2 yıllık mezunu olmak :(

Ortaokuldan zor mezun olan arkadaşlarım şirket kurup zengin oldu. Okumanın bir önemi kalmadı. Gençken hayat tecrübesi olsun, ortamyol yordam görülsün diye okunmalı tabi. Ama siz zaten o kısımları geçtiniz. Okumaya vereceğiniz enerjiyi gezmeye verin, yurtiçi yurtdışı.

Herkese merhaba öncelikle. 45 yaşındayım. 2 yıllık myo mezunu olmanın derdini çekiyorum uzun zamandır. Heryerde karşıma çıkıyor. 22 yıl çalıştım emekli oldum ancak çalıştığım yeterde hep utanç konusu oldu bana. Görmezden gelindim kadroya alınmadım. Neyse bitti iş hayatım. Sma öyle bir içimde kaldı ki. Simdiden sonra lisans diploması açıktan nasıl alınır bilen varmi. Vakti zamanında dgs sınavlarına girmeye çalıştım ancak sınav düğün günüme denk geldi. Sonrada eşim boşver napican dedi. Ven hâla istiyorum. Eşimin ailesine bile doğru düzgün nereden mezunum söyleyemedim. Hepsi avukat mühendis. Eşimde iyi eğitim almış. Velhasıl içimde kalanı yapmak isteğim var. Marnara üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Değermi bilmiyorum bu yaşta ama yasim ileri olsada Evden nasıl ilerkeyebilitim kızlar, yolunu bilen varmı?
Açıktan 4 yıllık bölümler var(ikinci üniversite hakkınız varsa sınava gerek yok) okuyabilirsiniz. Dgs deneyebilirsiniz. Özel üniversitede okuyabilirsiniz. Tabi hepsi sınav istiyor.
İstiyorsanız değer niye olmasın en azından dönersiniz içinizde kalmaz

Herkese merhaba öncelikle. 45 yaşındayım. 2 yıllık myo mezunu olmanın derdini çekiyorum uzun zamandır. Heryerde karşıma çıkıyor. 22 yıl çalıştım emekli oldum ancak çalıştığım yeterde hep utanç konusu oldu bana. Görmezden gelindim kadroya alınmadım. Neyse bitti iş hayatım. Sma öyle bir içimde kaldı ki. Simdiden sonra lisans diploması açıktan nasıl alınır bilen varmi. Vakti zamanında dgs sınavlarına girmeye çalıştım ancak sınav düğün günüme denk geldi. Sonrada eşim boşver napican dedi. Ven hâla istiyorum. Eşimin ailesine bile doğru düzgün nereden mezunum söyleyemedim. Hepsi avukat mühendis. Eşimde iyi eğitim almış. Velhasıl içimde kalanı yapmak isteğim var. Marnara üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Değermi bilmiyorum bu yaşta ama yasim ileri olsada Evden nasıl ilerkeyebilitim kızlar, yolunu bilen varmı?
Bu yaşınıza kadar bu hissiyat geçmedi ise 55, 65 yaşınızda da aynı şeyi hissedeceksiniz o yüzden iyiki yaptım, denedim deyip bir pişmanlık azaltmanız için bence uzaktan veya açıktan lisans okuyun derim.

Ben sizin yerinizde olsam 4 yıllığa tamamlama kafasından çıkıp öğrenmek istediğim şeylere yoğunlaşırdım. Mesela sanat tarihi gibi bir bölüm okumayk istiyorum ben emekli olunca. Öyle bir hayalim var. Okuyup bir de müzeleri bu gözle gezmek istiyorum :)
Eşinizin ailesini de boşverin emekli olmuşsunuz geçmiş gitmiş yahu kime ne.

Bu yaşınıza kadar bu hissiyat geçmedi ise 55, 65 yaşınızda da aynı şeyi hissedeceksiniz o yüzden iyiki yaptım, denedim deyip bir pişmanlık azaltmanız için bence uzaktan veya açıktan lisans okuyun derim.
Evet. En kestirme yolunu arıyorum doğrusu.

Açıktan 4 yıllık bölümler var(ikinci üniversite hakkınız varsa sınava gerek yok) okuyabilirsiniz. Dgs deneyebilirsiniz. Özel üniversitede okuyabilirsiniz. Tabi hepsi sınav istiyor.
İstiyorsanız değer niye olmasın en azından dönersiniz içinizde kalmaz
İkinci üniversite hakkı olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

Varsa yolu yapın gitsin içinizde kalmasın maksat yaptım olacaksa hepimizin ölmeden yapilacaklar birde yapsaydım keşke kısmı olmak üzere iki düşü var bence.Bi yerde hayata bağlıyor da seviyorum bu kafaları umarım yaparsınız.Bir yere girmek vs değilde istedim vakit ayırdım azmettim yaptım duygusu güzel ya.Kotayi dolduruyorsun sanki .Bence hayatın her alanında güzel

İkinci üniversite hakkı olup olmadığını nereden öğrenebilirim?
İkinci üniversite diye tarayıcıya yazarsanız Anadolu üniversitesi, İstanbul üniversite gibi okulların sayfalarını görürsünüz biraz karıştırınca detaylı bilgiye ulaşırsınız

zevk için okuyun tabii de
bizim ülkemizde saçma sapan o kadar çok 4 yıllık mezunu var ki, neden statü olarak görülüyor anlamıyorum

zaten sekreterlik, ön büro, düz muhasebe vs gibi işler için dünyanın hiç bir yerinde üniversite okunmuyor, bunun bir mantığı var. çünkü gerek yok.
ama maşallah bizde kasiyerler mühendislik mezunu. fakat ararsan mühendislik yapan mühendis var mı yok. bu statü algısı aşırı saçma bizde. boşuna kendinize sorun haline getirmişsini bu meseleyi.
Güzel yorumun için teşekkür ederim M migrenimsi

Bende mezunum ama hemşirelik okumak istiyorum, o mesleği yapıcağımdan değilde evde ailedeki herkesin sağlığından sorumlu olmak istiyorum. Bebişim biraz büyüsün kreş yada okula başlasın girerim sanırım sınava özel falan farketmez. Bu yaştan sonra çalışmak için değil de kendinizi tatmin etmek için yapılır, neden olmasın. Eskişehir üni falan var açıktan ama 4 yıllık uzaktan nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Sınavsız para ile alabiliyor da olabilirler direk açık üniversite watsap gruplarına sorsanız daha yararlı.

İkinci üniversite diye tarayıcıya yazarsanız Anadolu üniversitesi, İstanbul üniversite gibi okulların sayfalarını görürsünüz biraz karıştırınca detaylı bilgiye ulaşırsınız
2. üniversite için lisans mezunu olmak gerekmiyor mu?

uzaktan eğitimi olan bazı okullar var (erzurum ve karabük bildiklerim) onların iyi bölümleri var
+ şu 35 yaş üstü kadın kontenjanı da olabilir, boğaziçinde bil kontenjanı olan bölümler vardı, haber olmuştu.

X