• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

işsizlikten delireceğim galiba :D demin çook midem kazındı. patlamış mısır yaptım su bardağı yarısı kadar. ama cin mısır valla küçük - orta boy arası bir şey çıktı. benim aldığım mısır kocaman kocaman patlamıyor ya. cin mısır diyor, öyle mi oluyor cin mısır olunca bunu bi araştıracağım :KK70:

neyse, şimdi pişman oldum nedense. mısır yağsız tuzsuz ama gece bişi yiyince huzursuz oluyorum. Kalori aldım mı derken, haberturk internet sitesinde taylan kümeli yazısı buldum alıntı olarak eklicem. sonra bi yarım saat spor yapayım. :D of umarım iyi insanlarla karşılaşır, iş bulurum. Yoksa depresyondan delireceğim galiba, insomnia oldum, huzursuzum, etrafımda kim varsa bağrınıp çağrınıyorum son üç beş gündür iyice huysuzlaştım. 2015, bu sene şeytanın bacağını kırayım bari..

ya yağsız tuzsuzsa kalorisi azdır onun... ışın karaca hep popcorn yiyerek zayıflamıştı ya :D 2015 hayır huzur iş getirsin o zaman sana :) bana da bir sükunet mümkünse... bu ara kızım sanki küçük ergen allahım dil pabuç kadar, ağız göz süzerek cevap yetiştirmeler aman bu ara çok sabra ihtiyacım var!!! sabah böyle lahavle çeke çeke gönderdim okula...bunun ergenliği ne olacak pek merak ediyorum!! allahım bana bolca sabır versin!! taktı takıştırdı sabahın köründe Aksaray dolmuşları gibi heryerinden incik boncuk sarkıyor öyle gitti okula :/ ben bazen velilerime derdim sabah çıkarken bi bakın ne giymiş veledler diye, aha büyük konuşmuşum :( saçı açık çerçici arabası gibi gitti okula... bir de bi çene içimi şişirdi sabah sabah!! ya tecrübeli anneler bu pabuç kadar dili nasıl engelliyorsunuz?? güya ben de çok disiplinli bir anneyim!! te allaaaaaam bak yememek için kendimle savaşıyorum şu an sırf öfkeden :(

Hedefcim dogru soyluyosun herkesede cocuk teslim efilmez.aradigin yardimciyi bulmak zor ama sen genede herkese soyle gorusursun begenmezsen baskasina bakarsin.ama erteleme.ilk once senin evde oldugun gunlerde gelir.evide o gelmeden cok iyi temizlersin sonra geldiginde batmis gorunce senden degil ev halkindan oldugunu anlar ve sana hak verir umarim.ahh keske yakiin olsak ben sana hemen bulurdum canim Allah kolaylik versin.tez zamanda karsina guvenilir birini cikarsin İnsaallah

menümü de yazayım da yoldan çıkmayayım yoksa çok fena :(

sabah : sıcacııııııııık bir beyaz ekmeğin köşesine tıkıştırdığım bir yumurta ve maydanoz
1 çay bardağı süt
1 kurabiye

öğle : koca bir tabak zeytinyağlı fasülye
2 dlm ekmek

ara : 1 amasya elması

akşam : 4 yk pilav
1 tabak etli patlıcan yemeği

öğlende 40 dk yürüyüş

Seldomcum msji simdi okudum.ben kitap okuyup bir hafta kitaptaki gibi idare ediyorum sonra gene sapitiyorum.annenin istedigi gibi cocuk yetistirmek cok zor valla.Allah yardim etsin

ayyyyyyyy ambucan hafta içi olmasa bi kahve içerdik ya :/ nedense seninle görüşmeyi çok istiyorum, bu takımdan senle bir çay içmeden ayrılmıcam :)

Bende isterim canim.ama ben haftasonu yalniz hayatta kalamam.bugun ablamin oraya gecip islerimi halledip donucem.İnsaallah yakinda gorusmek kismet olur

Hedefcim dogru soyluyosun herkesede cocuk teslim efilmez.aradigin yardimciyi bulmak zor ama sen genede herkese soyle gorusursun begenmezsen baskasina bakarsin.ama erteleme.ilk once senin evde oldugun gunlerde gelir.evide o gelmeden cok iyi temizlersin sonra geldiginde batmis gorunce senden degil ev halkindan oldugunu anlar ve sana hak verir umarim.ahh keske yakiin olsak ben sana hemen bulurdum canim Allah kolaylik versin.tez zamanda karsina guvenilir birini cikarsin İnsaallah

evet hedef kesinlikle ambuya katılıyorum, 3 çocukla, bir de eşin düzensiz çalışırken bir müddet sonra depresyonun dibine vurursun...aslında küçük yer rize, daha kolay değilmidir güvenilir birini bulmak?? hem boşversene konuşurlarsa konuşsunlar!! galiba ben pek bir rahatım bu konuda hiç sallamam kimin ne dediğini bazen arsızlığa vuruyorum galiba ama ne bileyim herkesin fikri niye o kadar önemli olsun ki?? ben de çok darlanıyorum bazen ama ben de en azından tek çocuk, gerçi haftasonları büyük gelince o kadar rahatlıyorum ki, ikisi oynuyorlar bana bulaşmıyorlar hiç :) o yüzden bazen çok olmaları da iyi mi acep? inşallah iyi birine denk gelirsin de yükün hafifler, allah yardımcımız olsun hepimizin

günaydın herkese Paleland Paleland taylan kümeli paylaşımını okudum ama Karatay'ı da tvye çıktıkça izliyorum.biri ara öğün olmalı diyo öbürü olmamalı diyo... biri çerezler yağlıdır yemeyin diyo öbürü açlık hissettiğinizde çerez yiyin diyo vs.vs. kafam çok karışık bu gruba üye olmadan önce bu sitede diyetle ilgili çok şey okudum ben de zayıflama başarıları hikayesini, karaty diyeti yapanarı, dukancıları , diyet günlüklerini vs.herkes birşekilde veriyor bence mantıklı olan nefsimizi çok körleştirmeden porsiyonlarımızı küçültmek. patlamış mısırın afiyet olsun , sanırım yalnız yaşıyorsun ve tahminim sıkıldıkça birşeyler atıştırmak istiyorsun ben de evdeysem ve teksem canım sıkılır atıştırmak isterim:)

Paleland Paleland taylan kümelinin dediği obur sevgili ben oluyorum:)
eşim yemez ben yerim.o yüzden hiç de obur sevgili problemim yok:63:
ayyyy aynısı bende de var , dün akşam bahsettigim irmik helvası vardı ya dun akşam yemedi baktım sabah kahvaltıda yiyor ekmek falan da yemedi.nasıl oluyor anlamıyorum. diyetten önce ben deli gibi ekmek yerdim o ucundan koparmazdı ama kilo alma kaygısı falan değil onunki canı yeme istemediğinden.

kızlar diploma sormuşsunuz ya, o öyle somut bir şey değil ayol, ekrandan veriyorlar :) en azından benim ki öyleydi... durun ben bi yılbaşını atlatayım başarı öykümü de yazcam yoksa içime dert olcek :)

ya yağsız tuzsuzsa kalorisi azdır onun... ışın karaca hep popcorn yiyerek zayıflamıştı ya :D 2015 hayır huzur iş getirsin o zaman sana :) bana da bir sükunet mümkünse... bu ara kızım sanki küçük ergen allahım dil pabuç kadar, ağız göz süzerek cevap yetiştirmeler aman bu ara çok sabra ihtiyacım var!!! sabah böyle lahavle çeke çeke gönderdim okula...bunun ergenliği ne olacak pek merak ediyorum!! allahım bana bolca sabır versin!! taktı takıştırdı sabahın köründe Aksaray dolmuşları gibi heryerinden incik boncuk sarkıyor öyle gitti okula :/ ben bazen velilerime derdim sabah çıkarken bi bakın ne giymiş veledler diye, aha büyük konuşmuşum :KK43: saçı açık çerçici arabası gibi gitti okula... bir de bi çene içimi şişirdi sabah sabah!! ya tecrübeli anneler bu pabuç kadar dili nasıl engelliyorsunuz?? güya ben de çok disiplinli bir anneyim!! te allaaaaaam bak yememek için kendimle savaşıyorum şu an sırf öfkeden :KK43:

Dua ederken Allahtan sabır değil kolaylık iste :KK66: ki sabrın öncesinde sabredilecek durumlara maruz kalma.
senin kızın bi derdi var belki de aşık:rolleyes:

günaydın herkese Paleland Paleland taylan kümeli paylaşımını okudum ama Karatay'ı da tvye çıktıkça izliyorum.biri ara öğün olmalı diyo öbürü olmamalı diyo... biri çerezler yağlıdır yemeyin diyo öbürü açlık hissettiğinizde çerez yiyin diyo vs.vs. kafam çok karışık bu gruba üye olmadan önce bu sitede diyetle ilgili çok şey okudum ben de zayıflama başarıları hikayesini, karaty diyeti yapanarı, dukancıları , diyet günlüklerini vs.herkes birşekilde veriyor bence mantıklı olan nefsimizi çok körleştirmeden porsiyonlarımızı küçültmek. patlamış mısırın afiyet olsun , sanırım yalnız yaşıyorsun ve tahminim sıkıldıkça birşeyler atıştırmak istiyorsun ben de evdeysem ve teksem canım sıkılır atıştırmak isterim:)
bence ikisinin doğru yanları da var yanlış yanları da. karatay en çok doğal beslenmeye teşvik ettiği için ve ekmek meyve gibi karbonhidratları az yiyin dediği için haklı. özellikle biz türk insanları hamur işleri ile kilo alıyoruz.
ama yağı yiyin bişey olmaz diyor ya işte zaten biz yağda da ölçüyü kaçırdığımız için kilo veremeyenlerimiz o yüzden kilo veremiyor. bir de ömür boyu ekmeksiz durmak zor ya, ben 3-4 gün ekmeksiz dursam 5.gün az da olsa ekmek yiyorum e kuruyemişi yağı da yiyince kilo veremiyorum. ya da ekmek yemicem desem karatayın 4,-5. gününde bulgur pilavı -kısır veya kurubaklagil yersem herşey bozuluyor. genelde zayıflamak isteyenler bunları da ilk ay çok yemesinler der kendisi.
ahhhh ekmeksiz pilavsız 1 tabak kurufasulye-yoğurt-salatayla durabilsem ahhhhh. karatay değil normal diyet yapmış sayarım kendimi.

taylan kümeli ve diğer diyetisyenlerin savunduğu araöğün de bence hem kilo verdiren hem de insanı baştan çıkartan bir yöntem. arada yiyeceksin amaaaaaa çukulata değil, gofret değil meyve onu da 2-3 tane değil 1 tane.yediğine değmiyo bea:KK45:işte sabredebilen iki yöntemle de kilo verir. önemli olan insanın nefsinin her istediğini yemememsi:KK52:.

kızlar diploma sormuşsunuz ya, o öyle somut bir şey değil ayol, ekrandan veriyorlar :) en azından benim ki öyleydi... durun ben bi yılbaşını atlatayım başarı öykümü de yazcam yoksa içime dert olcek :)
vayyyyyy başarı öyküsü ya şimdiye kadar neden yazdırmadık ki sana
belki de başarının sırrını sadece biz bilelim istedik:rolleyes:
neyse o gün yaklaşıyor artık bu sırrı başkalarına da açmanın vakti geliyor
bir de diploma olarak eve bişey gönderselerdi veya plaket falan iyi olurdu bak onu yapsalr iyi olur ama kesin paralı olur.

evet hedef kesinlikle ambuya katılıyorum, 3 çocukla, bir de eşin düzensiz çalışırken bir müddet sonra depresyonun dibine vurursun...aslında küçük yer rize, daha kolay değilmidir güvenilir birini bulmak?? hem boşversene konuşurlarsa konuşsunlar!! galiba ben pek bir rahatım bu konuda hiç sallamam kimin ne dediğini bazen arsızlığa vuruyorum galiba ama ne bileyim herkesin fikri niye o kadar önemli olsun ki?? ben de çok darlanıyorum bazen ama ben de en azından tek çocuk, gerçi haftasonları büyük gelince o kadar rahatlıyorum ki, ikisi oynuyorlar bana bulaşmıyorlar hiç :) o yüzden bazen çok olmaları da iyi mi acep? inşallah iyi birine denk gelirsin de yükün hafifler, allah yardımcımız olsun hepimizin
amin . maddi olarak hergün gelecek birini bulamam da anca haftada bir mesai saatinde eve gelecek birini bulabilirim. hatta şimdi yardıma gelen kadına sorabilirim. ama işte haftada bir temizliğe gelindiğinde işin içinde yemek yapmak olmuyor. haftada bir de olsa evde sebze yemeğim pişse çok bişey değişmez sadece uygulama için adım atmış olurum. ilerde hergün veya haftada 3 gün temizlik ve yemeğe yardımcı kadın bulma hayallerimin pilot çalışmasını yaparım burda. en azından tecrübe olur.

amin . maddi olarak hergün gelecek birini bulamam da anca haftada bir mesai saatinde eve gelecek birini bulabilirim. hatta şimdi yardıma gelen kadına sorabilirim. ama işte haftada bir temizliğe gelindiğinde işin içinde yemek yapmak olmuyor. haftada bir de olsa evde sebze yemeğim pişse çok bişey değişmez sadece uygulama için adım atmış olurum. ilerde hergün veya haftada 3 gün temizlik ve yemeğe yardımcı kadın bulma hayallerimin pilot çalışmasını yaparım burda. en azından tecrübe olur.

yarım gün bulamazmısın? mesela kardeşime yarım gün geliyor, 4 saat... her gün ya da haftada iki gelse bile düzenli olacağından çok dağılmaz... dağılsa da çığrından çıkmaz... amaaaan çalışmak kadının fıtratına aykırı işte kim ne derse desin!! hangi erkek eve kadın gelmesinin kaygısını çekiyor?

dünkü vaziyeti ahvalim

sabah:1dilim ekmekten tost
öğlen: yarım dürüm tavuk döner, 150 ml ayran
ikindi: ayranın kalanı 150 ml
akşam: çeyrek dürüm döner (öğlenki yarımın çocuklardan kalanı), istavrit kızartma 10-12 adet,10-15 fıstık
gece: irmik helva:KK23:(losefar yazdım da hedefin canı çekti diye kendini suçlama , balıktan sonra canım tatlı çekti çoktaaan yapmıştım)

ben helvayı 1 bardak yağ, 2 bardak irmik, 3 bardak şeker ve 4 bardak süt ile yaptım. türk kahvesi fincanı ile yapayım daha az olsun dedim ama gözüm doymayacak gibiydi çay bardağı ölçüsüyle yaptım. yarısından fazlası arttı şükür. ama şu haliyle bile saaadece yağdan gelen kalori 300 kalori(1 tabakta)!!!keşke bu kalori hesabını önce yapsaymışım:KK23:.
bundan sonra yaparsam o kadar ytağ koymicam:KK52:

diyetkolikten tüm malzemeyi hesaplıyım
1 çb sıvı yağ 618
2 çb irmik 460 kal.
3 çb şeker 960
4 çb süt 260
.........
yaklaşık 2300 kalori helvanın tamamı
eğer türk kahvesi fincanı ile löçü alsaydım tabi az olacağı için 1000 kalori gibi olacaktı ve 1 dolu tabak olacaktı.

umarım iştahınız varsa da kaçırtmışımdır o iştahı

yarım gün bulamazmısın? mesela kardeşime yarım gün geliyor, 4 saat... her gün ya da haftada iki gelse bile düzenli olacağından çok dağılmaz... dağılsa da çığrından çıkmaz... amaaaan çalışmak kadının fıtratına aykırı işte kim ne derse desin!! hangi erkek eve kadın gelmesinin kaygısını çekiyor?
aslında yarım gün daha mantıklı hele ki işin içinde yemek de varken. şimdi para hesabı yapıyorum.
benim temizlikçim günlük temizlik 80 lira iken 3 saatliğine (30 liraya) falan gelip haftada bir evi silip süpürüyordu. sonra arada kadını bi değiştirdim gene böyle iş çıkışı geliyordu mesai saatinde gelecek birini buldum bu kadaın kadar işini beğenmediğim halde yarım günlüğüne 50 lira verdim ve beğenmedi 50 lirayı. hiç çalışmamış evi bulamadı kocası çocuğuyla geldi bütün aileyi ayaklandırınca bu kadar zahmet bu kadar para için mi diye düşündü herhalde. koca ve çocuğun bana yükünü siz düşünün.
bu olaydan sonra temizlikçime 20 lira daha verdim ütüyü de yapıver dedim. tabi bu 2 yıl önceydi. şimdi iş çıkışı 3 saat falan ev temilziyor ütü için kızını getiriyor ben 55 lira veriyorum. şu an tam gün temizlik 100 liradan aşağı değil.
hafta içi çalışmıyor olsa haftada 1 yarım günle ortalama 250 liraya temizlik işi aradan çıkıyor. ben haftada 2 olsun bir de yemek olsun dersem 500 civarı yapacak. benim de ayırabileceğim bütçe 400 gibi. hadi tamam 500 diyeyim de 500 le bile cimri durumuna düşerim diye korkuyorum.

bir de benim temilzikçim 3 saat de her tarafı bitiriyor. kardeşim istanbulda saatlik anlaştı pazarlık yaptılar, kadın 4 saati bitirince gidiyordu ama 2 oda falan temizlenmemiş kalıyordu:KK70:tecrübeyle doğu olanı bulacas herhalde sadece cesaret lazım

bir de benim temilzikçim 3 saat de her tarafı bitiriyor. kardeşim istanbulda saatlik anlaştı pazarlık yaptılar, kadın 4 saati bitirince gidiyordu ama 2 oda falan temizlenmemiş kalıyordu:KK70:tecrübeyle doğu olanı bulacas herhalde sadece cesaret lazım
bende hergün bir odayı temizliyorum ortalığı topluyorum 2 güne bir tuvalet yıkıyorum cumartesi günü genel sil süpür çamaşır yıka yapıyorum şimdilik çocuk küçük kendime başına oynadığı zamanlarda ben iş yapabiliyorum ama büyüyüp okula başlayınca benimde birşeyler düşünmem gerekecek
senin üç çocuk tabi yardımcıya ihtiyacın var allah yardımcın olsun canım

Back