Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
blast ne oluyo melisim
okudum cevap yazdım canım
bu gün ilaç ve iğnelere başladım bakalım ne zaman hayırlısıyla haber gelicek

canım ben görene kadar çıkmışsın..balst esila da yazmış 5. gün embriyosu..dışarıda 5. güne kadar yaşayabilen embriyonun daha kolay tutunduğu söyleniyor, şans %70 falan diyorlar..Benimde 5. gündü, esilanında 5. günmüş ben bilmiyordum :) çok şükür tutundular, inşAllah seninde öyle olur.. 4. tüp bebişimiz gelir inşAllah..sonrada 5. ve BİLGEM :)))

hmmm sanki bir yerde göbekten bir iğne yapıldığını duymuştum. öyle kalmış aklımda. demek yanlış biliyormuşum.

Canım o tüp bebekte , arkadaş aşılamayı anlattı ..
Tüp bebekte .
1. Yumurtalık durumuna ve yaşına göre protokol seçilir.. Yumurta rezervi iyi olanlara uzun protokol uygulanır , rezervi az olana kısa protokol..
Uzun da doğum kontrol hapı 21 gün + göbekten vurulan lucrin +yine göbekten vurulan puregon yada gonal f yani türevleri..
Kısa protokolde adetin 21. günü direk lucrin + puregon yada gonal f , sadece dozları biraz daha yüksek ..

2. bu iğnelerle yumurtalar uyarılıp büyütülür ve günü geldiğinde dr tamam olmuştur dediğinde çatlatma iğnesi ile yumurtalar çatlatılır ..

3. Yumurtalar çatlatma iğnesinden 36 saat sonra toplanır , toplandığı gün eşten sperm örneği alınır ve yumurta ile sperm döllenme aşaması başlar ..
Döllenen yumurta ve sperm embriyo adını alır..

4. Embriyo bayanın yaşı , durumu , yumurta sayısı ve kalitesine bağlı olarak en az 2 en fazla 5. günde transfer edilir..
5. 12 gün sonra kan tahlili yapılır .. Sonuç: Gebe Sonuç: Gebe değil..

Bu kadar..

boncuk boncuk için çok sevindim. rabbim bizede nasıp eder inşallah. aşılama gerçekten basitmiş. bakalım aşılamayla tuttursak birde duracakmı derdimiz var bizim. çünkü daha önce dış gebelik geçirdim. ve orda rahmimin yarım olduğunu gördü dr. bana bol bol hamile kalmamamı tavsiye etti. şaka gibi.. ben zaten çok zor hamile kalabiliyorken, o bir kaç düşük yaşadıktan sonra rahmimin genişleyeceğini söyledi bana. ama rabbim dilerse verir. herşey onun ol demesinde. sabırla bekleyeceğim.

Dikkat aşılamayı anlatıyorum :)
Aşılama nispeten tüp bebeğe göre daha kolay ve daha masrafsız bir tedavi..
Tüp bebek yapay bir döllenme iken aşılama doğala en yakındır , çünkü yumurtanın spermi kendi kendine döllemesi beklenir..

1. dr aşılama için uygun iğneyi seçer ve göbekten vurulmaya başlanır ...

2. Yumurtalar oldu tamamdır dendiğinde çatlatma iğnesi verilir , 36 saat sonra eşten alınan sperm labr.'da yıkanır ve aşılamaya uygun hale getirilir..

3. Anesteziye ihtiyaç duymadan , ofis koşullarında , gayet rahat bir şekilde , eşten alına spermler kanüller aracılığı ile vajene zerk edilir ( bkz boşaltılır )

4. 15 dk sonra hasta ayağa kalkar ve günlük hayatına devam eder..

5. 15 gün sonra kan tahlili istenir .. Sonuç: Gebe Sonuç: Gebe değil..

Arkadaşlarım bilmedğiniz için açık seçik yazdım , insallah bebekleriniz doğal yoldan gelirde bunları hiç bilmeniz gerekmez..
Rabbim tez zamanda kavuştursun bebişlerinizle sizleri..

Son düzenleme:
Bilgemmm nasıl gidiyor canım doğum kontrol haplarına başladın mı?

Mues'im sanırım bir önceki sayfada yazmıştım sana gördün mü?
Evet başladım doğum kontrol hapına , bugün 4. yü içeceğim 17. gün ultrasona çağırdı dr sanırsam 21. günde lucrine başlıyorum ..
Çok heyecanlıyım biliyor musun ?

Son düzenleme:
slm kizlar nasilsiniz..
hosgeldın gamzelım ıyıyız valla sen nasılsıun

ama sen cok guzel bı ınsansın hem bende kıskandım

Amaaaa Lorke'm ben senide çok seviyorum , hemde nasıl ?
Böbreklerin ağrıdığında içim nasıl parçalandı biliyo musun ?
O zamanlar birsürü tahliller , hastaneye gitmeceler, misafirler bir yandan ben ışınlanıp gelmek istedim yana ..
Bütün bunlar snein kalbimde kocaman bir yerin olduğu için ..

Bu topikte sevmedğim , sevemediğim hatta sevemeyeceğim kimse yok ki..
Hepsi benim canım , bitanem ..

Esra kuşumuda çok çok seviyorum ama gelemiyor ..
Kurban olduğum Allah ona şifalar versin ..
Esra'm sen benim kıymetlimsin , hiç üzülme , geçecek oldu mu?

Allah razı olsun bılgemmm
duymak ıstedım sadece ne kotuyum dımı ama
bende senı cok sevıyorum gercekten Rabbım kalbının guzellıgı gıbı bı ahyat yasatsın sana ınsallah

Bilmiyorumki görmemiş olabilirim...
Başlayacağını okumuştum "geçen ay doğol yoldan son denemem oldu şimdi doğum kontrol hapına başlayacağım yazmıştın onu okudum...
Sen anlattıkça ben heyecanlanıyorum Bilgemmm tahmin edebiliyorum heyecanını....

bilgem sen ne güzel şeyler yazmışsın...benim için böyle şeyler yazan birileri var bana ne mutlu...
canım ben de seni çok seviyorum....

lorkecim senide çok seviyorum biraz önce eşime komedi filmi alsaydın seyrederdik dedim ama bu gece kurtlar vadisi gecesi imiş:)))

merhaba kızlar
dün regl 3. günü gittim yumurta takibi yaptırayım diye doktor baktı ve direkt sende polikistik over sendromu var dedi. 2 yıldır ilk kez bi doktor bana bunu dedi. Sonra kan verdim bugün sonuçlarıma internetten baktım. Hatta bikaç topikte yazdım ama cevap alamadım siz yardımcı olurmusunuz?
2 yıl kontrol yapılıyor yeni pko olabilirmiyim? değerlerimi yazsam yardımcı olabilirmisiniz?

Canım çok geçmiş olsun bir yandan geçmişe bakıyorum bir yandan size yazıyorum...
Yeni okudum yazdıklarını inşallah daha demin pot kırmamışımdır.....
Düzelir inşallah, herşey çok güzel olur ekintoş'um....
Hakikatten moral çok önemli kendini mutlu edicek şeyler yap...

Son düzenleme:
Ayyy kurtlar vadisi mi? Ay şimdi bayılacaaaaam :)
Bak oğlun alışmasın nede olsa oğluşun 10 yaşına geldiğinde bile o dizi yayında olur
Sağolsın Mues'im rabbim hepimize hayırlısı ile nasip etsin inşallah ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…