- 24 Kasım 2009
- 4.381
- 8
- 116
- 41
Hmmm o Hadisi bilmiyordum, ben de dün armut yedim ama aksam 8 de aksamlari meyva yesem olmaz mi ya da bir avuc kuruüzüm, bir iki hurma gibi. yemege oturunca ben duramiyorum bilmiyorumkismile:1no2: olmaz ki tatlışş..metoyu durdurursun komple..istersen deneyebilirsin..ben akşam hiç yemediğim zamanlarda gece yatmadan tartılıyordum ve sabah kalkarkalkmaz tartılıyordum akşamla sabahın farkı olmuyordu..ama akşam doğru yiyeceklerden çok az yediğimde akşam la sabahın farkı öyle güzel oluyordu ki..
ve bu konuda peygamber efendimizin(s.a.v.)hadisi var.akşam yemeğini bir hurmayla da olsa yiyiniz.demiştir.
bilimsel araştırmalar sonucu da akşam yemeğini yemeyenlerde erken yaşlanmalar hücre ölümlerinin çoğalması unutkanlık durumlarının olduğu tesbit edilmiş..
zaten güzel peygamberimiz ne diyorsa gerçekten vardır bir hikmeti..
akşam yemeğinden en fazla 2 kaşık al şeker..hem eşinle birlikte oturur onu da mutlu edersin..akşam yemeği ağırsa yarım kaşığa indir..onun yerine salata yada cacık yada yoğurt ye.ayran iç..inan bu şekilde faydasını görürsün..
işin sırrı gün boyu doğru gıdalar yemek..
sabah doğru gıdalarla krallar gibi kahvaltı............
öğle doğru gıdalarla memur gibi daha kısıtlı bir öğün .........
akşam doğru gıdalarla fakir sofrası gibi çok ama çok kısıtlı bir öğün...
bu düzeni hayatınıza oturtun..harika bir şekilde tıkır tıkır gider kilolar..
hiç gerek kalmaz ööle şok diyetlere felan..diyorum çünkü bende defalarca denedim o şok diyetleri.ve bir tanesinde canımdan oluyordum..sonuç noldu fazlasıyla geri döndü kilolar..
kısıtlanan vücut belli bir zaman sonra saldırdı yenmemesi gereken yiyeceklere..
ben bunları biliyordum ama oturtamıyordum bir türlü...
çok şükür geçte olsa uyguluyorum şimdi.80 lerden 65 lerdeyim şimdi..
daha önce de bu şekilde besleniyordum ve 54 ü geçmezdi kilom..
şimdi tekrar öyle olucam inşallah
hayatım az yedin ama yanlış gıdalar olunca sana artı olarak geri döndü..
yaparim onu yatakta yanima da yusufu yatiririm onun da hosuna gider annem benle oynuyor zannederhiç zor değil canım ama acaip karın yağlarını yakıyor..
bu hareketi çok hızlı bir şekilde yapmicaksın yoksa boynunu zorlar incitirsin..
ağır tempoda düzenli nefesle yaparsan zaten belli bir sayı sonrası karnının acaip yandığını hissedersin..karın yağlarının erimeden önceki isyanı yanikaydirigubbakcemile3
afiyet olsun, bi avuc cekirdek mi kacamak kaydirigubbakcemile3 ben kacamak yapsam bir paket cekirdek bitiririm heralde bir avuc psikolojik olarak kesmezdi benidünkü menüm
7:00
1 armut
8:45
1 kk peynir,2 zeytin,yarım bardak çay,1 dilim ekmek
13:30
bir porsiyon sebzeli makarna(kabak,domates,patlican,biber)küçük bir kase cacık
18:00
1 yeşil elma
21:00
bir çatal peynir,1 tane zeytinyağlı limonlu siyah zeytin,bir porsiyon iri doğranmış salatalık domates,yeşil soğan,bir avuç kabak çekirdeği (eşim olunca evde :sinifsinif: ama cuma kaçamağım olsun dedim normalde kuruyemişi sabah tüketiyorum..hem de e vitaminimi almış oldum zemuszemus)
ben dünkü menümü yazamamışım
dün kahvaltıda
4 kayısı 5 kırmızı erik 1 şeftali 1 dilim karpuz yedim
toplamda ise yarım karpuz, 2 şeftali, 2 armut, 1 avuş kuru üzüm, 7-8 kayısı 7-8 kırmızı erik yedim
2.5 litre su içtim
10 dakika bacak hareketleri, 30 mekik, 20 dakika yürüyüş, 20 dakika da masaj motoru ile masaj yaptım
bugün uzun zaman giymediğim bi pantolonumu giydim, öncelerden söylemiştim benim bacak bölgem sorunlu diye üstüm gayet iyi ama bacaklarım çok kalın bacaklarım kalın diye bi beden büyük pantolon alırdım mesela. işte bugün o pantolonu giydim bacak kısımları bol geldi biraz o kadar mutlu oldum kizemuszemus
hayirli olsun canim sevindim senin adina, ins. darisi basimiza
Son düzenleme: