2.defa hırsızlık ve görümcemle aram bozuldu

cokbilennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2021
381
145
33
37
Geçen sene tatile giderken takılarımı babamın evine bıraktım.Geldikten sonra bilezikleri aldım , kolyemin olduğu kutu koyduğum yere düştü nedenini hala bilmiyorum o kutuyu sonra alırım diye almadım. Aklıma gelince almaya gittim ama kutu yoktu. (30 bin civarı içindekiler)Evimi de koyduğum yerlerin hepsine baktım yok.2 kişiden şüpheleniyorum,biri ablam, diğeri yengem. ikiside babamın evini temizleyen kişiler.İkisine de söylediğimde yengem sadece "kim alır ki günah" dedi ( yengem para delisidir), ablam ise sinirlendi ve kesin o yaptı, pislik aramıza girmez olaydı, herşey beklenir ondan dedi. Abime dediğimde ise benim hanım asla yapmaz dedi ama birgün normal konuşurken eşinden para istediğini ve şaşıracağı bir miktarı kendisine verdiğini, bu parayı nerden buldun dediğinde biriktirdim dedi demişti. O konu öylece kapandı.gitti 2.konu ise bayramda cüzdanımdan param çalındı.Yüksek bir miktar değil fakat sinirimi bozdu. Kimin aldığını bilmiyorum ,görümceme gittiğimizde koltuğa bebek pusetini koydum. bebek kustugu içinde ona doğru oturdum ve çantam arkamda kaldı. ağız mendili aldığım içinde çantam açıktı cüzdanım üstündeydi. Görümcemin kızı 8 yaşında. yanıma oturdu ama arkamdan ona dönük. çantama eğildi. daha sonrada cüzdanımın fermuarının kapandığını duydum.Cüzdanı koltuğa koydu kalktı gitti, 2 gün sonra farkettim ki param yok. görümceme söylediğimde çok sinirlendi, kızım yapmaz zaten eline bile almamış cüzdanını dedi. Kız annesinden korkuyor biliyorum ondan demiştir elimi sürmedim diye ama ben zaten kesin kızın yaptı demedim. Çünkü bayramda başka yerlere de gittik.Anlattığım bir arkadaşım ise keşke demeseydin, sana çok iyiliği dokundu görümcenin dedi. Söylemekle hata mı etmişim ama gerçekten bıktım hırsızlıktan. kimseye güvenemeyecek miyim.

bu olaylardan emin olmak için eve kamera koymaan lazım canım kimseye iftira atmak olmaz çünkü emin degilsin yani normal abla olsa insan ablasına bunu yapmaz ama yengenden şüphe etmen normal ama belke baban falan alıb biyere koymuştur sordunuz mu? Ben ce yengenlere gidince mutfaga falan yollayin yada duş almaya falan gidince bir odasınl kontrol edin ama hızlıca yapmanız lazım yakalanlrsanız aranız baya bozulabilir birde haklı oldugunuzuda ıspatlayamazsınız

iki olayda kendi evimde olmadı, biri görümcemin evinde diğeri baba evinde oldu ama görümcemin kızı kesin aldı diyemem cüzdanı açıp bakıp kapatmışta olabilir.

iki olayda kendi evimde olmadı, biri görümcemin evinde diğeri baba evinde oldu ama görümcemin kızı kesin aldı diyemem cüzdanı açıp bakıp kapatmışta olabilir.
dedigim gibi kesin kanıtınız yok babanızda almış olabilir ona bakılırsa bilemicem

Benim kızıma hiç görmediğiniz halde böyle bir suçlama ile gelseniz kızımla görüşmemeniz için elimden geleni yaparım. Ayrıca 30 binlik takı olan okadar önemli bir şeyi düşürüp sonra alırım demeniz birini zan altında bırakmaya yer aramanız bence herkes hırsız değil siz eşyalarınıza sahip çıkmayıp insanları etiketliyorsunuz

Benim yegenimde cuzdan dıkkatını cekerse acıp bakar ama kapatır gerı kac kere soyledım yapma sunu dıye gercı benımkı kucuk daha altı bucuk yasında ama gozunuzle gormeden soylemenız ayıp olmus

babama da dedim. Bana kızdı benim evime hırsızlık yapacak biri girmez, sen başka yerde düşürmüşsündür dedi.
Siz hepsinin üstüne bi bardak soğuk su için, o kadar pahalı ziynet eşyası bırakılır mı? Kanıt olmayan hiçbişey için kimseyi suçlayamazsınız. Bundan sonra malınıza sahip çıkın bence bide ben altınımı paramı kimseye emanet etmem en kötü hepsini yanımda taşırım

görümceme kızın aldı demedim, paranın kaybolduğunu , kızınında bayram günü çantamdan cüzdanı alıp karıştırdığını söyledim. Olayı olduğu gibi anlattım

Satıp araba aldık, şuan bi şeyim kalmadı zaten. Bir daha cüzdanımı yanıma almayacağım
100 tl tasi yeter artik hersey kartla bakkalda bile kart geciyor.ama keske soylemese idin yeni dogim yaptiniz belki dalginilik çoktur sizde .basimin gözümün sadakası olsun diyip geceydiniz ders olurdu artik para almam diye yanima

Çocuk bu almış olabilir.. Annesine yetiştireceğinize yeğeninizle konuşsaydınız. Olay büyümüş olmazdı. Aile içi kimsenin hırsızlık yapacağını da sanmıyorum. Yüz yüze bakıyorsunuz sonuçta. "Paracı" olmak ayrı, hırsız olmak apayrı bir şey. Hemen abla kardeş suçlu damgasını yapıştırmışsınız geline. Yetmiyormuş gibi bir de utanmadan abinize bahsetmişsiniz bundan. Malınız kıymetliyse, güvenmediğiniz insanların girip çıktığı yerde bırakmayacaksınız. Kasa denilen bir şey var. Kadın babanızın evini temizliyor üstüne bir de hırsız damgasını yiyor. Yazık..
Ha bir de.. Belki çöp diye atılmış olabilir.. Babanız tarafından bile.

görümceme kızın aldı demedim, paranın kaybolduğunu , kızınında bayram günü çantamdan cüzdanı alıp karıştırdığını söyledim. Olayı olduğu gibi anlattım
İyi de bu olayı olduğu gibi anlatmanın alt metninde kızın parayı almış olabilir mi yatıyor. Siz de bu amaçla söylemişsiniz. Paranın çalınması, altının alınması vs sizi sinirlendirmis, canınızı sıkmış olabilir, çok haklısınız sinir bozucu bir durum. Ama kalkıp görümceye böyle dediğinizde kızını ima ettiginizi düşünmesi normal geldi bana.

Babamla komşu denilecek kadar yakınız. o zaman yanımızda taşımak yerine ona bıraktık. Yakın olduğumuz içinde gider alırım diye düşünmüştüm.

Sizin için sinir bozucu kabul ediyorum. Ama param çalındı kızında cüzdanımı karıştırdı dediğinizde başka bir anlam çıkmıyor.

Görümcenizi eve çağırdığınızda takı ve paranın olduğu odayı kitleyin. Büyüden vs korkan biri ise de çalınan takılar için hocaya gideceğim, hırsızlık yapanın şusu busu oluyormuş diye destekli atabilirsiniz. Tırsak biri ise o an bile tepki verebilir. Bir yere takı veya para bırakıp ortaya yem de atabilirsiniz ve yakalayabilirsiniz. Yok, kim olduğunu bulmama gerek yok derseniz de şüphelendiğiniz kişilerin olduğu ortamda bir şeyinizi bırakmayın.

Bizim evde de paralar yok oluyordu. Bize göre babam paranın hesabını bilmiyordu. Sonuçta eve giren çıkan yakın akraba. Bir ara eş zamanlı olarak 3 evden de paralar eksildi. Ben benimkinden emin değilim ama diğerleri eminlerdi. Yüzüne vurmadık ama o kişi eve geldiğinden cüzdanları ve paraları saklıyoruz. Yüzüne söylesek inkar edecek. Hastalık onunki.

Kusura bakmayın ama etrafınızdaki insanları paranoyakça suçlayamazsınız gözünüzle görmediğiniz şeylerle ilgili kimseye ifitra atamazsınız. Takılarınızı bankaya koyun kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya O çocuğu da belki annesi evde haşladı yapmadığı halde sizin paronayanız yüzünden suçlandı. Unutamayacağı bir anıya dönüştü belki de. Hiç utanmıyor musunuz iftira atmaya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…