2 yaşındaki bebek doğduğundan beri kabız lütfen yardım

hyperion

deniz
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
193
3
38
İzmir
arkadaşlar arkadaşımın kızı şu an 2 yaşında ve doğduğundan beri kabız ne denediysek fayda etmedi gitmediğimiz doktor kalmadı kolonoskopiye sokmaları gerekiyormuş ama çok küçük olduğu için istemediler sizin önerilerinize ihtiyacımız var bilgisi olanlar yada başına böyle birşey gelenler bizimle paylaşırsa çok mutlu olucaz şimdiden çok teşekkür ederim

Kabızlık sorununa en iyi bol su icmektir...Çocuğa sık sık su versin..Makarna pilav gibi yiyeceklerden ziyade corba ve sulu yemek tarzı ile beslesin..Kuru incir yedirebiliyorsa yedirsin..Birde çocuğun düzenli yemek öğünü olmalı..

Canım zehranında dediği gibi bol bol su içirin kuru yiyeceklerden çok sulu yemekler yedirmeye çalışın geçmiş olsun

Birkac tane kuru kayisiyi bi bardaga koyun uzerine biraz ilik su koyup kalorifern uzernde bi kac saat bekletin.yatmadan once suyunu icirin.cok iyi gelir mutlaka deneyin

Erik marmelatı,kayısı kurusu ve lahana yedirebilirisniz
bide sıcak su karnını ovuştursanız sürekli
rahatlar,..
Allah kolaylık versn

Merhabalar benimde bebegim suan 5ay 10gunluk yaklasik 2ayliktan beri kakasini hergun yapmiyor ilk baslarda panikledik tabi 15gun yapmadigi olmustu ama bu cok fazla karsilasilan bir problemmis hatta problem bile degilmis biz duruma alistik ekonomik bebek diyor doktorumuz:)

acaba bagirsak tembelligi mi var.tanidigim bir cocukta vardi.her iki üc haftada bir doktor müdahalesine gerek duyardik.

Benim bebeğim doğuştan değil fakat ek gıdaya başladığımızda ,sanırım 6. ayından sonra kabızlık çekmeye başladı. Şu anda iki yaşında. Sadece anne sütü ile beslendiği dönemde böyle bir sorun yaşamadık. Çok uzun sürdü bu kabızlık problemimiz. Poposunda çatlak oluştuğundan, canı yandığından,korktuğu için, kakasını tutmaya başladı. Neler denemedik ki? Yaşına göre aç karnına kayısı, incir, erik, marmelat zeytinyağı v.s ondan sonra keçi sütü, sebze çorbaları, pırasa, yulaf ezmesi, bal kabağı, keçi boynuzu özü ve daha aklıma gelmeyen ne varsa denedik, gliserinli fitil veya poposuna zeytinyağı da uyguladık . Pekçok doktora görürdük.Ama çare olmadı. Ağlaya ağlaya, bağıra bağıra, haftada bir tuvalete çıkıyordu. En son iki ay önce gittiğimiz doktor üç önemli şeyi sabırla, yılmadan ve disiplinle uygulamamızı önerdi. Katılaşmış kaka bırakmamak, ağrıyı dindirmek ve kakayı sulandırmak. Bebeğim korktuğu için az bir miktar kaka yapıp, kalanını bağırsakta tutuyormuş. Öncelikle günde bir kere lavman yaparak (çocuklar için olanından) kakasını yaptırdık. Bir kaç gün uyguladık bunu, fazla değil. Ama her gün, günde 7-8 defa, poposuna sadece ağrıyı keserek uyuşturan kremi uyguladık. Tabi kaka sulandırıcı şurubumuzu günde 3 kez verdik. Bu şekilde bir ay sürdü sanırım. Hiç yılmadık. Patates,muz,pirinç,hamur işi, beyaz ekmek vermiyoruz, sütü bile ölçülü veriyoruz. Derken kendi kendine kakasını yapmaya başladı. Arada yine kakasını tuttuğu zamanlar oldu, 3-4 gün bekledim, baktım eğer yapmazsa yine bir defalık lavman yaptım. Ama poposuna ağrı kesici kremini ve şurubunu hiç ihmal etmedim. Burda mühim olan bebeğin kakası geldiğinde bundan korkmamasını ve poposunun acımamasını sağlamakmış.
Ben yaşadığımız kadarıyla anlattım ancak yinede çocuklarımız için doktorlarımıza danışmadan hiç bir müdahalede bulunmayalım.Sağlıklı günler...

Son düzenleme:
Benim kızında başta çok çekti. Sürekli neden diye dr a götürdüm . Sebze su herşey yesede yok yapamıyor. Tamamen yapıyla ilgili. 11. Ayda disi cikarken ishal oldu ve ondan sonra düzeldi. Belki sizin de yapısı öyledir. Ama yinede sabah aç karnına zeytinyağı icirib üstüne su. Avakado kuruyemiş kuru kayısı erik pirasa kereviz ıspanak brokoli çokça yedirin. Yoğurt kefir. Ve tuvalete alıştı mi bilmem ama lazimliga oturtup büyük abdesti ni yapmasına tesvik edin. Kabızlık çok zor herkesin Allahyardimcisi olsun.

Birde aklınızda olsun düzenli verilen muz kabiz yapmaz aksins bağırsak çalıştırıyor. Ben aylarca korkup vermedim ama bu bilgiyi öğrendikten sonra verdim. Maşallah hiç öyle kabiz olmadı muz yedi diye. . Özellikle kuru yemiş müthiş bağırsak calistiriyo. Kendi avucu kadar kabak çekirdeği yesin hemen her gün bağırsağı caliisir insallah

arkadaşlar arkadaşımın kızı şu an 2 yaşında ve doğduğundan beri kabız ne denediysek fayda etmedi gitmediğimiz doktor kalmadı kolonoskopiye sokmaları gerekiyormuş ama çok küçük olduğu için istemediler sizin önerilerinize ihtiyacımız var bilgisi olanlar yada başına böyle birşey gelenler bizimle paylaşırsa çok mutlu olucaz şimdiden çok teşekkür ederim

Canım probiyotik kullanın. Faydasını göreceksinizdir.

Back
X