- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.511
- 133
- 32
- Konu Sahibi cokbilennur
-
Bence bir daha hiç konusunu açmayın. Bazen hiç ummadığı yerden çıkıyor insanın. Benim görümcem de altın kupelerini kaybetti. Baya aradı taradi ama yok. Bir yere koymadigina aşırı emindi. Teeee bir sene sonra gömleğinin cebinden çıktı küpeler. İnsan beyni bazen tuhaf olabiliyor.böyle olacağını hiç tahmin edemedim.insanın bazen basireti bağlanır ya sanırım o zamanıma denk geldi. Anneler çocuklarını daha iyi tanır.Duruşundan, bakışından, konuşmasından gerçeği anlar diye düşündüm
Yani aldı demediniz ama almış olabilir mi dediniz? Bunun diğerinden farkı ne?görümceme kızın aldı demedim, paranın kaybolduğunu , kızınında bayram günü çantamdan cüzdanı alıp karıştırdığını söyledim. Olayı olduğu gibi anlattım
Boyle biriyle iyiki akraba degilim.Madem bukadar kiymetli paranizi hesabiniza atin,takilariniizi bankaya koyun ya.8 yasinda cocuuga sunu dusunmek nedir?Herkes mi hirsiz etrafinizda?Canolara mi gelin gittiniz naptinizGeçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.
Hayir bide daginik bi kadin belliki.kimbilir nerde dusurdu.30 binlik kolye kutusu dusuyor donup almamk nasil bisey yaGorumceniz ben olmus olsaydım benimlede araniz bozulurdu, boyle birseyi gerçekse bile anlatmak cok zordur. Siz çalındığını düşündüğünüz için konuşmuşsunuz. Ben boyle birseyle karşılaşsam ve konusacak olsam once dener emin olurdum, olayi anlatirken de cok secici kelimelerle, onun bir çocuk oldugunu, sadece ilerde farkli seylere yol açmaması icin neler yapilabilecegini danışmak için bir pedegogdan yardim alalım diye onu kırmadan söylemeye calisirdim
Sizi şöyle soyleyim benim kadar hayatta dikkatli ve başına bir kez bile hırsızlık gelmemiş bir insanım ben.fakat soyel birşey yaşadım.bakin.Benim kızıma hiç görmediğiniz halde böyle bir suçlama ile gelseniz kızımla görüşmemeniz için elimden geleni yaparım. Ayrıca 30 binlik takı olan okadar önemli bir şeyi düşürüp sonra alırım demeniz birini zan altında bırakmaya yer aramanız bence herkes hırsız değil siz eşyalarınıza sahip çıkmayıp insanları etiketliyorsunuz
benimde dayimlar vardı yengem kumbarada çocuklarına para biriktiriyordu diger dayimin oglanları gelmişti onlara kaliyordu gece bir gece açmışlar az para almışlar ordan ertesi gece gene almışlar ama yengem biliyordu fakat korktugu için dayıma demiyordu aile içi kavga olmasın diye sonra bir dahaa gelemezler aile arası bzoulur işte oyuzden ikigün almışlar sonra bir kuzenim pişman olmuş ve aglayarak annesine anlatmış anneside baya sovmus falan öyle sinirlenmiş ve gidip itiraf ediceksiniz demiş öyle mevzu baglanmıştı hiç hoş bir olay degildi ustunden bir sene geçti o ağlayan kuzenim bizim evimize biz yokken bizden anahtar aldı bize lazım olan erzaklar vardı yolladık git al diye gitmiş aabimin kumbarasindan baya para almış bunu annem farketti hiçbirşeyusöylemedi tekrarlandı bu durum sonra annem onun agzina sçtı valla birdahada yapamadı. çocuklar genelde böyle şeyler yapıyor ya..Eşyalarınızı daha iyi saklayın, yapan yapıyor. Çocuklar da alabiliyor maalesef. Sonuçta bir çok şey görüyorlar ve her istedikleri alınmıyor.
Ben akrabamın evinde kalmıştım. Sürekli cüzdanımdan para eksiliyor. İlk 50-100 derken daha fazlalaştı. Bir gün yatmadan tamamen saydım paramı. Sabah kalktım ve evet eksik vardı.
Akrabama (benden baya küçüktü) her yere baktım ya gece koyduğum parayı bulamadım dedim. Sonra alakasız olan bir yer söyledim (kapının arkasında sarı bir çantayı kesmişti gözüm, çantayla alakam yok), aa şuradaki sarı çantan varya oraya koydum bi git bak lütfen kesin orda dedim. Sen bak falan derken, hadi git ya bak dedim. Sonuç olarak akrabam parayı o hiç alakasız yerden güya aldı geldisarı çantayla birlikte geldi, arar gibi yaptı buldum dedi.
O günden sonra paramı göğüsüme koyarak uyudumAnnemden ve kardeşimden başka kimseye söylemedim.
Bende annesi "sen bu paraları nerden buluyorsun durmadan" dediğinde anladım. "Herkes karne parası veriyor" demişti.
Ne kötü.. hala onu öyle tanıyorum maalesef.
Hırsızlarca....Geçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.
Siz kızın aldığını biliyorsunuz ki bence çocuk yapmaz diye birşey yok hırsız olduğunu bilerek olmazsa da çocuk ilgisini çeken şeyin kendisinde olmasını istediği için bile yapar. Ama siz emin olmanıza rağmen neden demediniz kızın aldı diye bundan bahsediyorum siz eminken dememenize rağmen emin olmadan çocuğun bu şekilde suçlanması bence çok korkunçKomsualr tam kalkarken farkettim yatak odasına geceince yuUgumun olmadığını aaa yuUgum kayıp alınmış dedim çünkü onalr gelmeden onec kutusuna koydum yok yüzük diğer sahte bilekligimgim inci kolyem falanbunalr.yana yakıla arıyor kadın kızı hicbirsey olmais gibi yapıyor ok nalr diğer odada bakıp aranırken yere falan vestiyerdeki çocuğun swetinwin hem cebine baktım içinde ne vardı kızımın oyuncak kutusunda sahte ama birebir aynı telefon vardı o unla geldiginden beri oynuyordu çok beğenmişti onuda cebine atmış hicbirsey demedimsinra oda binada başka kata konulmuş bulundu görevli verdi .hiç istemediğim bir olaya dahil oldum malesef ve alyansim gitti anısı varsi çok üzüldüm resmen ve bizzet kız aldı çocuk.anneside hiç oralı olmadı almaz benim kızım diyip durdu hadi buna ne yaparsınız
Ya ne kötübenimde dayimlar vardı yengem kumbarada çocuklarına para biriktiriyordu diger dayimin oglanları gelmişti onlara kaliyordu gece bir gece açmışlar az para almışlar ordan ertesi gece gene almışlar ama yengem biliyordu fakat korktugu için dayıma demiyordu aile içi kavga olmasın diye sonra bir dahaa gelemezler aile arası bzoulur işte oyuzden ikigün almışlar sonra bir kuzenim pişman olmuş ve aglayarak annesine anlatmış anneside baya sovmus falan öyle sinirlenmiş ve gidip itiraf ediceksiniz demiş öyle mevzu baglanmıştı hiç hoş bir olay degildi ustunden bir sene geçti o ağlayan kuzenim bizim evimize biz yokken bizden anahtar aldı bize lazım olan erzaklar vardı yolladık git al diye gitmiş aabimin kumbarasindan baya para almış bunu annem farketti hiçbirşeyusöylemedi tekrarlandı bu durum sonra annem onun agzina sçtı valla birdahada yapamadı. çocuklar genelde böyle şeyler yapıyor ya..
kusura bakma 30 bin tl lik takıyı yere düşürüp almıyorsan burda asıl sorumlu sensin belkide şeytana uydu aldılar ama birinci görevin eşyalarına sahip çıkmak iyi arabanın kapısını anahtarı üstünde bırak mesela sonra çalındı diye yakın bu iş buna benzemişGeçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.
kazanmışSizi şöyle soyleyim benim kadar hayatta dikkatli ve başına bir kez bile hırsızlık gelmemiş bir insanım ben.fakat soyel birşey yaşadım.bakin.
Hayatımda yaşadığım en kotu anıdır.
Kirada evlendigim dönem kızım küçüktü iki komşum bana oturmaya geldi birinin kızı ilkokul üç yada dördüncü sınıfa gidiyor cin gibi.neyae ben bu iki bayanida tanırım slmlastigim insnalar konuşup birinin evine giderim ara sıra diğerine hiç gitmedim ikiside karşı komşu bu arada ordan samimiyetlik var.bina bahçesinde oturuyoruz kamelya da ara sıra bana geldiler neyse işte birgün.o gün bu kızı olan komşunun kızı eve geldi çay içti pastasını yedi gitti.ikinci sefer geldi anne halam geldi dedi annesinden anahtarı istedi annesi telaş oldu niye panikledin dedik kizarmiki gezmeye gittin diye yok dedi eli biraz uzundur evde sakladigim param var onu alırsa diye tedirgin oldum dedi.bunu anlattı bizzat düşünün dert yandı.kizi anahtarı indirdi galasına geldi benim kızımı oynatacak güya meğer içerde evlilik alyansimi bir iki takım vardı onları yürütmüş
Neyse bu çıktı gitti annesigile kalktı baktım yatak odamda yüzük kutum açık kızım dedim bunların alıp oynadınız ben almadım dedi kızım 4 yaşında falan küçük içine baktım yüzüğüm yok diğer takılar auni altın gibi olan emitasyon bilezik onalrida almış inci kolyem var almış sahte onlar alyansima çok üzüldüm.onun aldığına adım gibi eminim çünkü o tarafa ondan başka geçen o gün kimse olmadı .yüzük kutumun içinde bu tek alyansim var yatak odamda biri gelince kitlememis yaparken çıkarıp koymuştum taşı zedelenmesin diye.
Bunu niye anlattim hiç ummadığı iz kış özellikle çocuklar aldanıp yapıyor malesef benim yüzüğünü çocuk aldı aşağıya ahalasina götürdü verdi.diger gün ne oldu biliyor musunuz.kapimin önüne çöpün konduğu yere imitasyon bilezik konmuş inci kolyemle sahteye ikiside para ewz alyansim yoktu.polisi arayacağım diyince
iyi yapmışsınız en azından konu sahibi gibi salakca davranmamışsınızYa ne kötübazı çocuklar yapıyor bunu, bazılarıysa yerde boncuk bulsa sahibine veriyor
Bizim de evimize küçük bir çocuk geldi böyle kavanozda bozuk para, bir kaç tane annemin altın yüzüğü vardı. Eskiden altın böyle değerli değildi tabibaktım çocuk gelirken cebinden ses çıkmıyordu. Şıngır şıngır ses geliyor.
Ama ben naptım?yine bir oyun. 12 yaşındaydım hiç unutmuyorum. Otobüsçülük oynuyoruz hadi dedim. Sonra otobüste arama var herkes aranacak dedim. Cebine baktım bizim paralar ve yüzükler hahahah çocuk utandı. Ama ben eşyalarımızı aldım sonuçta
Dedim bak kızıni sikistir doğruyu söylesin aldı nereye götürdü dedim.versin dedim polis çağırıp parmak izine baktiracagim dedim.benim kızım yapmaz diye kadın ağladı zorladı.obur dünyada nasıl almış göreceğiz.ben nasıl üzüldüm bu olaya birde işin kötüsü kimse çocuğa kondurmadi.inanmadilar.sanki.onlar gelmeden önce yüzüğümu yüzük kutusuna koyan benim.o tarafa o çocuktan başka geçen olmadı ve eve gelip gitti aşağıdan halasından öğütler aldı çaldı yüzüğümu diğerlerinde altın sanıp halaya indirdi .polis ca GB iracaktim hiçbir yere dokunmadım.karsi komşum polisti hemen ona sordum akşam gelince dediki bu küçük yüzük tarzı şeyleri pek bulamıyorlar sağa sola atılıyor hemen kaybolduğu için dedi.iyice moralim bozuldu.esimde lanet olsun bırak dedi cagirmadik kadına gittim kızın aldı bu yaşta ayıptır dedim.sonu kötü o çocuğun dedim kızına sahip çık takipte kal dedim bugün bu yarın başka biseySiz kızın aldığını biliyorsunuz ki bence çocuk yapmaz diye birşey yok hırsız olduğunu bilerek olmazsa da çocuk ilgisini çeken şeyin kendisinde olmasını istediği için bile yapar. Ama siz emin olmanıza rağmen neden demediniz kızın aldı diye bundan bahsediyorum siz eminken dememenize rağmen emin olmadan çocuğun bu şekilde suçlanması bence çok korkunç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?