• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık hamileyim parasızlıktan kürtaj olamadım çocuğu sevgilim istemiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla yazık, hayatımda ilk defa direk öldür diyen bı kişinin yazısını okudum ve hayretler içerisinde yok. Zaten konu sahibinin psikolojisi bozilmus bir insan böyle mi yönlendirilir böyle mi elinden tutulur , bence bu kişiye uyarı gelmeli.
Konu fake ya da gerçek bilemem ama bazıları o kadar kötü yorumlar yapmış ki intiharın eşliğinde olmayanı bile etkiler ki bu kızcağız intihar eşiğinde. 23 yaşımda evlendim üniversite mezunuyum ama korunmayı tam anlamıyla baya sonra öğrendim eşimde öyle. Şansa gebe kalmamışım. yani böyle bir kaza olması normal. İnş güzelce çözümlenir

Konu fake ya da gerçek bilemem ama bazıları o kadar kötü yorumlar yapmış ki intiharın eşliğinde olmayanı bile etkiler ki bu kızcağız intihar eşiğinde. 23 yaşımda evlendim üniversite mezunuyum ama korunmayı tam anlamıyla baya sonra öğrendim eşimde öyle. Şansa gebe kalmamışım. yani böyle bir kaza olması normal. İnş güzelce çözümlenir
İnsallah

Hanımlar,
Kadınlar Kulübü'nde yazdıklarınıza azami özen gösterin lütfen, unutmayın ki burada konu sahibelerine verdiğiniz her fikir siteyi üye veya ziyaretçi olarak okuyan herkese de bilgi niteliği taşıyor, bilmeden yazdığınız her yanlış yönlendirme belki başka bir genç kadının hayatına mal olabilir.

18 yaşını doldurmuş, yasalara göre reşit sayılan, kendi kararlarını verebilecek, kendi bedeni üzerinde söz sahibi olan her genç attığı adımların sorumluluğunu almalı ve sonradan pişman olacağı şeyler yapmamalıdır, evlilik öncesi ilişkiye karşı değilim ama arkasında durmak kaydıyla.

Bu genç arkadaşımız bir hata yapmış ve korunmasız ilişkiye girmiş, ortada bir bebek ve genç bir kadının hayatı söz konusu, bu nedenle sizlerden rica ediyorum ne intihara teşvik edecek, ki bu tip yönlendirmeler ayrıca suçtur, ne de yasal olmayan yollardan düşük, bebek aldırma veya yine yasal olmayan yollardan evlat edindirme yönlendirmeleri yapmayınız.

Ben sevdim , inandım güvendim önce aldırmama müsade etmedi sonra sorumluluk almaktan korktu ve gitti . Hatalıyım kabul hem ona hemde kendi canıma kıyıcam sonunda çözüm bu
Ç

Ben en çok çocuğu düşünüyorum. Zor durum. Allah(c.c.) yardımcın olsun

23 yasindasin. Kendi kendine de bakabilirsin. Kotu dusunme. Doktora git. Iyi mi bir ogren. Vitaminlerini al. O sana tutunmus, artik sana emanet bir can. Uzulme, bugunler gececek. Babasi belli iste. Istedigi kadar kacsin, bakmak mecburiyetinde. Cocuk dogdugunda, kucagina aldiginda gozun baska birsey gormeyecek zaten

Farkındayım, kendi tercihi, ben bilgimi paylaştım. Napayım oturduğum yerden intihar etme ihtimalini,aile faktörünü, en kötüsü bebeği doğurup çöpe atma,çocuk esirgeme kurumuna bırakma ihtimalini hiçe sayıp doğur mu diyeyim? Böyle bir tercihi de var nasıl isterse öyle yapsın diyorum.Biz dedik diye doğuracak ya da kürtaj olacak hali yok. Kendine en uygun yöntemi seçecek.
Herkesin yaşamı, fikri ve vicdanı kendine..Yargılamak bize düşmez. Her iki tercih de sonucunu yaşayacak olan o.

Buraya konu actına göre yardım arıyor sizde cinayete yönlendiriyorsunuz sonradan kendi tercihi diyorsunuz şimdi moda olmuş zaten en ufak birşeyde kendimi öldürüm demek onca imkanı var cabalasın çocuğu icin bende tarafdar degilim esirme kurumuna vermesi yada vs güclü olucak ve yaptı hatnın arkasın durucak sevgilisini niye katmıyor işin icine adam birşey olmamış gibi hayatına devam edicek konu sahibi kendini öldürmeyi düşünğcek yada cogunu sormsuluk üstüne sormsuluk başka birşey degil cok mu zordu 5-10 tl verip korunma hapı yada prezervatif almak hadi onuda gectim 24saat sonra hapları var bunların hic birini yapmamış hamile kalımış olan çocuğu oldu şimdi ne kolay dime bir cana kıymak kendi hayatı icin

Valla okurken hepinize o kadar çok şaşırdım ki. Hanımlar doğur devlete ver ile olmuyor bu işler. O çocuk doğacak çocuk esirgeme kurumlarında annesiz babasız yaşayacak belki şiddete, cinsel istismara uğrayacak. Devlet 19 yaşından sonra büyük diye salıyor diye hatırlıyorum, peki dünya bu kadar acımasızken o çocuk ne yapacak? Nasıl tutunacak hayata? Hadi diyelim biri evlatlık aldı o ailenin iyi olma olasılığı yarı yarıya. Çocuğun hayatı gitmeyecek mi sizce? Lütfen kaldın bi kere doğur ver devlete demeyin. Canım sen de o erkek arkadaşına ulaş gerekirse tehdit et para mı gönderiyor ne yapıyorsa artık yaptıysa bir halt paşa paşa verecek parasını. Sonra da arkadaşlarının birinde kal toparlanana kadar sonra evine dönersin. LÜTFEN BU DURUMLARDA ALLAH VERMİŞ Bİ KERE BAKACAKSIN YA DA DEVLETE VERECEKSİN DEMEYİN. Kızın ailevi durumları, etrafın tutumlarının ona verdiği psikolojik baskıyı da aklınızda tutun.

Valla okurken hepinize o kadar çok şaşırdım ki. Hanımlar doğur devlete ver ile olmuyor bu işler. O çocuk doğacak çocuk esirgeme kurumlarında annesiz babasız yaşayacak belki şiddete, cinsel istismara uğrayacak. Devlet 19 yaşından sonra büyük diye salıyor diye hatırlıyorum, peki dünya bu kadar acımasızken o çocuk ne yapacak? Nasıl tutunacak hayata? Hadi diyelim biri evlatlık aldı o ailenin iyi olma olasılığı yarı yarıya. Çocuğun hayatı gitmeyecek mi sizce? Lütfen kaldın bi kere doğur ver devlete demeyin. Canım sen de o erkek arkadaşına ulaş gerekirse tehdit et para mı gönderiyor ne yapıyorsa artık yaptıysa bir halt paşa paşa verecek parasını. Sonra da arkadaşlarının birinde kal toparlanana kadar sonra evine dönersin. LÜTFEN BU DURUMLARDA ALLAH VERMİŞ Bİ KERE BAKACAKSIN YA DA DEVLETE VERECEKSİN DEMEYİN. Kızın ailevi durumları, etrafın tutumlarının ona verdiği psikolojik baskıyı da aklınızda tutun.
Arkadaşım sen 90 lar da kaldın herhalde. Doğumdan çok önce yetkililer ile iletişime geçsin zaten. Yeni doğan bebeği çat diye evlat edinirler sen merak etme. Yetimhane de büyürse 19 yasidan sonra da hiç bir yere salmiyorlar korkma kadrolu devlet memuru oluyorlar. 20 haftalık olmuş bir bebek kürtaj olmaz zaten. Doğum olur. Suni sancı ile doğum başlatılır. Düşük hapı vs diye önerdiğiniz ilaçlarla da dusuk olmaz zaten. En fazla doğum tetiklenir. Ay çok sinir oldum ana rahminde mutlu mesut gelişmekte olan bir bebeğin kaderi icin böyle saçma sapan yorumlar. Kimsiniz yahu siz.

Evet arkadaşım 10 haftaya kadar kürtaj oldun oldun yoksa geçmiş olsun. Bebek bu buyur zamanı gelince de doğar. Diğer problemleri ertelediğin gibi bunu erteleyemezsin veya görmezden gelemezsin. 20 haftalık bir gebelikse söz konusu olan dogurursun bakmıyorsan devlet bakar. Devletin temel görevi zaten bu.

Son düzenleme:
23 yaşındayım üniversite öğrencisiyim çocuğu aldırmak için para biriktirirken 10 haftadan sonra mümkün olmadığını öğrendim yapayalnızım aileme karşı çok mahcubum ne yapacağımı bilmiyorum sevgilim çocuğu istemiyor doğursam bakamayacağım çaresizim bana akıl verin artık dayanamıyorum canıma kıyacağım karnım büyümeye başlayınca ailem öğrenecek çok korkuyorum yardım edin
Bu hayatta evlattan daha guzel visey yok emin ol.hata yaptin tamam babasi istemiyo o da tamam ailen cok kizcak oda tamam ama bunlar o bebekten ve senin canindan hiic onemli degil.bak suan yanimda 7 aylik bebegim var dunyayi degismem ya onaa.Onlar oyle bi mucizeki ne ona nede kendi canina sakin kiyma gerekirse git oralardan herkesden uzaga ama bebegini buyut.Inan bebegin buyuyup sana anne dedikce herseye degdigini goreceksin.

Canina kiymak ta nedir zaten okuyormussun memleketten uzaksin bebegini ber sekilde dunyaya getir..onun bir sucu yok...ve devletimize teslim et.
Kuzenim de senin gibi bir hata yapti kiz nasil olduysa saklamayi basardi dogum yapti ertesi gunu cocuk esirgemeye birakti..
Ahh su mesaj icimi resmen sizlatti.Bebege zarar vermektense onu emin ellere teslim etmek elbette dogru olan,zira insan evinden onemsiz bir esyayi degistirken bile kac kere dusunuyor.Bu da evlat ya evlat nasil bir esya gibi bir yere teslim edilir,bunun vicdanindan omur boyu siyrilabilirmi insan.Allah merhamet versin insanlara.

Zaten hep diyorum kızlarımız koruma bilgilerinde yetersiz üstelik üniversitelisin her şeyin bir bedeli var bedelde bu çocuğu doğuracaksın ve çalışamıyacaksın artık sevgilinde defolup gider istediğini almış nasılsa olanları artık saklama git annene anlat hayırlı bir evlat değilmişsin

Zaten hep diyorum kızlarımız koruma bilgilerinde yetersiz üstelik üniversitelisin her şeyin bir bedeli var bedelde bu çocuğu doğuracaksın ve çalışamıyacaksın artık sevgilinde defolup gider istediğini almış nasılsa olanları artık saklama git annene anlat hayırlı bir evlat değilmişsin

ben de 24 yaşında anne oldum. eminim bu işin altından kalkabilirsin. kalkmak zorundasın çünkü başka çaren yok. kızsa da annene söyle eminim ölmenden daha az koyacaktır.

sosyal hizmetlere verme kesinlikle pişman olursun öyle bir izlenim aldım senden. sana çok korkunç görünüyor ama ailene söyledikten sonra halledilmeyecek bir durum değil. kızacaklkar belki sana dar edecekler dünyayı ama bu günler geçecek eminim bebeği de dört gözle bekleyecekler :KK15:

Ailene çok zor günler yaştac aksın bebeği umarım ailen sahiplenir artık zırlamaktan vazgeç olanları kabul et ki dik durasın ve güçlenesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back