• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki kızımda makat çatlağı oldu.

Adaajlanersin

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2022
49
11
8
34
2 yaşındaki kızımda makat çatlağı oldu. Hastaneye götürdük ve bu reçeteyi verdi.

Ayrıca kataron yağı kullanmamızı bir arkadaşım tavsiye etti. İlaçları kullanmaya başladık ama kataron yağı hakkında bilgim yok. Bilgisi ve deneyimi olan bana ne yapacağım konusunda bilgi verebilirmi acaba?

Eklentiler

• IMG-20221130-WA0008.jpg
    IMG-20221130-WA0008.jpg
    114,2 KB · Görüntüleme: 97
2 yaşındaki kızımda makat çatlağı oldu. Hastaneye götürdük ve bu reçeteyi verdi.

Ayrıca kataron yağı kullanmamızı bir arkadaşım tavsiye etti. İlaçları kullanmaya başladık ama kataron yağı hakkında bilgim yok. Bilgisi ve deneyimi olan bana ne yapacağım konusunda bilgi verebilirmi acaba?

İlk önce doktorun yazdıklarını kulansanız nasıl olur.

Ay canım ya nasıl bu kadar kabız oldu ki ? (çatlağın kabızlıktan olduğunu düşündüğüm için böyle yazıyorum)

Geçmiş olsun miniğe.

Kantoronun bir zararı olmaz diye düşünüyorum ama Dr. sorun ve ilaçları mutlağa kullanın

makat çatlağının sebebi yaşadığı kabızlık. 2 sene önce bende de olmuştu. Doktorunuzun verdiği şu damla varya kabızlığa karşı, 3 ay kullandım onu. 3 ay sonra tamamen sorun ortadan kalktı. Beslenme şeklini de değiştirin kızınızın. Kefir içirin her gün. Lifli ve sıvı gıdalae tükettirin. Beslenme şeklinde kalıcı değişiklik olmazsa malesef sorun devam edebilir.

geçmiş olsun, inşaallah doktorun tedavisi tek başına da yeterli olur zaten ama bölgenin nemlenmesi için kantaron sürebilirsiniz, bana da doktorum normal doğum dikişleri işin önermişti

Bunu bizde yaşadık malsef oğlumda 😭 sarı kantaron yağı evet iyi geliyor Allah şifa versin bolca zeytinyağ içirin içini yumuşatır hiçbir zararı da yok

Ben pisik olunca kantaron suruyorum cok iyi geliyor ..yemeklerini zeytinyagli yapin

Benim bebeğimde taa 1 aylık kontrolünde ortaya çıktı. Hâlâ da var. Kabız olmayacak o kadar. Makata da duyduğunuz her şeyi sürmeyin. Anında emilim yapıp hızla vücuda yayılım yapan bölgelerden biri

Bence direkt ilaclari kullanin. Kantaron belki ilaclarin tkisini azaltır

Back