Tatlı isteğini kesen kahve tarifi
Aşırı tatlı tüketimi, başta kilo almak üzere insülin direnci, yorgunluk, hipoglisemi gibi sorunlara yol açabiliyor. Sağlığımızı ve formumuzu korumak için tatlı isteğini kesen mucizelerden faydalanmak, hayatımızı kolaylaştırıyor; birazdan tarifini vereceğim kahve tarifi gibi…
Pancar veya mısır şekerinin vücut için ne kadar zararlı olduğunu biliyorum, bu yüzden de iki yılı aşkın süredir çayıma, kahveme şeker eklemiyorum. Tatlı ihtiyacımı taze veya kuru meyveler, bitter çikolatalardan karşılıyorum. Ancak bunların tüketiminde sınır olması gerekiyor; fazlası kilo aldırabiliyor. Şu an, 1.65 cm boyunda ve 51 kilogram ağırlığındayım ve formumu korumam için tatlı isteğimi dengelemem gerektiğini biliyorum. Bu bana, yeni keşifler yapmak için cesaret ediyor; örneğin, tarçınlı Türk kahvesi!
Acaba, Türk kahvesine tarçın eklesem nasıl olur diye düşündüm; sonuç harika oldu! Anında tatlı isteğim kesiliyor, yorgunluk ve halsizlikten eser kalmıyor; kendimi daha iyi hissediyorum. Sizlerle, bu pratik ve tatlı isteğini kesen tarifi paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
Tatlı isteğini kesen tarçınlı Türk kahvesi tarifi: 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi, yarım çay kaşığı tarçın ve 1 fincan soğuk su cezveye alınıp karıştırılır, kısık ateşte köpürene dek pişirilir ve fincana aktarılır. Türk kahvesinin yanında mutlaka büyük bir bardak su için ki vücudunuz susuz kalmasın. Şekersiz kahve size acı geliyorsa, tarçınlı haline bayılacaksınız!
Alıntı...