Bebek Beslenmesi 2 yaş civarı çocuklarınıza akşam neler yediriyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seherrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2008
478
0
96
44
Diğer
Öğlenleri mutlaka çorbasını içiriyorum.Hergün değişik yayla,tarhana,mercimek,pirinç vs.Ama akşamda yemek yesin istiyorum.2 öğünde çorba olmazki.Pirinç pilavı-cacık,makarna,patates yemeği ,dolma içi,kıymalı pide severek yiyor.Ama köfte yemiyor.Köfte yese sulu köfte yaparım yada kızartmasını.Balığıda 1 hafta yese diğer hafta yemiyor.2-3 hafta yemeyip özlerse öyle yiyor.Tavukta ben vermiyorum..Kışın ıspanak yemeğini yiyordu ama artık almıyorum.Eee ben ne yedirecepğim başka bu çocuğa??Hergünde pilav,makarna olmazki!!
Siz neler yediriyorsunuz bana fikir verebilirmisiniz??

size tavsiyem öğlen yemek yedirin..akşamçorba içirin.midesi daha rahat olur uyku öncesi..

kıymalı nohut pilav

etli ya da mercimekli bulgur pilavı yanında yoğurtla..

taze fasulye çıkmaya başladı

kuzu gerdan haşlama

karnıyarık

kıymalı kabak yemeği

kabak mücver

bunlar geldi şimdi aklıma

Öğlenleri mutlaka çorbasını içiriyorum.Hergün değişik yayla,tarhana,mercimek,pirinç vs.Ama akşamda yemek yesin istiyorum.2 öğünde çorba olmazki.Pirinç pilavı-cacık,makarna,patates yemeği ,dolma içi,kıymalı pide severek yiyor.Ama köfte yemiyor.Köfte yese sulu köfte yaparım yada kızartmasını.Balığıda 1 hafta yese diğer hafta yemiyor.2-3 hafta yemeyip özlerse öyle yiyor.Tavukta ben vermiyorum..Kışın ıspanak yemeğini yiyordu ama artık almıyorum.Eee ben ne yedirecepğim başka bu çocuğa??Hergünde pilav,makarna olmazki!!
Siz neler yediriyorsunuz bana fikir verebilirmisiniz??

benimde 20 aylık kızım var.sabah geç kahvaltı yapıyoruz.öğleden sonra çorba akşamada biz ne yiyorsak o yemekten yediriyorum.tavuk nedn vermiyorsun.

benimde 20 aylık kızım var.sabah geç kahvaltı yapıyoruz.öğleden sonra çorba akşamada biz ne yiyorsak o yemekten yediriyorum.tavuk nedn vermiyorsun.

Tavuklar hep hormonlu o yüzden vermiyorum.Balık daha faydalı bana göre tavuktan.Sadece lezzet katsın diye suyundan çorbalara kullanıyorum.patlıcan ve kabağı henüz mevsimi gelmedi diye kışın hiç almamıştım.Biraz daha havaların ısınmasını bekliyorum.kabak mücverini ve kabak yemeğini geçen yazda yediriyordum..

canım bende öğlen çorba içiriyorum genelde..akşamda evde biz ne yersek mesela bu gece pırasa ve yoğurt yiyecek...kuru fasulye kuru börülce ve nohutu çok seviyo...her hafta birinden yaparım..yeşil mercimek te veriyorum...kışın hangi sebze varsa onu yedirdim..ıspanak pırasa kereviz karnıbahar..brokoliyi haşlayıp biraz yağ limon ve tuzlayıp eline veriyorum...haftada bir balık yer azda olsa..makarna pirinç ve bulgur pilavını seviyor...mantar da yedi bi kaç kere..aklıma gelenler bunlar...sebzeleri bi sefer zeytinyağlı yapıyorsam 2.kıymalı etli yapıyorum...kuzu gerdan bende haşlarım patatesli soğanlı...daha ciğer vermedim...ama onada başlıcam...insan ne yedirecek şaşırıyo..yazdan buzluğa bamya taze fasulye enginar atmıştım onlardan da yedirdim kışın..şimdi tazelerni yiyecek kuzum inşallah..bu saydıklarımdan yiyor fakat azar azar..napalım bunda şükür...

23,5 aylık kızım var.

Kahvaltıda,

tereyağda peynirli yumurta(10-15 günde bir falan sosisli pişirdiğim de oluyor) yanında süt. Bazen sarelle -ekmek-süt. Bazen muz-ceviz, bazen çilek-elma- ceviz, bazen bebe bisküvisi bazen kek, bazen normal kahvaltı,bazen bugday gevreği-süt, bazen pancake. Kahvaltı öğünümüz karma karışık anlayacagınız.

Öğle,

Sulu köfte,

Çorba ( düğün çorbası, mercimek çorbası, yoğurt çorbası)

Kızartma köfte - yoğurt

Bazen omlet,

Etli taze fasülye,

Etli bezelye-pilav,

Etli yeşil mercimek,

Kıymalı pazı veya ıspanak yemeği,

Tavuk veya et haşlama.

Akşamüstü,

Kek, meyve, çikolata, ıvır zıvır,sütlaç.

Akşam,

Yukarıdaki yemeklerden dönüşümlü olarak.

Gece bazen sütlaç.

En çok zorlandıgım kahvaltı menümüz.

Son düzenleme:
Köfteyi önceleri yerdi ama artık yemez oldu.Keşke yesede haftada 2 defa köfte yaparım.yeşil mercimeğide ağzına sürmüyor.Geçenlerde yaptım 3 tatlı kaşığı yedirebildim.Ispanak,karnıbahar,kereviz bende dönüşümlü olarak kışın yedirdim.Yazında kabak,patlıcan ve semizotuna ağırlık veririm.Bamya yemeği yedi ilk defa değişik geldi sanırım.Nohut,börülce hoşuna gitti onlarıda yedi.Ama biz ne yersek yemiyor malesef yemek seçiyor.Taze fasulye biraz daha çoğalsın deneyeceğim ,inşallah sever.
Yalnız etli bezelye yemeği,etli fasulye falan demişsiniz nasıl yiyor onları.Benimki etlerini asla yemez ağzına en ufak bir parça gelse çıkarır.Haşlamayı falan nasıl yiyorlar maşallah

valla saydıklarını yiyorsa yine iyi
benim kızım zorla yiyor ne yerse yesin modundayım o yüzden
karışık ne varsa evde onu yiyor kabak yemeği yapıyorum pirinçli
pırasa yapıyorum pilav makarna salata yediriyorum
tabi bunlar bikaç kaşık öyle dolu dolu bir kase hayatta yememiştir
yatarken muhakkak sütünü içer içmeden uyumaz

bazende değişiklik olsun diye kuru kayısıyı suda iyice haşlayıp
blandırlıyorum içine bisküvi atıyorum öyle yediriyorum
sıkılıyorlar sürekli yemek yemekten
arasıra muhallebi yapıyorum kafamıza göre yani

valla sizin çocuklar bunları yiyorsa ne mutlu...
benimde tam 2 yaşında bi kızım var yediği tek şey köfte.
sabah kahvaltıda 2-3 dilim sucuk çok ama çokaz bazen peynir.çok az makarna,
kızımın dişleri çok geç çıktığı için önceleri sık sık çorba veriyordum o yüzden herhalde bu aralar çok çorbalardan hoşlanmıyor.
özellikle kahvaltıda ne vereceğimi şaşırıyorum. geçen gün krep yaptım belki yer diye iki parça ya yedi ya yemedi.
bu aralarda diş çıkartıyor o yüzden heralde hiç yemiyor bende üzerine hiç düşmüyorum

bu yemek yedirme konusu hakikaten meşakatli iş benimde 20 aylık oğlum var oğlumun dişleri erken çıktığı için çiğnemed problemimiz yok sabah kahvaltıda değişik değişik yumurta yapıyorum yanında bazen portakal suyu bazen süt banende ıhlamur çayı yapıyorum severek içiyo kahvaltımız 10 10.30 gibi sonra bir muz yada bir elma yiyo bazen ikisinide 2 2.30 civarı uyumadan bir kase çorba oda değişiyo ama benim oğlum hiç bir şeyi seçmediği için evde ne çorbası varsa o yoksa kıymalı yada et sulu onun için yapıyorum eti çok seviyor haftada bir kere mutlaka baklagil bir kere balık balığı çok sever 10 tane falan hamsi yer tavuğuda sebzeli yada sote şeklinde yapıyorum 2.5 saat uyur kalkınca kek bisküvi kuru üzüm fındık veya ceviz veriyorum bazen pekmezli yoğurt akşamda 7.7.30 gibi akşam yemeği biz ne yersek o yatmadan dönüşümlü olarak süt ve elmalı muhallebi bu kadar

Benimde 21 aylık bir oğlum var.yemek yemesi başlı başına problem ...her yemek saati sırtımdan ter akıyor.kandıra kandıra yedirmeğe çalışmaktan çok yoruldum artık..
sabah kahvaltısında ekmek ,peynir,zeytin,reçel,krem çikolat vs.. kesinlikle yemiyor.
bazen tereyağda pişmiş bir yumurtayı zoraki yediriyorum.bazende küçük bir patates kızartmasını.yanında 1 bardak kakolu süt. yada portakal suyu

öğlende çok nadiren kıymalı pide(hem et hem ekmek yemiş olsun diye)
kırmızı mercimek çorbası(yediği tek çorba)
makarna(tereyağlı)
tavuklu pilav
içecek olarakta ayran yada sabah içmemişse portakal suyu

akşamda öğlen yemediği yemeklerden biri...

aralarda meyve yada sütlaç puding gibi bişeyler..

malesef çok yemek seçiyor.bayılıyorum her şeyi yiyen çocuklara walla...
her öğün vakti düz duvara tırmanmaya çalışmaktan bıktım çünki...

oğlişim ek gıdaya geçtiği dönemlerde çok tedirgin ve panik oluyordum
sürekli acaba ne yerdirsem
şubu şöyle mi yapsam bunla bunu mu karıştırsam internetten kitaplardan bir sürü tarifler bakıyordum
ama şimdiiii
hiç yorulmuyorum
evde kendimize ne yapıyorsak aynısından ona da koyuyorum bir tabak maşallah afiyetle yiyo

sabah kahvaltısını yapıyo(ne varsa yiyo,zeytin,peynir,yumurta,reçel,bal,pekmez,tahin.. vs)
ara öğünde ;canı ne isterse veriyoruz,bazen kek,yoğurt meyve vs
öğle yemeği (yine öğünde hangi yemek varsa yiyo)
ara öğünde; yine ne isterse güzel sevimli tatlılar,aşure sütlaç vs felan yapıyoruz
akşam yemeği (yine bizimle bizim yemeklerizden yiyo)
sonrasında meyve yiyoruz,arkasına isterse tatlı yiyo
sonra sütünü içiyor uyuyor
sabaha kadar 2 kez kalkıyor süt içip geri uyuyor

vallahi kabaca anlattım ben,dediğim gibi şimdi çok takmıyorum onumu yese bunu mu yese diye
allah ne verdiyse hep birlikte yiyoruz:)

bir ara inanılmaz iştahsızdı kendimi paralardım birşey yedirebilmek için
şimdi hiç zorlamıyorum
tek dikkat ettiğim şey ona özel bişey yapmadığımı gösteriyorum
biz kendimize yemek hazırlıyoruz eşimle
sonra oturuyoruz oğlumda koşup geliyo kendi de oturmak istiyo
sonra onada bir tabak koyuyorum önüne hiç ye felan diye ısrar etmiyorum
kendi başına yemeye çalışıyor döküyo fena hiç ilgilenmiyoruz
eşimle biz kendi halimizde sohbet ediyoruz
tabi oğlumu gizlice takip ediyoruz
sonra ara sıra kaşık kaşık veriyorum ağzına hoop bitti yemek

Son düzenleme:
bu yemek işi çok zor ya. her öğünde kanterlere batıyorum yemek yediricem diye. kızım 17 aylık ama katı gıdaları hiç sevmiyo.
kahvaltıda, aptamil mama içine peynir yumurta pekmez ceviz
öğlene doğru bir muz
öğlen herhangi bir çorba, şimdilerde biraz biraz katı birşeyler
akşamüstü yoğurt içine bebe bisküvisi
akşam da herhangi bir çorba yine.

geçenlerde bir tabak makarna yedi nasıl sevindim anlatamam.
hep oyun istiyor yemek yerken.
katı şeyleri kaşıkla ağzına verdiğimde sevmiyor ama börek simit ekmek böyle şeyleri kemirmeye bayılıyor.

artık bizimle sofraya otursun istiyorum.
oturunca da masada ne var ne yoksa birbirine katıyo... uff çok zor çoook..
ama çok tatlı kuzu bunlar...

oğlişim ek gıdaya geçtiği dönemlerde çok tedirgin ve panik oluyordum
sürekli acaba ne yerdirsem
şubu şöyle mi yapsam bunla bunu mu karıştırsam internetten kitaplardan bir sürü tarifler bakıyordum
ama şimdiiii
hiç yorulmuyorum
evde kendimize ne yapıyorsak aynısından ona da koyuyorum bir tabak maşallah afiyetle yiyo

sabah kahvaltısını yapıyo(ne varsa yiyo,zeytin,peynir,yumurta,reçel,bal,pekmez,tahin.. vs)
ara öğünde ;canı ne isterse veriyoruz,bazen kek,yoğurt meyve vs
öğle yemeği (yine öğünde hangi yemek varsa yiyo)
ara öğünde; yine ne isterse güzel sevimli tatlılar,aşure sütlaç vs felan yapıyoruz
akşam yemeği (yine bizimle bizim yemeklerizden yiyo)
sonrasında meyve yiyoruz,arkasına isterse tatlı yiyo
sonra sütünü içiyor uyuyor
sabaha kadar 2 kez kalkıyor süt içip geri uyuyor

vallahi kabaca anlattım ben,dediğim gibi şimdi çok takmıyorum onumu yese bunu mu yese diye
allah ne verdiyse hep birlikte yiyoruz:)

bir ara inanılmaz iştahsızdı kendimi paralardım birşey yedirebilmek için
şimdi hiç zorlamıyorum
tek dikkat ettiğim şey ona özel bişey yapmadığımı gösteriyorum
biz kendimize yemek hazırlıyoruz eşimle
sonra oturuyoruz oğlumda koşup geliyo kendi de oturmak istiyo
sonra onada bir tabak koyuyorum önüne hiç ye felan diye ısrar etmiyorum
kendi başına yemeye çalışıyor döküyo fena hiç ilgilenmiyoruz
eşimle biz kendi halimizde sohbet ediyoruz
tabi oğlumu gizlice takip ediyoruz
sonra ara sıra kaşık kaşık veriyorum ağzına hoop bitti yemek

maşallah ne güzel yiyormuş bızdık
benim kızım 28 aylık olacak sadece 3 öğün yer