2 yıllık mezunu olmak :(

istediğiniz bir bölümü sınavsız acıktan okuma hakkınız var
Dgs ye giriş hakkınız var

İkinci üniversite hakkı olup olmadığını nereden öğrenebilirim?
Önlisans mezunu olduğunuz için lisans alanında sınavsız 2.üniversite hakkınız yok .

Sınavsız olarak yine önlisans okuyabilirsiniz AÖF 2 yıllık olarak.

4 yıllık istiyorsanız ya DGS yada yks gireceksiniz.

2. üniversite için lisans mezunu olmak gerekmiyor mu?

uzaktan eğitimi olan bazı okullar var (erzurum ve karabük bildiklerim) onların iyi bölümleri var
+ şu 35 yaş üstü kadın kontenjanı da olabilir, boğaziçinde bil kontenjanı olan bölümler vardı, haber olmuştu.
Aynen arkadaş lisans mezunu olsaydı sınavsız lisans okuma hakkı vardı eğer sınavsız okumak istiyorsa yine önlisans okur,lisans mezunları yada ogrencileri lisans yada önlisans okuyabilir sınavsız olarak.

E-devletten sınavsız ikinci üniversite okuma hakkınız olup olmadığını kontrol edin, en kestirme yolu bu direkt kayıt olursunuz ve güz dönemine öğrenci olarak başlarsınız.
Lisans bölümlerine sınavsız kayıt olamaz önlisans mezunu olduğunu için.

35 yaş ustude daha önce üniversite okumamış kişiler için geçerli.

2. üniversite için lisans mezunu olmak gerekmiyor mu?

uzaktan eğitimi olan bazı okullar var (erzurum ve karabük bildiklerim) onların iyi bölümleri var
+ şu 35 yaş üstü kadın kontenjanı da olabilir, boğaziçinde bil kontenjanı olan bölümler vardı, haber olmuştu.
Seneler oldu merak edip bakalı hatırlamıyorum. Siteye girip bir bakarsa daha doğru bilgi edinir 🌸

Herkese merhaba öncelikle. 45 yaşındayım. 2 yıllık myo mezunu olmanın derdini çekiyorum uzun zamandır. Heryerde karşıma çıkıyor. 22 yıl çalıştım emekli oldum ancak çalıştığım yeterde hep utanç konusu oldu bana. Görmezden gelindim kadroya alınmadım. Neyse bitti iş hayatım. Sma öyle bir içimde kaldı ki. Simdiden sonra lisans diploması açıktan nasıl alınır bilen varmi. Vakti zamanında dgs sınavlarına girmeye çalıştım ancak sınav düğün günüme denk geldi. Sonrada eşim boşver napican dedi. Ven hâla istiyorum. Eşimin ailesine bile doğru düzgün nereden mezunum söyleyemedim. Hepsi avukat mühendis. Eşimde iyi eğitim almış. Velhasıl içimde kalanı yapmak isteğim var. Marnara üniversitesi Büro yönetimi ve sekreterlik mezunuyum. Değermi bilmiyorum bu yaşta ama yasim ileri olsada Evden nasıl ilerkeyebilitim kızlar, yolunu bilen varmı?
Çevremde coğu kişi lisans diploması iptal edilse direk edecek. Çok sanslısınız 😄

Hobi olarak üniversite okumayı çok seviyorum. Her sene bu sene de şunu mu okusam diye istek geliyor. Siz de dgs veya yks ile 4 yıllık örgün veya aöf de bir bölüme başvurabilirsiniz. İlla bir işe yaraması gerekmiyor. Beni sınav stresi bile mutlu ediyor yaa. Yerinizde olsam kesinlikle okula devam ederdim.

Aşağılık kompleksiniz var gibi geldi.
Çevremde avukat doktor gibi saygın meslek dallarından bir sürü insan var, bir kere myo okuduğum için kendimi yetersiz hissetmedim, çünkü niye hissedeyim?
Siz kendinizi ne olarak görüyorsanız osunuz unutmayın. Okumak lisans sahibi olmak herşey değil. Her eğitim kendi içerisinde değerli.

Canım devlete hiç girmedim. Özel sektörde amiyane tabirle anam ağladı yıllarca. Tatil vs yok hep çalıştım afedersin eşek gibi. Müdür kaprisleri çektim, otobüslerde canım çıktı yıllardır. Bitti şükür emekli olunca.
Bitmemiş aslında, dert edip 4 yıllık okumak istiyorsunuz. İçinizde yoksa boşverin.

Artık üniversite kazanılmıyor, üniversiteye yerleşiliyor. 4 yıllık mezun olmanın ekstra bir olayı yok. (Parmakla gösterilen üniversite ve bölümler dışında) Vaktinizi açıköğretimin basit sınavlarına ayıracağınıza bir hobi edinin, zevk alabileceğiniz şeylere ayırın. Bence öyle daha fazla tatmin olursunuz.

Ben de iki yillik okuyup atandim aciktan ikinci üniversite kapsaminda bir lisans bolum de bitirdim ve muhendislerin yaninda hep sen iki yilliksin diyerek sacma sapan isler veriliyor bu konuda da bir cok haksizlik yasadim yaşıyorum ama siz emekli olmussunuz adiniza sevindim tebrik ederim emekliliğiniz hayirli olsun
Dgs suresi gecti geçtiğimiz haftalarda isterseniz seneye dgsye girin ya da yeniden üniversite sınavına da girebilirsiniz. İkinci üniversite kapsaminda ancak 2 yıllık bir bölüm okuyabilirsiniz sinavsiz. Istediginiz bir alan var mıydı? Bilgim dahilinde yardimci olmaya çalışırım

Birkac yorumda gördüm
35 yaş üstü okumak için lise mezunu olmak gerekiyor diye biliyorum arastirmistim ben de kendim icin ama önceden üniversite diploması olanlari kapsamiyordu sanki
Diger yandan da aciktan ikinci üniversite kapsamında 4 yıllık bir bölüm okumak için yine lisans mezuniyeti gerekiyor 2 yillik mezunlar ikinci üniversite kapsamında da yine 2 yilliklardan secebiliyorlar

2 yıllık mezunu olup 1 yıl sonra memur olarak atandım. Daha sonra görevde yükselme sınavına girip teknisyen oldum 2 yıllık olduğum içinde tekniker maaşı aliyorum. Uzman öğretmenlere yakın maaşım var. Hiçte 2 yıllığım diye ezik hissetmedim acikcasi
Ayrıca acikogretimden lisans tamamladim başka bir bölümden bitti gitti

Ben de iki yillik okuyup atandim aciktan ikinci üniversite kapsaminda bir lisans bolum de bitirdim ve muhendislerin yaninda hep sen iki yilliksin diyerek sacma sapan isler veriliyor bu konuda da bir cok haksizlik yasadim yaşıyorum ama siz emekli olmussunuz adiniza sevindim tebrik ederim emekliliğiniz hayirli olsun
Dgs suresi gecti geçtiğimiz haftalarda isterseniz seneye dgsye girin ya da yeniden üniversite sınavına da girebilirsiniz. İkinci üniversite kapsaminda ancak 2 yıllık bir bölüm okuyabilirsiniz sinavsiz. Istediginiz bir alan var mıydı? Bilgim dahilinde yardimci olmaya çalışırım
2 yıllık bir daha istemem. Sorun o zaten. Dosyol9ji psikoloji felsefe yada işletme vs . Yani 4 yıllık olan herşey olabilir aslında. Dgs yi kaçırdığım üzüldüm.
Bu arada dgs ile hangi bölümlere girebilirim acaba bir bilginiz varmı?

Birkac yorumda gördüm
35 yaş üstü okumak için lise mezunu olmak gerekiyor diye biliyorum arastirmistim ben de kendim icin ama önceden üniversite diploması olanlari kapsamiyordu sanki
Diger yandan da aciktan ikinci üniversite kapsamında 4 yıllık bir bölüm okumak için yine lisans mezuniyeti gerekiyor 2 yillik mezunlar ikinci üniversite kapsamında da yine 2 yilliklardan secebiliyorlar
Bilgiler için teşekkür ederim. Ama yine 2 yıllık istememki. Derdim o zaten.

Tam seramik ya da yağlı boya resim kursu gibi yerlere takılma zamanlarındasınız 😂 iş hayatınız zaten bitmiş. Bundan sonra okul bitecek de işe gireceksiniz de…canınıza eziyet etmeyin.
Yok yine işe girmem. Artık maaşım var nasıl olsa, iş kadroları maassiz iş arayanlara bırakmalı. Verim derdim lisans mezunu olmak sadece acayip içimde kaldı

X