• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 küçük çocuk ve 1 çocuk evlat edinme kararsızlığı

Benim 4 tane var Eger eşim bana andırsa hiç düşünmem.
Allah kolaylığını mutlaka verir, bakın size cennete girmek için halı sermiş, bence çok güzel olur :)
Zaten Rabbim kolaylığını vermese hiç ikinci cocuk bile olmazdı dogru diyorsunuz da işte cesaretim hiç yok...

Yasal yollardan evet. Hiç başvurumuz yok eşimin arkadaşlarından edinen var zaten aracı o kendi kurumundan olduğu için çok istiyor bizim ona aile olmamızı.
Anladım teşekkür ederim. Demek bu şekilde de oluyormuş....
Bu size bir imtihan olabilir mi? Pek kimseye nasip olmaz böyle bir şey. İyi düşünün, etraflıca. Çevrenizde sizi tanıyan, neleri yapıp neleri yapamayacağınızı bilen birine danışın bence.
Çünkü bu işi yapabilmek yapı meselesi.

Ben kız bebek olsaydı aynı endişeleri taşımadan alma düşüncenize takıldım açıkçası. Bebeğin ihtiyacından çok size vereceği faydaya odaklanmışsınız.. İki oglum bir tek kizim eksik. Dogum yapmayi da dusunmuyorum, ne guzel bedavadan kiz evlat sahibi olacagim.. Aaa... Erkek miymiş? O zaman endiselerim baslar benim. Anksiyetem hortlar. Yetemem. Kız olsaydı yeterbilirdim! Kusura bakmayın ama bu konuda sadece eşinizi saf iyi niyetli buldum.
Hemen açıklama yapayım kız çocuğu olsaydı çünkü onu ileride neler bekliyor yada nasıl bir ailede büyür bilemezdik ve kız çocuklarının başına neler geliyor biliyorsunuz ve şükürler olsun eşim ve kendimden o kadar eminim ki ona cok güzel bir anne ve baba olurduk. En azından kız çocukları bence erkek çocuklarından daha çokmağdur olduğu için hemen alalım dedim yani kendimden çok aslında hemen o an tecavüz ve istismar olayları geldi aklıma ve vicdanendi aslında hemen o tepkim yoksa tabiki kızı erkeği yok ama gerçekten kızlarımızın neler yaşadığını az çok okuyup görüyoruz. Iki evladımı hep başka kızların hayatlarını düşünerek yetiştiriyoruz ben ve eşim. Hassaslığım farklı benim korkulardan dolayı.

Isteseniz de alamazsiniz ki, konu niye acil.is ben anlayamadim acikcasi
Yok şuan evet dediğim an pazartesi işlemler başlıyor ve kısa sürede evladım olabilir. Kurum ile bağlantıda olduğumuz için ve bebekler cok fazla geri verildiği için bekletilmeden evlat edinmemizi istediler. Her kurum farklı biliyorsunuz ve bu kurumda çok fazla bebek geri gönderilmiş bakım bi müddet sonra sıkıntı olmus alanlarda büyük sebep de bu zaten yıpranmasını istemiyorlar bebeğin.

Yok şuan evet dediğim an pazartesi işlemler başlıyor ve kısa sürede evladım olabilir. Kurum ile bağlantıda olduğumuz için ve bebekler cok fazla geri verildiği için bekletilmeden evlat edinmemizi istediler. Her kurum farklı biliyorsunuz ve bu kurumda çok fazla bebek geri gönderilmiş bakım bi müddet sonra sıkıntı olmus alanlarda büyük sebep de bu zaten yıpranmasını istemiyorlar bebeğin.
O zaman koruyucu aile olacaksiniz siz
Evlat edinme proseduru farkli birsey

Tanıdık oldukları için ve bebek çok küçük olduğu için bekletmek istemedikleri için bize söylediler. Mesela cok fazla bebek alıp geri bırakmışlar bakımından dolayı.

siz tanıdıkla iş yapacaksanız bilemem malum burası türkiye çaycıyı bile tanısan işin görülür..
ama prosedürü bildiğim zorlu.
çocuklarınızın tam teşekküllü sağlık raporu falan isteniyor yanılmıyorsam eskiden öyleydi en azından. çocuklarınıza organ mı lazım vs gibi şeylerin önüne geçmek için.

cocugu olanlara evlatlik veriliyormu beni aydinlatirmisiniz bu konuda ???

Hemen açıklama yapayım kız çocuğu olsaydı çünkü onu ileride neler bekliyor yada nasıl bir ailede büyür bilemezdik ve kız çocuklarının başına neler geliyor biliyorsunuz ve şükürler olsun eşim ve kendimden o kadar eminim ki ona cok güzel bir anne ve baba olurduk. En azından kız çocukları bence erkek çocuklarından daha çokmağdur olduğu için hemen alalım dedim yani kendimden çok aslında hemen o an tecavüz ve istismar olayları geldi aklıma ve vicdanendi aslında hemen o tepkim yoksa tabiki kızı erkeği yok ama gerçekten kızlarımızın neler yaşadığını az çok okuyup görüyoruz. Iki evladımı hep başka kızların hayatlarını düşünerek yetiştiriyoruz ben ve eşim. Hassaslığım farklı benim korkulardan dolayı.
Keske konunun icinde aciklasaydin bu durumu. Kusura bakma ramazan gunu hakkina girdim. Cinsiyetcilik yaptigini dusundum. Dusuncen cok guzel gercekten ama oyle bir devirdeyiz ki sapik mahluklar kizi erkegi aramaz oldu maalesef.

Merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar. Ben 31 yaşında 2 çocuk annesiyim iki erkek evladım var 4.5yaşında ve 7.5 aylık. 6senelik evliyim. Çok şükür Rabbim'e güzel bir evliliğimiz var.

Şimdi 7aylık bir bebek var annesi ve babası ölmüş ve şuan gerçekten bakım isteyen herşeyden önce sevgiye muhtaç bir bebek var. Eşim yeni aradı ve durumu anlattı yasal yollardan evlat edinelim mi dedi, ben önce duraksadım çünkü zaten iki küçük evladım var fakat sonra dedim kız ise hemen alalım birdaha çocuk düşünmüyorum eşim hernekadar düşünsede Allahın izniyle inşallah bu iki evladımı hayırla büyütüp düşünmüyorum hamilelik bana çok sıkıntı. Erkek bebekmiş 3kardeş büyürler dedi. Yalnız cesaretim yok acaba düzgün yetiştirebilicekmiyim ?..

Kendi çocuğum için bile bu kadar kaygı duyuyorken ona daha çok kaygı duyacak gibi hissediyorum bende panik atak anksiyete problemide var yani 3 küçük çocuk sorumluluk nasıl olur ?.. Vicdanen kendimi kötü hissediyorum almalıyım diyorum, ama sonra ya diye başlayan soru işaretleri ile kalıyorum... Onu çok seveceğime eminim sadece bu rahatsızlığımdan dolayı da ayrı korkularım var dahada ağırolucak çünkü sorumluluk 3e katlanacak 3 minik evlat ...

Bana da yardımcı olurmusunuz güzel düşüncelerinizi bekliyorum ... En azından tecrübe edinen var mı evlat edinip ?..

Kız bebekse yetiştirme sorumluluğunu ve panik atağınızı felan düşünmezken ;erkek bebek olunca neden kararsız kaldınız ben orayı anlayamadım.

Anaçlığınız için kutluyorum ama bence kız erkek demeden bi evladım olsun diyenler almalı böyle çocukları ..

Büyük heyecanla kucak açmış bekleyenler.

Kız bebekse yetiştirme sorumluluğunu ve panik atağınızı felan düşünmezken ;erkek bebek olunca neden kararsız kaldınız ben orayı anlayamadım.

Anaçlığınız için kutluyorum ama bence kız erkek demeden bi evladım olsun diyenler almalı böyle çocukları ..

Büyük heyecanla kucak açmış bekleyenler.
Çok teşekkür ederim aslında açıklamayı yaptım görmediniz belkide sebep buydu .

Bu aciklama beni pek tatmin etmedi. Ben de diger arkadas gibi ayni dusunuyorum cunku bebekten cok once kendinizi dusunmussunuz. Ilk yazdiginiz konunuzda oyle yaziyordu. Kiz olursa kendiniz icin istiyordunuz. Onun kotu kimselerin eline gececegi endisesinden cok, kendiniz icin kiz olsa iyi olur, dogum yapmayi dusunmuyorum diye dusundunuz. Kotu kimselerin eline duserse endisesi ilk yazdiklarinizda yoktu. Kotu insanin eline duserse kiz erkek fark etmez ki. Erkek oldugunu ogrenince psikolojik rahatsizliklariniz yuzunden bakabilir miyim dediniz. Hem sizin iki erkek evladiniz var, onlar da buyuyecekler. O açidan kiz olmasindan cok, erkek olmasi bence daha iyi.
Bebegin buyutulmesi, egitimi icin hic evladi olmayan, yillarca evlat hasretiyle yanan biri mi yoksa siz mi hayirli olur onu Rabbim bilir, dilegim onun icin kim hayirli ise o kisi buyutsun.

Evet bence de kiz erkek ayirimi yapmayan biri sanirim daha iyi olur bebek icin. Erjek olursa gonulsuz bakacak gibi sanki konu sahibi.

Bence de çocuksuz ve evlatlık edinmek isteyen bir aileye çocuğun verilmesi daha uygun olur.
Hem sizin çocuklarınız da küçükmüç üçüne de nasıl yetişmeyi düşünüyorsunuz acaba?
Aslında ev işleri için 2 günde 1 yardımcım var eşim sağolsun akşamları cok yardımcı açıkçası tek başıma büyütüyorum. Bilsem ki şuan çok iyi bir aile alıp büyütecek zaten hiç direkt eşime hayır derdim. Açıkçası biraz duyduklarından dolayı eşim o bebeğin ailesi olmamızı çok istiyor inşallah hayırlısı neyse o olsun ...

Oyyy yavrum benım :( inşallah hakeden aileye verilir ona cok iyi bakarlar .yazık ya kurban oldugum .suan bebek nerde esin nerde gordu o bebegi

Eşinize helal olsun diyorum gerçekten ben de evladı olmayan ailelerin alması tarafındayım ama eşiniz gerçekten istiyorsa kalpten inşallah olur

Bu aciklama beni pek tatmin etmedi. Ben de diger arkadas gibi ayni dusunuyorum cunku bebekten cok once kendinizi dusunmussunuz. Ilk yazdiginiz konunuzda oyle yaziyordu. Kiz olursa kendiniz icin istiyordunuz. Onun kotu kimselerin eline gececegi endisesinden cok, kendiniz icin kiz olsa iyi olur, dogum yapmayi dusunmuyorum diye dusundunuz. Kotu kimselerin eline duserse endisesi ilk yazdiklarinizda yoktu. Kotu insanin eline duserse kiz erkek fark etmez ki. Erkek oldugunu ogrenince psikolojik rahatsizliklariniz yuzunden bakabilir miyim dediniz. Hem sizin iki erkek evladiniz var, onlar da buyuyecekler. O açidan kiz olmasindan cok, erkek olmasi bence daha iyi.
Bebegin buyutulmesi, egitimi icin hic evladi olmayan, yillarca evlat hasretiyle yanan biri mi yoksa siz mi hayirli olur onu Rabbim bilir, dilegim onun icin kim hayirli ise o kisi buyutsun.
Rabbim içimde ki niyeti biliyor kız olsaydı çünkü panik atak anksiyete bile umrumda olmazdı kız evlat müjdesi Rabbim'e ulaşıyorken bu kadar kötülük varken kendimi onun yerine koyunca bizler anne babamızla büyümemize rağmen sıkıntı yaşıyoruz. Ben annemden uzakta yaşıyorum aslında bu bile bana bu kadar zor geliyoken annesiz olmak çok ayrı ve ne olursa olsun kız evlatları daha zor durumlarda kalıyor bana göre. Ve kız olsaydı panik atak anksiyete bile 2.planda kalırdı ben çok hassasım bu konuda neden bilmiyorum kız erkek ayrımı değil sadece kız çocukları hep daha cok mağdur ediliyor en azından gördüklerim okuduklarım vs.. Ayrıca herkes gibi 1 kiz 1erkek isteyenlerdendim olmadı şuan 2 oğlumu dünyalara değişmem. Çocuk düşünmesem de eşimin istediğini yazdım. Bilemem belki yine 1 evladım daha olur ama erkek olsa yine başımın üstünde yeri, benim ki cok farklı bi korku aslında belkide ifade edemedim kusuruma bakmayın ben kendim için değilde aslında o kızın geleceği içindi yani o an annem bile geldi aklıma içimdekileri bilseniiizz. Bu arada bebek emziriyorum ve eger kız olsaydı onuda emziricektim öyle bir düşünce dahi geçti aklımdan böylece süt kardeş de olacaklardı zaten olmasalar dahi anne baba olarak zaten kardeş gibi büyürdü. Çok teşekkürler cevap için aynı temmenide bende bulunuyorum hayırlısı ne ise o olsun Rabbim en güzel hayırlı kapıları açsın o minik için...

Back