Bir yerlerde okumustum, iki cocuklu ailelerin yasam tatminleri mutlulukları bir cocuklulara göre daha fazlaymıs. Bunun sebebi olarak da cocukların birbirleri ile ilgilenmelerinin anne babaları rahatlattıgı yönünde yapmıslar. Bu sonuca 20.000 kişilik bir anket sonucu ulaşmışlar. (link verdirmediginden alıntı yapamıyorum)
Benim oglum 1.5 yasında ve ikinci cocuga hamileyim. Her ne kadar endişelerim olsa da dogru karar ara vermeden ikinciyi yapmak diye dusunuyorum. Ara verildiginde kardeslerin her biri tek cocuk gibi ilgi bekleyebilirler ancak yasları yakın olan kardesler birbirlerini daha cok arkadas, rakip, kardes v.b. gibi görebiliyorlar. Daha cok vakit gecirip daha cok beraber olabiliyorlar.
Sonucta kadesin önemi sosyalligi aile ortamında yasamak diye dusunursek, ilkokula baslamıs bir cocukla yenii dogmus bir bebek arasında pek bir sosyallik olabilecegini dusunmuyorum. En fazla birinin öbürünü ezmesi veya sahip cıkması gibi asimetrik bir yapı olusabilir.
Bunlar benim goruslerim tabii. Herkes kendi kararını verecek sonucta.
NE kadar güzel.Bende sizin gibi keşke daha erken karar alsaydım.
Bende çok istiyorum ikinci çocuğu ve birlikte büyüsünler oynasınlar kavga etsinler sonra sarılsınlar diye hayal ediyorum.