Hayırlı günler şimdi hemen yazmak istedim sıcağı sıcağına yoldayken. Eşim ile sabah çıktık kuruma gidip görüştük ve gerçekten dediğiniz gibi evlat edinme hiç o kadar kolay değilmiş, çok rahatladım yalnız dayanamayıp şikayette de bulundum çünkü, anladığım kadarıyla yasal olmayan şeyler ile o çocuk verilmek istenmiş. O arkadaş tarafından ve bence o evlat edindiği çocuğuda o şekilde aldığına inandım bugün.
Neyse fazla detaya girmeyeceğim beni o kadar güzel aydınlattı ki bayan aklımda tek soru işareti kalmadı, bebek 3 aydır kurumdaymış annesi intihar ederek hayatına son vermiş ve baba aslında ölmemiş madde bağımlısı olduğu için şuan babada değilmiş, ve aile bağları kuvvetli olmadığından iştenmemiş bebek anneanne babaanne vs.kimse kabul etmemiş. Şuan evlatlık için henüz verilmeyecekmiş babanın rızası alınmadan bu yüzden bekletiliyormuş. Ve verileceği zaman dediğiniz gibi ilk sırada bekleyen kişi ile iletişime geçilecekmiş.
Birşey daha öğrendim evli olmayan insanlar da evlat edinebiliyormuş. İlla evli olma şartı yokmuş. Böyle yani durum arkadaşlar evlat edinme konusunda verdiğiniz bilgiler, fikirler, düşünceler için çok teşekkür ederim sayenizde belkide hiç araştırmadan tamam deyip usulsüz bi çocuk alacaktım sırf eşimin aklına uyup. Arkadaşı onu merhametinden öyle bir yakalamış ki yani eşim 2 gün boyunca ruh gibiydi sanki benim 7.5 aylık bebeğimi ellerinden almış gibi üzülüyordu babasının olması anneanne babaannesinin olması bile şuan rahatlattı bizi çünkü arkadaşı eşime hiç kimsesi yok demişti ve bizi bu daha çok üzmüştü.
Eşimde benimleydi sonrasında arkadaşına bi fırça attı:)) Hiç kimsesi yok denilen bebeğin aslında ailesi olduğunu öğrenince eşim de bende rahatladık en azından belki vicdanları sızlar ve sahip çıkarlar. Allah razı olsun hepinizden çok sağolun gerçekten bu ramazan ayında belkide bir bebeğin bir ailenin günahına giricektik herkese fikir veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.