2 yas 3 aylik oglum konusmuyor

Arz4

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2018
42
11
Merhaba arkadaslar oglum 27 aylik 10 a yakin kelimesi var gel,gol,cak gibi ama onlari bile hergün kullanmiyor konusmuyor yabanci dil gibi sürekli bidi bidi birseyler söylüyor psikiyatriden randavu aldim 2 hafta sonra gidecez komutlarimi cani isterse yapiyor yani beni anladigini biliyorum yapiyor ama ondan sonra yapmak istemiyor özellikle getir götür islerini yapmiyor cani isterse yapiyor ama dün cok tuhaf birsey oldu oglum babasiyla oynarken oglum nerdeee dedim melodili bir sekilde burdaaaa dedi ve biz esimle donduk kaldik öyle cünkü bebeklik sesi degildi sanki 5 yaslarinda bir cocuk cevap verdi ondan sonra hep soruyorum ihh diyor tek cocuk cok nazli elini yere vuruyor bana bakiyor ufff ufff deyip bana uzatiyor öp diye cok basina buyruk birsey ögretemiyorum kendi ögrenmek istiyor yap boz aldim kendisine hem parcali olandan hemde tek parca sekillere göre araba meyve sayi yerlestirme araba ,meyve,sayi, ismarladim hepsini toplasan 42 parca yani 42 sekil dedim bir kac hafta oyalanir ögretirim eve geldigi ilk gün actim döktüm bak oglum itfaye buraya ambulans buraya demeye kalmdi elimi itti ben kendim yapacam diye ilk denemeden sonra hepsini ezberledi aman allahim nasil sasirdim ben birkac hafta oyalanir ögretirim dedim 2. Günü gözü kapali koyuyor hepsini... uyuduktan sonra evi topluyorum inanin ben yerlestirirken bile hala sasiriyorum bide elinde sabah bardagi vardi oynuyordu aksam oldu dedim hadi bardagini getir sana meyve suyu koyacam dedim söyle 3 saniye kadar düsündü bende mutfaga gidiyor cekmeceden alacak sandim pesinden gittim kilere gidip bardagini aldi sabah oraya koymus unutmamis parcali yapbozu actim ilk etapta inek ve kuzuyu actim 3er parca toplam 6 parca ilk basta ben yaptim gösterdim sonra ikisini bozdum karistirdim hadi sen yap dedim yapmak istemedi bende elime bir tane aldim inegin gövdesiydi hadi ver o zaman anne yapsin dedim tek tek bakti inegin parcasini verdi bana.. geometrik sekilleride hatasiz koyup kovaya atti ilk etapta acaba normalmi bu kadar hafiza ilk cocuk oldugu ve tecrübesiz oldugum icin banami tuhaf geliyor...ayrica 3 aylikken ablamlara gittim baska sehre 2 hafta kalmak icin iceriye girdik oglum kucagimda söyle bir etrafa bakti büyük bir insan gibi detayli bir sekilde ablam dedi kiz bu niye böyle etrafa bakiyor demeye kalmadi bir anda aglamaya basladi ve 3 saat hic susmadi neredeyse hastaneye götürecektik ve agliya agliya yatti evden farkli bir yer oldugunu anlamisti ... ve 2 aylikken bere taktigimda kafasini saga sola cevirip agliyordu cikarinca susuyordu ve o günden beri bere takmaz disarida yagmur yagsa bile montun sapkasini örtüyorum eliyle kizarak aciyor ...bunlar bana daha önce normal geldi hafizasi ve bebekligi taakii dün 5 yasinda cocuk gibi bana burdaaa diyene kadar hala onun sokundayim bütün harfleri bir büyük gibi net söyledi bilmiyorum kizlar kafam cok karisik sanki bilerek konusmuyor gibi geliyor bana sizin düsünceniz ne ne zaman konusur yaa cok merak ediyorum

Konuyu yanlis yeremi actim siteyi dolasirken konusma problemleri olan basligi gördüm oraya mi acmam lazim

Konuşacak annesi az kaldı her şeyi takır takır söyleyecek merak etme . Duyan çocuk er ya da geç konuşur .
Doktora goturucem demiştin goturdun mu?

Evet ilk gözlem yapti ogluma oyuncaklar verdi oyuncaklarla oynadi sonra seslendi bakmadi ikinci kez seslenince bakti ocak ayinin sonuna randavu verdi diger test icin ama öyle süphelenmedi krese yazdirin daha kücük konusur dedi bide en önemlisi anne babayi taniyorsa arkasindan agliliyorsa lego ve diger oyuncaklari bilincli oynuyorsa telaslanacak birsey yok dedi ve benim oglum sürekli konusuyor ama anlamiyorum mesala sen ne yapiyorsun diyorum bana bakiyor ellerini hareket ettirerek birsey anlatiyor bigini ababab nenene gibi seyler söylüyor göz temasi cok iyi takliti cok fazla mesela dün tlfda konusuyordum mutfakta kendiside icerideydi baktim sesi geliyor bir bakayim bu kadar cok neye konusuyir diye bir baktim ev tlf almis benim gibi gezerek konusuyor ve birseyler anlatiyor gibi sanki karsisinda biri konusuyormus gibi ayrica kaka yapinca bezini islak medili alip bana getiriyor degistir diye yani cok bilincli herseyi biliyor yinede korkuyorum

Iki farklı yere konu acmissin iki yere de yazıyorum ben de :KK66:
Benimki de bidir bidir bir şey anlatıyor ben de aaa öyle mi diyorum.
Tv izletiyor musun tlf la ne kadar uğraşıyor. Şimdiki çocuklar bebekler biz ne kadar uzak tutsak da bir şekilde kendilerini bu dijital dünyanın elektronik cihazlarin içinde buluyorlar

Senin bebegin kac aylik tlf vermiyorum eline 1 ay boyunca hic tv acmadim artik günde sadece yarim izletiyorum cünkü önüne oturup donup bakmiyor onlar ne yaparsa aynisini yapiyor mesela birsey dökülüyor cizgi filmde bana bakip elini agzina götürüp aaaa yapiyor o yüzden cok kismadim zaten yanliz büyüyor cevrede yok evde sadece benle o yüzden cok sikilyor ama günde yarim saati gecirmiyorum kapatiyorum hemen.. puzzle yapmayi ve legolari cok seviyor diger bütün oyuncaklarini doktor tavsiyesiyle kaldirdim araba vs. Hic birsey birakma sadece zeka oyuncaklari puzzle lego vs. dedi bende öyle yaptim

En önemlisi arkadaş bulmak çocuklarımıza bizden de bir süre sonra sıkılıyor çocuklar

Aynen krese bas vurduk 1.ayin 14 üne kayit icin randavu verdiler insallah hemen baslar

Iste kötü olan bir durum var ki ben yurtdisindayim ve evde dogdugundan beri türkce konusuyoruz krese gidince mecbur yabanci dil olacak ve daha da kötü olur diye korkuyorum doktor birsey olmaz dedi ama bilmiyorum

Burda bazi sistemler farkli mesala türkiyede cocuk pskilolagina gittiginde doktor hemen testlerden geciriyormus biz burda randavu aldik ilk testi 1 hafta sonra yaptilar ve 3 test yapilacak dedi doktor hepside 1 ay arayla randavu verdi son test subatta sonucu martta söyleyecegiz dedi arti bide burda krese dogdugduktan sonra kayit yapman geriyor ve bir yerede degil birkac yere kayit yapiyorsun ben oglum 1 aylikti kayit yaptirdim oglum 2 yasina geldiginde yer yok dediler hep en son bu son kres dedi gelin diye

X