• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 küçük çocuk ve 1 çocuk evlat edinme kararsızlığı

Seçenekleri düşünelim. Sizin gibi sevgi dolu bir aile alabilir bebeği. Bebeği yeteri kadar sevmeyecek bir aile alabilir. Bebeği herhangi bir aile almayabilir.

Kız evlat olsaydı bakacaktınız. Demek ki bi gücünüz, son bi kuvvetiniz var. Bence alın. Diğer 2 kötü seçenek bebek için çok zor. Hazır böyle bir aile bulmuş bebek, ortada kalmasın. Sadece endişeyse içinizdeki, anneliğinize ve sevginize güveniyorsanız lütfen alın.

Evet bence de kiz erkek ayirimi yapmayan biri sanirim daha iyi olur bebek icin. Erjek olursa gonulsuz bakacak gibi sanki konu sahibi.
Böyle düşünmenize cok üzüldüm kendimi yanlış ifade ettim sanırım. İnanın şuan onu bile o kadar çok istiyorum ki yalnız bir yandan diyorum belki herkesin dediği gibi evlat hasreti çeken birinin elinden bu imkanı alıcam düşüncesi içindeyim hic bunu düşünmemiştim ama sağolsun arkadaşlar mantıklı konuşunca bende düşünüyorum. Kız evlat olsaydı sadece korkularımdan dolayı hemen kendimi bile unutup evet dedim ya şöyle söyliyim bu kadar tecavüze istismara uğrayan kız bebek varken ben anksiyete panik atak dahi geçirsem gözüme gelmezdi korkusu aslında ifade edemiyorum kendimi saygı duyuyorum düşüncenize ama inanın ayrım değil. Ben erkek bebeğe tecavüz duymadım kolay kolay, ama kız çocukların sayısını hatırlamıyorum ve bu erkek bebek olduğu için sonrasında en azından başka aile alsa adam birşey yapmaz düşüncesi oldu ya bilmiyorum ifade edemiyorum sanırım ama asla ayrım yok dediğim gibi söz konusu bile olamaz hepsi bir can hepsi Rabbimin emaneti.

Benim dört çocuğum var evlatlik değil ama koruyucu aile olmayı çok istiyorum. Burada sayfalarca evlatlık yazılarını okudum. Hasretle bekleyenler var .
Eşimde ben de eğitimciyiz . Maddi durumumuzda iyi . Bir çocuğa daha bakabilecegimi düşünüyorum.

Seçenekleri düşünelim. Sizin gibi sevgi dolu bir aile alabilir bebeği. Bebeği yeteri kadar sevmeyecek bir aile alabilir. Bebeği herhangi bir aile almayabilir.

Kız evlat olsaydı bakacaktınız. Demek ki bi gücünüz, son bi kuvvetiniz var. Bence alın. Diğer 2 kötü seçenek bebek için çok zor. Hazır böyle bir aile bulmuş bebek, ortada kalmasın. Sadece endişeyse içinizdeki, anneliğinize ve sevginize güveniyorsanız lütfen alın.
Çok teşekkür ederim. Evet gücüm var aslında Allahın izniyle inşallah üstesinden de gelirim diyorum ama kendime tam güveniyorum sonra korkularım ile tekrar duruyorum. Annem ile konuştum kesinlikle al çok güzel bakarsın dedi. Ablam tam aksine konuştu 3 erkek sorumluluğu vs. Tabi sonuc olarak ben bakıcam sadece siz degerli arkadaşlardan fikir almak istedim siz daha yalın tarafsız bakıyorsunuz çünkü

Su an annelik ic güdüsü ile koruma hissi oluşmuş olabilir.Ama aldiktan sonraki sorumluluk da büyük .Belki endiseleriniz anksiyeteyi tetikleyecek .Bence evladi olmayan insanlara bırakmalısınız bu şansı.

siz tanıdıkla iş yapacaksanız bilemem malum burası türkiye çaycıyı bile tanısan işin görülür..
ama prosedürü bildiğim zorlu.
çocuklarınızın tam teşekküllü sağlık raporu falan isteniyor yanılmıyorsam eskiden öyleydi en azından. çocuklarınıza organ mı lazım vs gibi şeylerin önüne geçmek için.
Açıkçası çok bilgim yok ama arkadaşının dediği şey şuan çok kısakısa zamanda işlemler bitermiş. Mesela en son 3 yaşında bir çocuğu evlat edinmiş aile xok istemiş fakat en fazla 6ay dayanabildi deyip geri getirip vermişler ve şikayetleri lavabo alışkanlığı zorluğu vs.diye yani bakmayın yana yakıla isteyenlerde bazı kişiler tabi geri getirip veriyormuş. Hayırlısı inşallah ama tanıdık olan kişi de bu kadar isteme sebebi çocuğu olmasına rağmen evlat edinen ve 5 yaşına getirmiş biri Rabbim herkesin hepimizin gönlüne göre versin inşallah cok sağolun cevap için.

Su an annelik ic güdüsü ile koruma hissi oluşmuş olabilir.Ama aldiktan sonraki sorumluluk da büyük .Belki endiseleriniz anksiyeteyi tetikleyecek .Bence evladi olmayan insanlara bırakmalısınız bu şansı.
İşte sizin gibi düşünceler beni aslında dogru yola götürüyor mesela hiç bu yönde bakmadım belkide dediğiniz gibi çok sağolun.

Arkadaşlar eşime sunduğum fikir sizinle paylaşmak istiyorum; başvuru yapan aileler varya dedim bizde araştırma yapsak gerçekten isteyen aileye aracılar ile yardımcı olsak tanıdığımızı devreye sokarak biran önce işlemlerin kısa sürmesini sağlasak sonuçta hepinizin dediği gibi bekleyenler var sizce mantıklı değil mi ?... Allah hepinizden razı olsun bana tarafsız bakıp fikirler sundunuz hic bakmadığım taraflardan baktım. Eşim tabi ısrarla biz alalım diyor bende ona sizin söylediklerinizi söyledim, bu sefer ya geri verirlerse bebeği ya kötü bakarsalar düşüncesi sardı bende dedim onu hiçkimse bilemez biz de araştırma yapalım gizliden dedim hatta elimizi üstünden çekmeyiz çocuk ile hep iletişimde oluruz yeni ailesi olduğunda dedim sizce ?...

Bazıları ‘bu şans çocuksuz çiftlere bırakılmalı’ vs demiş ancak bu düşünceye katılmıyorum. Çünkü herzaman çocuğun en yüksek menfaati gözetilir. Doğal olarak çocuk için hangi aile iyiyse ona verilmelidir, çocuklu çocuksuz farketmez. Evlat edindirme birimlerinde çalışanlar da olaya bu açıdan bakar, çocuksuz çiftlerin bir şansı olsun diye bakılamaz bu durumlara.

Size bu bebeği evlat edinin ya da edinmeyin diyemem doğrusu. Fakat şunu biliyorum ki tereddütlerle olacak bir iş değil, çok istemek gerekiyor. O yüzden iyi düşünün. Ayrıca henüz bebek olduğu için daha rahat evlatlık verilebilir. Çünkü genelde insanlar bebekleri tercih ediyor.

Aklinizda içinizde en ufak bir şüphe varsa acabaniz varsa almayin.kendi bebeklerinizde çok kücükken ilgi ve sevgiye ihtiyaci varken yetebileceginizi dusunuyormusunuz?

Eşinizden Allah razı olsun gözlerim doldu:KK42:Hem 2 Çocuk sahibi olup hemde 3. çocuğuna da doğal yolla sahip olabilecekken başka bir canı sahiplenme cesareti ve insanlığı... :dua:

Bazıları ‘bu şans çocuksuz çiftlere bırakılmalı’ vs demiş ancak bu düşünceye katılmıyorum. Çünkü herzaman çocuğun en yüksek menfaati gözetilir. Doğal olarak çocuk için hangi aile iyiyse ona verilmelidir, çocuklu çocuksuz farketmez. Evlat edindirme birimlerinde çalışanlar da olaya bu açıdan bakar, çocuksuz çiftlerin bir şansı olsun diye bakılamaz bu durumlara.

Size bu bebeği evlat edinin ya da edinmeyin diyemem doğrusu. Fakat şunu biliyorum ki tereddütlerle olacak bir iş değil, çok istemek gerekiyor. O yüzden iyi düşünün. Ayrıca henüz bebek olduğu için daha rahat evlatlık verilebilir. Çünkü genelde insanlar bebekleri tercih ediyor.
Çok teşekkürler sağolun dediğiniz çok doğru inşallah hayırlısı ne ise o olsun haklarımızda.

Aklinizda içinizde en ufak bir şüphe varsa acabaniz varsa almayin.kendi bebeklerinizde çok kücükken ilgi ve sevgiye ihtiyaci varken yetebileceginizi dusunuyormusunuz?
Sevgi ve ilgi konusunda değil de aslında korkularım ya düzgün yetistiremezsem mesela şunu bile düşünüyorum ona ileride sen evlatlıksın demelerini bile düşününce panik oluyorum yani aslında benim korku ve kaygılarım gelecekten daha çok yani aslında benim kaygı normalde de olduğu için bu da beni daha cok kaygıya itecek korkusu var çünkü bana ayrı bir emanet olucak...

B
Merhaba arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar. Ben 31 yaşında 2 çocuk annesiyim iki erkek evladım var 4.5yaşında ve 7.5 aylık. 6senelik evliyim. Çok şükür Rabbim'e güzel bir evliliğimiz var.

Şimdi 7aylık bir bebek var annesi ve babası ölmüş ve şuan gerçekten bakım isteyen herşeyden önce sevgiye muhtaç bir bebek var. Eşim yeni aradı ve durumu anlattı yasal yollardan evlat edinelim mi dedi, ben önce duraksadım çünkü zaten iki küçük evladım var fakat sonra dedim kız ise hemen alalım birdaha çocuk düşünmüyorum eşim hernekadar düşünsede Allahın izniyle inşallah bu iki evladımı hayırla büyütüp düşünmüyorum hamilelik bana çok sıkıntı. Erkek bebekmiş 3kardeş büyürler dedi. Yalnız cesaretim yok acaba düzgün yetiştirebilicekmiyim ?..

Kendi çocuğum için bile bu kadar kaygı duyuyorken ona daha çok kaygı duyacak gibi hissediyorum bende panik atak anksiyete problemide var yani 3 küçük çocuk sorumluluk nasıl olur ?.. Vicdanen kendimi kötü hissediyorum almalıyım diyorum, ama sonra ya diye başlayan soru işaretleri ile kalıyorum... Onu çok seveceğime eminim sadece bu rahatsızlığımdan dolayı da ayrı korkularım var dahada ağırolucak çünkü sorumluluk 3e katlanacak 3 minik evlat ...

Bana da yardımcı olurmusunuz güzel düşüncelerinizi bekliyorum ... En azından tecrübe edinen var mı evlat edinip ?..
Benim iki öz bir manevi oğlum var. Yanıma geldiğinde yetişkindi . 2 haziranda kep töreni var mesela. Heyecan simdiden bastı hepimizi . Gönlünüz genişse hersey yeter emin olun. Bir çocuğun hayatini kurtarmasinda payiniz olması müthiş güzel bir duygu. Bu arada öz oğullarım 6 ve 16 yasında . Furkanım da 20 yaşında.

Çok teşekkür ederim. Evet gücüm var aslında Allahın izniyle inşallah üstesinden de gelirim diyorum ama kendime tam güveniyorum sonra korkularım ile tekrar duruyorum. Annem ile konuştum kesinlikle al çok güzel bakarsın dedi. Ablam tam aksine konuştu 3 erkek sorumluluğu vs. Tabi sonuc olarak ben bakıcam sadece siz degerli arkadaşlardan fikir almak istedim siz daha yalın tarafsız bakıyorsunuz çünkü
Ya inanın hiç belli olmuyor bu işler. Kazara 3.ye hamile kalsanız aldıracak mıydınız? Erkek çocuk iki erkekle çok daha kolay bence. Kız bambaşka bi düzen. Sıfırdan bi annelik bilgisi lazım. Yabancı olduğunuz bi durum değil. Sizin 3.ye çok ihtiyacınız olmayabilir ama bebeğin aileye çok ihtiyacı var.

B

Benim iki öz bir manevi oğlum var. Yanıma geldiğinde yetişkindi . 2 haziranda kep töreni var mesela. Heyecan simdiden bastı hepimizi . Gönlünüz genişse hersey yeter emin olun. Bir çocuğun hayatini kurtarmasinda payiniz olması müthiş güzel bir duygu. Bu arada öz oğullarım 6 ve 16 yasında . Furkanım da 20 yaşında.
Maşallah size. Ben mesela eşime derdim ileride çocuklarım büyüsün bir çocuk daha alıp büyütürüz diye ama şimdi bebek ile hir bebek daha olunca biraz korktum. Bizde elimizden geldiğince bazı çocuklara okuması için yardımcı oluyoruz ama tabi koruyucu aile değiliz bizimki daha çok bir faydamız olsun düşüncesi. Sizide tebrik ediyorum ne kadar güzel Rabbim nice guzel günlerini görmenizi nasip etsin inşallah...

Maşallah size. Ben mesela eşime derdim ileride çocuklarım büyüsün bir çocuk daha alıp büyütürüz diye ama şimdi bebek ile hir bebek daha olunca biraz korktum. Bizde elimizden geldiğince bazı çocuklara okuması için yardımcı oluyoruz ama tabi koruyucu aile değiliz bizimki daha çok bir faydamız olsun düşüncesi. Sizide tebrik ediyorum ne kadar güzel Rabbim nice guzel günlerini görmenizi nasip etsin inşallah...
Tesekkur ederim dusunceleriniz icin. Insallah evlendiği ve yuva kurdugu gunleri de görürüm

Ya inanın hiç belli olmuyor bu işler. Kazara 3.ye hamile kalsanız aldıracak mıydınız? Erkek çocuk iki erkekle çok daha kolay bence. Kız bambaşka bi düzen. Sıfırdan bi annelik bilgisi lazım. Yabancı olduğunuz bi durum değil. Sizin 3.ye çok ihtiyacınız olmayabilir ama bebeğin aileye çok ihtiyacı var.
Evet hemde şuan o kadar çok ihtiyacı var ki anne sütü dahi alamamış bir bebek hem ağlıyorum hem korkuyorum hem istiyorum hem siz arkadaşlarımızın dediği başkaları bu kadar bekleyip istiyoken haklarına mı giriyorum diye düşünüp duruyorum ....

Back