2 yaşındaki çocuk?

karamel Latte

Nirvana
Pro Üye
12 Mart 2019
14.964
34.354
598
Iyi geceler arkadaşlar
Konuyu doğru yere mi açtın bilmiyorum ama lütfen konum taşınmasın Gerçekten bu bizim için büyük bir dert şu anda😔
2 yaşında yeğenim çevresindeki çocuklara zarar veriyor çocukların yüzü çok dikkatini çekiyor ve direkt tırmalıyor Bunu neden yapıyor bilmiyoruz Ortada hiçbir şey yokken yan yana oynuyorlarken yapiyor.
Kuzenimin çocuğu var ve sık görüşüyoruz aynı yaştalar neredeyse kızın da Maşallah öyle bir yüzü var ki ay gibi tos tombul yanakları var genelde ona yapıyor Biz sevdiğini düşündük bu şekilde yanaklarını sevdiğini zannediyor dedik ama iş çığırından çıktı😕 Bugün gayet güzel bir şekilde oynuyorken birden çocuğun yüzünden tutup kendine doğru çekmiş annesinin yanında oluyor Bir saniye içerisinde yapıyor nasıl oluyorsa çocuğun yüzü kan içinde kalmış tırnakları da uzun olmadığı halde nasıl yapıyor Bunu anlamış değiliz o kadar üzüldük o kadar mahcup olduk ki derin bir şekilde yırtmış bide☹ ne yapacağız anlamış değiliz konuşuyoruz anlamıyor Daha tam 2 yaşında bile değil ve kız çocuğu çok hareketli her yere tırmanan 5 dakika yerinde durmayan bir çocuk. Ablası var 4 yaşında tek çocuk da değil Üstelik ablasına hiç böyle bir şey yapmıyor Bununla nasıl başa çıkacağız Ne olur bir akıl verin 🙁🙁 Bu arada çocuk gelişimi mezunuyum tüm bilgilerim uyguladığım Her şey bu yiğenim üzerinde tükenmiş durumda🤔

Başka çocuklar varken ilgi çekmek için yapıyor olabilir. Konuşsanız çok idrak edebilecek durumda mı bilemiyorum ama bir çocuk psikoloğuna da danışabilirsiniz.

Çocuk bu hareketleri etrafindan görüp uygululuyor olabilir mi ? Ya da izlediği şeylerden görmüş olabilir .Yani bu konuda uzman değilim ama durup dururken şiddet uygulamaz diye düşünüyorum.

Bir süre sosyalleşmeyecek.
Zarar verdiği anda ortamı terk edecek. Oyunu yarıda kalacak. Evet başta çok ağlıyorlar ama bir süre sonra zarar verirse ne olacağını da anlıyor.
Sohbet ne kadar tatlı olsa da kuzeninizin çocuğuna zarar verdiği anda kalkacak eve döneceksiniz

Başka çocuklar varken ilgi çekmek için yapıyor olabilir. Konuşsanız çok idrak edebilecek durumda mı bilemiyorum ama bir çocuk psikoloğuna da danışabilirsiniz.
çok konuştuk yok Çocuk yine yapıyor diyorum ya Daha tam 2 yaşında bile değil.
Bu gidişle psikolog a görünmemiz gerekecek haklısınız.

Cokta kucuk degil aslinda bu tarz davranislar genelde 1 yaslarinda yapilir.ablasi o cocuklarla falan mi ilgileniyor acaba.belkide sinirlenip bu sekilde gosteriyor

Çocuk bu hareketleri etrafindan görüp uygululuyor olabilir mi ? Ya da izlediği şeylerden görmüş olabilir .Yani bu konuda uzman değilim ama durup dururken şiddet uygulamaz diye düşünüyorum.
Etrafından görüp yapamaz Çünkü görüştüğü kişiler de hiçbir şekilde zarar veren çocuklar Yok ablası da çok sakin bir kız o da zarar vermez televizyon telefon hiç izleyen bir bebek değil evde sürekli bir yaramazlık peşinde Hiç yerinde durmuyor.
Durup dururken yapıyor hani eline bir oyuncak alsa paylaşamadıkları için zarar verse diyeceğiz Ama yok yan yana dururken ya sesleniyor yüzüne de alıyor ya da sevindiği an yüzüne de alıyor bugunde sarilmis kendine dogru cekmis iki elide cocugun yuzundeymis🙁

Etrafından görüp yapamaz Çünkü görüştüğü kişiler de hiçbir şekilde zarar veren çocuklar Yok ablası da çok sakin bir kız o da zarar vermez televizyon telefon hiç izleyen bir bebek değil evde sürekli bir yaramazlık peşinde Hiç yerinde durmuyor.
Durup dururken yapıyor hani eline bir oyuncak alsa paylaşamadıkları için zarar verse diyeceğiz Ama yok yan yana dururken ya sesleniyor yüzüne de alıyor ya da sevindiği an yüzüne de alıyor bugunde sarilmis kendine dogru cekmis iki elide cocugun yuzundeymis🙁

Yetişkinleri kastetmiştim esasen :)

Bir süre sosyalleşmeyecek.
Zarar verdiği anda ortamı terk edecek. Oyunu yarıda kalacak. Evet başta çok ağlıyorlar ama bir süre sonra zarar verirse ne olacağını da anlıyor.
Sohbet ne kadar tatlı olsa da kuzeninizin çocuğuna zarar verdiği anda kalkacak eve döneceksiniz
Evet çok haklısınız Ben de aynısını düşündüm bugün kendisine de soyledm uzun bir süre görüşmek yok dedim Onlar da görüşmesek sanki yapmayacak mı bu çocuk falan diye soylediler

ablasi da ona boyle davranıyor olabilir mi? 2 yas birseyler ogretmek icin kolay bir yas. o yasta engellemeleri ve direktifleri cok iyi anlarlar. benim kizim baskasina zarar verse onu ortamdan uzaklastirir, uzun uzun neden oynayamadigini anlatirim.

kuzenlerimin biri böyleydi kardeşinin yüzü mahvolmuştu , misafir gelen herkese yapıyodu.pedagoga götürdüler en son.yanlış hatırlıyo olma ihtimalim var ama sanırım huyu geçene kadar takip edip tam yapıcakken elini tutup hayır! diyolardı oyunu orda bitiriyolardı oyunsuz yalnız kalıyodu.sonra bıraktı zamanla.ama sanki 3-3.5 yaşlarındaydı o zamanlar.pedagoga götürün götürebiliyorsanız bizimkini öyle çözmüşlerdi.

Bir çok çocukta bu davranış oluyor, benim kızımda o dönemlerde öyleydi bir süre görmezden geldim kısa bir sürede düzeldi.
Çocuğu sevme şekliniz nasıl eğer mıncıklayarak sert seviliyorsa ondanda yapıyor olabilir.

ablasi da ona boyle davranıyor olabilir mi? 2 yas birseyler ogretmek icin kolay bir yas. o yasta engellemeleri ve direktifleri cok iyi anlarlar. benim kizim baskasina zarar verse onu ortamdan uzaklastirir, uzun uzun neden oynayamadigini anlatirim.
Ablası bir şey paylaşmak istemiyor ama hayır alma diyerek söylüyor hiçbir şekilde kardeşini tırmalama huyu yok biz bu çocukta ilk kez böyle bir şeyle karsilastik ve hayretler içerisindeyiz nereden gördü de bunu öğrendi diye konuşuyoruz anlamıyor daha kızmayı bile kavramıyor gülüyor.

Back