- 16 Haziran 2020
- 4.260
- 9.544
- 28
Zor evet bütün bu düşünceler korkular anne baba olunca da devam ediyor hep acaba acaba diye geçiyor en iyisi olsun istiyor insan siz mükemmel anne baba olsanız bile çevre olumsuz etkileyebiliyor. Bide çok büyük sabır istiyor annelik. Zaman geçtikçe akıllı saygılı evlatlar büyütmek onları dışardan korumak çok daha güç olacak gibi inşallah olmaz herkes evladı iyi olsun ister hatta bütün evlatlar iyi olsun.Merhaba herkese. Biz eşimle çocuk düşünüyoruz. 1 senedir de deniyoruz ama henüz olmadı. Olmadıkça da acaba hazır mı değilim de Allah nasip etmiyor. Ya da çok mu zor acaba yapabilir miyim düşünceleri oluşmaya başladı. Önceden bunları hiç düşünmezdim. Bir deli özgüveni vardı. Nasıl koruyacağım bunca kötülükten diye düşünüyorum. Ya da etrafımdaki akraba çocuklarına bakıyorum tabletle oynamaktan düşünme becerisi gelişmemiş. Agresif saygı bilmeyen çocuklar var. Bu çocukların asla suçu değil bunu da biliyorum. Anneler babalar nerede hata yapıyor tam olarak bunları düşünüyorum. Çünkü çok okuyan bilinçli olduğunu bildiğim bir ailenin de çocuğu böyleydi. Annesi elinden tableti alınca annesine küfürler etti 8 yaşındaki çocuk. Bu dengeleri korumak çok mu zor? Hayatın denildiği gibi bitiyor mu? Yetersizlik hissi oluyor mu? Bunları çok merak ediyorum.
Hayat bitmiyor tabi sadece önceliğiniz küçük bir insan oluyor:) o dengeyi sağlamak birazda size bağlı bence.