Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Önlisans mezunu olduğunuz için lisans alanında sınavsız 2.üniversite hakkınız yok .İkinci üniversite hakkı olup olmadığını nereden öğrenebilirim?
Aynen arkadaş lisans mezunu olsaydı sınavsız lisans okuma hakkı vardı eğer sınavsız okumak istiyorsa yine önlisans okur,lisans mezunları yada ogrencileri lisans yada önlisans okuyabilir sınavsız olarak.2. üniversite için lisans mezunu olmak gerekmiyor mu?
uzaktan eğitimi olan bazı okullar var (erzurum ve karabük bildiklerim) onların iyi bölümleri var
+ şu 35 yaş üstü kadın kontenjanı da olabilir, boğaziçinde bil kontenjanı olan bölümler vardı, haber olmuştu.
Lisans bölümlerine sınavsız kayıt olamaz önlisans mezunu olduğunu için.E-devletten sınavsız ikinci üniversite okuma hakkınız olup olmadığını kontrol edin, en kestirme yolu bu direkt kayıt olursunuz ve güz dönemine öğrenci olarak başlarsınız.
Seneler oldu merak edip bakalı hatırlamıyorum. Siteye girip bir bakarsa daha doğru bilgi edinir2. üniversite için lisans mezunu olmak gerekmiyor mu?
uzaktan eğitimi olan bazı okullar var (erzurum ve karabük bildiklerim) onların iyi bölümleri var
+ şu 35 yaş üstü kadın kontenjanı da olabilir, boğaziçinde bil kontenjanı olan bölümler vardı, haber olmuştu.
Çevremde coğu kişi lisans diploması iptal edilse direk edecek. Çok sanslısınızHerkese merhaba öncelikle. 45 yaşındayım. 2 yıllık myo mezunu olmanın derdini çekiyorum uzun zamandır. Heryerde karşıma çıkıyor. 22 yıl çalıştım emekli oldum ancak çalıştığım yeterde hep utanç konusu oldu bana. Görmezden gelindim kadroya alınmadım. Neyse bitti iş hayatım. Sma öyle bir içimde kaldı ki. Simdiden sonra lisans diploması açıktan nasıl alınır bilen varmi. Vakti zamanında dgs sınavlarına girmeye çalıştım ancak sınav düğün günüme denk geldi. Sonrada eşim boşver napican dedi. Ven hâla istiyorum. Eşimin ailesine bile doğru düzgün nereden mezunum söyleyemedim. Hepsi avukat mühendis. Eşimde iyi eğitim almış. Velhasıl içimde kalanı yapmak isteğim var. Marnara üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Değermi bilmiyorum bu yaşta ama yasim ileri olsada Evden nasıl ilerkeyebilitim kızlar, yolunu bilen varmı?
Bitmemiş aslında, dert edip 4 yıllık okumak istiyorsunuz. İçinizde yoksa boşverin.Canım devlete hiç girmedim. Özel sektörde amiyane tabirle anam ağladı yıllarca. Tatil vs yok hep çalıştım afedersin eşek gibi. Müdür kaprisleri çektim, otobüslerde canım çıktı yıllardır. Bitti şükür emekli olunca.
Yaa bu programı yazsanız eminim faydalanacak kişiler olacaktır.Bu yilki universite sinavina girecek misiniz? 2 yildir devletin 35 yas ustu kadinlar icin muthis bir programi var. Arastirin mutlaka.
2 yıllık bir daha istemem. Sorun o zaten. Dosyol9ji psikoloji felsefe yada işletme vs . Yani 4 yıllık olan herşey olabilir aslında. Dgs yi kaçırdığım üzüldüm.Ben de iki yillik okuyup atandim aciktan ikinci üniversite kapsaminda bir lisans bolum de bitirdim ve muhendislerin yaninda hep sen iki yilliksin diyerek sacma sapan isler veriliyor bu konuda da bir cok haksizlik yasadim yaşıyorum ama siz emekli olmussunuz adiniza sevindim tebrik ederim emekliliğiniz hayirli olsun
Dgs suresi gecti geçtiğimiz haftalarda isterseniz seneye dgsye girin ya da yeniden üniversite sınavına da girebilirsiniz. İkinci üniversite kapsaminda ancak 2 yıllık bir bölüm okuyabilirsiniz sinavsiz. Istediginiz bir alan var mıydı? Bilgim dahilinde yardimci olmaya çalışırım
Bilgiler için teşekkür ederim. Ama yine 2 yıllık istememki. Derdim o zaten.Birkac yorumda gördüm
35 yaş üstü okumak için lise mezunu olmak gerekiyor diye biliyorum arastirmistim ben de kendim icin ama önceden üniversite diploması olanlari kapsamiyordu sanki
Diger yandan da aciktan ikinci üniversite kapsamında 4 yıllık bir bölüm okumak için yine lisans mezuniyeti gerekiyor 2 yillik mezunlar ikinci üniversite kapsamında da yine 2 yilliklardan secebiliyorlar
Yok yine işe girmem. Artık maaşım var nasıl olsa, iş kadroları maassiz iş arayanlara bırakmalı. Verim derdim lisans mezunu olmak sadece acayip içimde kaldıTam seramik ya da yağlı boya resim kursu gibi yerlere takılma zamanlarındasınız iş hayatınız zaten bitmiş. Bundan sonra okul bitecek de işe gireceksiniz de…canınıza eziyet etmeyin.