• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 küçük çocuk ve 1 çocuk evlat edinme kararsızlığı

Çok üzücü . Kesinlikle yaş farkı yipranmayi azaltır. Hele ki 2.den sonra. 1.den sonra insanın pili bitmemiş olabiliyor ama 2.den sonra baya bir şarj süresi lazım
Ben henüz 1.de pert durumdayım:/
Bebek bakımı çok zor,benim bebeğim ayrı bir zor:anne:
Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın. Öksüz,yetim büyümek çok zor.
Bizler gibi bir yetimin,öksüzün elinden tutmak isteyenlere de güç,kuvvet,imkan versin

Ben henüz 1.de pert durumdayım:/
Bebek bakımı çok zor,benim bebeğim ayrı bir zor:anne:
Allah kimseyi anasız babasız bırakmasın. Öksüz,yetim büyümek çok zor.
Bizler gibi bir yetimin,öksüzün elinden tutmak isteyenlere de güç,kuvvet,imkan versin

Onceliginiz kendiniz olun. Sizde olmayanı başkasına veremezsiniz.

Onceliginiz kendiniz olun. Sizde olmayanı başkasına veremezsiniz.
Biliyorum,zamana ihtiyacım var zaten. Bu bebeğimde iş durumundan dolayı hamilelik ve doğumda yalnızdım, doğum sonrası bikaç operasyon geçirdim. Ülke değiştirdim... inanılmaz zorlayıcı süreçler atlattım o yüzden çok yıpratıcıydı,bebeğim de çok zorlayıcıydı..o yüzden pertim ama toparlayacağıma inanıyorum.
Sevgiler :KK37:

Ben bu durumda ayrim yapilcani dusunuyorum hep... benim bebelerin aralarida az ve bazen evin ici timarhane gibi oluyo dusun. Yeri gelince kiziyosun filan. Baska bi cocuga kizsam yeri gelince vicdan yaparim. Belki o an kizmam gerekiyodur ama onu kendime anlatamam. Adil olmadigimi dusunup yerim kendimi galiba. Ruh sagligim bozulur

Böyle bir konuda eşiniz sizi arıyor telefonda sizi bunu açıklıyor. Daha önce konusulmamiş hiç düşüncesine bile girilmemişken ne alaka derdim ben eşim beni arayıp sordugunda. Mağazadan elbise almıyorsunuz nir insan evladı alıyorsunuz hayatınıza. Bunun düşüncesi bile çok önceden yapılıp konusulması gerekmezmiydi? Kolay karar verilecek bir durum değil. Kulağa hoş geliyor ama bence bunu eşinizle çok çok konusup öyle karar vermeniz gerekir.
Eşim ile arkadaşlık döneminde de konuşurduk ileride hem kendi çocuğumuz olsun hemde başka çocuk da sahipleniriz derdik ama sadece düşünce ve konuşmada kalmıştı. Yani gerçek anlamda oturup hiç karar verme noktasında olmadık ilkkez annesi babası ölmüş ve bu kadar küçük bir bebek olduğu için birden gelişti herşey, içimizde vardı ama ciddi anlamda hiç oturup konuşmamız olmadığı için bende birden afalladım. Eşim çocuklara karşı farklı merhametli yani bazen diyorum benim bile o kadar ince düşünmediğim şeyleri düşünecek kadar hemde. Yarın gidip yüz yüze kurumdaki yetkili kişiler ile görüşücem bebek için belki daha farklı çözümler ile yada bende tanıdığım bildiğim biri için aracı olurum şuan kendimi sorumlu hissediyorum bebek için neden bilmiyorum ama sanki ben mecburum ilgilenmem lazım gibi hakkımızda hayırlısı inşallah.

Ben bu durumda ayrim yapilcani dusunuyorum hep... benim bebelerin aralarida az ve bazen evin ici timarhane gibi oluyo dusun. Yeri gelince kiziyosun filan. Baska bi cocuga kizsam yeri gelince vicdan yaparim. Belki o an kizmam gerekiyodur ama onu kendime anlatamam. Adil olmadigimi dusunup yerim kendimi galiba. Ruh sagligim bozulur
Çok doğru dediniz bende bunu da düşünüyorum ama eşim çok farklı düşünüyor yani eşime anlatınca hep bi çözüm yolu bulma çabasında sanırım bebeği gördüğü için bu kadar duygusal yaklaşıyor. Ben normalde zaten çok vicdan yapıyorum sanırım dediğinizi ayrıca düşünmem lazım.

Çocuk sosyal hizmetlere gelirse ilk siradaki aileye verirler size değil. Kisilsr arasi evlat edinme yapacaksınız annesi babası ölmüş bir bebeğin kim riza kararını verecek? Hiç araştırdınız mı bilmiyorum ama biraz zor sizin durum
Çocuk şuan zaten kurumda ve her ilin kurumu farklı biliyorsunuz ve şuan ki bu kurumda 2bebek tekrar gönderildiği için tekrar aynı problemler olmasını istemiyor bu kişi ve daha çok bebeği düşünerek hareket ediyolar ihtiyacı olan aile olarak değilde. Eşim ile konuştum sizlerin dediğini çünkü benim hiç bir bilgim yok nasıl işleniyor kim nasıl ne şekilde gibi ama dediği şey şuan kurumda bebekler açısından sorun yaşandığı için birdaha yine bebek geri verilmesin güzel bir aile ortamında büyüsün ilgi sevgi anne sütü ile diye bu kadar çok yardımcı oluyormuş. Yarın yüz yüze yetkililer ile görüşucez burdaki tüm arkadaşların fikirlerinden yola çıkarak konuşucam inşallah hakkımızda hayırlısı bende o ilk sırada dediğiniz kişiler üzerinden bi araştırmada yapmayı düşünüyorum belki bebeğe böyle yardımcı olurum çünkü sizlerin düşüncelerine bakınca evet ben gerçekten sadece eşimin istemesi ile baş edemeyebilirim kendime tam güvenemiyorum sevgi ilgi anlamında değilde bi arkadaşımız evdeki diğer 4.5yaşında ki çocuğumu deyince durdum herşeyi en iyi şekilde ölçüp tartmam lazım eşim ile konuşmadan kendi kendime biraz düşünmemnun lazım.

sırada yüzlerce çift bekliyor.Bence çocuk esirgeme kurumuna verin,hiç çocuğu olmayanlar evlat edinsin..
Şuan zaten kurumda bizde değil. O binlerce bekleyen arasında işte şansına alıp geri verenlere sıra geliyor keşke gerçekten çok isteyen aileye denk gelsede çok huzurlu mutlu bir aile de büyüse. Ben gerçekten böyle çocukların bi çoğunun çok isteyen ailelere denk gelmediğini düşünüyorum. İnşallah çok güzel bir aileye denk gelir, biz eğer almazsak burdaki herkesin dediği gibi çok isteyen bir aileye denk gelir diye dua ediyorum.

almayın. ben boyle bir şey düşünüyorum ilerde çocuklarım buyuyunce. siz isteseydiniz alın derdim ama tereddütlüsünüz üstelik küçükler yaşıt. adil olamazsınız. arada yaş farkı olsa beklki küçük olduğu için aynı sevgiyi hissedebilirdiniz ama boyle çok zor. öocuk sizin evde mutsuz olacagına başka biri evlat edinsin daha mutlu olur
Tereddütüm sadece kaygılarım sevgi ilgi alaka konusunda hiç korkum yok. Hepinizin söylediklerini dikkate alıyorum inşallah dediğiniz gibi eğer ben hayırlı değilsem önüne çok iyi bir aile çıkar bebeğin inşallah mutsuz bir aile çıkmaz karşısına dünden beri dua edip duruyorum keşke elimden fazlası gelse .....

Evlatlik oldugunu gizlemeden yetiştirmelisiniz zaten uzman yardimi alirsiniz bu konuda ama ben yazdiklarinizida okuyorum bi turlu emin olamadim sizinle ilgili almanizdan yana degilim sanirim
Bende kendimden kaygılarımdan dolayı emin değilim yoksa sevgi ilgi alaka hepsini fazlasıyla veririm Allahın izniyle. Peki sizce ben yarın yok alamam ben dersem kurum başka birine verince mutsuz olursa ben vebal alırmıyım diye düşünüyorum sanki sorumlu hissediyorum neden bilmiyorum .....

İlk etapda süt anne olabileceğinizi ve uygun bir aile çıkana kadar koruyucu aile olabileceğinizi belirtin. Evdeki duruma göre karar verirsiniz. Eğer sahiplenebilirseniz, çocuklar arasında ayrım yapmayacağınıza kanaat getirirseniz evlat edinmek için prosedüre başlayabilirsiniz.
Peki ya benim sütüm ile kokuma alışınca onu bırakınca daha çok onun günahına girmezmiyim mesela şuan bebegim benim kokum ile uyuyor bu sefer o bebeğin daha çok günahına girerim. En güzeli tam anlamıyla karar vericem çünkü o bebek tam alışma döneminde bunun vebalini alamam...

Fazla duygusal yaklaşıyorsunuz olaya: sıradaki başka ailelere ulaşıp onlar için aracı olmak falan..hiç akıl işi değil. O bulduğunuz aile de çocuğa iyi davranmasa yine vebalini üstünüze mi alacaksınız?
Çocuğu görmeye giderseniz daha da mantıktan uzaklaşacakmışsınız gibi geldi bana:/
Lütfen kendinizi,evdeki çocuklarınızı ve şartlarınızı düşünüp ona göre karar verin ve evlatlık alma konusunda ciddiyseni öyle gidip görün çocuğu. Aksi size iyi gelmeyecek gibi.

Ayy keske benim basima gelse boyle seyler.
Hemen alirdim o kuzucugu. 2 oglum olurdu abi kardes miss gibi buyurlerdi.

Çocuk şuan zaten kurumda ve her ilin kurumu farklı biliyorsunuz ve şuan ki bu kurumda 2bebek tekrar gönderildiği için tekrar aynı problemler olmasını istemiyor bu kişi ve daha çok bebeği düşünerek hareket ediyolar ihtiyacı olan aile olarak değilde. Eşim ile konuştum sizlerin dediğini çünkü benim hiç bir bilgim yok nasıl işleniyor kim nasıl ne şekilde gibi ama dediği şey şuan kurumda bebekler açısından sorun yaşandığı için birdaha yine bebek geri verilmesin güzel bir aile ortamında büyüsün ilgi sevgi anne sütü ile diye bu kadar çok yardımcı oluyormuş. Yarın yüz yüze yetkililer ile görüşucez burdaki tüm arkadaşların fikirlerinden yola çıkarak konuşucam inşallah hakkımızda hayırlısı bende o ilk sırada dediğiniz kişiler üzerinden bi araştırmada yapmayı düşünüyorum belki bebeğe böyle yardımcı olurum çünkü sizlerin düşüncelerine bakınca evet ben gerçekten sadece eşimin istemesi ile baş edemeyebilirim kendime tam güvenemiyorum sevgi ilgi anlamında değilde bi arkadaşımız evdeki diğer 4.5yaşında ki çocuğumu deyince durdum herşeyi en iyi şekilde ölçüp tartmam lazım eşim ile konuşmadan kendi kendime biraz düşünmemnun lazım.
Hayır yanlış biliyorsunuz, her kurum aynı yönetmelik ile calisir. Evlat edinme yönetmeliği. Zaten bu yonetmelik kapsaminda aileye evlat edinme statüsü verilir. Kişiler yaş aralığı cinsiyet gibi seçenekler doğrultusunda sıraya konur. Ve evlat edinmeye uygun çocuk geldiğinde sıradaki aileye gider. Ayrıca özel hayatın gizliliği açısından siz sıradaki aileyi araştırmasınız. Ama içiniz rahat olsun bir sürü meslek elemanı yaklaşık 1 yıl suren süreç sonunda o aileye evlat edinme sırasına alıyor. O kadar kolay değil evlat edinmek. Ayrıca evlat edinmekle de bitmiyor. 1 yıl boyunca her ay sosyal hizmetler izliyor aileyi ve çocuğu. Kurum personeliyim ben. Anlattıklarıma güvenebilirsiniz

Hayır yanlış biliyorsunuz, her kurum aynı yönetmelik ile calisir. Evlat edinme yönetmeliği. Zaten bu yonetmelik kapsaminda aileye evlat edinme statüsü verilir. Kişiler yaş aralığı cinsiyet gibi seçenekler doğrultusunda sıraya konur. Ve evlat edinmeye uygun çocuk geldiğinde sıradaki aileye gider. Ayrıca özel hayatın gizliliği açısından siz sıradaki aileyi araştırmasınız. Ama içiniz rahat olsun bir sürü meslek elemanı yaklaşık 1 yıl suren süreç sonunda o aileye evlat edinme sırasına alıyor. O kadar kolay değil evlat edinmek. Ayrıca evlat edinmekle de bitmiyor. 1 yıl boyunca her ay sosyal hizmetler izliyor aileyi ve çocuğu. Kurum personeliyim ben. Anlattıklarıma güvenebilirsiniz
Çokteşekkür ederim cevap için peki bu arkadaşı eşime demişki hiç problem çıkmaz çabuk herşey olur bebeği alırsınız demiş o zaman öyle çabuk olmuyor dediğiniz gibiyse çok çok güzel zaten ben dediğim gibi hiç bir bilgim yok ne şekilde oluyor vs.ama şuan dahada mutlu oldum en azından hemen verip bırakmıyolar peşini hic olmazsa gözetim altında olması çok iyi. Peki gizliden değilde iletişime geçmek istediğimizi söylesek yinede mi bilgileri paylaşmazlar ?... Hani en azından iç rahat olması açısından arada bi sorsak etsek

Siz mi alirsiniz, sirada bekleyen baska bir aile mi alır bilemem ama umarım sevgi dolu bir aileye gider bu yavrucak

İl il degisiyor mu bilmiyorum ama benim tanidigim bir abi ve esinin cpcugu olmuyor. Evlatlik almak istediler. Abi devlet memuru kurum once yasadiklari lojmani begenmedi baska eve tasindilar gene de alamadiar cocugu. O isler oyle kolay degil. Bu kadar arastirilmasi bebekler icin cok iyi ama evlatlik alabilmek zor.

Siz mi alirsiniz, sirada bekleyen baska bir aile mi alır bilemem ama umarım sevgi dolu bir aileye gider bu yavrucak
Amin amiiinnn inşallah ama gerçekten hiç bu kadar detaylı düşünmemiştim burdaki tüm bayanlar en ayrıntı ince noktalara değinerek daha iyi düşünmemi sağladı...

Back