• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.çocuk

En vahim belki de benimdir..oğlan mayısta 4 olacak.ben 37 yim.
2.çocuğu gözüm kesmiyor.eyvahedigeldismile.kardeşte gerekli diye düşünüyorum..
iki arada bir derede fazlasıyla kaldım..biyolojik saat ding dong etmek üzere.:kedi:
:gitme:kafamçokkarıştıCADIARZU:uhm:.

bence hiç düşünme hemen yap ikinciyi tabi istiyorsan cnm

Tek çocuk büyüten ablam kesinlikleee ikinci hatta üçüncüyü tavsiye ediyor bana. Doğru söylediğini biliyorum evet ben de olsun istiyorum. Ama 16 aylık oğlum var ve canım çıkıyor :) ınsan bu günleri kolay kolay unutur mu, evet unutur ve kardeş yapar. Ama ben de düzenli ve süs eşyaları olan bir salon istiyoruumm :) Hani şu bütün çekmecelerin bağlanmadığı, bantlanmadığı, kumananın kaybolmadığı, cısss sesinin yükselmediği türden :))

Benimde 1 tane oğlum var 2. kesinnikle düşünmüyorum tek olsun rahat büyüsün ben bundan yanayım
istediği gibi isteği şekilde rahat büyüsün bi yerde hayat benim de hayatım herşeyim o benim.. ama kendimide sadece çocuk doğurmak için dünyaya gelmiş biri olarak görmek istemiyorum oğlum yetiyor Rabbim isteyene versin bol bol özellikle çocuğu hiç olmayanlara tattırsın..

selam herkese
benim de oğlum 17 aylık supriz bi sekilde yeniden hamile olduğumu ögrendim..
galiba en iyisi supriz olarak gelmesi olacak çünki bana kalsa asla karar veremzdim ve hayatım boyunca bu soru kafamı meşgul ederdi..
ilk bebeğim de de çok çok istekli değildim ama simdi dünyanın en güzel duygusu olduğunu düsünüyorum.. umarım bu bebeğim için de aynı seyleri düsünürüm..
çevremdeki insanların yüzde 95'i iki çoçuk dedigine göre bi bildikleri vardır diye düsünüp motive olmaya çalışıyorum..

yaş farkı yakın iki bebek büyüten anneler var mı? biraz desteğe ihtiyacım var nasıl olacak baya endişeleniyorum..

selam herkese
galiba en iyisi supriz olarak gelmesi olacak çünki bana kalsa asla karar veremzdim ve hayatım boyunca bu soru kafamı meşgul ederdi..
ilk bebeğim de de çok çok istekli değildim ama simdi dünyanın en güzel duygusu olduğunu düsünüyorum.. umarım bu bebeğim için de aynı seyleri düsünürüm..
çevremdeki insanların yüzde 95'i iki çoçuk dedigine göre bi bildikleri vardır diye düsünüp motive olmaya çalışıyorum..

yaş farkı yakın iki bebek büyüten anneler var mı? biraz desteğe ihtiyacım var nasıl olacak baya endişeleniyorum..

allah kurtarsın...

Benimde 1 tane oğlum var 2. kesinnikle düşünmüyorum tek olsun rahat büyüsün ben bundan yanayım
istediği gibi isteği şekilde rahat büyüsün bi yerde hayat benim de hayatım herşeyim o benim.. ama kendimide sadece çocuk doğurmak için dünyaya gelmiş biri olarak görmek istemiyorum oğlum yetiyor Rabbim isteyene versin bol bol özellikle çocuğu hiç olmayanlara tattırsın..

alkisalkisalkisyerimseniben

Oğlum 19 aylık ve ben 3 aylık hamileyim...yani aralarında 2 yaş olmuş olacak...iyimi oldu kötümü hala bilemiyorum...süpriz bir hamilelik oldu çünki....ilk oğlum çok zor büyüdüğünden gözüm çok korkmuş durumda aslında....inşallah hakkımızda hayırlısı olur.....

canim seninle durumumuz aynı sanirim ne hissettigini çok iyi anliyorum ben arasinda çok fazla yaş farki olmasi taraftarı degilim benimkide süpriz bir hamilelik olsu şuanda 1 aylık hamileyim kızım 15 aylık
arasinda 2 yaş olucak birraz zorlanicaz ama sonrasi sanirimrahat olucak allah hayırlısını nasip etsin

selam herkese

canim durumumuz aynı benimde kızım 15 aylık veşuanda hamileyim bakalım nasil olacak

buyuk kizimla kucuk kizim arasinda 26 ay var.. kucugu su an 1 yasinda.. yorucu evet ama simdiden bile harika bir durum :) birbirlerine bakislarini, sarilmalarini gorsen, hicbir arkadaslikta bulunmaz bu ictenlik...
imkanim olsa 1 cocuk daha isterdim.

arkadaşlar benim oğlumda 2.5 yaşında bende 2.yi istiyorum çevremdekilere soruyorum bazıları yap aralarında yaş farkı olmasın diyor bazılarıda daha çok küçük 6-7 yaşlarında olduğunda yap diyorlar ne yapacağımı bilmiyorum.kendimde karasızım zorluk olurmu diye birde kız istiyorum ne yapmalıyım :) çin takvimi tutuyor mu?

6-7 yaş çok geç bence... biri okula başlayacak öteki daha kundakta olacak... bence çok zorlanırsın...
dr lar enideal 3 yaş diyorlar.. benimkilerin arası 10 ay...:kedi:

selam herkese

canım benim oğlum 6 aylıkken öğrendim ki 3 aylık hamileyim.. sonra oğlum 10 aylıkken kızım doğdu hem de prematüre... 31. haftamda doğum yaptım yani...
çok zor geçti günler şimdi kızım 9 oğlum 19 aylık ve artık çok şükür herşey kolaylaştı..
oğlumu görsen varya sürekli kardeşiyle oynamak istiyo ama kızım prematüre olduğu için çok geriden geliyo...

bence en az iki çocuk şart... ben ikinci çocuğu istiyodum ama bu kadar erken değil tabi... ama hiç pişman değilim.. çok güzel bir duygu... bu hayatta bencil olmamak gerek... çocuğun kesinlikle kardeşe ihtiyacı var..

canım benim oğlum 6 aylıkken öğrendim ki 3 aylık hamileyim.. sonra oğlum 10 aylıkken kızım doğdu hem de prematüre... 31. haftamda doğum yaptım yani...
çok zor geçti günler şimdi kızım 9 oğlum 19 aylık ve artık çok şükür herşey kolaylaştı..
oğlumu görsen varya sürekli kardeşiyle oynamak istiyo ama kızım prematüre olduğu için çok geriden geliyo...

bence en az iki çocuk şart... ben ikinci çocuğu istiyodum ama bu kadar erken değil tabi... ama hiç pişman değilim.. çok güzel bir duygu... bu hayatta bencil olmamak gerek... çocuğun kesinlikle kardeşe ihtiyacı var..

canim senin bu yazdıgın bana inanilmaz bir moral kaynagioldu..benimde kızım şuan 16.ayının içinde ve bende 1 aylık hamile oldugumu ögrendim 2 gün önce çok agladim çok üzüldüm amasonra sonra kızıma hakszlık yapıyorum dedim nasl olsa 2.bebegidüşünüyordum ama erken nasip etti allah bize hayırlısını versin herzaman
cümlemize
bak şimdimaşallah senin bebeişler ne güzel beraber büyorlar bundan güzel duygu olamaz heralde herzaman zorluk olacak diye bir durum yok allah kolayligini eminim veriyordur...
bu bakımdan benim ruh halimi anlaman eminim zor olmaz biraz daha paylaşırmısın 2.hamileliginde benim şuan yaşadigim gibi yine dogumdan korkttunmu gerçi benim sezeryandiçok rahattım ama ogünleri düşününce çok heyecan basıyor

benim oğlum 8 yaşında ve kızım 2,5 aylık...çok ara vermek zor oluyor...ama daha deneyimli ve bilinçli olunuyor...anneliğin tadı 2. de bir başka oluyor...çocuklara haksızlık etmemek lazım..benim oğlum da kardeş istediği için yaptık biz..şimdi okuldan gelince ilk işi kardeşini öpmek oluyor..tabii arada kıskançlık olmuyor değil ama o da doğanın kanunu..illaki olcak....

ben doğumda yaşadıklarımdan sonra hiç düşünmüyorum ikinci çocuğu

canim her dogum bir olmazki biz 4 kardeşiz annem hepimizde farklişeyyler yaşamiş..sanirim bu konuda biraz bencil davranmamakta fayda var canim..çünkü ilerisi için kesinlikle kardeş şart

canim senin bu yazdıgın bana inanilmaz bir moral kaynagioldu..benimde kızım şuan 16.ayının içinde ve bende 1 aylık hamile oldugumu ögrendim 2 gün önce çok agladim çok üzüldüm amasonra sonra kızıma hakszlık yapıyorum dedim nasl olsa 2.bebegidüşünüyordum ama erken nasip etti allah bize hayırlısını versin herzaman
cümlemize
bak şimdimaşallah senin bebeişler ne güzel beraber büyorlar bundan güzel duygu olamaz heralde herzaman zorluk olacak diye bir durum yok allah kolayligini eminim veriyordur...
bu bakımdan benim ruh halimi anlaman eminim zor olmaz biraz daha paylaşırmısın 2.hamileliginde benim şuan yaşadigim gibi yine dogumdan korkttunmu gerçi benim sezeryandiçok rahattım ama ogünleri düşününce çok heyecan basıyor

evet beraber büyüyolar çok şükür... tabi genel olarak zor ama herzaman bir olmuyor...
Rabbim yardım ediyor herzaman....
evet ben çok korkuyodum doğumdan... ama daha çok oğlumu nasıl bırakıp gideceğim diye korkuyodum... zaten benim ikinci bebeğim prematüre oldu bu yüzden çok zorlandık..
senin durumun benden daha iyi... 16 aylık baya büyümüş... doğumun normal zamanda olursa 24 aylık 2 yaşında falan olacak... sana da yardım eder işte...
rabbim yardımcın olsun canım... hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah...

saol canim evet bbenimde kızımda oluyor onu birakip doguma gitmek sanirim bu yüzdende çok duygulanıyorum..benimki baya büyümüş oluyor seninki baya küçükmüş ve sanirim prematüre oldugundan dolayıda baya zorlanmişsin..
ama işte allah okadar büyükki nasilda sabrini vermiş,nasilda bakma gücü vermiş
allah hepimizin yardimcisi olsun..
bebişlerimize uzun ömürler hayırlı ömürler versin

allah ısteyen herkese versın..benım oğlum 3,5 yaşında suan..

Back