Çok normal bu onun doğası gereği gelişimsel bir süreci. Duygularını ifade edemediği ve bu duygularla nasıl baş etmesi gerektiğini bilmediği için bu şekilde. Böyle anlarda sakin yaklaşıp onu ve duygusunu anladığınızı ona yansıtın. Konuşun nasık sakinleşeceğini anlatın. Beni ısıramazsın ya da bana vuramazsın ama bu yastığa vurabilirsin diyip öfkesini yönlendirin. Şu an öfkeli olduğun için bunu yapıyorsun ama gel bak şunu yapalım gibi yönlendirin. Duvar ittirme, üfleme baloncuk çıkarma gibi oyunlar oynayabilir sakinleşene kadar izin veriyorsa sarılabilirsiniz. Duygularını yaşamasına izin verin ama o duyguyla nasıl baş edeceğinide sizden öğrenecek. Oyunlarınızda yastık savaşı yapın güç biraz onda olsun yenilin. Bütün duyguları ve onları nasıl yöneteceği konusunda siz rehber olacaksınız ve şu an bu duygularınj öğrenme sürecinde. Bir oyuncağının kırılması ya da gün içinde her ne için ağlıyorsa öfke krizi yaşıyorsa bunu şöyle düşünün bize küçücük gibi görünsede onun dünyasında çok büyük ve o duyguyla ne yapacağını bilemiyor. Asla süt veremedim emen bebek şöyle olurmuş böyle olurmuş anneden sayılmazmış diyen geri kafalı sırf sizi üzmek için söylenmiş laflara kanmayın. Bu düntada onun için en iyi anne sizsiniz. O yüzden o sizin bebeğiniz.