2 Yaş Anneye vuran çocuk

kahvesevenkadin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
833
1.327
63
Merhaba,

26 aylık oğlum özellikle istemediği bir şey olduğunda bana vuruyor bunu çok fazla kişiye yapmıyor. Genelde sakin ve uyumlu bi çocuk. Bazen insanlar seni yerim falan dediklerinde de sinirleniyor ama merhaba nasılsın diye yaklaşan herkesle güzelce konuşuyor. Ben sürekli kitaplar okuyorum, sürekli bir şeyler izliyorum, çocuk gelişimiyle ilgili her şeyi yalayıp yutmaya çalışıyorum. Çevremde gerçekten çoğu insan takdir ediyor beni. Her konuda çocuğuma yetişmeye çalıştığım için ama bugün eşim bana çocuğum bana sadece vurduğu için senin yetiştirdiğin çocuk sana vuruyor, ben olsam bi düşünürdüm dedi . Bu beni o kadar üzdü ki. Kimsenin çocuğu annesine vurmuyor mu?

Eşinin ağzına fırıncı küreğiyle vurma isteği...

Onun çocuk üzerinde ne emeği var çok merak ediyorum.

Çocuk bu, yeni davranışlar öğreniyor çevreden ya da kendi kendine keşfediyor.

Ustelik daha 2 yaşında.

Sanki 18'ine gelmiş de annesini dövüyormuş gibi tavırlar...

Şu hadsiz adamların laflarıyla ezilmeyin artık.

Çat çat konuşun.

Dünya alem tüm annelerin anneliğine kusur arıyor zaten.

Kocalar bari destek olsun.

Olamiyorlarsa çenelerini kessinler.

O da olmuyorsa siz susturun.

Eşinize birazcık çocuk gelişimi olumasını tabsiye edin. Bu yaşta böyle şeylerin olması çok normal. Çünkü bütün duygularını yeni tanıyor ve onlarla nasıl baş edeceğini bilemiyor. Sizin liderliğinizde duygularını ve nasıl baş etmesi gerektiğini öğrenecek. Size vurmak istediğinde o an ki duygusunu ona söyleyin( şu an kızgınsın seni anlıyorum ama bana vurmana izin veremem.) Şu yastığa vurabilirsin. Hadi şu duvarı ittir bakalım. Önce duygusunu tanıtıp onu anladığınızı ama bu davranışının doğru olmadığınj duygusunun normal olduğunu hissettirip yönlendirin. Bol bol duygular üzerine çalışın.

Benim büyük kız sakin küçüğü huysuzdu. Kök söktürdü bize. Firlatmalar,vurmalar neler neler...
Evde üç birey sakin sakin yaşarken dördüncü muz ile 19. Ayda eve bir neşe gelmişti kamyonlar (taşıt sevdamız vardı )vs.havada uçuyordu.

2 yaş sendromu neydi burada tanıştım kendisi ile. Kendileri bebeklikten son çıkış kapısı ve ilk çocukluk dönemi olduğu için sancılı geçebiliyormuş bazı çocuklarda. Sürekli ben burdayım diye görülmek isteyen minik insan. Yapma etme gitmeden anlamayan bir çocuktu.
Belirli kelimeler kullandım çünkü olumsuzluk eki kullanınca yap-ma vs. diye yap demişim gibi ergen ergen tavırlara giriyordu sadece hayır kelimesi ile yönlendirmeye çalıştım. Vurduğu esnada sırtımı dönüp bekledim. Etkili oldu mu evet ama uzun zaman aldı bende istikrarla sürekli her hareketinde yaptım. Net oldum sınırlarda sadece hayır kelimesini kullandım. 3 ay gibi bir sürede değişim gözlemlenmiştim yıllar önce. Bol sabırlar.

Benim yeğenim de gördüm bu vurma durumunu.
Gerçi annesine de babasına da vuruyor yapma dediğinde tekrarliyor.
Çocuk gelişimi mezunuyum sınıfta çocuklar arasında oluyor ama öğretmenin uyarısı ve yaklaşımıyla çabuk çözülüyor bu durum.
Arkadaşına yaptığını davranışı ailesi yanında değilken daha çabuk fark edip anlayabiliyor.
Bu yetiştirmekle alakalı değil evet gördükleri etkili oluyor ama TV,oyun veya çocuklar daha çok etkili bu durumda.
2 yaş sendromu da çok etkili olur şuan sizin durumunuzda.
Benim tavsiyem aşırı tepki vermeyin yaptığının yanlış olduğunu anlaması mümkün değil ama öğrenmesi mümkün.
Eşinizin tutumu yanlış bu durumda vurduğunda eşin tepkisine bakarak çocuk devam edebilir bu duyguyu alabilir.

her konuda eleştiri ve yoruma açığım ama anneliğim konusunda asla taviz vermem o yüzden içiniz rahat olsun ağzının payını verdim ve yapamadığı empatiyi yapsın diye gerekli şeyleri söyledim. Asla kendimi ezdirmem özellikle anneliğim konusunda. Şimdi bir şey yaptığında susup çözmesini bekliyorum. Bi baba olarak çocuk çığlık çığlığa ağlarken çocuğu sakinleştiremediğinde ona bunun kolay bi iş olduğunu yetiştirdiği çocuğun nasıl da söz dinlemediğini söylemeyi bekliyorum.
Ya sıkıntımız şu ama göz hizasına iniyorum şu an kızgınsın gel yastığa vuralım bana değil diyorum. Ama bazen gülüyor bile vurunca okuduğuma göre korkuları çıkınca vurma ve gülme gibi karışık duygularla korkuyu ifade edebilirmiş. Bi de sürekli anne git diyor tamam şu an yalnız kalmak isteyebilirsin ben içerdeyim diyorum anne gel diyor hemen gidiyorum yine anne git diyor. Bunu bi kaç tekrarlıyor anlamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…