- 16 Temmuz 2023
- 417
- 498
- 29
Abim 3 4 yıl önce boşandı. Bizimle yaşıyor. Yeğenim şuan 8 yaşında . O, 2 3 yaşlarındayken hep yanıma gelirdi benimle oyun oynardı etkinlik yapıyorduk birlikte eğleniyor dans ediyorduk. İnce motor kaba motor kasları ve dikkat geliştirici etkinlikler düzenliyordum. 5 yaşındayken falan boşandılar. O zamandan beri biz aynı odada kalıyoruz. Giyimi ,banyosu, okul alışverişi,ödev yaptırması, okul grubunda velilerle konuşmak, öğretmenden bilgi almak, arkadaşlarıyla oynayacağı zaman kontrol etmek , kıyafetlerini düzenlemek vb çoğu şeyi ben yapıyorum. Annem yemek yapar. Okula abim götürüyor o işteyken, dönüşte ben okuldan alıyorum onu. Annesi 2 haftada 1 haftasonu gelir onu gezdirir. Bazen de yeğenim yanında kalıyor. Kasım ara tatili olunca 3 gün annesinde kaldı. 1. Sınıfta okurken okuma yazma öğrensin diye kendimi yırttım bazen delirecek gibi oluyordum ,ELA LALE EL ELE, bu süreçte çok yıpranmıştım. Yeğenim de çok üzüldü zor zamanlar geçirdi. Okulda ne yaşasa gelir bana anlatır derdini, sorununu benimle paylaşır. Bana biz seninle sadece hala yeğen değil arkadaş gibiyiz diyor cimcime çok konuşkan, meraklı hep soru soruyor maşallah. Tek uyuyamıyor, benim uykum geldiği zaman da sorularına devam ediyor bilerek beni uyutmuyor djdkdkd çocuk bakımı gerçekten zor ve sabır,emek istiyor. Anne olmak isteyen herkese nasip olur inşallah bu duygu Aynı apartmanda 2 yıllık evli kardeşim var 5 aylık bebisleri var. Yengem benden küçük, doğuma onunla ben gitmiştim, bebiş konusunda ona yardım ediyorum. Bebek o kadar çok ağlıyor ki kahvaltıyı yapamıyor yemek yiyemiyor rahatça, evi temizleyemiyorum diyor. Bu yüzden ben yanına gidip çamaşırlarını çatıya çıkarıp asıyorum, mutfağı topluyorum. Bebekle ilgileniyorum onu ayağımda sallıyorum kucağımda gezdiriyorum o da kendi işlerini hallediyor yemek yiyor duş alıyor falan. Kardeşim çok yoğun çalışıyor eve gelince o da yardım ediyor. Annem gelin hanıma, bize gel burda yemek ye bizimle diyor. Bazen de bizde yemek yiyorlar. Lohusalık sürecinde ev temizliğini ben yapıyordum. Bebeği birlikte yıkıyorduk annem de yardım ediyordu. Şimdi bana diyorki evlenince uzak yere gitme olur muuu abla