Herkese Günaydın,
Bu kilo verme serüvenimde kullandığım uygulamalar var, bana çok yardımcı oluyor. Çoğunuz biliyordur kesin ama bilmeyen varsa diye yazmak istedim.
Öncelikle söylemeliyim Android kullanıcısıyım, ama ios yani iphone içinde var aynı programlar.
İlki FatSecret. Kalori sayarak kilo verdiğim için bu program çok işime geliyor. Veri tabanında birçok gıda var hazırda. Ama eğer yoksa kendiniz de ekleyebiliyorsunuz. Bu da kendinize özel gıdaları ekleyip kolayca ulaşabilmek için ideal oluyor. Aynı zamanda sizin eklediklerinizi başkaları da görebiliyor.
Bir kaç ekran görüntüsü;
Eki Görüntüle 1157313
Eki Görüntüle 1157314
Eki Görüntüle 1157315
İkinci program ise Endomondo. Bu da spor için. Ben en çok yürüyüş için kullanıyorum. Gps yardımıyla rotanızı çiziyor. Bu programın bir çok özelliği var ve spor çeşitliliği çok fazla. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra (kilo,yaş,boy) size yaptığınız sporun (ben yürüyüşten örnek vereceğim) süresini, mesefasini, ort.hızınızı, ort. temponuzu, yaktığınız kaloriyi, kaybettiğiniz suyu miktarını, min. rakımı, max. rakımı, toplam çıktığınız yokuşu, toplam indiğiniz yokuşu vs gösteriyor. Yürüdüğünüz her km nin ne kadar sürdüğünü gösteriyor, bunu yanında çok yavaş yürüdüyseniz kaplumbağa resmi çıkıyor örneğin :) Ayrıca arkadaşlarınızı ekleyip onların yaptığı spor vs görebiliyorsunuz. Bunların dışında meydan okumalar var, onlara katılabiliyor, kendiniz açabiliyorsunuz. Buna da örnek vermek gerekirse, günde 500 kalori yakmak, ayda 50 bin km yürümek gibi. Mesela burada meydan okuma oluşturup birbirimizi ekleyip yarışabiliriz :)
Bir kaç ekran görüntüsü;
Eki Görüntüle 1157322
Eki Görüntüle 1157323
Eki Görüntüle 1157324
Eki Görüntüle 1157325
Bence gerçekten işe yarar iyi uygulamalar. Umarım sizin işinize de yararlar.