• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

beynimize en ciddi zarar veren şey ise oksijensiz kalmasıdır. beyin oksijensizliğe sadece 4 dakika dayanabiliyor... yeterli oksijen gitmediği takdirde hücreler arasındaki devreler kapanıyor. yani insan ölüyor...

BEYNİN BİLGİYİ İŞLEYİŞ SİSTEMİ

beyin beş duyu ile aldığı bilgileri, işler, kıyaslar ve bir sonuca bağlar. bu sonucu da dışarıya bir durum veya eylem olarak aktarır. biz beynimizin bilgiyi nasıl işleyip ondan nasıl sonuç çıkardığını öğrenirsek, onu kurgulayıp proğramlamayı da kavrarız.böylece kendimizin proğramladığı bir beyinle vücudumuzu ve fillerimizi dileğimizce kontrol etmiş oluruz.

beynimizin doğal çalışma şekli, 'olumsuzu işaretleme' esasına dayanır. beyin en rahat, olumsuzu proğramlamaktadır. o yüzden, eğer beynimizden doğru yararlanmak ve ondan düzgün ve olumlu neticeler almak istiyorsak, cümlelerimizde ve telkinlerimizde olumsuz kelime ve telkinlere yer vermemeliyiz.

nitekim Peygamberimiz(asv) bir hadisinde 'olumsuz dua etmeyin' buyurur. yani "Allah'ım hayırlı değilse bana zenginlik verme" demektense "Allah'ım bana hayırla bolluk ve zenginliği ver" demek lazım. böylece duamızın kabul edilme ihtimali de yükselmiş oluyor. hayır bu benim çıkarsamam değil, onu da Peygamber Efendimiz(asv) söylüyor. burada püf nokta, bir şeyi talep ederken onun olumsuz taraflarını veya olmama ihtimalini asla aklına getirmemek...

kızlar mrb,kızlar ben kilo milo veremiyorum ben diyete başladığımda 74 le başladım 69a geldiğimde buraya katıldım 66 ya geliyorum geri çıkıyorum 66yı baskülde görünce çok mutlu oluyorum ama sanırım o an için oluyo benim kesin kilo 69:( karar verdim haftaya eğer kilo veremezsem takımdan ayrılcam benim yerime gerçek zayıflamak isteyen biri gelsinn kendime çok kızıyorum stres yapıyorumm olmuyo:50::50:

...yazılan tüm NPL kitaplarında bu mevzu anlatılırken okuyuculara yapılan telkin, "cümlelerinizde olumsuz kelimelere asla yer vermeyin" şeklindedir. çünkü beyin "hasta olmak istemiyorum" şeklindeki bir iç düşünceyi, "hasta"kelimesiyle kodluyor ve siz ertesi gün bakıyorsunuz ki hasta olmuşsunuz. veya "yarın işe geç kalmamalıyım" dediğinizde de beyin bunu "geç" kelimesiyle kodluyor. ve ertesi gün işinize geç kalma ihtimalinizi aslında siz yaptığınız hatalı kodlama ile artırıyorsunuz...

kızlar mrb,kızlar ben kilo milo veremiyorum ben diyete başladığımda 74 le başladım 69a geldiğimde buraya katıldım 66 ya geliyorum geri çıkıyorum 66yı baskülde görünce çok mutlu oluyorum ama sanırım o an için oluyo benim kesin kilo 69:( karar verdim haftaya eğer kilo veremezsem takımdan ayrılcam benim yerime gerçek zayıflamak isteyen biri gelsinn kendime çok kızıyorum stres yapıyorumm olmuyo:50::50:

kuşum şu yazdığım paylaşımları okurmusun lütfen..olumsuz düşünmek yok şekercim:20:

...oysa bu iki düşünceyi "sağlığımı korumalıyım" ve yarın vaktinde işimde olmalıyım şeklinde ifade ederseniz, beyniniz bu cümleleri sağlık ve vaktinde kelimeleriyle kodlar ve kendi içindeki saati ve kurguyu buna göre proğramlar..

...bir arkadaşım, 'bazen tavla oynarken, özellikle de rahatsam önüme geleni yeniyorum. bazen de beynim rakibimin yanına geçiyor."inşallah şunu atmaz"der demez,rakibim tam da o gelmesin diye düşündüğüm zarı atıyor! neden böyle oluyor?' diye sormuştu...

...insan isterse kendisini başarısızlığa proğramlar isterse başarıya.bu kodlama için kapasitenin çok yüksek olmasından daha önemli olan bir şey var.mevcut kapasiteyi doğru kullanmak ve beynine doğru yönde telkinler yüklemek!...

akrebim çok beğendim yazdıklarını..yazan ellerin dert görmesin

BENDE OCAK AYINA KADAR 62 KILO OLUCAM BU SAYEDE SAĞLIKLI VE MUTLU BİR BİREY OLUCAM.
AYRICA OCAK AYINDA TEZLERİMİ TESLİM EDİP SINAVA GIRECEM.COK BAŞARILI OLUCAM.ALNIMIN AKIYLA ATLATICAM :17::17:

Back