20+5 haftalık bebeğimi servikal yetmezlik sebebi ile kaybettim :(

Amin Allah razı olsun evet insan kanı taşısa ikinci gebelikte bana git bunlarda öyle olacak demezdi Allah bu dünyada da öbür dünyada da onun yakasını bırakmasın

Gözünüz aydın olsun ne mutlu size ben de detaylı ultrason diye perinatolog almıştım yanlış randevu Zeynep Kamile orası bana 20. Haftada 18 ml olmuş ama biz dikiş önermiyoruz dedi yolladı doğum Hamidiye etfalde oldu da kızımda da aynı şekilde gebelik öncesi ve sonunda 28 ml ile gittim ve ikiz kaynım var progestan yazıp yolladılar iki yerde dikiş atmadı ben de kızıma özelde bir doktor bulup attırdım onunla bile 28.haftayi zor gördük icersi komple açıldı bebek ip üzerinse kaldı zaten kafasını ya da ayağını ipe vurduğunu bile anlıyordum orası ileri doğru esniyordu ciğer gekistirici vs yapıldı 34+1 de kontrol esnasında doğumun başladığını öğrendik ve acil sezeryana alındim bebek kanalda kalmaktan mor mor olmuştu çok şükür şuan 20 gün sonra bir yaşına girecek Allah herkesin evladını bağışlasın

Allah sabır versin canım bende aynı şeyleri yaşadım çok zor hergün ağlıyordum halada unutamıyorum o günleri bende Mart'ta kaybettim ikiz kızlarımı

Canım Allah sabir versin ben de erken doğum 9 saat sonrasi kaybettim kızımı 5 yil oldu hala merak ediyorum kime benziyor nasıl olur içim yanıyor anca yaşayan anlar 47 yaşındayım geçen hafta transfer oldum bakalım inşallah sağlıkla alirim kucağına ama yinr de melek kızımı unutamam

İlk hamileliğimdi 20 haftalıktık daha kasım 23ünde kontrole gitmiştik hiçbir sorun yoktu yada doktor göremedi bilemiyorum. 26 kasımda tuvalete girdiğimde kahverengi leke gördüm ama hiç ağrı sızı vs olmadı. 2 saat içerisinde hastanedeydik fakat doktor açılma olmuş bebek aşağıda dedi ve perinatolojiye yönlendirdi. Hemen gittik alttan vs kontrol ettiler yatışım yapıldı iğneler yapıldı. 27sinde amnisure testi istendi bebeğin suyu gelmiş mi gelmemiş mi anlamak içinmiş,eğer su gelmediyse dikiş atılıcaktı ama kanamam vardı test sabah yapılamadı (insan diyor özele gitseydim gün içinde kanama durunca testi yaparlar mıydı diye) ertesi gün yani 28i beklendi test yapıldı fakat pozitif yani su gelmiş. Su geldiği için bekleyemeyiz enfeksiyon riski var annenin hayatı ve rahim kaybı söz konusu denildi. Belki test yanlıştır ultrasonda suyu azalmış mı bakın testi tekrar alalım tekrar yapın dedim insan çare arıyor ama maalesef Çok doktor aradım belki bi umut diye ama su geldiğini duyan konuştuğum doktorlar kıpırdama yerinden risk dediler.
Su gelmiş açılma artmış bebek bacakta denildi 28inde kendi düşer diye beklediler ama miniğim bırakmadı ilk tekmesini hissettim o gün çok acı, son ultrasonda hala kalbi atıyordu. 29unda ilaç verildi ve odada normal doğum şeklinde düşük yaptım bacağıma düştü sıcaklığını hissettim... Griptim ondan olabilir denildi ama kimse mi grip olmuyor,rahim ağzı yetmezliği gibide duruyormuş ağrısız olduğu için bir sonrakine 12.haftada dikiş atılsın denildi. Allah hepinize hepimize sabır versin çok üzücü yaşamayan anlamıyor gençsiniz bidaha olur diyorlar çektiğim acıyı ben bilirim yaşarken kaybetmeyi... İzmirde iyi bir doktor önerisi olan varsa yazarsa sevinirim

Rahim ağzı yetmezliği bu zamanlarda oluyor benim de 19 20 hafta arasında olmuştu. Ağrım sızım yoktu akıntım artmıştı ve sarı akıntı da olmuştu akıntı şikayeti ile doktora gittiğimde rahim ağzının açıldığını bebeğin de oraya kaydığını öğrenmiştim. Çok geçmiş olsun sizi anlıyorum benim de kaybım olduğundan. inşallah bir sonraki gebelikte 12. Hafta erken dikişle bebeğinizi sağlıkla elinize alırsınız

Başın

Başınız sağ olsun Allah sabır versin aynı şeyleri ben de yaşadım maalesef Allah kimseyi başına vermesin çok zor şeyler konuşmak istersen konuşabiliriz

Çok zor gerçekten yaşayan anlar sadece umarım pozitif sonuç almışsınızdır transferinizden. Kaybınızdan sonra ilk defa mı deniyorsunuz ?

Çok benzer şeyler yaşamışız , başın sağolsun. Bende izmirdeyim , özelden yazıyorum sana

İçerisi komple açıldı demişsiniz benzer sorunu yaşıyorum da. dikişin olduğu kısım rahim ağzı mı açıldı yoksa dikişin üstü olan bebekle dikiş arasındaki yol mu açıldı?

Çok teşekkür ederim. İnşallah,siz tekrwr doğum yaptınız mı? Dikiş vs sonraki süreç nasıl geçti