2. Evliliğim bitmek üzere

Düğünde takılan altınlarına ait video fotoğraf vs ne varsa annenin evine yolda. Yok edilmesinler. O altınlar senin. Hepsi kasada bile olsa mahkemede sana verilir. İster babaya versin ister başka bisi. Sonradan aldığın kişisel bilezik taki vs hepsini iste. Onlar benim kişisel aldığım hediye vs takılar de geri getirsin. Getirmiyor ise de wpdan yazılı bir şekilde ya benim kendime ait aldığım ya da hediye gelen su su su takılar vardı habersiz sekilde babana goturmustun. Onları bana geri getirmen gerek onlar benim kişisel eşyalarım takılırım. Vs yaz. Elinde delil olsun. O yazismanin da eşinin numarasını rehberden silerek yani sadexe numarası görülecek şekilde kalsın ekran görüntüsü alip annene vs at. Gelen cevabı da at mutlaka. Lazım olacak. O şekilde mahkemede hepsini geri alırsın.

İyi günler sevgili kadınlar kulübü üyeleri. 25 yaşında 4 ay süren bir evlilik atlattım. Evlenir evlenmez kanser olduğumu öğrenmiştik bu süreçte baktım eski eşim beni kanserden daha çok yoruyor hiç uzatmadan o süreçte onunla anlaşma protokolü imzalayarak hiçbir beklentim olmayarak ayrıldım. Sonrasında iyileştim işime devam ettim 2 sene sonra memleketten tanıdığım biriyle çalıştığım şehirde karşılaşarak arkadaşlık etmeye başladım. Çok kibar beyefendi işinde gücünde yani eski eşimin tam aksi bir sürü özelliğe sahip gözüküyordu. Daha önce evlenmemişti ve benim evlilik yapmamı problem yapmadı hiç de sorgulamadı 2 sene kadar görüştük sonrasında evlenme kararı aldık ve evlendik. 3 yıllık evliyiz 1 buçuk yaşında bir kızımız var eşim kızıma karşı da bana karşı da ilgisiz sürekli işten gelip evde yatma modunda evde birkaç işe katılması dışında hiçbir sorumluluk almak istemiyor özellikle çocuğun sorumluluğu ona çok ağır geliyor benim pek bir beklentim olmamasına rağmen. Kızımız hala eşime alışmadı onunla kalmak istemiyor beraber vakit geçirmek istemiyor ilgilenmediği için bu durum da beni çok bunaltıyor beraber bir yere gitsek veya evdeyken kızımız sürekli bana yapışık halde yaşıyor. Bunlar benim göz yumduğum sorunlar aslında eşimin en büyük problemi her şeyin hesabını yapması yani şöyle anlatayım evlenmeden ikimizin de kendimize ait arabaları vardı başka bir şeyimiz yoktu. Evlendikten birkaç ay sonra ev aldık küçük bir peşinat eşim koydu kalan parayı kredi çektik hala ödeniyor. Eşimin maaşı benim maaşımın iki katı kadar ikimiz de devletteyiz ama o doktor olduğu için hatrı sayılır bir para kazanıyor. Şimdiyse en ufak bir tartışmada beni maddi konularda bunaltıyor sürekli benim için boşanmanın kolay olacağını çünkü boşanırsak evi bana vereceklerini o tüm birikimini kaybedeceğini söyleyip duruyor. Bense sürekli bu hesapları eğer bir gün ayrılırsak yapmamız gerektiğini çünkü bir daha birbirimizin yüzüne bakmamıza gerek olmayacağını söylüyorum ama ona rağmen çok uzun zamandır her tartışmada konuyu ayrılığa ve evde benim hiçbir hakkım olmadığına getiriyor ayrıca haktan bahsederken de düğünde takılan tüm altınları götürüp kendi kişisel kasasına koydu istememe rağmen vermedi kendisi muhafaza ediyormuş. Böyle anlattıkça ne kadar kötü olduğunu ben de farkediyorum ama bebeğim çok küçük yani zamana bırakmaya çalışıyorum. Son olarak anneler gününde evde olan bir tartışmada yine ayrılık konusu açıldı ben de tamam ayrılalım diyip kızımı da alıp çıktım yani evi terketme amacıyla değil zaten kızımı dışarı çıkarıyordum. Biz evden çıkar çıkmaz benim annemi babamı arayıp biz ayrılıyoruz vb konuşmalar yapıp sonrasında evde olan altınlarımızı alıp babasına götürmüş gerçekten inanılır gibi değil ama bunu yapmış. Biz o gün annemlerde kaldık sonrasındaki gün eve dönünce de direkt olarak kendisi söyledi evdeki altınları babama verdim diye sebebini sorduğumda ev alırken bize yardım etmişti onu ödedim dedi o kadar canım sıkıldı ki münakaşaya girmemek için tamam dedim zaten çekecek gücüm yoktu bir yandan kızım hiç durmuyor bir yandan söz dalaşına girmek beni çok yoruyor. Bu sabah farkettiğimde ise evde bana ait olan inci bir kolyem vardı ucunda cumhuriyet altın olan onu da alıp götürdüğünü farkettim arayıp sordum tamam onu getiririm dedi başka da bir şey demedim. Yaptıklarına davranışlarına inanamıyorum bu arada altınları babasına borç ödemek için götürmediğini biliyorum çünkü asla kimseye tek kuruş parasını yedirmez sadece evden kaçırdığının da farkındayım. Ailem her zaman arkamda günlerdir hepimiz çok üzgünüz çıkar yol bulmaya çalışıyorum evliyken bu kadar hesap yapıp evden mal kaçıran adam ayrılırken nelerin hesabını yapacak. Lütfen saygı çerçevesinde ve beni kırmadan yorum yapmaya çalışın zira yeterince kalbim kırık
Wp altinlar hamkinda konus kasnda duruyor dimi vs bisiler soyle bosanirken al .adam bisanmayi kafaya koymus mal kacirma derdinde .

babam doktor, annem hemşire bu arada annem her zaman der ki, doktorla evlenicem diyenler iyice bakıp tanımalı, kompleksli olanları çok, orta sınıf aileden gelip paraya tapanları çok , değişik problemleri olan da çok ... kısacası bu yüksek eğitimlidir, aklı başındadır asla demeyin iyice bakıp tanımak gerekiyor. Gerçi siz 3 yıl tanımışsınız ama adam kendini saklamış gayet.
alt-orta sınıf aileden gelen çocuklar için hem prestij hem gelir için çok rağbet edilen bir şey doktorluk, mesela ailenin ilk doktoru olmak filan. oğlum okudu doktor oldu, büyük bir itibar ailesinin gurur kaynağı...

babadan atadan doktor olunan aileler de var tabi (bir de hukukçular var böyle) daha üst sınıf aileler, onlarda da çocuğa soran yok ki, aile zaten bir hayat planı dahilinde herşeyi önceden kararlaştırmış oluyor. Kaya Çilingiroğlu'nun babası çocuğa kendi ismini koymuş -kendisi başarılı karaciğer nakli yapan ilklerden, zamanında dünyada sayılı cerrahlardan- efendim çocuk da doktor olacakmış ya nasılsa kendi adıyla geliştirdiği şeyleri devam ettirirmiş, adını sürdürürmüş... neyse bu oğlan olmamış ayrı da genelde oluyorlar. baba otoritesine yok diyemiyorlar.

her neyse her 2 profil de sıkıntı...ama doktorlarla uzun süre tecrübesi olmayan anlayamıyor mu bunu nedir çözemedim. ben bunu ne zaman desem bana cins cins bakıyor her duyan.

Bu arada altınların hepsi sizin, evin yarısı sizin , evliyken alınan her seyin yarısı sizin. Çocuğun velayeti kesin sizin, çocuğun nafakasi da adamın durumuna göre yine ödenecek. Yani sapsal başına geleceklerin farkında ama o altınları gömse bile bedelini simdiki kur üstünden nakit ödemek zorunda kalacak haberi yok. Ayrıca altınların ev pesinatinda kullanilmadigini da yazın wpda caktirmadan. Kanıt olsun.

Ben de böyle düşünüyorum ama çirkefliğiyle nasıl uğraşacağım onu bilmiyorum ne ben başedebilirim ne de ailem onun seviyesine düşer. Belki de yerimde başkası olsa evdeki altınları götürdüğünde direkt olarak şikayet ederdi Evi soymuş diye inanın bunu da çok düşündüm
Kocaman kadınsınız üstelik annesiniz de. Silkinip adım atmanız gerekiyor artık. Korkup çekindiniz ama bitti. Hemen harekete geçip strateji kurup plan yapmalı tüm delilleri toplamalısınız. Çirkeflik ederse de uzaklaştırma kararı çıkarttırırsınız.

Evlenmeden önce hiç kendini belli etmedim böyle bir adamın kendisini saklaması zor olsa gerek bu arada ben boşanmak istediğini düşünüyorum sadece bir sebep gereklimis oda oldu Türk erkeklerin çoğunluğu cimri zaten . Allah yardımcınız olsun eşiniz paraya aşık

Siz eş kişisinin ne söylediğine hiç takılmayın. Yok evde hakkın yok yok takıları borca verdim vs vs emin olun eksiksiz alırsınız altınlarınızı evin tamamı olmasa da yarısı kesinlikle sizin halkınız olarak çıkar. Zaten sizi yeterince üzüp yıpratmış evladıyla bile ilgilenmeyen paragöz bir insan. 2. Evliliğim de biterse elalem ne der falan diye de kendinizi böyle bir mecburiyete sokmayın sakın! o dört duvar arasında ne yaşadığınızı siz biliyorsunuz elalem için yaşamayın zaten sağlık olarak ciddi problemler yaşamışsınız ömrünüze ömür katacak biriyle olsun evlilik olmuyorsa kimse olmasın evladınızla Gül gibi Yaşar gidersiniz. Ömrünüzün birgününü dahi heba etmeyin kurtarılmayacak gözünde görüyor iseniz tamamen...

Nekadar mal meraklisiymis bu adam ne doktoru
Günümüzde pek çek insanın sorunu bu para mal mülk hırsı,hayatın amacı olmuş adeta.Arkadaşlarla oturuyorsun sürekli para para başka bir şey konuşmayanlar var,hal hatır sormayı unutuyorlar bazıları.Bazen yeter diye bağırasım geliyor milletin içinde.

İyi günler sevgili kadınlar kulübü üyeleri. 25 yaşında 4 ay süren bir evlilik atlattım. Evlenir evlenmez kanser olduğumu öğrenmiştik bu süreçte baktım eski eşim beni kanserden daha çok yoruyor hiç uzatmadan o süreçte onunla anlaşma protokolü imzalayarak hiçbir beklentim olmayarak ayrıldım. Sonrasında iyileştim işime devam ettim 2 sene sonra memleketten tanıdığım biriyle çalıştığım şehirde karşılaşarak arkadaşlık etmeye başladım. Çok kibar beyefendi işinde gücünde yani eski eşimin tam aksi bir sürü özelliğe sahip gözüküyordu. Daha önce evlenmemişti ve benim evlilik yapmamı problem yapmadı hiç de sorgulamadı 2 sene kadar görüştük sonrasında evlenme kararı aldık ve evlendik. 3 yıllık evliyiz 1 buçuk yaşında bir kızımız var eşim kızıma karşı da bana karşı da ilgisiz sürekli işten gelip evde yatma modunda evde birkaç işe katılması dışında hiçbir sorumluluk almak istemiyor özellikle çocuğun sorumluluğu ona çok ağır geliyor benim pek bir beklentim olmamasına rağmen. Kızımız hala eşime alışmadı onunla kalmak istemiyor beraber vakit geçirmek istemiyor ilgilenmediği için bu durum da beni çok bunaltıyor beraber bir yere gitsek veya evdeyken kızımız sürekli bana yapışık halde yaşıyor. Bunlar benim göz yumduğum sorunlar aslında eşimin en büyük problemi her şeyin hesabını yapması yani şöyle anlatayım evlenmeden ikimizin de kendimize ait arabaları vardı başka bir şeyimiz yoktu. Evlendikten birkaç ay sonra ev aldık küçük bir peşinat eşim koydu kalan parayı kredi çektik hala ödeniyor. Eşimin maaşı benim maaşımın iki katı kadar ikimiz de devletteyiz ama o doktor olduğu için hatrı sayılır bir para kazanıyor. Şimdiyse en ufak bir tartışmada beni maddi konularda bunaltıyor sürekli benim için boşanmanın kolay olacağını çünkü boşanırsak evi bana vereceklerini o tüm birikimini kaybedeceğini söyleyip duruyor. Bense sürekli bu hesapları eğer bir gün ayrılırsak yapmamız gerektiğini çünkü bir daha birbirimizin yüzüne bakmamıza gerek olmayacağını söylüyorum ama ona rağmen çok uzun zamandır her tartışmada konuyu ayrılığa ve evde benim hiçbir hakkım olmadığına getiriyor ayrıca haktan bahsederken de düğünde takılan tüm altınları götürüp kendi kişisel kasasına koydu istememe rağmen vermedi kendisi muhafaza ediyormuş. Böyle anlattıkça ne kadar kötü olduğunu ben de farkediyorum ama bebeğim çok küçük yani zamana bırakmaya çalışıyorum. Son olarak anneler gününde evde olan bir tartışmada yine ayrılık konusu açıldı ben de tamam ayrılalım diyip kızımı da alıp çıktım yani evi terketme amacıyla değil zaten kızımı dışarı çıkarıyordum. Biz evden çıkar çıkmaz benim annemi babamı arayıp biz ayrılıyoruz vb konuşmalar yapıp sonrasında evde olan altınlarımızı alıp babasına götürmüş gerçekten inanılır gibi değil ama bunu yapmış. Biz o gün annemlerde kaldık sonrasındaki gün eve dönünce de direkt olarak kendisi söyledi evdeki altınları babama verdim diye sebebini sorduğumda ev alırken bize yardım etmişti onu ödedim dedi o kadar canım sıkıldı ki münakaşaya girmemek için tamam dedim zaten çekecek gücüm yoktu bir yandan kızım hiç durmuyor bir yandan söz dalaşına girmek beni çok yoruyor. Bu sabah farkettiğimde ise evde bana ait olan inci bir kolyem vardı ucunda cumhuriyet altın olan onu da alıp götürdüğünü farkettim arayıp sordum tamam onu getiririm dedi başka da bir şey demedim. Yaptıklarına davranışlarına inanamıyorum bu arada altınları babasına borç ödemek için götürmediğini biliyorum çünkü asla kimseye tek kuruş parasını yedirmez sadece evden kaçırdığının da farkındayım. Ailem her zaman arkamda günlerdir hepimiz çok üzgünüz çıkar yol bulmaya çalışıyorum evliyken bu kadar hesap yapıp evden mal kaçıran adam ayrılırken nelerin hesabını yapacak. Lütfen saygı çerçevesinde ve beni kırmadan yorum yapmaya çalışın zira yeterince kalbim kırık
Allah kolaylık versin size de böyle insanla uğraşmak çok zor olacak.Hakkınızı yedirmeyin hiç

Böyle tipler de bir yerlere geliyor ya

Evin onun uzerine olmasi ve krediyi ödüyor olmasi evde hakkiniz olmadığını gostermez ha yarisini alamazsiniz belki kredi devam ediyorsa ama bugune kadar odenen kredinin yarisini isteyebilirsiniz ayrica altinlari da istersiniz çünkü size sormadan kaçırmış borc varsa verirken zaten rizaniz alinmaliydi ayrica ev geçiminde de katkisi olmadiysa ve kanitlarsaniz zaten sizin lehinize sonuc alirsiniz abiniz avukatmis o da soylemistir haklarinizi
Bence ikinci evlilik diye dusunmeyin mutsuzsaniz yapacak bir sey yok sonucta kimse bosanmak icin evlenmiyor

Altınları ne sebeple harcayıp harcamadığı önemli degil. Boşanırken hem evin yarısını hem de altınlarınızın (düğünde takılanlar için konuşuyorum) tamamını size vermek zorunda. Düğün videonuz fln varsa şayet, eşiniz onu da yok etmeden evvel alıp saklayın veya çoğaltın ki ileride olur da bosanırsanız mahkemeye delil olarak sunabilin.

Şimdi gördüm, evinizin borcu devam ediyormuş sanırım. Borcun bitmesine ne kadar kaldı?

Yaş 25, 2 evlilik.
2 evlilikte genç yaşta karşı cinsi tanımadan yapılmış.
Neyse olan olmuş. Bir süre kafanızı dinleyin, herşeye dışarıdan bir gözle bakın sonra zaten doğruyu bulursunuz.
Yanlış anlamışsınız 31 yaşındayım ilk evliliğimi 25 yaşında yaptım 4 ay sürdü demiştim. Yani belki size çok klişe gelecek ama inanın kendisini gizlemek isteyen çok iyi gizliyor

Eşiniz çok kurnaz. Şimdiden ayrılma planlarını yapmış bile.

Ayrılacağı karısına önce kredi çektirip öyle boşayan adamlar var. Dikkatli olun
Kendisi asla ayrılmak istemediğini ve evliliğin tüm gereklerini yerine getirdiğini söylüyor üstelik. O ben ayrılırsam diye hırslandıkça hırslanıyor hata yaptıkça hata yapıyor

Altınları ne sebeple harcayıp harcamadığı önemli degil. Boşanırken hem evin yarısını hem de altınlarınızın (düğünde takılanlar için konuşuyorum) tamamını size vermek zorunda. Düğün videonuz fln varsa şayet, eşiniz onu da yok etmeden evvel alıp saklayın veya çoğaltın ki ileride olur da bosanırsanız mahkemeye delil olarak sunabilin.

Şimdi gördüm, evinizin borcu devam ediyormuş sanırım. Borcun bitmesine ne kadar kaldı?
Evet söylediğiniz gibi o raddeye gelindiğinde zaten hepsini ödemek zorunda. 8 senelik falan kredisi var zaten %80ini kredi çekerek aldık

Anlattıklarınizdan eşinizin size güvenmediği ve evliliginizin uyumlu mutlu olnadigini çıkardım güvenmiyor derken bu kadın benden bir gün ayrılır yada ilk evliliğinizi bir kalemde sildiginizi vs ona çok vurgulayarak anlattiysaniz sanırım kafasında böyle bir şablon oluşmuş ....ve yazdiklariniza bakarak sizin de onu çok sevmiyor sanki bir anlaşma yapılmış evlendik çocuk öldü tamam gibi birşey okudum .....ev para konusu çok vurgulu ....evlenmeden önce baya bir yıl görüşülmüş hiç belli etmedimi kendini.....bu arada sadece yazdiklarinizdan bu yorumu çıkardım elbette yaniliyorsam lütfen düzeltin

Düğünde takılan altınlarına ait video fotoğraf vs ne varsa annenin evine yolda. Yok edilmesinler. O altınlar senin. Hepsi kasada bile olsa mahkemede sana verilir. İster babaya versin ister başka bisi. Sonradan aldığın kişisel bilezik taki vs hepsini iste. Onlar benim kişisel aldığım hediye vs takılar de geri getirsin. Getirmiyor ise de wpdan yazılı bir şekilde ya benim kendime ait aldığım ya da hediye gelen su su su takılar vardı habersiz sekilde babana goturmustun. Onları bana geri getirmen gerek onlar benim kişisel eşyalarım takılırım. Vs yaz. Elinde delil olsun. O yazismanin da eşinin numarasını rehberden silerek yani sadexe numarası görülecek şekilde kalsın ekran görüntüsü alip annene vs at. Gelen cevabı da at mutlaka. Lazım olacak. O şekilde mahkemede hepsin

yaşı 25. iken ilk evliliğini yapıp 4 ay sonra ayrılmış - ha hiç gerek yokmuş eveti orası ayrı
2 sene sonra bu admala tanışmış, bu sırada kanser tedavisi görmüş
2 sene çıkmışlar
3 senedir evlililer

25 + 7 = 32 yaşında yani. seneler tam değil de yuvarladıysa da 31 küsür filan.
Evet söylediğiniz gibi yuvarladım ve evet söylediğiniz gibi hiç gerek yoktu evliliğime ama insan başına gelmeden anlamıyor umarım kimse bu şekilde sınanmaz kötü bir tecrübeydi

Çocuk küçükken, siz de gençken ayrılıp yeni bir hayat kurmak daha kolay. Çocuğun aklı kesince, okula başlayınca ayrılmak çok daha zor olacak. Siz de sinir hastası olacaksınız. Geçmiş olsun bir de kanser atlatmışsınız. Sinir ve stres çok uzak kalmanız gereken bir konu. Bence ayrılın ve haklarınızı alın. Mahkeme bir şekilde bölüştürür. İstediği kadar çirkinleşsin bir şekilde bitecek elbet. Onunla böyle yaşadığınız her yıl sizin zararınıza. Çocuğunuz da olmuş, işiniz de var mis gibi yaşar gideisiniz.
Genel olarakda bu yoruma yüzde yüz katılıyorum

X