• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 küçük çocuk ve 1 çocuk evlat edinme kararsızlığı

Benim iki bebeğim var. Üçüncüyü yapmayı düşünmüyorum. Ama böyle bişey olsa seve seve alırım. Çünkü kendi adıma şundan eminim, kalbimde yardıma muhtaç bana anne diyecek bir bebeğede koskocaman bir yer var...

İlk etapda süt anne olabileceğinizi ve uygun bir aile çıkana kadar koruyucu aile olabileceğinizi belirtin. Evdeki duruma göre karar verirsiniz. Eğer sahiplenebilirseniz, çocuklar arasında ayrım yapmayacağınıza kanaat getirirseniz evlat edinmek için prosedüre başlayabilirsiniz.

Evet hemde şuan o kadar çok ihtiyacı var ki anne sütü dahi alamamış bir bebek hem ağlıyorum hem korkuyorum hem istiyorum hem siz arkadaşlarımızın dediği başkaları bu kadar bekleyip istiyoken haklarına mı giriyorum diye düşünüp duruyorum ....
Hayır tabiki öyle düşünmeyin. Sizin zaten sorunluluğunu üstlendiğiniz 2 evladınız var. 2 koca hayatı sırtlanmak kolay mı? Doğurmadığınız, can katmadığınız bir hayatı da yüklenmeyi düşünüyorsunuz. Düşünmeniz bile çok güzel. Ben sadece niyeti olan bi aile görünce hemen sıkıştırıyorum. Bi umut varken o bebek için, kaybolsun istemiyorum. Kararınızı bildirin burayada en son.

Allah doğru yolu göstersin inşallah hayırlısı nasılsa öyle olsun

Çocuğu siz aldığınızda çok mutlu olup sevgi dolu büyüyecek eminim
Peki ya siz almadiginizda başka bir ailede almazsa yetim büyürse ya da başka alan aile sevgi dolu bakmazsa iyi bakmazsa çocuğa
Çocuğa çok hasret bir aile o çocuğu alır çok iyi bakarsa hem onlar bu mutluluğu yaşar hem çocuğa yasatirsa

3 seçenek var Allah nasil olacak ne olacak en iyi bilen inşallah en doğru kararı sizin içinde o yavrucak içinde Allah göstersin

Yasal yollardan daha önce başvurunuz yoksa evlat edinemrzsiniz diye biliyorum. Hele bebekler için insanlar yıllarca sıra bekliyor diye biliyoruz ama yanlış mı? Bebek için en hayırlısı olur insallah

Siz kafa olarak buna hazır değilsiniz şu an. Hem de küçük çocuklarınız var. İki tarafa da yazık olur. Vicdanen kendinizi kötü hissetmeyin, çocuğu olmayan bir ailenin alması daha iyi olur.

Ya bence almalısın ikiz gibi büyürler maşallah çok üzüldüm kuzuya:(

Bunun kararını verirken en çok 4,5 yaşındaki oğlunuzu düşünmelisiniz. Evde zaten bir bebek varken ve ilgi onun üzerindeyken, 2. bebekten sonra oğlunuz nasıl etkilenecek bu önemli bence.
Küçük bir cana yuva olmak da çok güzel tabii ki. Umarım en doğru kararı verirsiniz ve kararınız ne olursa olsun pişman olmazsınız.

Son düzenleme:
Çok güzel bir düşünce, eşiniz de siz de ne güzel insanlarsiniz .

Ben 3 çocuğun fazla olduğu görüşündeyim . Olacaksa da yaş farkı olmalı bence. Yoksa anne bana çok yıpranıyor .o yüzden oneremiyorum

Böyle bir konuda eşiniz sizi arıyor telefonda sizi bunu açıklıyor. Daha önce konusulmamiş hiç düşüncesine bile girilmemişken ne alaka derdim ben eşim beni arayıp sordugunda. Mağazadan elbise almıyorsunuz nir insan evladı alıyorsunuz hayatınıza. Bunun düşüncesi bile çok önceden yapılıp konusulması gerekmezmiydi? Kolay karar verilecek bir durum değil. Kulağa hoş geliyor ama bence bunu eşinizle çok çok konusup öyle karar vermeniz gerekir.

Sevgi ve ilgi konusunda değil de aslında korkularım ya düzgün yetistiremezsem mesela şunu bile düşünüyorum ona ileride sen evlatlıksın demelerini bile düşününce panik oluyorum yani aslında benim korku ve kaygılarım gelecekten daha çok yani aslında benim kaygı normalde de olduğu için bu da beni daha cok kaygıya itecek korkusu var çünkü bana ayrı bir emanet olucak...
Evlatlik oldugunu gizlemeden yetiştirmelisiniz zaten uzman yardimi alirsiniz bu konuda ama ben yazdiklarinizida okuyorum bi turlu emin olamadim sizinle ilgili almanizdan yana degilim sanirim

almayın. ben boyle bir şey düşünüyorum ilerde çocuklarım buyuyunce. siz isteseydiniz alın derdim ama tereddütlüsünüz üstelik küçükler yaşıt. adil olamazsınız. arada yaş farkı olsa beklki küçük olduğu için aynı sevgiyi hissedebilirdiniz ama boyle çok zor. öocuk sizin evde mutsuz olacagına başka biri evlat edinsin daha mutlu olur

Niyet olarak çok güzel ama ben de sizin çekincelerinizden dolayı bilemedim:/
Umarım o yavrucak şefkat dolu bir yuvaya düşer tez vakitte..

2 çocuk annesiyim 3.yü kaldıramam kendime hiç inanmıyorum hiç güvenmiyorum
Ama işte herkes kendini bilir

sırada yüzlerce çift bekliyor.Bence çocuk esirgeme kurumuna verin,hiç çocuğu olmayanlar evlat edinsin..

almayın. ben boyle bir şey düşünüyorum ilerde çocuklarım buyuyunce. siz isteseydiniz alın derdim ama tereddütlüsünüz üstelik küçükler yaşıt. adil olamazsınız. arada yaş farkı olsa beklki küçük olduğu için aynı sevgiyi hissedebilirdiniz ama boyle çok zor. öocuk sizin evde mutsuz olacagına başka biri evlat edinsin daha mutlu olur

Ben de yaş farkı olursa ayrımcılık korkusu olmaz diye düşünüyorum. Iki çocuğum var, kendim düşünürsem ancak onlar onlu yaşlarındayken düşünürüm .

Ben de yaş farkı olursa ayrımcılık korkusu olmaz diye düşünüyorum. Iki çocuğum var, kendim düşünürsem ancak onlar onlu yaşlarındayken düşünürüm .
Ben de eşimle bu konuyu konuşmuştum az önce ona göre yaş farkı,diğer koşullar gözetilmeden bir yetimin elinden tutalım ama evlat edinilecek yavru için inanılmaz dezavantaj evde küçük bebek olması. Bence de en az 4-5 yaş olmalı. Bebek bakımı ne kadar zorlu birşey. Bile isteye tedaviyle 12 yıl sonra bebek sahibi olup,bebeğin ağlamasına dayanamayıp boğan bir anne haberi vardı geçen yıl:(

Ben de eşimle bu konuyu konuşmuştum az önce ona göre yaş farkı,diğer koşullar gözetilmeden bir yetimin elinden tutalım ama evlat edinilecek yavru için inanılmaz dezavantaj evde küçük bebek olması. Bence de en az 4-5 yaş olmalı. Bebek bakımı ne kadar zorlu birşey. Bile isteye tedaviyle 12 yıl sonra bebek sahibi olup,bebeğin ağlamasına dayanamayıp boğan bir anne haberi vardı geçen yıl:KK43:

Çok üzücü . Kesinlikle yaş farkı yipranmayi azaltır. Hele ki 2.den sonra. 1.den sonra insanın pili bitmemiş olabiliyor ama 2.den sonra baya bir şarj süresi lazım

Çocuk sosyal hizmetlere gelirse ilk siradaki aileye verirler size değil. Kisilsr arasi evlat edinme yapacaksınız annesi babası ölmüş bir bebeğin kim riza kararını verecek? Hiç araştırdınız mı bilmiyorum ama biraz zor sizin durum

Back