2 yaşındaki çocuk?

Şiddete şiddetle hayır dersek nasıl anlayacaklar kötü olduğunu.

Eminim sizde her yolu denemişsinizdir, artık son evrede belkide son yolu denemeye çalışıyorsunuz ama bana çok yanlış geldi, bilemedim.

Şiddete şiddetle hayır dersek nasıl anlayacaklar kötü olduğunu.

Eminim sizde her yolu denemişsinizdir, artık son evrede belkide son yolu denemeye çalışıyorsunuz ama bana çok yanlış geldi, bilemedim.
Ben şiddeti şiddetle kesmiyorum aslında, amacım o da değil.
Yaptıklarının sonucuna katlanma diyelim, buna şiddet de dahil.
Amacım, onaylanmayan ve yanlışlığı milyon kere anlatılda da anlamayan bir çocuğa ancak son çare olarak bedel ödetmektir, bir nevi ceza aslında.
Aynı şekilde oyuncağını atıp kırdıysa, o oyuncağıyla vedalaşır.
3 gün ağlasın, umrumda olmaz, kardeşininkini almaya çalışır, vermem.
‘Sen oyuncağına zarar verdin, bu da demektir ki onsuz olmayı göze aldın, zarar verdiğin, kötü davrandığın hiçbir şey hayatında olmaz, onsuz olmaya katlanmalısın’ gibi açıklamalar yapıyoruz.

Bu olumsuzda değil, olumluda da pekiştiriyorum.
Aldığım uzman tavsiyeleri, pedagoglar falan çare olmadı.
Son bir gelişim uzmanı denklik ve eşitlik önermişti, oyuncak mevzusunda anlattığım gibi.
Ya da size vurduğunda 30 dk onunla konuşmayın, eylemlerinin sonuçlarını görmek zorunda diyerek, kardeşe uygulamamız da böyle oldu.
İşe yaradı, benim çocuğum gibi mizacı olan, algısı öyle olan bir çocukta işe yaradı.
Başkasınınkini asla bilemem elbet.

Bnce yaptginiz çok yanlış ben bile Kirildim vallahi..çocuk ikiside .ilerdede bunu yapmaya devam edicekler bnm iki kardeş biri 19 diğeri 15 yaşın da birbirlerine vurduğunda en son ben vurdum diye hırs yaparlar takii annem ikisini elinin altına alana kadar yoksa sonsuza kadar surucek gibi hırs yapıyorlar

Doktora goturmelisiniz acilen ya birinin gozune falan zarar verse belki ilac verir doktor cok yaramaz demissiniz

Hırs yapsalardı devam etmezdim.
1 yapan 1 görür, diğerine asla müsade yok.
Aslında bu varoluşumuzda olan bir durum eğer ki güç eşitsizliği söz konusu ise sürekli bir ezen ve ezilen mevcut.
Ama güç dengesi sağlandığında yani küçük çocuğum büyüdüğünde, kavgalarında asla buna yönelmem.
Yavaş yavaş o fark kapanıyor, bugün beraber ceza aldılar, ikisi de.
Biranda kedi gibi dalaştılar, ayırdım.
El ele tutuşup ‘gel yaptığımız yanlışı düşünmemiz lazım’ diye oda cezalarına gittiler.

Söylediğim gibi benim çocuklarımda işe yaradı, başka bir çocukta olmayabilir.
Ama genel olarak çocuk eğitiminde savunduğum ilke, bu durum hariç, yaptığı şeyin sonucuna katlanmasıdır.
Anne baba iradesi kırılmamalıdır, hayır daima hayırdır.
2 ağlamaya, elalem içinde olmaya bakmamalı.
Kavram kargaşası yaşıyor çocuklar o zaman.

Son düzenleme:
Doktora goturmelisiniz acilen ya birinin gozune falan zarar verse belki ilac verir doktor cok yaramaz demissiniz
İlaç?
2 yaşındaki çocuğa yaramazlık temelli?
Bunlar normal şeyler ki çocuk gelişiminde de yeri vardır.
Davranışı silmek ya da yer değiştirmesini sağlamak esastır ama asla ilaçla tedavisi olmaz.

İlaç?
2 yaşındaki çocuğa yaramazlık temelli?
Bunlar normal şeyler ki çocuk gelişiminde de yeri vardır.
Davranışı silmek ya da yer değiştirmesi sağlamak esastır ama asla ilaçla tedavisi olmaz.
Ilac verir vermez onu ben bilemem de doktorun gormesi sart. Ben karsisindakine surekli zarar veren cocuklar , bebekler icin normal gelişimi diyemem. Bir sürü cocuk var bunları yapmadan büyüyen. Aile ugrasmis engel olamamis ya bebege yardimci olur doktor ya aileye fikir verir. Ama asla normsl kabul edilmemeli
Ayrıca Yaramazsa yaramazdir bunun 2 4 yasi yok ki

Offf offf sanırım oğlan çocukları daha zor oluyorlar .hoş kelin ilacı olsa kendi başına surer benim bir çocuk zaten eskiden çok usluydu herkezde derdi nekadar uslu diye son zamanlarda çocuğum kendini kaybetti yapma dediğim şeyi ozellikle yapıyor hayir diye kizdigimda kendini yerlere atıp surunuyor bazen saçımı başımı yolasim geliyor öyle yaptığında ve hep tehlikeli şeyler yapıyor geçen elini prize sokuyordu nerdeyse bi an kendimi bagirirken buldum oda kahkaha atıyor en dayanamadığm nokta işte :/ kzdigimda kahkaha atıyor .gecenin 3 e geliyor saat benimki şimdi uyudu kolumda şuan peki ben nasıl yapicam benle çocuğum arasindaki eşitsizliğe o kendini yere attignda bendemi atayım . gerçekten sinirlerim bozuldu kalktım Melisa çayı aldım o bile kesmiyor beni artık

İşte öyle bir çocuk annesi olarak ben de normal diyorum, tüm gittiğimiz doktorlar da normal dedi.
Her insanın bir olmadığı gibi, her çocuk da bir değil.
Hepsinin duygu karmaşasıyla başa çıkma yöntemi farklı, kendine vuran bile var, bırakın başkalarını.
Bunu 6 7 yaşında yapsa, normallikten çıkıyor ama daha bebek olan bir çocukta aşırı aşırı normal.

Insanlar ve çocuklar gibi doktorlarinda bakış açıları değişik zamanında birkac tecrübe edinerek konuştum bende. Sadece kendi görüşümüzü dogru saymamali.
Sizin kardeste varmis durumunuz cok teklikeli Allah kolaylık versin

Ben denedim o yöntemi, işe yaramadı.
Avazı çıktığı kadar ağlarken aynısını yaptım, kapı tekmelerken, yemeği dökerken, kendini yerlere atarken falan, benimki de güldü sadece yapayım diye devam ettikçe, anladım ki yanlış yöntem bizimkine, bıraktım.

Valla ne diyeyim, benimkiler hep öyle.
Bugün 4 yaşındaki kitabı parçalayıp yemiş, şiddet harici her yöntemi denedik ama olmuyor.
Ağzına bir şeyler tepiştirme, olmadık yere tükürme, yalama vb şeyden vazgeçiremiyoruz.
Ve maalesef hepsini dikkat çekmek ve sınırımı zorlamak adına yaptığını bildiğimden, kızıyoruz, anlatıyoruz, olmuyor.

Siz kendi çocuğunuzun yöntemini kendiniz bulacaksınız, her çocuk biricik, formülü yok maalesef.
Tabi bıçak gibi kesilmez ama bir şekilde azalma olması da olumludur.
Ceza denediniz mi hiç?
2 yaşından beri ceza vardır bizde, oda cezası.
Kendi odasında tek başına oturup yaptığını düşünmek zorunda, bizle o an olamaz.
Biraz da olsa caydırıcı olarak iş gördü diyeyim ama çare olmadı.

Benimde yeğenim 2.5 yaşında yüzümüze fıstık yaptığını sanıp aslında koparıyor bildiğin öyle bir şey olabilir Ama bizimkinde hırçınlıkta var ama yabancılara değil mesela sadece bize, sevdiği kişilere

Zaten kardeş olduğu için bu yöntem son ve tek çaremiz oldu.
Evde sürekli birbirine girebilecek şekilde yaşayan 2 çocuk olunca, ardınızı döndüğünüz an birinin dudağı patlıyor, öbürünün kaşı kanıyor.
Bana da ütopik gelmişti ama normalmiş işte.
Tek çocuk evde iken bunun görülmesi zaten çok çok az, başka bir çocuk yanında anca ortaya çıkıyor ama kardeşli evlerde sıradan bir gün diyeyim, siz anlayın.

Yok ya ben soylediklerinize katılmıyorum. Ilerde benimde ne olur bilemem ama bizde kardets büyüdük cevremde de cok örmek var. Her ev için normal degil bu durum. Sizin cocuk cok kiskanmis ve bunu dışa kardese zarar veriyor gibi görünüyor . Bazi kardesler bunu kısa sure yapıyor bazilarida normal diyecek kadar uzun demek ki. Bazılarında ise hic olmuyor. Bana kardeşe vurdurtma olayiniz hiç doğru gelmedi bence baska yontemler bulmalisiniz acilen.
Bir anne icin cok zordur tabii eve bak her seyi yap bir goz çocukta. Umarim çocuğunuz bu huyunu erken vakitte bırakır

Yok zateb kendi odasida yok beraber uyuyoruz .benimki 2 buçuk yasinda hala tam olarak konuşmuyor .oyuzden hep bir korkum var travma olurda konusamaz diye .ceza vermedim hiç kızdım ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…