• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

bugun disaridaydik bizde 10.30 da yaptigim kahvaltidan sonra meyve atistirmalari disinda birsey yememistim. eve donme yolunda acliktan bayilmak uzereydim ve elimizdeki son meyvlerde tukenmisti ben acligimin degil eve gidince nasil az yemek icin kendime hakim olacagimin derdine dusmustum. eve geldim once kizimin rahatini sagladim sonra kendime baslangic olarak br salataligi diklemesine dorde bolup tuzladim ve sakin sakin yedim. ben salataligimi yerken corbam isindi bir kase corbamida yedim yine sakin, konsantre olarak keyifle artik sakinlesmistim ve pilava gecebilirdim biraz pilav ve yrandan sonra tika basa doygunluk hissetmeden yemek faslini sonlandirmistim. tabi bir saate yayilmis oldu aksam yemegim. o acliga ragmen kendime hakim olabildigim icin mutluyum.
bu arada salataliklardan bir tanesini henuz 5,5 aylik olan kizimin eline verdim bende topige bakiyordum vermemle kizimin ik mik sesler cikarmasi bir oldu ben ne oluyor deyip kizimi toparlarken ona gore buyuk sayilabilecek bir parca salataligi yutuverdi kizim. neyseki korkulacak bir sey olmadi. :40:
dikkat et canım ben veremiyorum ne olur ne olmaz diye

selam kızlar ben geldımm karamelımm aslında haklısın hergun tartılma olmaz
ıste arada sırada kollamak ıcın tartılırım ay ne bılıyımm yılbasında 62 olucam napıyımm
:34: sekerım yanı. buarada ben haftasonu fırelerımı anlatmaya baslıyım hemencecık

kahvaltımı saat 1 de yapmıstım saat 3 te ıkı lokma ayva yedım sonra saat 5 te cıktık evden
carsı pazar dolanalım derken tabı ben saat 1 de kucucuk yaptıgım kahvaltıdan sonra
acıktım epeydırde hamburger ıstıyordumm hoooff bılıyorum cok
kalorılı ama oglen yemegı nıyetıne oldu benımkı gercı saat 5 te yedım ama erıttım ben onu kızlar
carsıda bır ıkı tur attık yurudukk kocısımle sonrada arkadaslar aradı onlarla bırlıkte sınemaya
gıttık ama saat 10 cıktık aclıktan öldum resmen eve geldık benımkı aksamdan kalan
5 kofte bır okadarda patatesı goturdu tabı ayy bende dayanamadımm kalktım bır bardak
sut ıctımm kendımı zor tuttum köfteye ekmege saldırmamak ıcın dolapta yarım muz vardı
onu yedım bırde bunları saat 10 yedım ama bana kılo yaparmı bılemem aslında yapmaz
cunkum vucut 5 saattır ac metabolızmayı tekrar uyandırmıs oldum bence
sımdı onlar ıcerde yag yakımm mekınelerını calıstırdılarr kesınn:60::60::60:

minnoşum haftasonu ne kadar dikkat etsekte illa fire oluyor.
hamburger bol kalorılı ama erken saatte yemişsin.bu hafta kılo verdınya bır nevı kendını ödüllendirmiş say :1::1:

ama sakın artık bişey yeme.kocişin götürmüş köfteleri patatesleri ohh ne güzel ama bak kendını tutmuşsun ne güzel.sakın bırakma.zaten bırazdan yatma vaktı gelır sabah güzel bir kahvaltı yaparsın

bende suan cok açım ama tutuyorum kendımı.bugün 2-3 kasık sütlaç yedım cunku .sabahı iple cekıyorum.

bu arada minnoşum hangı filme gittiniz :)

minnoşum haftasonu ne kadar dikkat etsekte illa fire oluyor.
hamburger bol kalorılı ama erken saatte yemişsin.bu hafta kılo verdınya bır nevı kendını ödüllendirmiş say :1::1:

ama sakın artık bişey yeme.kocişin götürmüş köfteleri patatesleri ohh ne güzel ama bak kendını tutmuşsun ne güzel.sakın bırakma.zaten bırazdan yatma vaktı gelır sabah güzel bir kahvaltı yaparsın

bende suan cok açım ama tutuyorum kendımı.bugün 2-3 kasık sütlaç yedım cunku .sabahı iple cekıyorum.

bu arada minnoşum hangı filme gittiniz :)

red dıye bruce wılls ın bırfılmı aksıyon dıye gıttık ama komedıydı cok guzeldı
tuttum kendımı bakalım sabaha kadar nasıl dayanıcaamm karamelım ama
gıdıcek kara yaglar merak etme sekerım yenı yıla hafıf mınnos gırıcekk

turab canım tebrık ederım kendını tutup yemeklere saldırmadıgın ıcın
valla bence cok buyuk bır basarı ben tutamam cunkuu senın kadar herhalde

cok tesekkur ederim arkadaslar simdi kendimi gercekten birsey basarmis gibi hissediyorum:)
burada cok morive oluyorum arkadaslar sizlerin sayesinde kendi tutabildim
insaallah hedeflerimize ulasalim Allahim!!!!

kurbanda kayin validem bir koyunun butun kotu yaglarini ayirdi yaklasik 4 5 kilo yag ve daha fazla atiklar vardi
onu seyrederken dusundum benimde vucudumda iste boyle 16 kilo fazla var
onlarin hepsini bir posete koysan igrenirsin bakmaya
iste benim vermek istediklerim onlar
bana faydasi olmadigi gibi hayat kalitemi dusuren zararli agirliklar........

cok tesekkur ederim arkadaslar simdi kendimi gercekten birsey basarmis gibi hissediyorum:)
burada cok morive oluyorum arkadaslar sizlerin sayesinde kendi tutabildim
insaallah hedeflerimize ulasalim Allahim!!!!

aminnnn canım.inş. hepimiz mezun olarak ayrılacaz bu takımdan :16::17:

red dıye bruce wılls ın bırfılmı aksıyon dıye gıttık ama komedıydı cok guzeldı
tuttum kendımı bakalım sabaha kadar nasıl dayanıcaamm karamelım ama
gıdıcek kara yaglar merak etme sekerım yenı yıla hafıf mınnos gırıcekk

yeni yıla zayıf girecez ki 2011 de zayıf olalım :1::1: ocakta 1 haftalık tatilim var mersine gıdıcem.eğer 62 kılo olursam kuzenlerım şok gecırecek ayyy ne güzel.herkes çok sasıracak.bugün bebek görmeye gıttığımde de herkes ne kadar güzel zayıflamışsın dedı.çok mutlu oldum.bı arkadas fazla zayıflama sana zayıflık yakışmıyor cok cırkın oluyorsun dıyıp moralimi bozdu bıraz :14:

bende hergün dolaptan cıkardığım zeytıne bakarım.içindeki zeytınyağ donmuş kalıp gıbı oluyor.benım ıcımdekı yağlardamı böyle diye düşünüyorum:( sağlıklı beslenseydık halbuki bu yaşımıza kadar kılo problemı cekemzdık belkıde :(

Açlığı Bastırmak İçin Açlığı Bastırmanın Yolları

Açlık hissi duyulur duyulmaz hemen yemek yemek yerine 10 -15 dakika beklenmelidir. Belki de bu süre içerisinde ortaya çıkan açlık duygusu bastırılabilir yada açlık durumu herhangi bir gıda almadan kendiliğinden geçebilir. Önemli olan kısım sadece 10 – 15 dakika kadar beklemektir ve bu arada başka şeylerle uğraşarak bu süreyi atlatmaktır.
Açlık hissini duyulduğu anda hemen bir bardak su içmekte bu duygunun giderilmesi için önemli bir yöntemdir. Bu yöntemle amaçlanmak istenen anlık olarak gelen yemek yeme isteğini su içerek bastırmaktır ya da bir nevi açlık hissini kandırıp su ile avutmakta denilebilir.
Bir limon kesilip içilmesi de açlık hissini yatıştırmak için kullanılabilinecek bir yöntemdir.
Büyük öğün olarak adlandırılan sabah, öğle, akşam yemek yerine sık sık fakat az az yemek. Çünkü doyma duygusunun asıl merkezi mide değil beyindir az yenildiği için beyin tatmin edilemeyebilir ama sık sık yiyerek beyinde kandırılabilir.
Son ve önemli bir husus ise hareket halinde olmaktır. Bu sayede hem açlık hissi bastırılacak hemde azda olsa egzersiz yapılacaktır.

Açlık hissini bastırmak için, ünlü diyetisyen Ender Saraç, Zerdeçal, nane ve yeşil elma kokusu tavsiyesinde bulunuyor:

İştahı azaltan ve zayıflamaya yardımcı bir ipucu şudur: Zerdeçal, nane ve yeşil elma kokularını günde 25-30 kere derin derin içinize çekerek, iştah merkezini rahatlatabilirsiniz.

Bu karışım İştah merkezini sakinleştiriyor. Almanya’da yapılan bir araştırmada yeşil elma ve nane koklayan kişilerin, (bunların aromatik yağları da olabilir) daha hızlı kilo verdiği saptanmış.

Açlığı bastırmanın yolları nelerdir?

Salatalık, elma, şeftali, havuç açlığı bastırmaya yardımcı olur

Son düzenleme:
ayy ayy kardeşım yanımda sucuklu tost yıyor suan.nasıl koktu ya burnuma.delüü.gitt başka yerde ye canım cekıyor diyorum umrunda değil :(:84::84:
nefsimle mücadele veriyorum şuan.ama bende karamelsem tutacam kendimi .pöffff ....

ben de çocukları uyuttum.içim ezildi.eşim karşıma geçip koca bir tabak makarna götürdü.ben de iki mandalinle geceyi kapatıyorum.herkese iyi geceler.

gnaydn22.gif

Back