• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 küçük çocuk ve 1 çocuk evlat edinme kararsızlığı

Evet hemde şuan o kadar çok ihtiyacı var ki anne sütü dahi alamamış bir bebek hem ağlıyorum hem korkuyorum hem istiyorum hem siz arkadaşlarımızın dediği başkaları bu kadar bekleyip istiyoken haklarına mı giriyorum diye düşünüp duruyorum ....
Sutunuz varsa emzirin bari ulasabilirliginiz varsa bebege.. yazik :(

İl il degisiyor mu bilmiyorum ama benim tanidigim bir abi ve esinin cpcugu olmuyor. Evlatlik almak istediler. Abi devlet memuru kurum once yasadiklari lojmani begenmedi baska eve tasindilar gene de alamadiar cocugu. O isler oyle kolay degil. Bu kadar arastirilmasi bebekler icin cok iyi ama evlatlik alabilmek zor.
Acaba bizim için bu arkadaşı neden bu kadar kesin konuşmuş eşime şuan onu anlamıyorum baksanıza bu kadar zor madem neden bize çok rahat alırsınız demiş. Yani o zaman eşime sunması bile çok saçma bu kadar bekleyen sıra vs.varken aklıma çok takıldı...

Sutunuz varsa emzirin bari ulasabilirliginiz varsa bebege.. yazik :KK43:
Burdaki herkesin dediği o çocuk için bekleyen yana yakıla sırada olan insanlar var ve onun alması görüşünde sanırım doğru olan da bu sütüm var ve eğer emzirirsem bütün sırada bekleyenlerin hakkına girer almak için bütün çabayı gösteririm duygusal bakıyorum o zaman daha zor benim için...

Bende kendimden kaygılarımdan dolayı emin değilim yoksa sevgi ilgi alaka hepsini fazlasıyla veririm Allahın izniyle. Peki sizce ben yarın yok alamam ben dersem kurum başka birine verince mutsuz olursa ben vebal alırmıyım diye düşünüyorum sanki sorumlu hissediyorum neden bilmiyorum .....
Mutsuz olup olmayacagini bilemezsiniz sizinlede mutlu olmayacak belki bunuda bilemezsiniz,hem oksüz hem yetim kalmis bir yavru var ortada şüphesizki ona bakarsaniz hem toplum onunde hemde allah katinda yeriniz baska olur mukafatini alirsiniz ama mecbur oldugunuz bisey degil bu yada vicdanen almak zorunda hissedeceginiz bir sey degil siz once kendinizi netleştirin bu kadar celiski ve kaygiyla olacak bir is degil bence.

Burdaki herkesin dediği o çocuk için bekleyen yana yakıla sırada olan insanlar var ve onun alması görüşünde sanırım doğru olan da bu sütüm var ve eğer emzirirsem bütün sırada bekleyenlerin hakkına girer almak için bütün çabayı gösteririm duygusal bakıyorum o zaman daha zor benim için...
Evet dusununce..bebek emzirmek bambaska birsey.. cok fena olursunuz sanirim emzirseniz ve sizden alsalar bebegi. :( ben sizin acinizdan dusunmemjstim acikcasi. Bebege uzuldugumden demistim. Yazik su an kim bakiyor acaba.. takip edin durumunu. insallah evlatlik alan olur yazik.

Yasal süreci bilmiyorum. 1 yaşında oğlum var, her gün 1 saat işe gidip geliyorum. Yardımcı olacak ailem yok, eşim hafta sonları da çalışıyor. Ev işlerinde zorlanıyoruz. Fakat eşim bugün öyle bir teklifle gelse hiç düşünmeden alırım.

Sizin gibi güzel insanların bunu yapması lazım vence bu konuda herkese güven olmaz. Benim bile gözlerim doldu heyecanlandım. Emin olun zor olmaz. 2-3 çocuğu aynı anda büyüten bütün arkadaşlarım hep tek çocuktan daha kolay olduğunu , nasıl büyüdüklerini bilmeden büyüyüp gittiklerini, birbirlerine arkadaş oldukları için mızmız da olmadıklarını söylerler hep. Allah doğru karar vermekte yardımcınız olsun insallah.

Çokteşekkür ederim cevap için peki bu arkadaşı eşime demişki hiç problem çıkmaz çabuk herşey olur bebeği alırsınız demiş o zaman öyle çabuk olmuyor dediğiniz gibiyse çok çok güzel zaten ben dediğim gibi hiç bir bilgim yok ne şekilde oluyor vs.ama şuan dahada mutlu oldum en azından hemen verip bırakmıyolar peşini hic olmazsa gözetim altında olması çok iyi. Peki gizliden değilde iletişime geçmek istediğimizi söylesek yinede mi bilgileri paylaşmazlar ?... Hani en azından iç rahat olması açısından arada bi sorsak etsek
Allah Allah kurum çalışanı mı esinizin arkadaşı? Belki kişiler arası evlat edinme olacaktır ama o da çok imkanlı gözükmüyor.. yani evlat edinmek isteyen aile ile en az 3 en fazla 5 hafta aralıklarla görüşme yapilmali 6 kere. İster istemez süreç uzuyor. E bu arada çocuk başka aileye verilmiş olur zaten... diğer mesele de veremezler bilgi. Aile izin verir mi bilmem ama neden versin ki? Bu arada bebeğin akrabalarının sahip çıkmayacağına emin misiniz? Çünkü bir çocuğun evlat edinmesi icin ailenin soy bağı reddi lazım mahkemeden..
Bir de kafanızı karıştırmak istemem ama belki eşinize şöyle bir yol sunarlar. Siz çocuğun nesi oluyorsunuz? Bir akrabalik ya da hısımlık varsa soya almadan verebilirler size. Hiç bir şeyi değilseniz de koruyucu aile olmanızı isteyebilirler. Özelden bana hangi il olduğunuzu yazar mısınız? Belki benim çalıştığım ildir, size randevu veririz yüzyüze anlatırız olayi. Ya da bulunduğunuz ilin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirsiniz

Kesınlıkle dedıgınız kadar kolay alamazsınız yasal yollarla hiç çocuğu olmayan yaşça sızden daha genç ve maddi durumu daha iyi aileye öncelik tanınır kesınlıkle. Bizzat teyzem 45 yasına dek evlat edınemedı neler yaptılar da sonunda bir tanıdık vasıtasıyla aldı elıne dogdu bebek annesı bırakıp gıttı gayri meşruydu çünkü. Yasal yoldan ımkansızdı. Sizin konunuzda da Aklıma garıp şeyler geldı de neyse susayım

Eşiniz nasıl arayıp soruyor size bakkaldan ekmek mi alıyor bnm aklıma baska seyler geliyor neyse

benim bildiğim de çocuklu aileye farklı cinsiyet evlat edindirilmiyor. malum sebeplerden dolayı...

Hayırlı günler şimdi hemen yazmak istedim sıcağı sıcağına yoldayken. Eşim ile sabah çıktık kuruma gidip görüştük ve gerçekten dediğiniz gibi evlat edinme hiç o kadar kolay değilmiş, çok rahatladım yalnız dayanamayıp şikayette de bulundum çünkü, anladığım kadarıyla yasal olmayan şeyler ile o çocuk verilmek istenmiş. O arkadaş tarafından ve bence o evlat edindiği çocuğuda o şekilde aldığına inandım bugün.

Neyse fazla detaya girmeyeceğim beni o kadar güzel aydınlattı ki bayan aklımda tek soru işareti kalmadı, bebek 3 aydır kurumdaymış annesi intihar ederek hayatına son vermiş ve baba aslında ölmemiş madde bağımlısı olduğu için şuan babada değilmiş, ve aile bağları kuvvetli olmadığından iştenmemiş bebek anneanne babaanne vs.kimse kabul etmemiş. Şuan evlatlık için henüz verilmeyecekmiş babanın rızası alınmadan bu yüzden bekletiliyormuş. Ve verileceği zaman dediğiniz gibi ilk sırada bekleyen kişi ile iletişime geçilecekmiş.

Birşey daha öğrendim evli olmayan insanlar da evlat edinebiliyormuş. İlla evli olma şartı yokmuş. Böyle yani durum arkadaşlar evlat edinme konusunda verdiğiniz bilgiler, fikirler, düşünceler için çok teşekkür ederim sayenizde belkide hiç araştırmadan tamam deyip usulsüz bi çocuk alacaktım sırf eşimin aklına uyup. Arkadaşı onu merhametinden öyle bir yakalamış ki yani eşim 2 gün boyunca ruh gibiydi sanki benim 7.5 aylık bebeğimi ellerinden almış gibi üzülüyordu babasının olması anneanne babaannesinin olması bile şuan rahatlattı bizi çünkü arkadaşı eşime hiç kimsesi yok demişti ve bizi bu daha çok üzmüştü.

Eşimde benimleydi sonrasında arkadaşına bi fırça attı:)) Hiç kimsesi yok denilen bebeğin aslında ailesi olduğunu öğrenince eşim de bende rahatladık en azından belki vicdanları sızlar ve sahip çıkarlar. Allah razı olsun hepinizden çok sağolun gerçekten bu ramazan ayında belkide bir bebeğin bir ailenin günahına giricektik herkese fikir veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

2 çocuk varken üstelik yaşları da küçükken bence bu anlamsız olur. çocuksuz aileler var bi sürü. bırakın onlar alsın.

Ben de yaş farkı olursa ayrımcılık korkusu olmaz diye düşünüyorum. Iki çocuğum var, kendim düşünürsem ancak onlar onlu yaşlarındayken düşünürüm .

yegenlerimi seviyorum. kan bagim var ustune. ki ben cok kan bagi da aramam ogrencilerimi de kendi evladim gibi seviyordum. o sekilde sevgi doluyum. taa liseden beri evlat edinmeyi dusunurum. annesiz babasiz sevgisiz kalmalarina uzulurum cocuklarin. ustelik cocuk severim onlara sevgimi aktarmak isterim. unideyken cocuk esirgemeye gitmistim koruyucu aile olmak icin. ama o benim sandigim gibi birsey degilmis. ailem benle ayni fikirde olmaz diye kabul etmedim.

iste yegenimle oglum hemen hemen ayni gun dogdu. ama kendi evladin illaki onde oluyor. yani oyle bencil biri de degilim. adil olmaya da calisirim ama demek istedigim ayni yas grubu icinde diger cocuga esit sevgi gostermek cok ama cok zor bence. annelik icgudusu devreye girer illa. ve diger bebek hisseder. hic cocugu olmamis biri evlat edinse cok daha sevgi gorur o bebek de. kinu sahibinin ve esinin iyi niyetinden suphem yok ama bazen kas yapayım derken goz cikar. ayni yas grubu birbirine saldirgan tavirlar sergileyebiliyor. illa vuracaklar birbirlerine. o zaman iste anne icgudusunun cok adil olabilecegini sanmiyorum. evlatlik olan illa hisseder. 5 yasindaki oglumla 6 aylik olan oglum arasinda bile dengeyi saglamak cok zorken , biri emzirdigin 7 aylik bebek ile evlat edindigin 7 aylik bebek arasinda dengeyi kurmak cok zor olur.

yaparım sanirsiniz ama yapamazsiniz hic o topa girmeyin bence konu sahibi Omas Omas .

ha Allah korusun cok yakin akrabam abim ablam esimim ablasi teyze cocugu vs oyleyse yurtlarda ve tanimadigim insanlarla kalmasindansa bende kalsin evlat edinelim derim ama baska secenek varsa birakin cocugu olmayan birileri evlat edinsin. yada cocuklarini buyutmus biri.

konunun sonunu okumadan bildirime göre cevap yazmistim. çözümlenmis sizde rahatlamissiniz.

Evlat almak değilde evlat edinmek deseniz daha hoş. Bazi mesajlarda da almak kelimesi kullanılmış .

Psikolojik rahatsızlıklariniz , emin olamayisiniz ve küçük bebeğiniz düşünüldüğünde çok doğru gelmiyor .
Maddi gücünüz iyiyse , yardımcı / baskıcı tutabilirseniz daha kolay olabilir belki.

Öz evladinizdan daha önem vermelisiniz.
Çünkü daha büyük emanet.

Hayırlı günler şimdi hemen yazmak istedim sıcağı sıcağına yoldayken. Eşim ile sabah çıktık kuruma gidip görüştük ve gerçekten dediğiniz gibi evlat edinme hiç o kadar kolay değilmiş, çok rahatladım yalnız dayanamayıp şikayette de bulundum çünkü, anladığım kadarıyla yasal olmayan şeyler ile o çocuk verilmek istenmiş. O arkadaş tarafından ve bence o evlat edindiği çocuğuda o şekilde aldığına inandım bugün.

Neyse fazla detaya girmeyeceğim beni o kadar güzel aydınlattı ki bayan aklımda tek soru işareti kalmadı, bebek 3 aydır kurumdaymış annesi intihar ederek hayatına son vermiş ve baba aslında ölmemiş madde bağımlısı olduğu için şuan babada değilmiş, ve aile bağları kuvvetli olmadığından iştenmemiş bebek anneanne babaanne vs.kimse kabul etmemiş. Şuan evlatlık için henüz verilmeyecekmiş babanın rızası alınmadan bu yüzden bekletiliyormuş. Ve verileceği zaman dediğiniz gibi ilk sırada bekleyen kişi ile iletişime geçilecekmiş.

Birşey daha öğrendim evli olmayan insanlar da evlat edinebiliyormuş. İlla evli olma şartı yokmuş. Böyle yani durum arkadaşlar evlat edinme konusunda verdiğiniz bilgiler, fikirler, düşünceler için çok teşekkür ederim sayenizde belkide hiç araştırmadan tamam deyip usulsüz bi çocuk alacaktım sırf eşimin aklına uyup. Arkadaşı onu merhametinden öyle bir yakalamış ki yani eşim 2 gün boyunca ruh gibiydi sanki benim 7.5 aylık bebeğimi ellerinden almış gibi üzülüyordu babasının olması anneanne babaannesinin olması bile şuan rahatlattı bizi çünkü arkadaşı eşime hiç kimsesi yok demişti ve bizi bu daha çok üzmüştü.

Eşimde benimleydi sonrasında arkadaşına bi fırça attı:)) Hiç kimsesi yok denilen bebeğin aslında ailesi olduğunu öğrenince eşim de bende rahatladık en azından belki vicdanları sızlar ve sahip çıkarlar. Allah razı olsun hepinizden çok sağolun gerçekten bu ramazan ayında belkide bir bebeğin bir ailenin günahına giricektik herkese fikir veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Annesi :(:(:( hüngür hüngür ağladım burasıni okuyunca. Babası var ama yok. Ailesi var ama yok :(:(

Ahhhh ..... :(:(:(:(

Hiç kimsesi yok denilen bebeğin aslında ailesi olduğunu öğrenince eşim de bende rahatladık en azından belki vicdanları sızlar ve sahip çıkarlar.
Benim gönlümden geçen inşallah baba da çocuğu vermeye ikna olur da yıllardır çocuk hasretiyle bekleyen, onu pamuklara saracak 'gercek' ailesine kavuşur

Oy kurban olurum ben ona, içim parçalandı. Hiçbir çocuk anasız babasız kalmasın Allahım :KK42: Anne olunca çok daha iyi anladım her şeyi.
Ben olsam alırdım. Ama sizin içinizde acaba var o yüzden almayın derim.

Back