Herkese merhaba
4 ay önce evlendim
Öğretmenim. Okullar kapanınca eve kapandım. 20 kilo almışım. Eşim çok zayıf. Kendi babam bile dana gibi oldun diyor. Herkes kilomla dalga geçiyor. 90 kilo olmuşum. Psikolojik olarak çok kötüyüm. Eşim tüp mide ameliyatı olmamı istemiyor. Mide botoksu randevusu almış. Bende tüp mide randevusu aldım. Haftaya salı günü ameliyat olacağım. Bu arada midemde hastalık var. Riskli bir durum. Ama kilomdan utanıyorum çok mutsuzum. 5 aydır fitnese gidiyorum ona rağmen yememi durduramıyorum. Gece 1 de acıkıp meyve yiyorum çok acıkıyorum. Çevrenizde 2. Kez tüp mide ameliyatı olan var mı, varsa nasıllar
Mide botoksu etki etmez diye korkuyorum tüp mide garanti diye düşünüyorum. 7 sene önce tüp mide ameliyatı ile 18 yaşındayken 55 kilo vermiştim. Şimdide 55-60 olmak istiyorum. Hergün ağlıyorum kilomdan dolayı. Ne yapayım
ama 90 kilo iken 60 kiloyu hedefleyince ister istemez kendinizi basarisiz hissedersiniz.
Normal agirliginizin %15ini hedefleyin max diyorlar,
siz 80 i hedefleyeceksiniz, o kiloya dusup biraz o kiloda kalmaya calisacaksiniz. Sonra o kilo sizin normaliniz olunca 70i hedefleyeceksiniz.
Az ve yavas verip geri almamayi hedefleyeceksiniz.
Yoksa bakin verilmis 55 kilo geri alinmis,
bu sefer de verilir, yine geri alinir, bilim diyor ki vucut alistigi kiloya donmek ister,
siz isterseniz hic bir sey yemeyin, spor yapin, vs vs vucut da bazal metabolizma hizini dusurur, kaslar daha az enerji harcamaya baslar. Vucut ac olmasa bile aclik sinyali gonderir devamli, siz de gece kendinizi meyve yerken bulursunuz. Neticede o normal kiloya geri doner vucut.
O yuzden yavas olsun saglam olsun.