2 yıl süren lohusa depresonu

Çok sevindim adına.
Her yokuşun bir inişi vardır bu hayatta.
Geçmez dediğimiz neler neler geçip gidiyor.

Çok sevindim adına.
Her yokuşun bir inişi vardır bu hayatta.
Geçmez dediğimiz neler neler geçip gidiyor.
Anneme diyorum ki forumda böyle böyle yazdı bir kadın , ondan dolayı düzeldim diyorum. O da diyor ki ulenn ben sana neler söyledim , ben diyince geçmedi mi ? Trip attı ve sizi kıskandı

Anneme diyorum ki forumda böyle böyle yazdı bir kadın , ondan dolayı düzeldim diyorum. O da diyor ki ulenn ben sana neler söyledim , ben diyince geçmedi mi ? Trip attı ve sizi kıskandı
Kıyamam ahaha
Ama inan çok sevindim.
Duaların da bana da yer ver :)

bir de şey yazayım aklıma demin geldi psikolog falan da değilim ama yine üstte "çocuğum sağlık sorunlarıyla uğraşırken bir baktım kendi kendine geçmiş" diyen üyeden de hareketle...
erkek çocuklarında pipi tutma olayı olabilir bilirsiniz. 3 4 5 yaşlarında hep pipilerini tutan çocuklar vardır, bir akrabamızın da çocuğu aynı şekildeydi ve doktorlar şey önermişlerdi "oğlum tutma pipini" demek yerine elini oradan uzak tutacak meşgaleler verin. Ki bir süre sonra geçti onda da bu durum zaten geçicidir.
Mesela renkleri bak bu kırmızı diye öğretmeyin kırmızı kalemi getirir misin şeklinde beynine sokun gibi.
Şimdi beyin sürekli ben lohusa depresyonundayım, şimdi ilglenmiyorum acaba depresyondan mı demek ve bununla ilgili sürekli bir şeyler okumak yerine, bugün çocuğuma bunu öğreteyim, şimdi bir yarım saat dönme yüzüstü durma çalışmaları yapalım gibi şeylere yönelirseniz kendi kendinizi daha az sorgulamaya başlarsınız gibi geliyor.
Hamileyken çocuk bakımı-ilk günler- sonraki 6 ay gibi şeyler okumak beni inanılmaz germişti mesela. Ki bıraktım. Zaten milyonlarca şey okusanız bile o gün geldiğinde her şey farklı oluyor.
Atıyorum garip bir şekilde kusarsa zaten açıp garip şekilde kusma ne anlama gelir diye araştırıyorsunuz her şey elinizin altında. Bunu 365 gün önceden okumak zaten bir fayda sağlamıyor.
Çocuğu uyuttum oh bi film izleyeyim diyin mesela.
Normal anne gibi ne zaman hissedeceğim demişsiniz de çoğumuz normal miyiz acaba? Ya da normal nedir?
Belki siz normalsiniz de hisleriniz normal değildir bu da olabilir.
Çok irdelemeyin biraz da akışına bırakın.

Siz zaten normal anneler gibisiniz sadece kaygınız fazla. bir cok kisi ilk cocugunda sizin gibi hissedebiliyor. Mesela bende ilk cocugumda oyle gorunce icimden duygu selaleri akmadi. cunku acemiydim ne yapacagimi nasil daveanacagimi bilmiyordum ona iyi bakabilecek miyim diye kaygilarim vardı. Hatta sutum yetmiyor mu acaba diye kendimi yiyordum. bir gun yikamasam kirli biraktim cocugu ben ne bicim anneyim diye uzuluyordum. simdi bebeklik fotograflarina bakiyorum tombis yanaklı ustu basi kendisi tertemiz bir bebek ama bana o zamanlar sanki bakmayı beceremiyormusum gibi geliyordu.

Siz iyi bir anne olmasiniz neden boyleyim diye buraya konu acmazsınız.

Anneliginizi sorgulamayin neden boyle hissediyorum diye cok dusunmeyin. dusundukce bu konuyu irdeledikce daha fazla kaygi yaparsıniz bu da hislerinizi daha fazla etkiler. kısır dongüye girersiniz.

size uzaktandan olsa sarılmak istedim, o kadar doğru ki yazdıklarınız bir bir yüzüme vuruldu gerçekler. Psikologumda dediğinizi demişti. Ben kendimi anne gibi hissetmiyorum dediğimde, annelikten beklentin ne demişti. Anne fedakardır, ilk cocugunu düşünür kendisini unutur demiştim. Bu anlattıgım annelik değilmiş. Yaşayıp gördüm. Kendime devamlı soruyorum nasılsın iyi misin,düzeldin mi,cocugunu seviyor musun vs. diye. Ve bunlar beni çok yoruyor. Sürekli dşünmek kadar acı veren bir şey yaşamadım ben hayatımda. Akışına bırakmak,sanırım bütün mesele bu. Yanımda hissetirdiniz yazdıklarınızla, çok teşekkürler

İyileşmenize çok sevindim,bir şey vesile olmus ve o kara bulutlar dağılmış demekki.. Ben kabullenemedim o yüzden böyle uzun sürdü sanırım. Normal anneler gibi olmadığımı düşündüm hep. Şimdi şimdi anlıyorum anneliğin ne demek olduğunu

Ben de bebeğimi çok istedim hatta tedavi ile hamile kaldim.
Normalde de çok çocuk seven bir kadınım.
Yeğenimi resmen kendim büyüttüm.
Her anına şahidim eve gelişi uyuması kalkması vs.
Neyse evlenince hatta hemen istedim bebek sahibi olmayı.
Herkes erken hayatını yaşa demesine rağmen.
Yaşımdan dolayı da panik oluyordum her neyse.
Benim hamileliğim berbat geçti ,9 ay kustum ve mide ağrısı geçirdim.
Doğuma gideceğim akşam dahi kustum ve ertesi gün sezeyana alındım.
Kendimi normale alistirmistim ama doktor mümkün görmedi ve sezeryan oldum.
Sonra bebeğim doğunca elime verildi o an ordami hemşireler vs aa geldi diyor kucağıma verdiler büyük tepkiler bekliyorlar resmen numaradan çok sevinmiş gibi yaptım.
Ama ben aşırı korku ve panikle girdim doguma ilk defa başıma ne gelecek vs.
Sonra odaya alındım yine hemşire emdirme yöntemini vs gösteriyor hiç oralı değilim ben hala ameliyatin etkisinde bacaklarım uyuşuk kolumda serumlar hep kendime odaklandım.
Bebegi elime verdi hemşire emdir diye ben hala kendi acilarimin başıma gelmiş doğumun derdindeyim.
Kardeşim bana hala der o gün sen sanki dogum yapmamış gibiydin o kadar bebeğe karşı ilgisizdin ki der.
Oysa aranan istenen bebekti.
Bence hamile kalmadan önce çok içimizde çok cosuyoruz şöyle olacak vs nette Tv'de öyle gösteriliyor.
Sonra hastaneden çıktım eve geldim herkes bebeğe ölüyor bitiyor ben yine emziren uyutan kadinim ama yine öyle abarti yok.
Sonra zaman geçirdikce ve bebekle etki tepki oldukça anne de canlaniyor.
Bence insanlar abartıyor yada öyle gösteriyor.
Mesela şuan 9 aylık aramızdaki iletişim çok çok farklı ve büyüdükçe daha da süper olacak.
Sizde kendinize zaman tanıyın herşey güzel olacak.

psikologumla konusuyor gibi hissettim kendimi:) dediklerinizin aynısını yaşadım, içimde hissettim. Şimdi yeni doğmuş fotolarına bakıyorum da savunmasız, çok tatlı bir bebek görüyorum ve o günlerde niye yanında olamadım diye ağlıyorum. Sevmedim, kucağıma almadım, meme yalnızca 20 gün verdim. Görümcem kayınvalidem annelik yaptılar oğluma. Allah onlardan binlerce kez razı olsun. eşimden de. Yeni yeni çözümü buldum ben de, düşünmemeyi yani. Onun için de ilaçlar kulllanıyorum iyi de geliyor ama arada tökezlediğim oluyor

O dediğiniz kodlamaların kat be katını yaşadım, aynı hataya düşmüşüz. Hep anneliği tv den vs görüp yanlış yorumlamalarımız sanırım.. Kucağıma aldım sağlıklı mı diye eline koluna baktım ama hicbir duygu seli olmadı içimde. Emzirirken sırf o atmosferi yaşamak adına herkesi odamdan çıkardım evimde. Işıkları kapattım loş ışıkları yaktım,karşımda dolabın aynalarından kendimi ve bebeğimi görüyordum. Yine bir şey hissetmedim. Her duş almaya girdiğimde allahıma dualar ettim abdestler aldım allahım o sevgiyi bana göster diye. Günahlarım yüzünden bu haldeyim dedim herkesten helallik istedim yine olmadı. Sizin 9 aylıkken yaşadığınız bağı sanırım ben 2 yıl geç yaşıyorum. Umarım dediğiniz gibi her şey bizim icin cok güzel olur. Ki haklısınız, büyüdükçe daha güzelleşiyormuş her şey

Kızlar merhaba ya ben de çok korkuyorum daha hamileyim ama yapamayacağım korkularım hayatım alt üst olacak gibi saçma gelen ama beni etkileyen korkularım var yani yardımcı olacak insanlar da var çevremde doğum sonrası ama insan korkuyor hatta sırf bu korkulardan dolayı bile ilk etapta istememiştim bu hamilelği bir de böyle depresyona girenler okuyunca iyice gözüm korkuyor ilk çocuğumuz olacak bir de

Bu bazen doğum anını ve bebeğinizin görünüşünü fazla idealize etmekten kaynaklanabiliyormuş. Gördüğünüzde hamilelik boyu hayalinizi kurduğunuz gibi veya çevrenizin beklentide olduğu gibi bi bebekle karşılaşmamış olabilirsiniz belki.
Bir de bebeklik anılarımızı hatırlamasak da annemizle ilişkimiz bilinçaltımıza yerleşirmiş. Anneniz belki de mecburiyetten ekonomik sebeplerden vs sizinle o ilgiye muhtaç olduğunuz zamanlarda ilgilenememişti, fiziksel ihtiyaçlarınız dışında sevgisini gösterememişti belki de.
Bu kitabı da isterseniz bi okuyun: uyku güvenli bağlanma ve bebeğiniz.

Kesinlikle kafamızda senaryo kuruyoruz
Bu yanlış toplumun algı dayatması.
Ben mesela yazın annemdeydim.
Bebeğimi anneme bırakıp kardeşimle kackere sahile gittim hava aldım geldim.
Mesela çoğuna göre aaa bebeğin var onsuz çıkılmaz ya da çıkma evde kal.
Ama ben öyle yapmadım kendimi siksam daraltsam daha beter olacak.
Anneyiz diye kendimize zaman ayiramayacak miyiz?
Bunlar hep dayatmalar.
Eşime evde bırakıp uyumaya gidiyorum.
Kendimi sürekli bebeğim kucağımda olacak kimseye vermeyeceğim dipdibe mantıkla büyütmeyecegim.
Sizinde zamanla algınız degisecek.

Annemle güvenli bağlanma sorunum var zaten. Bana kendi rahatsızlıgından dolayı pek annelik yapamamış biri. Ben de anneme benzemeyecektim, oğlumla harika bir ilişkim olacaktı,ama olmadı. Kitap tavsiyeniz için teşekkürler,okuyacagım

Okuyun gerçekten insan kendini, bebeğini, kendi bebekliğini anlamaya başlıyor.
Umarım daha da iyi olursunuz

şu doğum acıısı unutuluyor 2. yi ondan istiyor diyorlar ya hiç unutmadım valla
kolumda damar yolu, altımda sonda, karnında torbalar, gelmeyen süt, sıkılan memeler, temmuz sıcağı açılamayan klima, enseye yapışan saçlar, yatağa yapışmış bir beden...
allahtan pandemi vardı da bebek görmeye kimse gelemedi.
Ki gram lohusa depresyonu yaşamadım, bebek kan almaya gittiğinde ağladım bebeğimi benden aldılar diye düşünün.
Detaylı ultrasonda ağladım falan ben. Ama bir gerçek var o haldeyken ben oy minnoş oğlum diyemedim yani...
afedersiniz gaz çıkarsam bir tuvalete çıksam da şu ortamdan kurtulsam diye dört göz bekledim. Sütüm zaten 3 damla geliyor emzirmeye çalış emzirmeye çalış. arkadaşım ver mamayı gelmiyor süt işte neyin dayatması neyin draması bu yani.
Verdin sarı sütü zaten süt gelecek bir müddet sonra, gelmeyeni de var.
Anasın ya ağrın olmayacak sızın olmayacak, yavrum yavrummm diye gezineceksin, sütler şelale...
depresyonun %90 ı bu beklentiler olabilir.
Ki bizde allahtan dayatma yapan anne kayınvalide eş falan da yoktu yani

Bu anlattıklarınız bana "we need to talk about kevin" filmini aklıma getirdi. O filmi izlediğimde inanılmaz korkmuştum ya bende aynı düşünceleri yaşarsam diye. İlk doğduğu hafta evet oldu, sanki kızım değil de el gibi gelmişti, ama uzun sürmedi allahtan.

Aynen katılıyorum. Bu kötüyü çağırmak, negatif düşünmek bu yüzden tehlikeli zaten. Bu kaygı durumu zamanla çocuğa da geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…