi yapmana gerek yok

Bakın kızlar görün erkekler bu işlerden ne kadar kolay sıyrılabiliyorlar. Neden? Çünkü bunu kimseye söyleyemeyeceğinden ve ailenin de sahip çıkmayacağından çooook eminler. Toplumu biliyorlar çünkü. Ben olsam burnundan getirirdim. Var mı öyle işine gelmeyince ben yokum demek!!!

Bu tarz olaylar tabi ki olmasın tabi ki herkes istediği zaman istediği kişiyle nikahlı iken bebek sahibi olsun. Toplum açısından da böyle olması en ideal ve uygun olanı... Fakat bir gerçek var ki ne dersek diyelim bu tarz olaylar yaşanıyor. Çöpe atılan, tuvalet penceresinden atılan bebekler... Ama bunca akılsızlık ve cahilliğin yanında toplum yapımız ve ailelerimiz bu gençlere ne kadar destek olabiliyor? Bu ölen bebeklerde bence bu toplumun ve ailelerin de hata payları var. Bu yaşananları görmezden gelmek ve yoktur demek bunları yok etmiyor. Ve bence bizi de daha namuslu aileler ve namuslu bir toplum haline getirmiyor. Aksine bencil ve sorumsuz erkekler, canına ya da bebeğine kıyan cezaevine gitmek zorunda kalan kızlar oluşturuyor bu toplum... Anne baba demek yol gösterici ve danışılan insan demek değil midir? Bu toplum yapısı hatayı, hatalar dizisi ile örtmeye çalışıyor maalesef... Allah hepimizin evlatlarına akıl-fikir versin.(hem kızlara hem erkeklere)

Bu konuda bence ailenin haberinin olması gerekiyor her halükarda. Ve bebeğin babasının ailesinin de haberi olması gerekiyor. Yetiştirdikleri evlatların sorumluluklarını alsınlar. Oğlum çok canlar yakacak lafının karşılığını görsünler şimdi!!

Bence de ailenize ve bebeğin babasının ailesine söyleyin durumu.yok öyle tadını cıkarıp çıkarıp zora gelince gidiyorum demek.hataysa onun da hatası.sorumluluk ikinizin.sessiz kalmayın lütfen.

Ya dayanamicam çok merak ediyorum , biz evli olduğumuz halde prezervatif kullanıyoruz siz neyinize guveniyorsunuz korunmadan yaşıyorsunuz . Yazık ya 20 haftalik diyosun 5 aylık bebek ya .

Bakın kızlar görün erkekler bu işlerden ne kadar kolay sıyrılabiliyorlar. Neden? Çünkü bunu kimseye söyleyemeyeceğinden ve ailenin de sahip çıkmayacağından çooook eminler. Toplumu biliyorlar çünkü. Ben olsam burnundan getirirdim. Var mı öyle işine gelmeyince ben yokum demek!!!

Bu tarz olaylar tabi ki olmasın tabi ki herkes istediği zaman istediği kişiyle nikahlı iken bebek sahibi olsun. Toplum açısından da böyle olması en ideal ve uygun olanı... Fakat bir gerçek var ki ne dersek diyelim bu tarz olaylar yaşanıyor. Çöpe atılan, tuvalet penceresinden atılan bebekler... Ama bunca akılsızlık ve cahilliğin yanında toplum yapımız ve ailelerimiz bu gençlere ne kadar destek olabiliyor? Bu ölen bebeklerde bence bu toplumun ve ailelerin de hata payları var. Bu yaşananları görmezden gelmek ve yoktur demek bunları yok etmiyor. Ve bence bizi de daha namuslu aileler ve namuslu bir toplum haline getirmiyor. Aksine bencil ve sorumsuz erkekler, canına ya da bebeğine kıyan cezaevine gitmek zorunda kalan kızlar oluşturuyor bu toplum... Anne baba demek yol gösterici ve danışılan insan demek değil midir? Bu toplum yapısı hatayı, hatalar dizisi ile örtmeye çalışıyor maalesef... Allah hepimizin evlatlarına akıl-fikir versin.(hem kızlara hem erkeklere)

Bu konuda bence ailenin haberinin olması gerekiyor her halükarda. Ve bebeğin babasının ailesinin de haberi olması gerekiyor. Yetiştirdikleri evlatların sorumluluklarını alsınlar. Oğlum çok canlar yakacak lafının karşılığını görsünler şimdi!!
Çok güzel dile getirmişsiniz.

Neden sıyrılıp gitmesine seyirci kalıyorsun. Ne demek güvenemedi yapamayacağını anladı gitti ya ne demek ya o zaman hayat zor geldi yaşamayalım baktık gördük bir pok yokmuş gidelim mümkün mü bu acaba değil o zaman sen tek başına çare aramak yerine gidip o insan müsfettesiyle hallet bu işi yaparken aklı neredeydi ya ailenize söyleyin tabiki o kişinin ailesi de bilsin hatta ve ne olur bebeği bir yerlere bırakmayın ona bakın koruyun ya onun size ihtiyacı olacak şuan kendimi ağlamamak için zor tutuyorum çöpe atılmış bebekleri gördüğümde günlerce ağlarım nasıl böyle vicdansız olunur diye siz onlardan olmayın bakın çok küçük bir bebeğim var bana öyle bakıyor ki o an bana dünyaları verseler inanın umrum olmaz bu böyle bir güzellik hoş olamamış ama bebek olmuş onu koruyun ailenize söyleyin devlete sığının ama onu annesiz sizin kokunuzun olmadığı ellere vermeyin

Bu yükü tek başına taşınan çok yanlış. Gururu bir kenara bırakıp ailesiyle görüşmelisin. Tek başıma altından kalkamıyorum şeklinde bir görüşme yapımalısın. Bırakıp gitmek en kolayı..

Konu sahibi piyasada yok ama ben yine de soyleyeceklerimi yazayim belki okur.
Gecmis yasanmis ve bitmis bu saatten sonra sorgulamanin anlami yok.
Simdi ihtimalleri bir gozden gecir.
1- kendini ve bebegini oldurmek. Olunce bitecek mi? Hayir. Hamile oldugun ortaya cikacak. Herkes dedikodunu yapacak. Ailen daha kotu olacak. Belki uzuntuden onlara da bir sey olacak. Sen kendi canin yetmiyormus gibi bebeginin de canina kast edeceksin.
2- bebegi bir sekilde dusureceksin. E sonraki vicdan azabin? Bu olayda en masum o. Neden o gidiyor. Goz gore gore nasil katil olacaksin. Bu seni psikolojikman daha iyi degil bin beter yapacak. Bu ihtimal bile olmamali.
3- ailene soyleyeceksin.
3.a. ailen ogrenince seni oldurecek (ki zaten sen de bunu istiyordun, istedigin olacak) ama yuzde 90 aile bu ihtimali secmez
3.b. ailen kizacak, bagiricak, krizlere giricek, seni sorgulayacaklar, ama bir yol arayacaklar. O zaman onlara gayet kendinden emin bir sekilde."evet bir hata yaptim. Ama gelin bunu aile disindan kimseye duyurmadan yapalim. Masumun canina kast etmeyelim. Ben sehir disinda bir siginma evine (yada guvenilir birinin yanina) gideyim, dogurup, cocugu sosyal hizmetlerr vereyim. Siz de etrafa sehir disinda stajda oldugumu yada bir otele calismaya gittigimi soyleyin. Sonra isterseniz evlatliktan red edin isterseniz bagriniza basin" diyeceksin. Sen bu kararlilikta olmak ve bunlari soyleyip yol gostermek zorundasin.
3.c. ailen kabullecek ve pasa pasa dogurup hep birlikte bakacaksiniz.
3.d. ailen seni dove dove sokaga atip evlatliktan red edecek. Ozaman da bir karakola veya kadin siginma evine gidip. Cocugun babasi olacak serefisiz ailesine olanlari anlatacaksin. Duruma gore yeni bir aksiyon alinacak.
4. Aileden gizli doguracaksin. Ama suan cok saglikli kararlar veremedigin icin bu sikta eger sana yardim edecek akli basinda bir dostun yoksa bu ise hic girme ki sıkıstigin yerde yanlis kararlar verme.

Secim senin karar senin. Umarim en dogru yolu secersin. Allah hakkinda hayirlisini versin, bebegini kotuluklerden korusun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back