• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yıllık mezunu olmak :(

Bende mezunum ama hemşirelik okumak istiyorum, o mesleği yapıcağımdan değilde evde ailedeki herkesin sağlığından sorumlu olmak istiyorum. Bebişim biraz büyüsün kreş yada okula başlasın girerim sanırım sınava özel falan farketmez. Bu yaştan sonra çalışmak için değil de kendinizi tatmin etmek için yapılır, neden olmasın. Eskişehir üni falan var açıktan ama 4 yıllık uzaktan nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Sınavsız para ile alabiliyor da olabilirler direk açık üniversite watsap gruplarına sorsanız daha yararlı.
Açık üniversite whatsup bedir?

Ben 2 yıllık mezunum. 87 puanla bile atanamadim.
Lisans bölüm bitirdim açıktan, 37 yaşında atandım. Atandım ve gördüm ki, 2 yıllık teknik bölüm mezunlari daha çok maaş alıyor.
3 senelik kadrom bekliyorum. Kadroya geçtikten sonra unvan degisikli sınavına girip önlisans diplomasına çevirerek maaşımı yükseltmeye calisacagim

2 yıllık bir daha istemem. Sorun o zaten. Dosyol9ji psikoloji felsefe yada işletme vs . Yani 4 yıllık olan herşey olabilir aslında. Dgs yi kaçırdığım üzüldüm.
Bu arada dgs ile hangi bölümlere girebilirim acaba bir bilginiz varmı?
AÖF de işletme,kamu yönetimi,halkla ilişkiler,maliye, uluslararası ilişkiler, sosyoloji bunl gibi

Bunu kompleks yapmaniz cok sacma geldi ayrica madem takiyordunuz bunca zaman
Neden aciktan
Bir okul okumadiniz aciktan okumak cok kolay
Bunca yıl yoğun çalıştım özel sektörde. Eve zor geliyordum malesef yapamadım. Şimdi açıktan ne yapabilirim merak ediyorum.

iki yıllık on lisans mezun halimle memur oldum. sonrasında 4 yıllığa tamamladım. benim için hiç bir sorun olmadı ama tabi her insan farklı. hayattan pek bir beklentisi olmayan ben 45 yaşımdan sonra beni kesseler okuyamam mesela. mümkün değil yani. işten gelip yan gelip yatmak varken kalkıp sınavlara hazırlanıp gidip sınava giremem. böyle okuma heveslisi insanlara bayılıyorum ne güzel ben hiç sevmiyorum üstüne üstüne okumayı. muhtemelen şu an işime hiçbir katkısı yok olsa okur muydum? evet okumazdim yine de 🤣

2 yıllık bir daha istemem. Sorun o zaten. Dosyol9ji psikoloji felsefe yada işletme vs . Yani 4 yıllık olan herşey olabilir aslında. Dgs yi kaçırdığım üzüldüm.
Bu arada dgs ile hangi bölümlere girebilirim acaba bir bilginiz varmı?
Iki yıllık mezunu olduğunuz icin yine aciktan 2.universite kapsaminda iki yillik okuyabilirsiniz mesela 2 yillik sosyal hizmetler okuyup sonrasinda dgs ile sosyolojiye gecebilirsiniz sene kaybetmek istemiyorsanız önümüzdeki dönem boyle yapabilirsiniz ya da 1 sene daha bekleyip üniversite sınavına girersiniz
Buro yonetimi sekreterlikten hangi bolume gecilir bilmiyorum tablo 2 var dgs ile geçilebilecek bölümler diye yazarsaniz googledan direkt cikar önünüze
Psikoloji aciktan okunmuyor örgün bir bölüm seneye üniversite giris sinavina girip sansinizi deneyebilirsiniz
2 yıllık istemem demenize saygim var benim bunu secenek olarak sunma sebebim sene kaybetmeden sinavsiz okuyabilmeniz içindi sonrasinda yine dgsye girersiniz

Ben 2 yıllık mezunum. 87 puanla bile atanamadim.
Lisans bölüm bitirdim açıktan, 37 yaşında atandım. Atandım ve gördüm ki, 2 yıllık teknik bölüm mezunlari daha çok maaş alıyor.
3 senelik kadrom bekliyorum. Kadroya geçtikten sonra unvan degisikli sınavına girip önlisans diplomasına çevirerek maaşımı yükseltmeye calisacagim
Kamuda son mezun oldugunuz bölüm dikkate alınır yani 2 yilliktan mezun olup 4 yıllık bölümü saydirabilirsiniz ama aksi mumkun olmaz diye düşünüyorum unvan degisikligi de alt mezuniyete degismez diye düşünüyorum

Kamuda son mezun oldugunuz bölüm dikkate alınır yani 2 yilliktan mezun olup 4 yıllık bölümü saydirabilirsiniz ama aksi mumkun olmaz diye düşünüyorum unvan degisikligi de alt mezuniyete degismez diye düşünüyorum
Kpss de öyle.
Onlisanstim sonra lisans okudum, onlisanstan sınava girme hakkımı kaybettim.
Ama memur olduktan sonra alt üst bölüm yok. Ünvan degisikligi ile uygun kadroya gecebiliyorsunuz. Teknik kadronun maaşı daha iyi olduğu için teknik bölüm mezunuyum onlisanstan, o unvana geçmeye çalışacağım.
Bakanlıkta çok fazla geçen var.

Dgs tarihini kaçırmışım malesef. Seneye diyeceğim ama umarım yaşım dahada ileri gitti diye vazgeçmem:(
Iste bu sebeple sinavsiz 2.universite kapsaminda 2 yıllık bölüm okuyabilme secenegini de degerlendirin diyorum sonrasinda yine dgs ile geçiş yapabilirsiniz
Bu arada bolumunuzle.ilgili gecilebilen bolumleri buldum
Screenshot_20240601_125405_Document Viewer.jpg

Kpss de öyle.
Onlisanstim sonra lisans okudum, onlisanstan sınava girme hakkımı kaybettim.
Ama memur olduktan sonra alt üst bölüm yok. Ünvan degisikligi ile uygun kadroya gecebiliyorsunuz. Teknik kadronun maaşı daha iyi olduğu için teknik bölüm mezunuyum onlisanstan, o unvana geçmeye çalışacağım.
Bakanlıkta çok fazla geçen var.
Oluyorsa ne ala
Ben de teknikerim biliyorum ve maasim 4 senelik duz memurluk bölümünden yaklaşık bin lira fazla hatta şeflik dusunmustum bir ara baktim maaşım dusecek vazgectim

Iste bu sebeple sinavsiz 2.universite kapsaminda 2 yıllık bölüm okuyabilme secenegini de degerlendirin diyorum sonrasinda yine dgs ile geçiş yapabilirsiniz
Bu arada bolumunuzle.ilgili gecilebilen bolumleri buldum
Eki Görüntüle 3435760
Canım 2.universite için de geç kalmadım mi? Sınav bu hafta.
Tablo için de çok teşekkür ederim 🙏

Herkese merhaba öncelikle. 45 yaşındayım. 2 yıllık myo mezunu olmanın derdini çekiyorum uzun zamandır. Heryerde karşıma çıkıyor. 22 yıl çalıştım emekli oldum ancak çalıştığım yeterde hep utanç konusu oldu bana. Görmezden gelindim kadroya alınmadım. Neyse bitti iş hayatım. Sma öyle bir içimde kaldı ki. Simdiden sonra lisans diploması açıktan nasıl alınır bilen varmi. Vakti zamanında dgs sınavlarına girmeye çalıştım ancak sınav düğün günüme denk geldi. Sonrada eşim boşver napican dedi. Ven hâla istiyorum. Eşimin ailesine bile doğru düzgün nereden mezunum söyleyemedim. Hepsi avukat mühendis. Eşimde iyi eğitim almış. Velhasıl içimde kalanı yapmak isteğim var. Marnara üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Değermi bilmiyorum bu yaşta ama yasim ileri olsada Evden nasıl ilerkeyebilitim kızlar, yolunu bilen varmı?
Bence abartı bu İstek
Her yer 4 yıllık lisans mezunuyla dolu ama işsizlik malum

Yani bir işinize yarayacaksa ilerletin tabi ama utanç sebebi olması abartı geldi

4 senelik mühendisler atanamiyor dışardan tıbbi sekreterlik okuyanlar sağlık alımında atandı. Şimdi 4ü 2si yok. Burası Türkiye. Saçmasapan sistemler ülkesi.
Ay bi tane kpss sayfam var benim. Orda 60 'la atanan tıbbi sekreterler "yapamazsın dediler, yaptım, atandım" diye reelsler atıyo ya deli oluyorum 🤦‍♀️

Back