- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
Daha hic lazimliga denk gelmedi ogle uykusundan temiz kalkti.26 aylık kızım c.tesi başlıcaz. sizide takip edicem isterseniz paylaşırımda .nasıl gidiyor
Ama sadece cisi ogrendi simdi yine camasirina kaka yapti temizledik anlattik tamam diyor ama ne yapacagimi sasirdim kakayi tuvalete yapmak istemiyor ....inan okumadigim yazi kalmadi ne yapacam bilmiyorum....Gercekten bugun pestilim cikti.
15 kere alt degistirdim.
1 kere cisi denk getirebildik.
Cevremdekiler 1 hafta 10 gun sonra soyler diyor.
Sizinki 3 gunde ogrenmis masallah
ada81
Merhabalar sevgili anneler..
Kizim 2 yasini doldurali 10 gun oluyor ve bugun itibariyle tuvalet egitimine basladik.
3 4 ay onceden lazimlik alinmisti kizimi kiyafetleriyle oturmasina izin vererek bi donem alistirma yaptim. Ilk zamanlarda korkuyodu yanina bile yaklasamiyodu. Bu surec bize cok iyi geldi cocugu tuvalete oturmayan veya tuvalet egitimine baslayacak olan annelere onerim cogu kisiden duydugum cocuklarinin tuvalete oturmayi reddetmesi. Bu yuzden cok onceden lazimligi alin ve onunla oynamasina oturmasina izin verin benim kizim salincaga bile binmekten korkan bi cocuktur bu alistirma yontemiyle lazimliga rahatlikla oturuyor hic korkmadan.
Lazimliga alistiktak sonra gunde bi kac kere oturtarak ona durumu anlattim "kizim sen artik buyudun bizler gibi cisin kakan gelince tuvaletine yapacaksin sen artik abla oluyosun vs" gibi sozleri hic bikmadan hergun sabah aksam soyledim. Kendim yaparken gosterdim durumu iyice idrak ettigini anladiktan sonra dun birlikte ic camasiri alisverisi yaptik ve sabah bezi cikarip attik kizimda bay bay yapti bezine.
Bugun basladik bir cis bir kaka altina yapti tabiki arada goturuyorum tuvalete daha denk gelemedik.
Korkmuyorum desem yalan soylerim hemde cok korkuyorum belli bi zamandir bunun icin on hazirlik yaptim hersey guzel ama bana soylememesinden ya yapamazsa basaramazsam diye korkuyorum.
Pes etmicem cok zor bi surec bizi bekliyor. Bi an bezi mi taksam zor olucak galiba dedim ama bu durumla yuzlesmem gerekiyor er yada gec bu is olacak.
Konuyu bu yuzden aciyorum belki birbirimize destek oluruz diye biraz ilham almak icin biraz motive olmak icin.
Lutfen bu surecte olan anneler ve bu sureci atlatmis anneler nacizane fikirlerinize benden esirgemeyin.. Desteginize ihtiyacim var..[/Qallah kolaylik versin tatlim ya ikimizide benim kizimda 2. Yasinda 1 haftadir neler cekiyorum wc alistirmak icin ee biraz dayanmak lazim benim kizimda korkuyo agliyo bagriyo falan ama nasil olck bilmiyorum ins basarirz
Benim oglumda 28.ayina gircek dun basladik aynen soyledigin gibi cisini hep altina yapti 1 defa denk getirdik ama digerleri ve kakasini direk yapiyo altina oglende yapmadan uyandi . cok zor nasil gececek bilmiyorum su oruclu gunlèrdeDaha hic lazimliga denk gelmedi ogle uykusundan temiz kalkti.
8 9 kere cisini yapti
Bekliyorum sizde yazin gercekten zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?