Ben aldatma olayına, erkek ya da kadın olarak bakmıyorum hiç bir zaman!!
Çünkü; her iki cinsten de aldatma olayı bilinen bir durumdur...
Aldatmada; erkek ve kadının bahaneleri farklıdır mutlaka...
Ama sonuç bakımından aynıdır...
Doyurulmamış bir ruh; tatmin edilmemiş bir beden; yasağın cazibesinde mutluluk arayan bir kalp ve düzgün işlemeyen bir mantık açısı olan herkes; aldatmak için kendince gerekli sebeplere sahiptir zaten!!
Bu cevap; sizin içindi Kazen!
erkek neden aldatır aslında banlanan üye (ki uzun süre burada olmayacak) çok güzel tesbitleri vardı(hakaretleri hariç) erkek neden aldatır hiç düşündünüz mü ?
erkek neden aldatır aslında banlanan üye (ki uzun süre burada olmayacak) çok güzel tesbitleri vardı(hakaretleri hariç) erkek neden aldatır hiç düşündünüz mü ?
Bazı arkadaşlar:"Doğru ve Yanlış" kavramlarının kişiden kişiye değiştiği görüşündeler...
Ben ise; bu düşünceyi eksik buluyorum...
Çok basit bir dille anlatacağım...
Düşünün ki; bir ana okulunda öğretmensiniz... Ve çocuklara "Doğru - Yanlış" kavramlarını göstermek istiyorsunuz...
Peki bunun için ne yapılabilir?
Benim yapacağım şey şu olurdu:
Sınıfın bir köşesine; iki tane çöp kutusu koyardım ilk önce...
Çocukların; çöp kutularının birinin içine çöp atmalarını isterdim... Diğer çöp kutusunun ise; dışına atmalarını söylerdim...
Daha sonra her öğrenciye; şöyle bir soru sorardım: Sizce; doğru olan davranış hangisidir? Hangi davranış yanlıştır ve neden?
Öyleyse doğru kavramı; zannedildiği kadar kişiden kişiye değişen bir şey değildir...
Doğru: Mantığın kabul ettiği; olması gerekeni onayladığı şeydir..
Yanlış ise: Mantığa ters düşen yargılardır...
Bugün hangi topluma sorarsanız sorun; "Hırsızlık!" yanlıştır ve hiç bir topluluk bunu doğru olarak göremez...
Ya da; "Aldatma!"yı doğru olarak kabul edecek bir toplum olmamıştır şimdiye kadar...
Evet; aldatma olaylarının çokça yaşandığı bazı toplumlar vardır; ama bunun doğru olduğunu düşündükleri için yaşamıyorlar bunu...
Yanlış bir ahlaki durum olduğunu bilerek yaşıyorlar...
Çocuklarımıza; yanlış ve doğruyu nasıl gösterebiliriz o zaman?
Tabii ki; çocuklarımızı karşımıza alıp da; oğlum ( veya kızım ) bak, hırsızlık yanlıştır; aldatmak yanlıştır; küfürlü konuşmak yanlıştır, başkasının hakkını gasbetmek yanlıştır diye öğretemeyiz değer yargılarımızı...
Ya da şunlar şunlar doğrudur demeye kalkmak anlamsız olur...
Çünkü o taktirde; ömrümüzün çocuğunu (doğru - yanlış) kavramlarına ayırmamız gerekir...
Bu durumda asıl yapılması gereken şey: Çocuğumuzun; olması gerekeni akıl süzgecinde doğru tartabilmesini sağlamaktır...
"Peki o zaman; neden benim doğrumla senin doğrun çakışıyor?" diyebilirsiniz!!
O zaman da cevabım şu olur: Çünkü herkesin doğrusu; doğru değildir de o yüzden... Sadece o kişi; o görüşünün doğru olduğunu zanneder....
Erkek, değişiklik olsun diye aldatır..
Eşinin mükemmel olması ya da fazla kusurlu olması değildir asıl sebep, tek sebep değişiklik arayışıdır..
Aksi olsa, boşanmayı kabul ederler ama aldatan erkeklerin çoğunluğu ne hikmetse boşanmaya yanaşmaz..
''Evdeki gül duracak ama sen etraftaki papatyaları menekşeleri de koklayacaksın arada'' mantığı..
Bence böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?