Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
inş. canım.. bugün biraz yoğundu ya,yatcam şimdi tabi kalkabilirsem bu bilgisayarın başından:)
bu hafta arazım yok canım yanı ınsallah olmaz bakalımkaydirigubbakcemile3 güzel fıkır canım
nesli meyve yemek serbest dedi.hatta o yoğurtta yemiş.
deneyelim bakalım.olmazsa bırakırız
ee sen nasıl yapıcan.işe gidiyorsun.zor olmaz mı
ınsllah bu haftada verırsı canımmnapim geçen hafta kilo verdim, bu hafta şüpheli gibi ama bakalım cuma nolcek:)
Bakın kızlar ne buldum
Bazı forum ve sitelerde PİRİNÇ LAPASI DİYETİ kullanıcı yorumları ve yapanların tavsiyelerini sizler için sunuyorum.
Pirinç lapası diyeti esnek bir diyet türü olduğu için yanında değişik türde bitkisel meyve ve sebzeler de tüketilebilir. Genelde 2 gün uygulanan PİRİNÇ LAPASI DİYETİ uygulayan okuyucu yorumları ve verdikleri kilolar aşağıda yer almaktadır:
Ayşegül hanım tarafından esmer ve beyaz pirinç lapası, yoğurt, nane ve pulbiber yiyerek (ayrıca yeşil çay, maden suyu ve acıktığında 2-3 diyet bisküvisi yiyerek) 2 günde 2 kilo zayıflatan bir diyet uygulamış. toplam : 1.8 +0.3 = 2.1 kilo vermiş.
Nalan hanım diyet kola, karpuz, kiraz, yarım koçan mısır eşliğinde, pirinç lapası diyeti sayesinde 18-19 Haziran tarihinde toplam 1.5 kilo vermiş.
Sude hanım 2 gün boyunca toplamda 2.5 çay bardağı pirinç lapası, 3 domates, ve ince dilim su böreği yiyerek, 18/19 Haziranda toplam 1.3 + 0.8= 2.1 kilo zayıflama başarısını göstermiş
bu hafta arazım yok canım yanı ınsallah olmaz bakalım
henuz programım yok yanı yapabılırım gıbıme gelıyor
ınsllah bu haftada verırsı canımm
kız bunlar ne guzel kılo vermıss taamdır yarın baslanıyor lapaya sekerımm
belkım bu hafta artı cıkmam bee:gitme:
ben yatıyorum sekerım sende kalkk ödevını yazz tatlımm mucuukkkbende ödevii hazırlayacağıma burda gezınıyorum haala:)
ama ne yapayım cok sevıyorum bu siteyi ve takımımı :)
minnoş ama kahvaltı yapanlar kılo verememiş hiç.yapacaksak 3 öğün lapa yiyecez kahvaltı yok yani
ben yatıyorum sekerım sende kalkk ödevını yazz tatlımm mucuukkk
hımm kahvaltısız yaparsam ben bozar hemen sısko patates olurum
seker ozaman
elma yapıyım ben kahvaltı ondan sonra hep elmaa ohh oyle guzelkı
yaf ne bılıyımm okadar yorgunumkı tatlım yarını gecıstırelımm obur
gun yapalım olmazmı yada elmamsı boyle hafof bır gun yapalım
yarınıı hadı yarın grs karar verırıız tatlım
a.s. alkisalkisalkis alkisalkisalkis çok güzeldi teşekkür ederim canım..bildiğimiz ama unuttuğumuz şeyleri paylaşmışsın..harikasın
Diyette en sık yapılan hatalar
Ekmeğin kaldırılması.
Öğün atlamak.
Aç kalmak.
Tek besin içeren diyetler uygulamak.
Popüler diyetleri uzmana danışmadan yapmak.
Laktasif/diüretik kullanımı.
Tatlıyı çok seviyorsanız diyetinizden tamamen çıkarmayın. Haftada bir iki kez sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Böylece günlük beslenmenize daha çok bağlanırsınız.
Diyet yaparken karbonhidratları ciddiye alın. Hayatınızdan ekmeği tamamen çıkarmayın. Rafine edilmemiş yani kabuğu ayrıştırılmamış ürünleri tercih edin. Örneğin; beyaz ekmek yerine tam tahılları, pirinç yerine bulguru seçin. Yağlı süt, peynir, yoğurt ve etten kaçının.
Bazı vitamin ve mineraller yağda emildiği için salatayı yağsız yemeyin. Örneğin havuç salatasındaki A vitaminini alabilmeniz için bir miktar yağa ihtiyacınız var. Bu nedenle salatalara bir tatlı kaşığı yağ koyun. Meyveleri posa ihtiyacı nedeniyle kabuklarıyla yiyin ve çok iyi yıkayın.
Meyve, sebze ya da et fark etmez. Fazla yediğiniz her bir besinin, vücudunuzda yağ deposuna dönüşeceğini unutmayın.
Diyet uygularken...
Domates, salatalık, marul, kıvırcık, roka, yeşil soğan, maydanoz gibi salata türü yiyecekler istenildiği kadar yenebilir.
Sebze pişirirken 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığı yağ konmalıdır.
Şekersiz olarak açık çay, meyve çayları, ıhlamur serbesttir.
Öğle ve akşam öğünleri yer değiştirebilir. Ara öğünler atlanılmamalı.
Salatalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veya 5 zeytin ilave edilebilir.
alıntıdır kızlar paylaşmak istedim
ZAYIFLAMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER
İNCELMEK DÜŞÜNCEDE BAŞLAR
"Yarından itibaren rejime başlıyorum!" Kimbilir kaç kere kendinize bu sözü verdiniz, sonra da hiçbir şey yapmadınız, ya da birinci günden sonra vazgeçtiniz. Ama üzülmeyin, herkes sizin gibi. En disiplinli insanlar bile konu zayıflamaya geldiğinde pes ediyor. Mantığınız, "Tamam bu rejimi yapacağım" dese de, bilinçaltınız "Asla başaramayacağım" diye direnip durur. Genellikle bilinçaltının sözü geçtiği için de siz hep şişman kalırsınız.Bilinçaltı tıpkı bir bilgisayar gibi çalışır, duygu ve düşüncelerinizi hiç bir süzgeçten geçirmeden olduğu gibi depolar.
Diyelim ki vitrinlere bakıyorsunuz ya da yeni bir elbiseyi deniyorsunuz... Farkında olmadan kafanızdan şu düşünce geçer: "Ne kadar şişmanım." Kendinizi giderek daha itici hissedersiniz,cesaretiniz kırılır ve az yiyeceğinize giderek daha fazla yemeye başlarsınız. Kendi kendine yapılan olumsuz telkini, tersine çevirmek ve bu sayede zayıflamak da mümkün.
"Mental antrenman" (zihinsel alıştırma) adı verilen yöntem sayesinde kendi kendinize daha olumlu yaklaşmasını ve bu sayede yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeyi öğrenebilirsiniz.
İlk yapacağınız iş, geçmişte bilinçaltınızı ne gibi olumsuz ve şişmanlatıcı fikirlerle doldurduğunuzu saptamak olmalı. Sonra bunları olumlu ve zayıflatıcı fikirlere dönüştürün.
Şunun gibi:Çok şişmanım Zayıfım. (Bu sırada kendinizi dar bir bluejean içinde hayal edin.
- Akşam yine televizyon izlerken paket paket cips yerim.
+ Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyeceğim.
- Rejim yapmama rağmen patates kızartmasına dayanamayacağıma eminim.
+ Bedenimi seviyorum ve bunun için sağlıklı beslenmek istiyorum.
- Tatlılardan vazgeçemiyorum.
+ Tatlı krizim tuttuğuna, maden suyu ve meyve suyu gibi sağlıklı içecekleri tercih edersem, benim için daha yararlı olur.
- Çok ağırkanlıyım.
+ Hareketli olmak harika bir duygu, çok hoşuma gidiyor.
- Hafta sonlarında, verdiğim kiloları yine alırım.
+ Boş zamanlarında insan kendini şımartabilir ama ben yemek yiyerek şımarmam.
- Akşamları bir bardak şarap içmezsem sinirlerim gevşemiyor.
+ En iyi gevşeme yöntemi gerilim romanı okumaktır.
Yatmadan önce bu listedeki olumlu cümleleri onar kez tekrarlayın. Bu sırada kendinizi zayıf olarak ve strech giysiler içinde hayal ederseniz bilinçaltınızı daha çabuk ikna edersiniz. Bu iş için kendinize zaman ayırın, rahatsız edilmeyeceğiniz bir ortam ve zamanda telkine başlayın. Ortalama 30 gün içinde bilinçaltınızda zayıflatıcı etkiler belirmeye başlayacaktır.
EVET kızlar.artık motive olalım.kendimize gelelelim.Ne oldu bize böyle.herkes diyeti boşladı.bildirim bile yapmıyoruz doğru düzgün.nerde kaldı takım ruhu:)
özellikle akrebim sana diyorum.sevgiili takım kaptanımız sen başlamasan biz hiç başlayamayız:)
haydi kızlar.
akrep
posi
neslihan
minnoş
selma
oztrk
aybüke
tabıkı ben karamel
yarından itibaren tekrar başlıyoruz maratona:) 2.takım kendine gel artık yoksa halimiz harap olur
gunaydınn sekerleerım dun okadar yorgundumkı bı dustum hemen uyudum yanı
hala dahada tam dınlenmıs degılım sabah boyle sallana sallana yuruyordum
neysemm karamelım bugun ufaktan yapalım su lapayı ben kahvaltı yaptım ama
ondan sonra lapa yapıyım dıyorum . du bakalım yapabılıcekmıyım.neslımde beraber yapalım demıs ne oldu yapmıyormusun neslımm nerdesınn sennn hadııı gıtsın kara yaglaarrhihoyyyt
günaydın canımm..hoşgeldina.s.
posinin pc kırılmış..o gelene kadar ben veriyorum kızlar kırmızıları haberiniz olsun..
hani bakiim kitaplar ve sporlar..
minnoşum gelen giden raporunu tutuyomusun güzelim
günaydın arkadaşlar minnoş hoş geldin nasılsın
minnoscum ben zayiflama cayi icmedim hic
selmacim kolay gelsin sana da