• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşındaki çocuğum

Bu zamanda başıboş çocuk bırakılması beni okadar dehşete düşürüyorki
Bize kontrolcü baskıcı pipirikli anne diyorlar ya akıl alır gibi değil
Normali sizinki bizimki zaten ama artık olması gerekeni yapana bravo diyecek hale geldik. Bizzat yaşadım birkaç bina ötemizde öldürülüp tecavüz edilip parçalanıp ormana gömülen bir çocuğa, yaşıda 12….oğlumun sınıf arkadaşını çok merkezi kalabalık bir yerde annesinin elinden çekip kaçırmaya kalktılar…..çok yakın bir akrabamın bebeğine kuzeni tecavüz etti…..Özgür olsun özgüvenli olsun diye evladımın hayatını riske atamam kimse kusura bakmasın, herşeyin bir yolu yordamı var, çocuğunla doğru iletişimi kurarsan onun seviyesinde anlatırsan kendi der zaten anne haklısın diye ki benim oğlum 7 yaşında ondaki özgüven bende yok gerçekten, bırak sokağa bakkala site bahçesine yalnız çıkmayı büyükannelerinde bile bensiz kalmadı bu güne kadar. Çok sosyal, girişken bir çocuk. Kabus göreceğime uyumam daha iyi…..yerden göğe kadar haklısınız tüm yazdıklarınızda
Çok sıkmıyorumki şehiriçi tüm okul gezilerine gitti arkadaşlarıyla. Toplu sinemaya götürdü öğretmeni gitti . Yetişkin kuzeninde kaldı çocuğuyla gezdi bensiz.karşı 2 komşum güvenilirdir onlara bensiz gider p çocuklar da annesiz gelir. Ama her türlü eve göndermem ben aşağı inmeden bisiklete scooter a binemez.Markete vs göndermem mahalle çocuklarıyla. Anca güvenilir o 3 komşumun çocuğuyla başlarında da bir yetişkinle gidebilir.ilerde yurtdışınada gönderirim yalnız başka şehre üniversiteyede hiç sorun değil . Ama ortaokul bitene dek bana emanet o . Fikrim sizin gibi değişmez. İyi bayramlar 🥰

Çok sıkmıyorumki şehiriçi tüm okul gezilerine gitti arkadaşlarıyla. Toplu sinemaya götürdü öğretmeni gitti . Yetişkin kuzeninde kaldı çocuğuyla gezdi bensiz.karşı 2 komşum güvenilirdir onlara bensiz gider p çocuklar da annesiz gelir. Ama her türlü eve göndermem ben aşağı inmeden bisiklete scooter a binemez.Markete vs göndermem mahalle çocuklarıyla. Anca güvenilir o 3 komşumun çocuğuyla başlarında da bir yetişkinle gidebilir.ilerde yurtdışınada gönderirim yalnız başka şehre üniversiteyede hiç sorun değil . Ama ortaokul bitene dek bana emanet o . Fikrim sizin gibi değişmez. İyi bayramlar 🥰
Ayyyy bayram dimiiii
Hayırlı bayramlar arkadaşım çok sağol

Sürekli hayır diyen ve ceza vermeye meraklı bir anneyle yaşamak zor olsa gerek. Çocuğunuza cidden üzüldüm..benim annem de hayir demekten zevk alırdı , aramız da hep b.k gibiydi.
Üzgünüm ama bu annelik değil, ergenlik öncesi kızınızın gözünden söylüyorum; bu adeta gardiyanlik ...
Umarım iş işten geçmeden bir çözüm bulabilirsiniz. Misal, benim annemle aram 25 yaşında yaşadığımız kötü bir olay sonrası yaptığımiz büyük kavgadan - yuzlesmeden sonra yavaş yavaş duzelmeye başladı. Şimdi 30 yaşındayım, hayatımda ilk defa bu kadar yakınız (o da çok değil😂bize göre ileri bir seviye ama). Ablam böyle bir yüzleşme yaşamadı mesela, annemle hala araları gergin, kavgalı değiller ama bayramdan bayrama bir iliskileri var.
Yani bu yol yol değil, onu soyleyeyim...
Genel olarak annelik ile ilgili bazı cümleleriniz bana bir kitabı hatırlattı.
Lütfen alın okuyun, çok da akıcı
Kevin hakkında konusmaliyiz
Kitapta hayatı çok güzel, kocasını seven, işi gücü yerinde ,mutlu bir kadın var. Biraz da eşinin ısrarıyla çocuk sahibi oluyor ama şaka gibi bir çocuk doğuruyor. Daha ilk günden aralarında ters giden bir şeyler oluyor çocukla... Zaten sonra çocuk bu Amerika'da bol olan lise katliamlarimdan birini yapıyor, planlı bir şekilde, okul arkadaşlarını öldürüyor.
İşte kitap bu olaydan sonra kadının eşine 'biz nerede hata yaptık? Hayatımız ne kadar Güzelken ne olacağı belli olmayan bir çocuğu doğurmaya nasıl karar verdik' konulu mektuplar yazıyor. Kendince zamanda geri gidiyor,bazen hamileliği,bazen üç - beş yaş zamanları... Olayları tekrar tekrar düşünüyor, yorumluyor ...
Çok güzel bir kitap. Okursanız eminim siz de çok seveceksiniz
Kuralcı bir yapım var evet ama kural koyamadığım zaman daha rahat oluyor. Bazen konuşma tarzı hoşuma gitmiyor.aramızsda bir kopukluk var hissediyorum. Beni çok seviyor biliyorum ancak birşey eksik gibi. Tarif edemiyorum
Önerdiğiniz kitabı en kısa sürede okuyacağım
Teşekkürler

Sizi hatırladım.
Sizin kızınız problemleri olan bir çocuktu. Hatta 7 yaşında okula polis çağırılmış, daha sonra ebadan arkadaşlarının girişlerini kısıtlamıştı falan..
Çocuğun düzenli bir terapiye ihtiyacı olduğu ortada. Bunu özelde veremiyorsanız devlette vermelisiniz. Zira bu sorunlar katlanarak artacak, büyüdükçe daha zor, içinden çıkılamaz bir çocuk olmaya devam edecek.
Farkındayım, en kısa sürede götüreceğim. Sürekli birşey yaşıyoruz. Her defasında bu son diye konuşuyoruz ancak yeni birşey yaşıyoruz

Yapılan yorumların çoğu çocuğu psikolog ya da pedagoga götürme yönünde. Bense bu fikirlerin hiç birini destekleyemiyorum, burada desteğe ihtiyacı olan çocuk değil anne baba. Çocuk ebeveynlerinin yaptıklarına tepki verir, onlara cevap verir beni duy der. Ancak ebeveyn duymamaya devam edip çocuğun olduğu gibi değil kendi istedikleri gibi biri olması yönünde ısrarcı olursa ortaya da istenmeyen karakterde bir çocuk çıkar, ki bence tekrar söylüyorum çocuk hiçbir zaman suçlu değildir bu konularda kendini geliştirmesi değiştirmesi gereken çocuk değil ebeveyndir. Ebeveyn değişirse çocuk da onunla birlikte değişir. Kendinizi aynada görmek istiyor bir ışık arıyorsanız size “Konuş ki Dinlesin, Dinle ki Konuşsun” kitabını tavsiye ederim, nerelerde hata yaptığınızı göreceksiniz
Size katılıyorum, benim içimdekileri yazmışsınız bir bir
Bende hiç bir çocuğun böyle olduğunu düşünüyorum, her bir yaşadığımız olayda eşinide çağırıp biz nerde hata yapıyoruz, biz ne yapıyoruzda bu çocuk böyle diye saatlerce konuşuyoruz ama bulamıyoruz. Her yöntemi denediğimizi düşünüyoruz ama olmuyor. Temelde bizde birşey var.
Farkındayım, ama ne olduğunu bulamıyorum

Benim de cocuklarım var cok zorlanıyorum strateji geliştirmekte.
Ama cocuk egitiminin temeli asla yalan söylememektir demişlerdi. Her ne olursa olsun yalan söylemiyorum.
Çocuklarıyla sorun yasamaktan olan Bi yakınım var. Benimkilere de hep yalan söylüyor.
Yapma dediğimde ne anlayacak diyor.
Bi defasında böyle deme dediğimde bu kadar planlı olunmaz ki dedi. Ben her cümlemi kırk süzgecten geciririm. Asla ikna için Bi yalan atmam. O gün rtık çikolata vermeyeceksem çocuk dünyayı da fethetse vermem. Çocugum eğer baktım çok istiyor hakkın bu yarın ye derim. Eğer gireceğim ortamda bu kuralımuzı esnetmem gerekecekse (gezmeye gidecekse Baska cocuk varsa ya da hastaya falan mesela o zaman net konusu hakkın bitti demem mesela.) Yani esneklik bellidir net bellidir asla bellidir. Çocuk zaten tesebbus etmez.
Davranış bozukluğu olan yakınım Bi hareket yapar sonucuna göre yeni Bi hareket sonucuna göre de artık kriz cinnet Allah ne verdiyse...
Bizde asla yalan söylemiyoruz. Bir söz verdiysek onu mutlaka yerine getiriyoruz. Yanımda küfür etmeyi bırak salak, aptal gibi kötü kelimeler kullanmıyoruz
Biz bu kadar dikkat ederken, yalanın kötü birşey olduğunu bu kadar anlatırken neden söylüyor diye düşündüm sürekli

Demek ki yeterli gelmemiş hanımefendi. Hepimizin maddi manevi sorunları var. Ama çocuğa yansıtmıyoruz . Ben de 1. Sınıfta götürdüm çocuk psikoloğuna yeme sorunu var diye kendim çözemeyip. Sizin için demiyorum genelde aşırı tutumlu çocuğundan çok kısan ailelerin çocukları da saldırgan oluyor başkalarından herşey istenebileceğini sanıyor hatta diğer çocuğa düşman oluyor sebepsiz.her istediği yapılan çocukta şımarık doyumsuz oluyor. Orta yolu bulmak lazım. Çocukla para kazanmayı bile öğrendik biz. Anlatayım küçülen kıyafet oynanmayan oyuncak kitap vs . Bir sitede satıyoruz. Beraber paketleyip kargoluyoruz. O para çocuğun oluyor kumbarasına atıyor . Ordan az az harcıyor aynı çalışan yetişkin gibi. Haftada 3 gün 1 saat kitap okuyoruz . Benden göre göre alıştı kendi talep ediyor. Spora yazdırdım pandemi öncesi enerjisini attı . Ücretsiz belediye kursları var çocuklara ingilizce müzik aleti öğrenme vs. Onlara da götürüp zamanımı harcıyorum. Ebeveyn olmak hakkıyla yapana çok zor maalesef
Dediğiniz gibi sitede kıyafet vs satma işini bizde yapıyoruz. Kitap okuma etkinlik bunları bizde yapıyoruz. Sadece ücretsiz müzik kursu ve spor gibi etkinliklere gidemiyor çünkü küçük bir yerde yaşadığımız için böyle bir imkan yok malesef
İhtiyacı olduğu kadar harçlık veriyoruz, kimsenin gözünde birşeyi kalmıyor, hatta fazla fazla alıp arkadaşlarına dağıtılıyor.
Evde gerekirse işlerimi yapmıyorum, bütün günümü ona harcıyorum.
Ancak yinede birşeyler varki sorun yaşıyoruz. Şu dönem maddi olarak(kısa sürelide olsa) devletin psikolog, psikiyatr ne giib imkan varsa oraya götürmek istiyorum. Böyle elimiz kolumuz bağlı nerde yanlış yaptık deyip, devamlı düşünmekten yoruldum

Bu konuyu da önceki konunuzu da yorumlarıyla beraber okudum doğrusu benim bu duruma hiç bir fikrim yok. Ya siz cok ihmal etmişsiniz ki anladığım kadarıyla ihmal ediyor değilsiniz ya da cocuktan bilmediğimiz farklı birsey var. Birilerinden para istemesi vs normal Sartlarda o yasta bir cocugun kurgulayacagı birsey değil. Yani niye yaptı sebebi yok şöyle yapın diyemiyorum. İnsan cocugun tembihleyip yolluyor (benim de 9 yasında kızım var bensiz, ara Ars yolluyorum. Sitede oturuyoruz) hayır hwrseyi kısınca da ezik asosyal oluyorlar azıcık kendini idare etmesi ii birsey.
Buradaki tek basına ne işi var yorumuna katılmıyorum o yüzden(ben cok esirgerdim hep kontrol ederdim. İkinci cocugumda asosyal belirtiler gelişti. Daha serbest davranıyorum Suan) ama dediğim gibi online eğitimde yaptıkları bu son yaptığı düşünce yapısında farklılık oldugunu gösteriyor. Ya da zekası fazla da olabilir. İyi bir uzman yardımı alın ve sonucu bizle paylaşın lütfen.
Bir de önceden niçin gitmiştiniz ve de ne yanıt almıştınız
Bizde tamamen kendi yanımızda olsun diye düşünmüyoruz. Hatta eşim en yakın olan fırına ekmek almaya gitsin kendi başına diyor.
Her dışarı çıktığında tembihliyoruz, zaten telefonu yanında olması bizim için büyük rahatlık devamlı arıyoruz.
Tanımadığı kişiden birşey aşmaması gerektiğini, kimseyle gitmemesi gerektiğini söylüyoruz. Artık 9 yaşında anlar diye düşünüyorduk. Nerden bilebilir tanımadığı kişiden para isteyip dondurma alıcağını asla aklıma gelmezdi
İlk pedagoga götürdük, test yaptı zekası ile ilgili üstün zekalı dedi güzel şeyler söyledi ona devam ettik ancak davranışlarında değişiklik gözlemlemedik

Sonra öğretmeni psikiyatra götürmemiz gerektiği söyledi. Götürdük. Hiperektaf dedi ve ilaç verdi. Kalbine etki yapınca ilacı bıraktık. Pandemi girince araya kaldı birdaha götürmedik
En kısa sürede özel olmasada, devletin psikolog psikiyatr hangisi olursa götürücez. Devamlı birşeyler yaşıyoruz. Büyüdükçe başa çıkamıyoruz

Bizde tamamen kendi yanımızda olsun diye düşünmüyoruz. Hatta eşim en yakın olan fırına ekmek almaya gitsin kendi başına diyor.
Her dışarı çıktığında tembihliyoruz, zaten telefonu yanında olması bizim için büyük rahatlık devamlı arıyoruz.
Tanımadığı kişiden birşey aşmaması gerektiğini, kimseyle gitmemesi gerektiğini söylüyoruz. Artık 9 yaşında anlar diye düşünüyorduk. Nerden bilebilir tanımadığı kişiden para isteyip dondurma alıcağını asla aklıma gelmezdi
İlk pedagoga götürdük, test yaptı zekası ile ilgili üstün zekalı dedi güzel şeyler söyledi ona devam ettik ancak davranışlarında değişiklik gözlemlemedik

Sonra öğretmeni psikiyatra götürmemiz gerektiği söyledi. Götürdük. Hiperektaf dedi ve ilaç verdi. Kalbine etki yapınca ilacı bıraktık. Pandemi girince araya kaldı birdaha götürmedik
En kısa sürede özel olmasada, devletin psikolog psikiyatr hangisi olursa götürücez. Devamlı birşeyler yaşıyoruz. Büyüdükçe başa çıkamıyoruz
Ben o mesajımı
9 yasında sokakta tek ne işi var yazanlara binaen yazmıştım

Yerinizde olsam yarım kalmış bir ilaç tedavim varsa su durumda ilk iş çocuk psikiyatrist ine giderdim

Dediğiniz gibi sitede kıyafet vs satma işini bizde yapıyoruz. Kitap okuma etkinlik bunları bizde yapıyoruz. Sadece ücretsiz müzik kursu ve spor gibi etkinliklere gidemiyor çünkü küçük bir yerde yaşadığımız için böyle bir imkan yok malesef
İhtiyacı olduğu kadar harçlık veriyoruz, kimsenin gözünde birşeyi kalmıyor, hatta fazla fazla alıp arkadaşlarına dağıtılıyor.
Evde gerekirse işlerimi yapmıyorum, bütün günümü ona harcıyorum.
Ancak yinede birşeyler varki sorun yaşıyoruz. Şu dönem maddi olarak(kısa sürelide olsa) devletin psikolog, psikiyatr ne giib imkan varsa oraya götürmek istiyorum. Böyle elimiz kolumuz bağlı nerde yanlış yaptık deyip, devamlı düşünmekten yoruldum
Haklısınız bir anne olarak üzülüyorsunuzdur da. Astoria adlı üye psikologtur. Vakti varsa sizi yönlendirir sanırım. Çok kişiye yardımcı oldu. Umarım herşey düzelir. İyi bayramlar

Sizi hatırladım.
Sizin kızınız problemleri olan bir çocuktu. Hatta 7 yaşında okula polis çağırılmış, daha sonra ebadan arkadaşlarının girişlerini kısıtlamıştı falan..
Çocuğun düzenli bir terapiye ihtiyacı olduğu ortada. Bunu özelde veremiyorsanız devlette vermelisiniz. Zira bu sorunlar katlanarak artacak, büyüdükçe daha zor, içinden çıkılamaz bir çocuk olmaya devam edecek.
Evet o kadar çok zorlanıyorum ki
Bizimle o kadar saygısız konuşuyorki anlatamam, vurmamak için zor tutuyorum kendimi
Birşeyi söylüyoruz anlamıyor, tekrar tekrar söyletiyor
Sinirlerimizi bozan hareketler yapıyor
Bazen çok zor sabrediyorum

Evet o kadar çok zorlanıyorum ki
Bizimle o kadar saygısız konuşuyorki anlatamam, vurmamak için zor tutuyorum kendimi
Birşeyi söylüyoruz anlamıyor, tekrar tekrar söyletiyor
Sinirlerimizi bozan hareketler yapıyor
Bazen çok zor sabrediyorum
anlıyorum çocuk çok sinir bozucu ama bu onun suçu değil.biz yabancı insanlar tahammül etmek istemezdik uzaklaşırdık ama sizin öyle bir lüksünüz yok.bayram sonrası düzenli terapiye götürün mutlaka.okulda çok büyük sorun yaşar ve dışlanır çünkü en başta.şükredin lütfen fiziksel bir hastalığı yok çocuğunuzun.

anlıyorum çocuk çok sinir bozucu ama bu onun suçu değil.biz yabancı insanlar tahammül etmek istemezdik uzaklaşırdık ama sizin öyle bir lüksünüz yok.bayram sonrası düzenli terapiye götürün mutlaka.okulda çok büyük sorun yaşar ve dışlanır çünkü en başta.şükredin lütfen fiziksel bir hastalığı yok çocuğunuzun.
Çok şükür sağlığı yerinde. Bu her zaman şükür sebebim
Bize ve büyüklerine karşı saygısız konuştuğu zaman çok sinirleniyorum. Mesela bazen durup dururken sesini yükseltiyor. Eşim kaç kere söyledi bir anda bağırma, garip sesler çıkarma diye. Yok anlamıyor çocuk. Bir anda tekrar yapıyor
Ne kadar sinir olduğumuz birşey varsa onları yapıyor

9 yaşında kızım var. Doğduğundan beri zor bir çocuktu. İlkokula başladığından bu yana devamlı öğretmenden, arkadaşlarının ailerinden şikayet alıyorduk. Her yaşanan şeyde daha başka ne yapabilir derken yeni şeyler yapmaya devam etti.
Düzgün bir şekilde anlatıyorum,yeri geliyor ceza veriyorum, üzüldüğümü söylüyorum ama yok tam düzelir gibi olurken düzelmiyor. Laftan anlamayan, en basit şeylerde bile(yemek yemesi, dişlerini fırçalaması) inatlaşıyor. Bir konu hakkında konuşurken oralı olmuyor.

Geçen gün tanımadığı kişilerden para istemiş gitmiş dondurma almış ki her gün harçlık veriyoruz. Bunu duyunca konuştuk, ceza verdik yaptığının yanlış olduğunu söyledik. özür dilerim dedi. Ya başına birşey gelseydi ya kaçırsaydı ne yapardık
Bugün bana babasıyla telefonda konuşuyormuş gibi yapmış, ben gerçekten konuştu sandım. Aradım eşimi hayır beni aramadı dedi. Kızıma neden bana yalan söylüyorsun dedim şaka yaptım dedi
İnanın artık yaptıklarına tahammül edemiyorum. Yaramazlıktanda öte artık yaptıkları.
Ben birşeye üzüldüğümde üzülmüyor. Merhameti yokmuş gibi geliyor. İyi bir anne baba olduğumuzu düşünmüyorum. Arkadaşlarına çok düşkün, onlar için beni kırıyor
Psikoloğa götür diyenler olabilir ama 1 saate en az 200 TL verme durumunda değiliz şu an.
Nasıl olucak, nasıl yapıcam bilmiyorum. Konuşmaya da bıktım. En zorlandığım şey annelik oldu
Bir kere ceza vermek çok yanlış. Bağırmak, ceza vermekle bir çocuğu düzeltemezsiniz. Büyük sabır gerekiyor çocuk yetiştirmek için.
Muhtemelen dikkatinizi çekmek için daha çok ilgilenilsin diye yapıyor. Daha çok ilgilenip, etkinlik vs yapsanız yada farklı şeyler yapsanız kaliteli zaman geçirmiş olursunuz. Muhtemelen sizde şefkat ilgi bekliyor. Duygusal olarak belki bu ihtiyaçları tam anlamıyla karşılanmıyor olabir. Belki siz ilgileniyoruz diyebilirsiniz fakat çocuk için öyle olmayabilir.

Son düzenleme:
Cok tanidik
Geldi anlattiklarin😂 benim
Oglanda ayni yasta ve benzer seyler yapiyor..bazen sabrimin bittigini dusunuyorum ama evlat iste😐😂 aslinda hersey pedagogla filanda
Cozulmuyo zamanla duzelecek seyler bunlar bence..ben nerelere goturmedim cunku…yani bizim
Sorun olarak
Gordugumuz seyleri onlar sorun olarak gormuyo bence.. sabrediyorum bakalim

Back